Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szerintem az lenne a legjobb, ha Connectokat végszerelnének vagy gyártanának, vagy fogjanak neki egy LF városi buszcsalád fejlesztésének. Legyen benne egy ~9m-es midi (elsősorban 39-es lenne a terepe), 12 és/vagy 12,7m-es szóló, 15m-es hosszított szóló(ilyenre is nagy szükség lenne), és 18 és/vagy 18,75 méteres csuklós.
Pedig az ITK elvárja majd hogy saját gyártásu buszt helyezenek üzembe it helybe.ammi gyártmány az a REFORM500 LE.lesz mert a MERCEDES nem hiném hogy engednék a ITK.nak LF.buszok gyártását.a lényeg majd az idő eldönti mi fogja majd az ALFA buszokat váltani.am jövő decembere ha minden igaz 6. REFORM 500LE fog futni helyiben.
A jelenlegi cégvezetés annak se örült, hogy annak idején ők vették át a teljes debreceni buszközlekedést, aztán mégis így lett, szóval az ő véleményük (sajnos) nem igazán oszt vagy szoroz.
Nem tudom kitől származik ez a "Reform 500 buszok fogják váltani a jelenlegi Alfákat Debrecenben" pletyka, de tuti hogy egy nagy kacsa, szóval ebben nem kell gondolkodni. A jelenlegi cégvezetés ennek az egynek a közlekedtetésének sem örül, de mint tudjuk "muszáj".
Amugy én a EVOBUS GMBH.val megbeszélném hogy a magyarországra kerülő CONECTO.kat it szerelyék őssze és ha a EVOBUS ugy látja majd hogy minőségileg megtudjuk csinálni a CONECTOkat akkor ránk bizhatnák a középeuropába készülő CONECTO ősszeszerelését.mert az biztos hogy a REFORM 500.csak debrecenben fog járni.
Lehet de szerintem a volánbusz park az ECONELLT részesiti majd elönybe majd.de ez a jövő titka hogy az ITK. Hova fog tudni eladni REFORM.ot.egyedül jelenleg debrecen a stabil üzemeltető város.
Szerintem egyértelműen azzal járna mindenki a legjobban (az utasok különösen), ha megegyeznek a Mercivel, hogy ők is gyártanának Connectot (esetleg minmális módosítással), és azzal szórnák meg Debrecent. Azzal még máshol is lenne esélyük.
Azért Tatabánya és Debrecen nem említhető egy lapon.
Példaként el tudom képzelni milyen lenne, ha a reggel 10 percenként járó (nagyrészt szóló) Alfával kiadott 25(Y) később csak Reformmal lenne kiadva. Lennének problémák a busz felénél lévő lépcsőkkel, valamint az utaslemaradással, mivel elég szűkös az utastér, a hátsó rész pedig álló utazásra gyakorlatilag alkalmatlan.
Lenne nem kevés kurvaanyázás az utasok részéről (Jogosan!)
Egy-két kisforgalmú vagy eldugott vonal kivételével nem tudom elképzelni máshol.
Csak magamat és Omnibuszt tudom ismételni: A busz maga rendben van, de nem városba, és nem Debrecennek. Helyközinek viszont kiváló.
Egyébként az Econell City még annyiban talán jobb, hogy ott nincs ilyen magasan a hátsó rész.
Amugy szerintem senki nem venné a REFORM.ot mert a ECONELL CITY olcsob és igy csak a debreci ALFA buszok leváltása lesz a REFORM 500.feladata.a helyközi REFORM is max a ÉMKK belkein bellül képzelem el.és a városok is igyekeznek alacsony padlos buszokat venni.
Ha már itt lesz a gyár, nyilván nem engedhetik meg maguknak, hogy ne ezeket a buszokat állítsák forgalomba. De elnézve az utasteret, a kapacitása kisebb lehet a mostani szólókéknál, ha még mindig 40 csuklóssal számolnak csak, bajban lesznek.
Hát hogy most már miért nem elvárás, arra szerintem rövid gondolkodás után magadtól is rájössz, de ha nem, akkor segítek. Csuklós pedig ebből nem lesz, mert a Mercedesnek nincs olyan alváza. Arra a Conecto G valószínű, esetlegesen helyi végszereléssel.
A régire is kíváncsi lettem volna, és hogy most már miért nem elvárás a 100% alacsonypadló. Ha ilyen buszokkal tervezik a helyi közlekedést, akkor csuklós változattal is elő kell állni.