Ebből csak arra következtetek, hogy az érdemi munka a csalás.
Ne feledjük, hogy a felvetés szerint min. annyi szavazó kéne, mint amennyivel a kormányon lévő párt megnyerte a választást. Ez, ismerve népünket, még most is necces lenne, nem lenne fennakadás. Bár lenne!
"Ha lenne visszahívhatóság, akkor kitörne a káosz. Mert ez feltételezné azt, hogy az átlagemberek képesek felismerni a közösség hosszútávú érdekeit és a sajátjuk elé helyezni. Ez viszont nem áll meg. A kampányok most sem ilyesmikről szólnak, hanem több pénzt az embereknek jellegűek. Na, ha lenne visszahívhatóság, akkor ez menne folyamatosan, nem csak négyévente, lehetetlenné téve az érdemi munkát."
= idióta kampányt az idiótáknak, akik a saját érdekeik fölismerésére is képtelenek, nem hogy a közösségére. És hogy ezek döntik el négyévente egy ország jövőjét, ez önmagában nem olyan nagy baj? (Így persze van "érdemi munka", ami most a kormány részéről és 4 éve zajlik, az "érdemi munka".)
"Valójában a többséget, amely mentes bármiféle megszorítástól és minőségi kikötéstől, csak az alacsonyabb társadalmi rétegek alkothatják; és ahhoz, hogy valaki megkaparintsa e rétegeket és szavazataik révén hatalomra kerüljön, mindig azt az egyetlen nyelvet kell beszélnie, amelyet ezek megértenek. Azt kell előtérbe helyeznie, ami leginkább érdekli őket, vagyis a legdurvább, leganyagibb és legilluzóriusabb érdekeket. Mindig ígérnie kell, és sohasem szabad követelményeket állítania. Ezért minden demokrácia elvileg az immoralitás iskolája: támadás az igazi politikai osztály méltósága és belső tartása ellen." (Julius Evola)
//"... A szemét népnyúzó tőkések általában nem azért építkeznek, hogy utána ott rohadjon benne a pénzük..."//
Spekulációból bizony, minden üresen álló lakás esetén. Nem rohad a pénzük. Az infláció rohasztaná meg, nem az értékálló ingatlan. Meglehet még az is, hogy kapcsolati tőkéjük folytán tudnak valami mást is, amit egyelőre nem mernek az orrunkra kötni.
Nekem mindenesetre nagyon gyanús a népvándorlási mozgalom.
Dehat az az epitteto penze mi a feszkes fenet erdekel az teged,nem az allam epiti ezeket a hazakat.Az az o kockazata,hogy aztan el tudja-e adni vagy nem.
Nem értetted, feltételes módban írtam, és egy tagadószó kíséretében.
A lényeg: az állam viszont megtehetné, hogy egyszerűen nem enged ilyesmit, mondjuk azzal a kivétellel, hogy magyar, vagy európai a befektető, és teljes mértékben ellenőrizhető vpop és fogyasztóvédelem és euszabvány és köjál, stb. szempontjából, és nem teszi tönkre a faluban működő összes kiskert, biztosan van erre egy gazdasági vagy neadjisten jogi(!) kifejezés.
Ha szándékosság is van benne, akkor természetesen nem véletlnül!!! Mindegy, hogy első fokon melyik állami szerv tartja vissza a járandóságot, a kormány, vagy az önkormányzat.
Igenám! De elvileg közöttük ott kellene lennei az államnak! Csakhát az is kissé félrehúzta az országot egy igen szűk réteg érdekei felé. A másik réteget meg inkább világgá kergetné, csakhogy ne kelljen szegénynek valami hasznosat kezdeni velük.
Evvel el is mondtam, miért nem lehet az egész ország kormánya a "rendszerváltó" hatalom bármelyik kormánya. A rendszer, amelyikben élünk, a mesterséges hontalanok és mesterséges népvándorlások kora.
Én itt egy emberrel beszélgetek. Provokációt nem látok sehol. Ha jól látom, még csak nem is én kezdtem el ezt az anyázzuk a külföldieket szálat. A topiknyitóval semmi bajom. Elolvastam a keserveit, jórészt igazat is adok neki, bár van benne némi szociális demagógia, de az ő helyzetében ez teljesen érthető. Viszont nem igazán látom, hogy ezt a topikot hogyan lehetne rombolni, amikor nem szól semmiről, azon kívül, hogy itt minden mennyire szar.
De akkor már el is húztam, oszt jónapot, süllyedhet ez a kiváló topik.
Igen. Sajnos nagyjából igazad is van. DEHÁT EZT AKARTUK!
Ne mond, h nem. Tudtuk (én legalábbis),h a rendszerváltáskor az állami tul. ki fogják árusítani és azt is tudnunk kellett, h ezt azok fogják megkapni bagóért, akik a tűz közelében vannak. Tudtuk, h munkanélküliség lesz, csak reménykedtünk,h miért pont én? Tudtuk, h a szoc. legnagyobb vívmánya (szerintem) a létbiztonság, a multé lesz.
És így utólag visszanézve gyakorlatilag minden xart előre lehetett látni. Mégis ezt akartuk, mert.......... miért is?
//"...Ha lenne visszahívhatóság, akkor kitörne a káosz. .."//
Enélkül méginkább kitörni látszik!
//"...Mert ez feltételezné azt, hogy az átlagemberek képesek felismerni a közösség hosszútávú érdekeit.."//
Legfeljebb egyes feltételezések szerint. Mások meg úgy vélik, hogy ebben az esetben legalább a képviselőink lennének olyanok, akik képesek bármiféle hosszútávú közérdeket felismerni, a maguk szűk, pillanatnyi érdekeiken kívül.
//"...Milyen vallalkozas amelyiket az allam fizet..."//
A "rendszerváltók" és a szép idegenek, tehetségtelenül üzemeltető válalkozásai, amelyek állami megrendelés nélkül már régen tönkrementek volna ebben a nagy "piacgazdaságban"
Ja, az utak! Éppen az utak! Minőségi követelményt már nem is mernek támasztani az állami kifizetők. Ménkü nagy pénzért, egyheti használatra sem garantált aszfaltutakon bonyolódig le egy óriási forgalom.
Úgy látszik, az az állam, amelyik nem jó gazdája az iparnak, az az államkasszának sem lehet jó gazdája.
Tudod, ez nem ennyire egyszerű, de már folyamatban van.
Először is egy fizetési meghagyást kell kérni a bíróságtól. (Persze gyorsan befizetni az érték 3 %-át, jelen esetben kétszer 150.000,- Ft.-ot. Az ügyvéd általában ugyan ennyit kér, máris 600.000,- forintnál tartunk.)
Majd ezt persze az önkormányzat megpanaszolja, így aztán automatikusan átalakul perré a dolog. (Ujabb illetékek, + az ügyvéd)
Két-három év, és máris van egy jogerős ítéleted, és akkor .... no akkor lehet kérni a végrehajtást, ha még életben vagy.
Nem kértem más számláim kifizetését, csak azt amiért megdolgoztam.
De lattam de azokban laktak amelyik meg nem volt kesz abban persze nem, de lattam elado lakasokat is hirdetni es az miert baj, 80 elott az volt a baj,hogy ha penzed volt akkor sem tudtal venni,mert nem volt lakas.
Mást nem láttál? Az óriási építkezéseket észre sem vetted? Tudod mennyi üresen álló, új épület van szerte kis hazánkban? Legtöbbjük üres, mert akinek szüksége lenne rá, annak pénze nincs hozzá.
A jelenség jó példa az amerikai rendszerű "piacgazdaság" ellentmondásaira. Méghogy a pénz fialja a pénzt? Vagy az emberi munka? Cccccc. Legfeljebb a spekuláció meg a gazdasági rendszer követelte inflációspirál.
Vannak persze kivételek, mint esetleg a topiknyitó (bár nem ismerem őt személyesen), de általánosságban mégis az a helyzet, hogy a városokban élő, használható képzettségű emberek találnak munkát.
Nem a tönkrement vállalkozókat kellene fizetni, hanem azért kellene fizetni, hogy ne menjenek tönkre!
Nekem két önkormányzat több mint egy éve nem fizeti ki a számláimat, bár az igaz, hogy minden levélben elismerik, hogy jogos, csak most nincs pénzük...