Kedves Barátom Purunbagat!!! Egy idelye én is pokerezem, (ami tudom nem látszik egyesek szerint) és szeretek JÁTSZANI! Annyira nem idegesített a dolog , csak a játék hevébe, pár pillanatig (mert ugye azééé játszunk ,hogy nyerjünk különösen ha már beneveztem ebbe a bajnokságba) Szeretem a pókert ( viszont én focizni imádok nem igen vagyok vevő a magasröptű eszmefuttatásokra a pókerbe, bár tudom aki komolyan akarja csinálni, annak szüksége van rá) Elszokom olvasni amit bb65, és a többiek írnak ( NÉHA FELÉT NEM ÉRTEM.....hihi) Ne ijedj meg engem nem zavart annyira a dolog mind ahogy talán lejött a beírásomból, én itt csak szórakozom,és bojóckodom néha mert jó veletek! Abba hagyom mert mingyá elcsöppenek!! (hihi)
Nem 1000 parti, hanem 1000 20-80%-os all-in és megadás mondjuk flopon. 1000 épp elég ahhoz, hogy mondjuk (kb.) 1%-on belülre kerüljön a "nagykönyv szerinti érték", de ha kevesled az 1000-et és pontosabb értéket akarsz, akkor persze legyen 100 000.
Szerintem is unalmas lenne. Ezért kell 20%-ban nyernie a 20%-os esélyűnek :D ( vagy többször az Oct esetén :) )
Persze lehet dobálni és mondjuk 6 dobás után felduplázni, nyilván ez is volt a célja vele.
Persze lehet mondani, hogy rossz megadás, de ezt mond azoknak, akik "hőzöngtek" a tegnapi asztalnál már. Most épp egy K10o UTG-ből all-in bukott meg, a többit nem láttuk.
Talán.... Még akkor sem adom meg az allint AK-val azon a flopon ha előtte 10 partiből 4 blöfföt mutatott vagy elkaptam a blöffjét. És abban a 2 partiban nézőként egyetlen mutatott vagy elkapott blöff sem volt. :) (Persze ez nem azt jelenti hogy én csinálom jól.)
Egyébként meg unalmas lenne az élet ha minden a nagykönyvben megírtak szerint történne. :)
(Az 1000 parti az még elég rövidtáv.)
A százalékokról jutott eszembe, az Octogon póker véletlenszám generátorát hitelesítette valamilyen megbízható szervezet? Lehet hogy nem. Lehet nem is igazi véletlenszámokat állít elő.
Így van, abszolút nem rátok gondoltam ( csak arról már Bigcilu lemaradt :) ).
És ez a beírás nyilván az "értelmetlen" ( mint az enyém is volt kedden :) ) all-in-ezgetésre vonatkozott a flop előtt. Ha valaki sorozatban (szó szerint) nyomja az all-in-eket 50/100-as vaknál 5 fő mellett (kb. 1500-1800-ig), akkor előbb utóbb belefut valamibe, mint ahogy történt is. Hát kb. ezért lehetett megadni DBel all-in-jét TALÁN az AK lappal, amiről nem olyan rég szó volt a topikban.
Nem emlékszem pontosan a Ti partitokra, csak a végére, de gondolom ott, amikor all-in mentetek, már mindkettőtöknek indokolható volt az all-in-je a lapja alapján. Így semmit nem vethettek egymás szemére.
Ennél sokkal mákosabb eseteket is láttunk már: pl. riveren az egyetlen out leesése.
"nagykönyvben leírtak szerint" történik: a nagykönyv csak azt mondja, hogy ebben meg ebben a helyzetben van mondjuk 20%-od, egy adott partit le lehet mákolni a 20%-al azzal nincs semmi gond, persze mindig rosszkor jön, a baj akkor van, ha mondjuk 1000 ilyen parti esetén lényegesen eltér a nyerési százalékod a 20%-tól.
Értem én, csak ésszel fel nem foghatom! Mármint, hogy ennyire a lelkedre veszed ennek a játéknak ilyen fordulatait. Te akkor még nem láttál elég póker csatát, mert ennél sokkal különbeket is láthattál volna. :))) Az a javaslatom, hogy szeress csak egyszerűen játszani, szeresd nagyon apókert, de ne vedd a szívedre! Én imádok pókerezni, de azért nem is állok neki komoly elemzéseknek, mert abba a hibába esnék, hogy felidegesítene minden, ami nem a "nagykönyvben leírtak szerint" történik. Már régen letettem arról hogy itt bárkivel vitatkozzak. Most is csak az irántad való tiszteletből írok. Lassan két éve játszok az Octogonon, és láttam már a kettőnkétől nagyobb csodát is, úgyhogy ez egyáltalán nem ritka, csak most veled esett meg. Részedről ez pech, részemről mák. Nézőpont kérdése. Legközelebb Te mákolsz. Hidd el, lesz ilyen! Én ilyenen már nem akadok fenn, és nem követek el harakirit. :))) A Royalflösől pedig annyit, hogy én még nem is láttam, nem hogy lett volna olyanom, vagyis az azért mégis csak ritkább! :) Valahol olvastam, hogy ha elég sok játszmát játszol, a szerencse előbb-utóbb kiegyenlítődik, és akkor a tényleges tudás dönt! Eszerint vedd komolyan, és szeresd a pókert, de ne tedd azt véres harccá, mert az egészséged sínyli meg. Én imádom ezt a játékot, bár nem vagyok egy nagy profi, és főleg nem igazán elemezgetem, csak annyira, hogy tanuljak belőle valamit, és inkább jól szórakozok rajta, kikapcsol. Talán erre is való itt az Octogonon. Ha valaki többet akar, más portálokon kell játszania. Szerintem BB65 nem elsősorban a mi csatánkra tette a megjegyzésést, hanem azért, mert Dbel nyomta az allint, mindegy mi volt a kezében. Arra még én is megkérdeztem, siet-e valahova? :)
Nagyjából ennyi, és kérlek élvezd a játékot, ne mérgelődj rajta, hidd el, jobban megéri!
Az az igazság ,tegnap történt olyan dolog amit még én póker asztalnál nem láttam! Royal flösst csak egyszer ,de már láttam ,de hogy valakik all-ra mennek, és mind a kettőnek ugyan az a két pár van a kezébe, ez szerintem ritkább mint a royal flöss!! (Vagy nem?)
Ilyen kicsi vakoknál közepes párral nem szeretem a nagy emeléseket flop előtt, talán csak arra lett volna jó, hogy a 2 párokat meg a sort ki lehetett volna zárni, a kicsi emelést viszont adta volna gondolom. Talán ha csak visszaemelek flopon és arra kapok egy all-in-t, akkor megúsztam volna.
Dehogy akartam csapdázni, még a szervezésre figyeltem. Megláttam, hogy a még ismeretlen jétékosunk emelt, s gondolkozás nélkül visszatoltam az all-in-t, kb. ennyi a történet. Ahelyett modjuk, hogy 250-ig visszaemeltem volna talán.