Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
A reménylett dolgok bizonyossága nem azt jelenti, hogy az ember vakon reménykedik a dolgokban. A dolgok és a remény is elmúlnak... a bizonyosság viszont - amivel a dolgokat reményled - megmarad. De nem, csak, hogy megmarad, hanem ez a bizonyosság az, ami téged a múlandó és véges dolgok világából kiemel... ezért, feltéve, ha ki akarsz emelkedni, bizonyosságra van szükséged, amit csak is a reménylett dolgok adhatnak meg neked, melyek teremtetlenek, és öröktől fogva vannak.
A feel good, az nem ez a kategória. A feel good nem a reménylett és teremtetlen, hanem az adott és teremtett dolgok világában szerez, nem meggyőződéseket, hanem tapasztalatokat.
A kettő közötti különbséget nem kell remélhetőleg hosszasan ecsetelnünk...
"A hit, az csak az első lépcsőfok. Utána jön a remény és a szeretet. "
Ha a kereszténység által meghatározott fogalmak szerint beszélgetünk, akkor a Biblia - a keresztények fundamentuma - is ellentmondásos. Hiszen a Pál nyomán sarjadt kereszténység a hitet - amely hallásból való - teszi meg elsődlegesnek, bár amikor ezek felsorolása megjelenik az egyik pálnak tulajdonított levélben, akkor a szeretetet nevezik meg a legfontosabbnak.
JAkabnál pedig a cselekedetek az elsődlegesek a hit ellenében is.
Én pedig azt mondom neked, hogy Jézust tekintjük mérvadónak, akkor ő azt hagyományozta a világra:
"szeressétek egymást".
Az emebereket a cselekedeteik, a cselekedeteiket pedig a gondolkodásmódjuk határozza meg, melyben az, hogy miben hisznek, meghatározó lehet.
Ha a gondolkodásmódjuk tele van félelemmel - mert a hitük erre szorítja őket - akkor a cselekedeteik tökéletlenek lesznek, tele elvétett utakkal ( vétkekkel . )
Ha a gondolkodásmódjukat átjárja a szeretet ( melynek alapja az önszeretet ), akkor bizony tetteik is a szeretet kinyilvánításai lesznek.
Mielőtt megszülettél, tudtad-e, hogy fogsz kinézni ? Pár hónapos, éves korodban tudtad-e, hogy fogsz kinézni tizen- huszonévesen? És tizen- huszonévesen tudtad-e, hogy fogsz kinézni évekkel, évtizedekkel később? És most, most tudod-e holnap, hogy festesz majd? Nem tudod... és nem is tudtad... bizonyára nem is érdekelt. Most pedig az iránt érdeklődsz, hogy hogy fogsz kinézni feltámadás után? Nem tudom... de valahogy akkor is ki fogsz nézni, mint, ahogy most is kinézel valahogy, ha belenézel a tükörbe. Szval kár ilyesmin görcsölni.
A világszövetség süketei nem tehetnek arról, hogy süketek. Ön viszont tett azért, hogy megsüketüljön. Nem is keveset. A saját nevében persze kikérheti magának, de minek, ha egyszer be is vallja, hogy tök süket? Nem sok következetesség van magában, ma sem.
A süketség ellen milyen ellenérvet lehetne felhozni Ön szerint? Gondolom, a hallást. De hisz épp attól süket, hogy nem hall... A süketségre nincsenek ellenérvek... ezt jegyezze meg jól, és mindjárt nem fog követelni.
A hit az Ön vallásában is hallásból van. Az Ön elmélete, mely szerint az ember csakis önmagától kerülhet ki a slamasztikából és nincsenek segítői, itt is megdől....
"...A tévhit is hit. Ezért alaptalan a te hited...."
Tutta, hogy a nagybetűket a gyengébbek kedvéért tanáták ki? Így a Hit, meg a hit, mingyán nem lesz ugyan az...
...szanszkrtban az isten összes nevét, meg bármitmindent kisizével írnak, mert az nem betű, hanem valami jel... ráadásul egybe, hogy a büdös gyökerek ne is ércsék, ha nem tudják jól szétválasztani...
...az én ősejim vótak még az igazi naaaagy tréfikálók...jó meg viccelték utólag előre az embereket..:)
Nincsenek ellenérvejid, de célozol... nagyon épületes...
Monnyuk Arjuna se tutta eldönteni, hogy neharcojjon, vagy harcojjon... a Krisna meg célozgatott 18 fejezetet neki...
"...Mégpedig arra, hogy hogyan tudsz fényt csinálni...."
Ezzel kapcsolatba is vótak cálozgatásaji...a ticcta jóság állapottyában jő el a zalexandijai világítótorony és lőn világosság...
Monnyuk aszt meg lebontották... Előre tutták, hogy nem csodák által ismerszik meg a Zúr...azé...
"...Úgy, hogy az elmét, ami dualitásban van, kioltod..."
Nekem az a jóság dolog jobban begyött...az elmével asztat a troblémát vetette fel a Zúr(mán az enyém, a tijed kihagyta bisztos), hogy kószálásban annyira jó, hogy mekkse tanálod, úgy el tud menni otthonró néha... Most ájjak le keresgéni, mikor együltő helyembe nagyon jó is lehetek?...
"...úgy is mondhatnánk, hogy a forgalomból kiiktatod..."
Nem születtem közlekedési rendőrnek, meg az irodai munkát sem szeretem, mer unalmas. Maga csak iktatgasson, majd addig én foglalkozom a megvalósításajimmal...
"...ezáltal szabad utat biztosítasz az igazságnak...."
Ha nincs magánál elakadás jelző sokszög, akkó bajba is kerülhet a zigassággal kapcsolatba... rohatt magas bírságot bírnak kiszabni mijatta...
...ezé a zigasággal mindég óvatos legyen, figyelje, hogy a folyamatos áthaladása bisztosított legyen...
...én is nem figyeltem, tréfikáltam a terkontrába, és elakatt a zigasság valahol, mert nem tréfikálhatok a terkontrába...
Az alapokat fekteted le a hit által. Ha nincs hit, nincs mit lefektetni, az alapok nem jönnek létre. Jó példa erre az ateizmus. Egyetlen alap van, amelyik önmagát alapozza meg, mert teljességgel alap nélküli: Isten. Minden más alaplerakáshoz hit szükségeltetik. De nem a hit az alap, mert mint mondottuk, hinni alaptalan dolgokat is lehet< ez nem azonos az alap nélküliséggel.
TündérIzabella....amijér a zemberek egymást ölik, mert q ... ra nem is hasonlít a kettejük istenére, az nem alap semmihez...
Ezért akkurátusan vissza kell Ás-ni az Élin, hogy akkó a hit milyen forráshoz vezethető vissza... Nem van meg a Zisten egyből és akkor eccerűbb lenne Tőle elásni a hitig...
"...Ezért kell jól megválasztani az alapot...."
Egy rakás elektromos kütyüt gyártanak a zemberek, van amelyik 220-al működik, van amelyik többel, van amelyik meg kevesebbel ... Ha hegeszteni akarok, ahhoz nem elég a 220 vót. A kenyérpirítóhoz meg de. Most akkó melyik elektromos izé az alap, vagy az áram lenne az, amitől az összes működik? Ha nincs áram az egész bolygón, akkor a sok kismicsodával mit fogunk kezdeni? Nézegettyük?
"...Ugyanis hinni, alaptalan dolgokat is lehet, kétségtelenül...."
Ellent nem mondtam, csak céloztam. Mégpedig arra, hogy hogyan tudsz fényt csinálni. Úgy, hogy az elmét, ami dualitásban van, kioltod... úgy is mondhatnánk, hogy a forgalomból kiiktatod... ezáltal szabad utat biztosítasz az igazságnak.
"...És az nem jutott eszedbe, hogy ha Jézus nincs, te a földművelésig se jutsz? Na látod... Foglalkozz néha azokkal a dolgokkal is, amik nem jutnak az eszedbe...."
Mer ki vót a Jézus (vagy a krisztus, mert az jobban érdekelt vóna), fődmívelésügyi miniszter? Azok se értenek a fődhö, csak megválasszák őket...a gazdaság meg dübörög...
Némi párhuzam nem sejlik, hogy ha a vezetőség nem oké, akkó a produktuma a gazdaságnak/vallásnak se lesz főtétlen mindenki hasznára?
Azzal foglalkozok, pont nem jutott a zeszembe ez tegnap se, mer ma óvastalak...
Te azt hiszed, a transzcendentális igazság úgy működik, hogy a relatíve jókat megjutalmazza (életben hagyja) a rosszakat megbünteti (életét elveszi). Ez egy tévhit. Alaptalan.
A hit nem az alap. Az alap az, amibe a hitet fekteted. Ezért kell jól megválasztani az alapot. Ugyanis hinni, alaptalan dolgokat is lehet, kétségtelenül.