csak nyuzott halat fozok bele (utalom ha fekete borcafatok usznak benne), tobb fele, kisebb-nagyobb vegyes hal. csak olyan, amit en fogtam (vagy esetleg a haverom fogott) elo vizbol, nem pocsolyabol. mellekiz mentes, frissen fagyasztott vagy friss hal
paszirozom a halat
fuszer csak so es piros paprika
majd ha az alaple kesz es lassan forr johet bele az elore besozott halszelet es a belsoseg (ikra es tej)
szeletnek jo a ponty es a harcsa perzse nyuzva. amur es ragadozo nem valo bele aprobb hal meg nem ad szeletet
a pontyot ugyanugy irdalom, mint a karaszt, igy nem kell szalkaval veszodni, a 2 eves gyereknek is szivbaj nelkul a tanyerjara teszem a pontyot is (mostanaban a patkot szetvagom 3 darabra, levagom az oldalat, akkor konnyebb kimerni a fazekbol, nem torik annyira a hal
ha a szelet belekerul meg max ot percig fozom lassan, maig ujra megmozdul a le es lezarom. meg ot perc es lehet talalni
(a beirdalt nyuzott ho izu ponytbol olyan halpaprikast lehet csinalni, hog ymesel)
remelem a lakokocsidban van budi... szep volt a szigetkoz amig fel nem kaptak a kenusok. azota egesz nyaron taposo aknat kell kerulgetni es orditozast hallgatni.
a doborgazi kocsma se az igazi mar... rego szep idokben a tulaj estenkent beult az udvarra (meg nem volt 'kerthelyseg') es egy retegelt lemezbol kivagott 1 balamadzag huros nagybogovel nekiallt zenelni es notazni... nem sokara 20-30 ember kontrazott neki :-)
szerda este f6 korul kimentunka szigetkozbe egy kicsit. az agak vize tobb helyen befagyott, 1 cm vastag jeg volt rajta eleg volt attorni magunkat rajta a csonakkal. 3 ora mulva jottunk vissza a 'sajat nyomunkban' ujr ajeget kellett torni -5 -8 celzius volt, szep csillagos holdmentes este, tiszta ido, elveztuk. jovo heten ujra megprobalom azt hiszem. nyarral ellentetben csend es nyugalom vana vizen, en ilyenkor szeretem
Mindenkinek, aki halászlét főz, megvan a saját „receptje”. Beer-ci –nek is van egy „titkos” receptje, nem árulom el, de idén nyáron is előfordult, hogy a tiszaugi szomszédok (akik estére halászlére voltak hivatalosak hozzánk), nem értették, miért pucolom olyan lelkesen a zöldségeket……
A halászlének egy receptje van. A többi az csak halleves. Lehet finom, lehet kerek, telt ízű de akkor sem halászlé. Pláne, ha zöldség is van benne.
asszonyt ott köll hagyni a táborhelyen, elewezni a doborgazi kocsmáig, cirka 20km felfelé, ott ilyen után kurwajo a sör, osztán lefelé csurgás, mire fáradtan kiéhezwe a táborhelyhez ér az ember, a zaxxony wárja tárt karokkal, meleg kajáwal, te meg wixel neki wmi xip wadwirágot amit utközben xakajtottál, oxt jo lex az éjxaka is. Oxt másnap ujbol. )))
Ha valaki szereti a halászlét, az én vagyok. És-szánom-bánom, nekem fogalmam sincs, hogy éppen bajai vagy szegedi halászlét eszek.
Egyet tudok. A jó halászlé bármikor jöhet. Sajnos, ettem már olyan halászlét, ami nem ízlett… (túl híg volt, nem volt benne semmi plussz….., stb)
Efish, ha jól emlékszem, 2 éve Dunaszentbenedeken a volt menyasszonyoddal (Drága Évivel) olyan halászlét csináltatok, hogy máig emlékszem rá!!!
Mindenkinek, aki halászlét főz, megvan a saját „receptje”. Beer-ci –nek is van egy „titkos” receptje, nem árulom el, de idén nyáron is előfordult, hogy a tiszaugi szomszédok (akik estére halászlére voltak hivatalosak hozzánk), nem értették, miért pucolom olyan lelkesen a zöldségeket……
Én tészta nélkül szeretem a halászlét, (szerintem tészta nem való a halászlébe,-kövezzetek meg érte), de azért mindig főzők ki gyufatésztát. És balatoni halból is szeretem a jó halászlét (tudom, tudom, a balatoni pontyok zsírosabbak)!
Érdekes, hogy a halászlé nekem mindig valamilyen ünnephez, alkalomhoz, baráti összejövetelhez kapcsolódik.
Nálunk az alábbi menü lesz karácsonykor: Beer-ci féle halászlé (általa fogott pontyokkal és keszeggel), sült liba párolt káposztával, krumplipürével (ezt én fogom csinálni).
A másik kedvencem a sült keszeg. Efish, olyan sült keszeget, mint amilyet egyszer nálatok ettem, azóta sem sehol…
Nem tudok szavazni.:(( Szánom bánom,szégyenlem bevallani,de sem Szeged en,sem Baja n nem jártam,így a halléjükből sem ettem. Azért hallé,mert a halászlé a halászból csorog ki. Azt egye,és igya meg az ördög.:)))
mámint nem méx ugyanazon a wizen ujra. mindég más ágak wannak. Aki nem ismizi, jol el is tud téwedni, ezé célxerü nagyobb öxxefolyásoknál tábort werni, és mindég felfelé indulni el csawarogni.
Én lakowal kiköltözöm oda két hétre, wixem a kenut is, oxt keresek egy teljesen lakatlan helyet, 4-6km-re walamellik falutol, oxt ottan elwagyok, mint a befött. Néha jönnek a hawerok is a nejekkel meg a gyerköcökkel. Jo szokott lenni. Ahowa már járunk wagy 10 éwe, az egy isteni hely. 280km körül lehet ugy ewezgetni, h mindég más ágban méx.
Szállás még meg is lenne oldva...van egy lakókocsink. egy wilk safari.de a gucsótól félek tiszatavon.nincs teli cölöppel karóval stb-vel?bérelni gondolom lehet ladikot.arra ráteszem a johnimat és hajrá:-)
Hát nagyon irigyellek...nekem ez még messze van:-( sok idő míg a három gyermek kirepül..illetve már csak kettő:-) mert a nagyfiam becsajozott...ő már nem gyün velünk sehová:-)))))