Jelenleg dolgozom, és olyan gép előtt ülök ami nem tud igazán levelet küldeni... de este megpróbálom leírni azt a pár sort, amit kritikaként kaptál. Nem fogsz belehalni :-)
Azt a bizonyos kollégát pedig igen jól ismered... és bizony lehet hogy lesz pár kellemetlen perce bizonyos okokból... de ezt inkább nem részletezem :-)
Az a bizonyos fotós nem ad papírképet az alapárban... csak fotókönyvet. Azt meg nem szkenni senki :-( A papírképekért- első sorozat meg pár százas ajánlat... így lesz a "jó ár"-ból több.
A rólad szóló pár perces beszélgetés szövegét lehet hogy holnap leírom és küldöm.
Nyilván nem úgy gondoltam, hogy xy névvel címmel ezt és ezt csinálta. A rólam szólót küldd el kérlek privátban, tényleg érdekelne. Azt hiszem nincs baj az önértékelésemmel, el fogom tudni dönteni, hogy jogos-e vagy sem.
Digit kép átadás: Fel nem bírom fogni, hogy mi értelme ezzel szívózni, ha nem adja oda, akkor majd a kedves ügyfél úgyis beszkenneli és kinyomtatja a legócsóbb helyen... Az aztán a jó reklám...;-)
Nem vagyon nagyon elkésve az átadással... kedves kolegina pl szeptemberi esküvő anyagával még decemberben is adós volt kb 30%-ban... a megbeszélt 2 hét ellenére. Őt sem szeretik azóta arrafelé :-(
(az autód eleje kissé viseltes volt.. meg földes )
Itt per lenne a vége, ha felsorolnám városunk nagy alakjait, miként oldalnak meg esküvőket :-) Páran azt hiszik, hogy egy félig megbeszélt feltételsor feljogosítja őket arra, hogy az el nem mondott részeket nyomatékosan betartassák. Értem ezalatt pl a digitális képek átadását. Átadja. Csak épp a képméretet felejti el közölni, hogy az bizony 600x400- logozva és 5-ös tömörítés PS-ben.
Rólad ügyféltől csak 1 esetben hallottam vissza kritikát (negatív) ... de azt is elfogult- más érdekeltségébe tartozó fotós rokonától. Majd egyszer elmesélem... de nem annyira borzasztó mint pár régi motoros esetei.
Az ügyfelek visszajelzései nem a "nagyságtól" függnek, viszont adott esetben segíthetnek még jobbá tenni a munkát. Szóval engem érdekel, ha van valami visszajelzés, akár jó, akár rossz...
Az ügyfelek visszajelzései nem a "nagyságtól" függnek, viszont adott esetben segíthetnek még jobbá tenni a munkát. Szóval engem érdekel, ha van valami visszajelzés, akár jó, akár rossz...
Már megbocsáss, kedves Manó, de szerintem nálad "nagyobb nevűekre" gondolt. :)) Egy-kettőről én is hallottam már sztorikat...néhányat tőled. :D
ph5.5! Most vagy én vagyok nagyon hülye, de.... Én még nem fotóztam le a kocsimat, pedig terveztem. Hol láttál te képeket róla? Nekem is megmutatod? Követ az FBI? :D
"A fotós ritkán halja vissza a valódi véleményt. Mi sorban azt tapasztaljuk, hogy neves pécsi fotósok vannak olyan szinten a sárgaföldig lehordva a munkájuk, a hozzáállásuk vagy bámi más miatt,"
No mesélj :-) Lehet privátba is, akár rólam is, ha van. Kíváncsi vagyok...
Hát igen. Amikor a pár ír, hogy ok megértik és várnak, aztán az örömanya ír, hogy mikor lesznek már képek....Szerencsére pont aznap lettek. De nem tudok mit csinálni - mint hogy nem/kevesebbet alszom. Csak nem akarom azt se, hogy a minőség rovására menjen. Közben fogom a fejem, mert azért vettem kétszerezőt, hogy majd szarvasbőgéskor kijárok fotózni. Már nem tudnám megmondani mikor voltam utoljára. De majd októberben...
A Golf "olcsón" megúszta. (De honnan tudod, hogy van Golfom? :D)
Igen, olvastam, hogy nagymamád is megsérült (mármint nem abban a balesetben) :-(
Édesapád szvsz hamarosan felépül, ő még nem öreg, így maradandó károsodások nélkül simán megússza. Idősebb korban ez már nehezebb....
A határidő csúszás az nem egy-egy párnál gond, hanem a "jóhírednél". A fotós ritkán halja vissza a valódi véleményt. Mi sorban azt tapasztaljuk, hogy neves pécsi fotósok vannak olyan szinten a sárgaföldig lehordva a munkájuk, a hozzáállásuk vagy bámi más miatt, hogy azon ismerettségi körből soha többé munkát nem fognak kapni... És ahogy látom nem érdekli a megrendelőt az ha épp meg vagy fázva, leég a házad, tönkremegy a PC.. vagy bármi beüt. Ha haveroknak fotózol az más.. azok megértőek...
Még dolgoztam...A baleset és egyéb következményei miatt (hosszú lenne és szomorú kifejteni) nagyon le vagyok maradva a munkáimmal, mert nem nagyon értem már rá retusálni. A párok megértőek - egy ideig. Szóval bele kellene húznom, csak közben történnek más rossz dolgok is, amik megint sok időt és energiát felemésztenek. Nehéz idők járnak mifelénk mostanában... A Transporter egyébként menthetetlen sajnos. A javítási költségért már egy hasonló vagy jobb állapotút kapnánk, úgyhogy valószínűleg ez a vari fog játszani. Csak előbb édesapám épüljön föl.
De vannak jó hírek is, hál Istennek: A Hangoskép fotópályázatra beküldött képeim közül 3-mat bekértek a kiállításra. A díjazottak névsora majd a megnyitón derül ki, október 1-jén (a zene világnapján) 19:00-kor a Király-házban lévő Volksbankban (7621 Pécs, Király utca 66). Szóval még bármi lehet. :)