Egy pár óráról kimaradtam, nem emlékeztem az egész megoldásra, a legutóbbi képeidre "kritikáltam" (ezt aszót most találtam ki, hát jó otromba lett! :-))))) )
Lényeg: vissza vontam, vissza néztem összes bejegyzésed, így minden jónak tűnik.
Itt egy pár kép a "gép" belsejéről sajnos, most még nincs egészen kész, mert kisebbre vettem (röviditettem) A vészkapcsoló étermembránnal van megoldva. A fűtés jól látszik a porcelán ellenállások. A ventilátor a tojások felől szívja a levegőt és a kis terelőkön fordul vissza a gép széleinél. A szabályozó érzékelője még nincs a helyén. A gép felső részén a felsö tojástartó és a vent. között lesz (volt) A forgatómotor egy hajtóművön keresztül egy menetes orsón mozgatja a bölcsőket. A tojástartó még nem kész. De kb 60-60 tyúktojás ill. 90-90 fürjtojás fér majd bele. A nagy ventilátor egy szobai asztali ventilátor aminek a forgását megfordítottam. A motorja a gép külső részén van, hogy a meleg és a pára ne tegye tönkre.
Az ajtó illeszkedése jó egy szivacs csíkot raktam végig annak záródik neki így sehova nem tud menni csakis alólra :) Természetesen lesz próbaüzem. NA legyen jó napotok :)
Az izzók jól vannak kötve. Soros-párhuzamos a kapcsolásuk. A légterelés is OK, ha nincs nagy illesztetlenség az ajtó becsukása után. A krumplis próbaüzem kérdésében egyetértek Druszámmal.
ugyan így van megcsinálva a meleg sehova nem tud menni csakis alólra. A ventilátorok az izzókról szívják a meleget és egyenesen a légterelő lemezbe Nincs vihat hiszen 7.5V mennek a ventik.
Sajnos én úgy érzem, sok gondod lesz ilyen építéssel. Ha 6 db 100 W izzót alkalmazol vegyes kötéssel, akkor célszerű lenne 2x2x2 soros és párhuzamos kötés kellene.
A fűtés fenti elhelyezés sem a le ideálisabb, hisz a meleg egyébként is fel akar szállni, hogyan fogod lekényszeríteni ilyen ventilációval? Szerintem nem fog lemenni, akkora lesz a rétegeződés, hogy kevés életképes csibe fog kikelni. Ráadásul párásodás nem igen lesz!
Mindenképpen ajánlom, keltetés élesbe ne kezd el, csak akkor, ha krumpli tojás helyett ellenőrizd az üzemet, mérd több helyen as hőt! Biztosan nagyon nagy különbség lesz az alsó és felső tálcák között! Próbáld változtatni a ventilátorok irányát és dőlését, terelő lemezekkel talán csökken a különbség, de egyáltalán nem nagyon bízok benne.
Bocs, hogy kritikus vagyok, de szeretnélek megkímélni a csalódástól.
Ha nem haragszol, köszönök, (Szia!)de Te is meg tehetted volna, pláne ha már kérdezel, igaz rettenetesen butácskán!
Mit számít, hogy hol vásárolod? A teljesítmény a meghatározó, abból ki tudod számítani, hogy mennyi az energia költség. Meg aztán az sem mindegy, hogy Magyarországon üzemelted a berendezést és hálózati árammal vagy valamilyen áramfejlesztőből nyered ki.
Szóval, csak azért válaszolok kérdésedre, mert hihetetlenül rossz a kérdésed. Egy két szorzás és megkapod az eredményt. (a villanyszámládból is ki tudsz indulni!)
Már régebben foglalkoztat, hogy a fűtőfilm keltetőnél való fűtésnél hogyan lehet a ventillátort úgy beállítani, hogy egyenletesen fújja el a meleg levegőt ? Mert az ellenállásoknál és az égőknél a ventilátor köré lehet telepíteni, de a filmet kifúrni nem lehet a ventilátor tengelyénél. Igaz nálam a ventilátor motorja mindig a gépen kívül van, csak a tengely nyúlik a gépbe. Nálam nagyon bejött az ellenállásokkal való fűtés. Mióta ajánlottad, már a 3-ik gépet illyennel csináltam.
Csak egy próba volt kiváncsi voltam elég lenne-e, a 6db foglalat igy is benne volt 4 be raktam izzót hogy kipróbáljam igy is elég lenne-e de berakom még a 2 darabot is igy 150W lesz. Már nem birom kivárni a páramérőt már indítanám a keltetőt :) Először csirkével aztán mulárd kacsákkal remélem minden rendben lesz :) Kellemes estét ..)
Ha a 100 W 30 perc alatt fűti fel az üres keltetőteret, a tojásokkal terhelve ez a teljesítmény kevés lesz.
Valamikorra felfűtené a gépet 100 wattal is, és a felfűtött állapotot valószínűleg tartani is tudná, de túl sokáig elhúzódna a fel-, illetve a visszafűtés. A napi 1-2 alkalommal végzett hűtések után, de főként a gép első, tojással megrakott felfűtésekor több teljesítmény kell. Szerintem 150-160 W már elég lesz. Jobb is, ha van a fűtésrendszerben egy kis tartalék.