Nagyon szép a banánültetvényed, nekem a múlt évben kiültetett és szakszerűtlenül teleltetett, hja, ki hitte volna ezt a kemény telet.... növényeim most már biztos leírhatók. A maradék két Musa basjoo ki let ültetve és rendeltem magokat. De abból csak sokára lesz IGAZI nagy banán...
Én is így jártam, már márciusban kiültettem a kép jobb oldalán látható Maurellit. Akkor megtorpant, azóta alig nőtt, ráadásul a kevés napfény miatt még a levelei is alig vörösek. A legújabb levele amit most tol ki, az már szép nagy, és vörösebb is. Remélem, ha bejön a tartós meleg, akkor megembereli magát, és nem marad ilyen kicsi. Csak viszonyításként, a mögötte látható basjoo törzse 2,2 méter, mellette eltörpül a kis abesszin.
Érdekes ez a videó. Én tavaly nem vágtam le egy levelet sem, az idén lehet, hogy Én is csonkolom, mivel nem fog beférni (((. Egyébként a leásáskor a réseken már dugta ki a húsos gyökereit, úgy, hogy gondolom már rendesen gyökeret eresztett dézsán kívül is.
Nem. Dézsástól van leásva a földbe, majd - remélhetőleg csak - novemberben kiásom és megy a teleltetőbe, mint tavaly. Nem akarom kint takargatni, mivel az valszeg kevés, fűteni pluszba meg problémás.
Az Abesszin nem télálló. Az Enseték közül a glaucum (Hóbanán) télálló a külföldi oldalak szerint, én még nem próbáltam átteleltetni kint, mert sohase volt szívem hozzá, mindig olyan szépek lettek.
A Musellával sem próbálkoztam még, télen behaltak a magoncaim mert nem volt normális helyem a teleltetésre, és picit sötétben voltak és melegben, betett nekik... Egyet megmentettem, az most kezd beindulni. Majd jövőre egy hajtást leszedek róla, és azzal kipróbálom.
A sima abesszin a kép bal szélén, egy levéllel. Majd csak 1 hónap múlva lesz szép... :) Sajnos sok banánt elkeféltem, mert volt márciusban egy műtét, és utána 6 hétig pihiznem kellett. Gondoltam kiültetek mindent.... Hát... Megtanultam: inkább sínylődjenek a lakásban 1-2 hónappal tovább. Ha hideg földbe kerülnek ki (hiába van már viszonylag jobb idő), akkor sokkot kapnak és megmakacsolják magukat. Talán most kezdenek el beindulni a Hóbanánok... Talán. Pedig már olyan szép nagyok lennének, ha csak májusban ültetem ki őket. Szóval a lakásban telelt banánok kiültetési ideje: Május 1. Ezt most megtanultam.
nekem most friss magjaim vannak belőle, most tesztelődik 26-7 fokos állandó hőmérsékleten. Valamelyik nap tettem el őket csírázni, 2-3 hét és tudok mondani egy kezdeti csírázási arányt.
Gyönyörű, hatalmas!!!! Nekem még egy hónapot várnom kell ,hogy ekkora legyen. Addigra a tied meg a háztetőt fogja súrolni :) Najó, inkább csak nyár végére/ősz elejére...
Az Én abesszin banánom. Tavaly vettem akkor kb. 30 cm-es volt. Az idén májusban elverte a tyúktojás nagyságú jég. Szerencsére azóta is hozott pár "kisebb" levelet. 1.82 magas vagyok.
Köszönöm szépen, de már lili0010 már képet is küldött és kell mind a három amit felajánlott. Neki nagyon hálás vagyok, de úgyszint neked is, csak Soroksár nagyon messze lenne nekem, ő közelebb lakik és háznál van de azért köszi. :)
Sziasztok megint megkérdezem hogy nincs-e valakinek egy vagy kettő musa basjoo banán hajtása amire nincs szüksége mert nekem nagyon kellene nem ingyen várom fizetek érte. Előre is köszi.