Én meg kilyukadt gyerek fürdőmedence, úszóöv, matrac anyagából vágok szalagokat évek óta, azokat használom. A lényeg, hogy kellően rugalmas, vékony és erős. Légmentes kötözést ad és akár egy évig is rajta maradhat mindenféle oltáson, mert könnyen tágul, nem vág be.
Kedvencem a szalagokra vágott asztal teriték az a nyúlós fóliás vagy gumis vagy nem tudom hogy nevezzem . Kivire szigetelo szalagot nem használok mert nem jó.
Sajnállatal kell közölnöm hogy az Április elején kiültetett párosunk visszafele fejlődik. Már csak 5-6 cm magasak. Milyen tápanyag kellene hogy fejlődésnek induljanak? Gondolkoztam azon, kellene furnom egy méteres 200 as gögröt, bele virágföldet, aztán tápszer. Na meg dreancső kuppakkal a tápszeezéshez.
Ha fás részt akarok oltani akkor fás oltócsapokat télen kel vágni es a hutobe tárolni. Fást a zoldbe lehet oltani de fordítva ez sajnos nem megy, ezért most jobb a zoldbe zoldet mert az egyikrol leveszed es a másikra ráoltod.
Zold oltás , azaz zoldbe zoldet. Ékoltás vagy chip szemzés. Ha beoltottad akkor kis zacskót húzzá rá az oltásra es ha lehet akkor árnyékold majd kb 6-7 nap után fokozatosan vedd le a zacskót.
kb. bő egy hónapja ültettem ki az akkor még csak 50 cm körüli Tomurimat és egy 2 méteres vasrúdhoz kötözve vezettem fel, mára elérte a 2,10 méteres magasságot.
Hogyan tovább? Vágjam le a hajtás végét, esetleg még tovább tudnám futtatni zsinór segítségével vagy 1 métert egy betonoszlopra. (A 2 Hayward és az 1 Golden lányka még igencsak le van maradva, kb. 50 centisek most...)
A nevére időben rákeresel itt a topikban, meg sem veszed. Állítólag van olyan, akinél terem. Ismerősöm már kb 8-10 évig leste, hátha virágzik. Most sem boldogabb, kétszeri virágzás után már egyértelműen porzós.
Sziasztok! Pár év után végre virágzott az öntermőnek mondott kiwim. Sajnos úgy látom, hogy én is a Jenny átverésnek lettem az áldozata, mert azt gyanítom a virág alapján, hogy porzós növényem van. Meg tudnátok ezt erősíteni?
Illetve segítenétek abban, hogy merre érdemes továbblépni, keressek mellé egy termőset vagy vágjam ki és a bevált Hayward-Tomouri vonalon menjek tovább?
A környéken csak nekem van és egyszerre virágzik mind a kettő. egy fiú és egy lány van. fogalmam sincs, hogy mi lehet a baja. Évekig termett és megunta .Egészséges hajt semmi betegség nincs rajta és a virágok hullanak le .