Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Del-Pesti kórház egyik osztályára sikerült eljutnom kontrol vizsgálatra .
Úgy fest minden rendben van mostanáig . Kicsit azért leszúrtak mert már 2 évet kihagytam a komtrolokból , de így most rendben van minden .
Így ők is megnyugodtak , hát még én .
Hosszú harc után de szerencsére majdnem 40 éve tünet mentes vagyok 🙏. Pedig akkor azt mondták örüljek a mának , s a tartós tejet sem ajánlották akkor .
Hát nem szokott olyan sokáig tartani az eszmecsere ,mert olyan mint az utazó nagykövet feszt megy ! Már mondtam neki olyankor mikor itthon van aggya oda a kulcsot amelyik gyerek épp ithon van és hagy menjen amerre lát ! Fél éve még egy 3 cent pálinkát se tudtunk meginni még karácsonykor sem ! Valahová mindig ment !
Azért ez érdekes ,hogy a szomszédból nem tudsz semmit . Nálunk a szomszédokkal beszélő viszonyban vagyunk . De a utcabeliekkel is legalább felével ismerjük egymást egész jól . De a többivel meg legalább köszönünk egymásnak . Jó van pár aki csak jön megy az autóval .
Hasznos dolog a nyújtó gyakorlatok , én a gerincem miatt folyamatosan naponta 2 alkalommal is csinálom a Mckenzie tornát . Ami nyújtó gyakorlatokon alapul . Ez a láb emelés is benne van , csak ott még a labfejet is felfelé kell nyújtani .
Anya volt mozgásterepautánál ! Azt mondta neki azért fáj a térde mert az izmok összehúzódtak és az ízület beszorult a szervezet a terhelés miatt így védekkezik . Ki kell nyújtani az izmokat mert elkopik másként ! A protéziseknek sincs semmi értelme ha az izmok össze vannak húzódva mert az is csak tönkre megyen . Gonolom én ez is olyan mint a nyikorgó ajtó ,képes összeszorulni . Úgy megkínozta anyát hogy kékzöld lett sok helyen a lába . A sogorom lányához jár azt is tornáztatja mert elesett és részleges váll izom szakadása van . Kínkeservesen kínlódik vele még sír is amikor húzgálja neki a karját vállát erőből ! Annak is kék zöld a karja miatta . Anyának is lefekve fel kell egy picit emelnie a lábát ott megtartva a lábfejét felfelé a fej irányába kell erősen feszítve a lábfejet közben a másik lábfej irányában befordítva nyújtani az izmait 15-ször naponta ameddig csak bírja tartani a lábát ,kis pihenés és újra . De gondolom bármilyen izomnyújtó más gyakorletot is lehet végezni kinek milye fáj de mehet a jóga is . Aztán kiderült a szomszéd csaj is talán jógaoktató gyógytornász ,sose tudtuk ezt !
Az a legjobb. Sajnos fogynak azok az ismerőseim, akiknek bármikor mindönt segíthettem és ha szükségös volt, ugyanúgy visszafelé is működött a dolog. Nem csak a kovid, hanem más egyéb szöröncsétlen okok miatt is ...