Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Köszi :) Igen hasonlít viszont ez mit keres a szobámban, vagyis 2 szoba küszöbtakarója alatt (a tesómnál is voltak + egy ormányos féle, mind döglött)? Nem eszek itt, vizem is flakonban van... 11 évig semmi nem volt légyen meg katicán kívül, lehet hogy ezek voltak a tobozban?
A képfeltöltéshez javasolnám azt a módszert, hogy kivágod a nagy képből csak a bogarat, és ezt a kivágott részletet töltöd fel. Hiába nyílik meg a kép nagyban, csak lekicsinyítve fér rá a képernyőre, akkor meg hiába nagy a kép. Kicsiben viszont kevés részlet látszik.
Persze közelebbi kép sem volna rossz, mondjuk a léc alatt bogarakról makró, esetleg szupermakró módban. Egy mellétett milliméterpapír is hasznos.
Pár hete írtam csak nem voltak szépek a képek, most sajnos megint volt 2 bogár az ágyamban (szerda, tegnap).
Pici barna, nem rág vagy sercegést nem hallok, nincs luk sehol sem, se finom fapor...
Szétszedtem a szobát teljesen, kiporszívóztam, majd felmostam, leszedtem a parketta takarót mögötte semmi nem volt, de a küszöbnél ezeket találtam, ha valaki tudja mik ezek és hogyan lehet kiirtani őket légyszives segítsen.
Nagyon szépen köszönöm. :) Tudom, tudom csak sajnos rettegek minden bogártól. :/ :( Így, hogy már tudom mivel állok szemben jobban felkészülök a harcra :) Egyébként gőztisztítóval takarítom a parkettát, utána kb 2 napig nem jönnek, de kezdődik előről. :) Szép napot:)
Ilyesmi férgek vagy nem is tudom mik találhatók a szobámba már kb2-3 hete. Tömegestől... Írtom őket rovarírtóval, de a parketta réseiből jönnek ki, ha jó a megfigyelésem.. Mi lehet ez ? Én ezüstös pikkelyke lárvájára gondoltam, de nem találtam rá semmi bizonyítékot a neten. Volt már valakinek dolga ilyennel?? Hogy sikerült kiírtani őket? A méretük max. 1 cm és a hasi oldaluk fehér színű. A rovarírtó ki van fújva, de nem igazán öli meg, ahogy láttam mozgott.. igaz nagyon lassan. Akkor öli meg, ha ráfújom. :/ Nagyon fontos lenne, mert már kétségbe vagyok esve. Folyamatosan néztem rovarírtó honlapokat, de nem találtam meg ezt a kis szörnyeteget. :) Előre is nagyon köszönöm. :) Minden tanácsot szívesen fogadok vagy ha tud valaki valami ütős módszert vagy rovarírtót insectice 3000 nem nagyon vált be. A másik próbálkozás a protect,de az is csak akkor jó ugye, ha ráfújom. :/
Úgy is jártam, hogy a bontatlan kukoricadarás zacskóban már benne voltak a kukacok. Nyilván már csomagoláskor benne voltak a peték, aztán a zacskóban kikeltek. Arról már lehet látni, hogy a dara vagy a liszt pókhálószerű szálakkal össze van csomósítva, sokszor a zacskóhoz is hozzátapadnak a csimbókok. Azóta nem tartok otthon több lisztet, darát, mint amennyi belátható időn belül elfogy.
Köszi a segítséget. Ilyenről még nem is hallottam. Teljesen laikus vagyok. Azt hittem hogy a ...moly csak ruhára megy. :) Ebbe nagyon beletaláltál. Tényleg a konyhában vannak. Sőt, most hogy rákerestem a Aszalványmoly névre láttam, hogy létezik ez kukac formában is. Hát, belőlük is volt elég pár héttel ezelőtt...
Mit kell tenni? Pakoljak ki mindent és keressem meg a fészket? Van egyáltalán fészek?
Át kellene nézned a kamrát, konyhát. Valahol molyos élelmiszer van. Nem válogatósak, a liszttől, diótól a fűszerekig bármibe belemennek, még a csavaros tetejű üvegek menetes részében is megbújnak.
Egy tobozt hoztam be kreativ alkotás céljából, aztán észrevettem alatta faport és kidobtam, majd 4-5db barna kb 2-3 mm es bogarakat találtam (1az ágyban, 1 a padlón, 2 a függönyön). Remélem valaki tudja mik ezek, mire veszélyesek és hogy lehet kiirtani őket. Bocsi a képért nem sikerült jobb reggel.
Köszi, ez megerősített, hogy ártalmatlan levéltetű.
Tovább kerestem, és a Brit Természettudományi Múzeum oldalán úgy tűnik megtaláltam a pontos választ: úgy tűnik, hogy Cinara Confinis (ez az általad is linkelt oldalon egy szép leírás).
Ilyen kis rovarok potyognak a karácsonyfánkról. A fa elvileg nordmann fenyő. Talán 1 hét után kezdtek el potyorászni, eddig saccra 40-50-et porszívóztam össze. Ennyit tudok, gondolom a meleg szoba aktiválta őket, de a fán nem látom nyomukat.
Tudjátok esetleg, hogy mik ezek?
Azt hiszem ugyanaz, mint amit MolnarAdam talált, de talán jobban látszik. Próbáltam keresni ilyen levéltetűt, de nem találtam. Mit lehetne ellene tenni?
Ui.: Ugyan már megkérdeztem ezt a "Rovarok, bogarak, pókok" topikban is, de csak mert nem találtam ezt a topikot. Szóval ide is beteszem, onnan sajnos nem tudtam törölni.
Ilyen bogarak lepték el azt a szobát, ahová a fenyőt állítottam. Remélem abból jöttek, és könnyen megszüntethető ez aprobléma. A kis bogarak a hátukon tehetletlenül kapálóztak.