Keresés

Részletes keresés

nünüke88 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2327

Szerintem is valami torz, de ismert állat lehet.

Előzmény: Törölt nick (2326)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2326

pávián

Előzmény: nünüke88 (2325)
nünüke88 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2325
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.17 0 0 2324
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.15 0 0 2323

Ez biztosan így van.Ellenőrzöttnek tekintheted azt is, ha akármelyik sárkányról kiderül az, hogy genetice csak egy szüleje volt - nem kellett ott lenni a (nem létező) nászágynál.

(Amúgy ez a stratégia elég elterjedt a szigeteken lakozó gyíkoknál: mivel nem garantált, hogy a következő szigetre egy viharban pont egy ellenkező nemű pár sodródik el, határozott előny, ha nem kell társat keresni ;-)

Előzmény: Csimpolya (2322)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.15 0 0 2322

Valószínűleg így van, de Komodó szigetén kissé nehéz a két nemet elkülöníteni egymástól. Ezért írtam azt, hogy ellenőrzött körülményke között.

Előzmény: Törölt nick (2321)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.15 0 0 2321

Nem kellett annyira megerőltetnie magát: e fajnál (és még egy sor másiknál) már régóta ismert ez a megoldás.

Előzmény: Csimpolya (2320)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.15 0 0 2320

Igen, különszámra gondoltam. Egyes témák érdekelnek, de nem nagyon hiszem, amit leírtak. Egyszóval, a válaszokat nem fogadom el, de a kérdések nagyon érdekesek.

Ami a kriptid különszámot illeti, örülnék neki.

Egy érdekes hír valamelyik ismeretterjesztő csatornáról: a londoni állatkertben él egy nyolcéves komodói varánusz. Ellenőrzött körülmények között tartják, ezért biztos, hogy nem találkozott hímmel. Ennek ellenére tojásokat rakott. Érdekes módon néhányban találtak embriót, úgyhogy sikerült neki szűznemzéssel szaporodni.

Előzmény: C.Miki (2319)
C.Miki Creative Commons License 2013.07.15 0 0 2319

Igen, most néztem meg a honlapjukon, megjelent a legújabb különszám.  Én kihagyom, mert a benne lévő témák nem nagyon érdekelnek.  Egy kriptides különszám ötletét viszont támogatnám!  Téma lenne bőven. 

Előzmény: C.Miki (2318)
C.Miki Creative Commons License 2013.07.15 0 0 2318

Rendkívűli szám?? Úgy érted a különszám? 

Előzmény: Csimpolya (2317)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.14 0 0 2317

Megjelent a Hihetetlen rendkívüli száma. Még csak átlapoztam, de úgy vettem észre, nincs olyan cikk benne, ami ebbe a témába vág. Ha mégis találok, meg fogom írni.

Csimpolya Creative Commons License 2013.07.06 0 0 2316

Lehet, hogy este látták, és mint tudjuk, sötétben minden ... fanyűvő fekete.

Előzmény: Törölt nick (2312)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.06 0 0 2315

Udv.Én sem hiszek ezeknek a történeteknek.Annak a lénynek laknia kell valahol,táplálkoznia kell,ezek nem létezhetnek nyomok nélkul.Egy farkaserdei eszlelést olvastam itt a fővároson belul,de tuti kamu lehet ,millioszor jártam abban az erdöben fotózni,sportolni stb...Ismerem minden zegét-zugát,ráadásul az erdőt lakot terület,és utak veszik korul,igy az is hihetetlen lenne,ha kintről tévedt volna az erdőbe.Sőt éjszaka is voltam többször fotózni,de csak szúnyoggal találkoztam eddig...

Előzmény: C.Miki (2313)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2314

Érdekes írás. Egyébként ja online is olvasható az újság, ha fizetsz érte ;)

Én nem tudok ezzel mit kezdeni, most vagy elhiszed vagy nem. Én megmaradok az aranyközépúton, bár az nekem is meredek hogy jajj eltudtam volna kapni de nem kaptam el.

Az ilyen kinézetű lényról már 8 éve hallottam és a kutya se beszélt akkor még fanyűvőről sehol sem, főleg nem a neten.

Aztán 6 évvel ezelőtt a gyakori kérdéseken láttam róla kérdést ugyanezzel a leírással - persze neve még ekkor sem volt - hogy vajon mi lehetett.

Ezt olvassátok el, ekkor még szintén nem volt szó fanyűvőről különböző oldalakon, de a leírás egyezik:

Tibi találkozása valami nagyon fura lénnyel

Köszi szépen, Tibi!  Andilona Tibi vagyok 21 éves 2 évvel ezelőtt kb tőlünk 2 utcányival feljebb van egy emlékmű odajártunk fel barátokkal inni (mert szép a kilátás) TISZTÁN emlékszem mindenre fent voltunk az emlékműnél azt tudni kell hogy ez egy magán terület és csak[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Korábban voltam az egyik haverommal szórakozni, ő csúnyán beivott. Ekkor mondott egy érdekességet, ami nem tudom igaz-e: Ő dolgozott ott az egyik gyárban mint biztonsági őr, és úgy hallotta hogy lakik ott egy visszamaradott gyerek. Elég görnyedten jár, így leér a keze a térdéig. A kézfeje amúgyis elég hosszú az ujjai is. Erre feltételezte, hogy lehet őt nézték fanyűvőnek amikor pl. az erdőben, domboknak sétált csak aztán "eltorzult" a róla kialakított kép a neten. Nem tudom hogy van-e ennek valami realitása vagy csak szivatott már ittasan.

C.Miki Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2313

Én személy szerint továbbra sem tudom elhinni ezeket a történeteket.  Főleg a városlakó tinédzserek "észleléseire" nincs mit adni, akik még életükben nem láttak vadállatokat,  természetes közegükben.  "A lényt elkaphattam volna"....... aha persze.  Életszerű nagyon......... Még ha létezik is ez a lény, ( szerintem nem ) a sok hülye kamus "észlelés" csak árt az ügynek, de nem használ.   

Előzmény: Csimpolya (2309)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2312

semmi probléma... bár az is elég fura, ha egy egyöntetűen kijelentést egy mások meg máshogyan értelmű mellékmondat kísér...

(szóval mindenki szerint fehér, de mások szerint fekete? ;-)

Előzmény: Csimpolya (2311)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2311

Egy mellékmondt szerint egyesek feketének látták. Lusta voltam mindent szóról-szóra leírni, bocsánat.

Előzmény: Törölt nick (2310)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2310

az a Csóványosnál látott "fekete dolog" vajon az észlelők által egyöntetűen piszkosfehér színűnek leírt lény lehetett? Vagy valami más?

Előzmény: Csimpolya (2309)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2309

Sajnos, nincs scennerem, ezért megpróbálom inkább leírni. A cikk tulajdonképpen olvasói levél, Bruckner János küldte be.

Az első hiteles beszámolók 1995-ben érkeztek a fanyűvőről. Egy este ugatást hallok kintről. Rögtön eszembe jutott, hogy Bercit, a kutyámat kinn hagytam. Fogtam a bicskám és rohantam ki, de nem hittem, hogy valóban a lény látogatott meg. Ám nem arra számítottam, mait láttam. A fehér bestia rossz háznál kopogtatott, mert Berci a könyökénél fogva a földre teperte. Odarohantam és leszedtem róla Bercit. Az állat halálfélelembe volt, könyökén felszakadt a bőr, és horzsolások voltak a testén, szerencsére a torkán nem sérült meg. Felpattant, és négykézláb elfutott. olyan gyors volt így, mint a kutya. Több, ehhez hasonló észlelés volt a kilencvenes években, az észlelők egyöntetűen piszkosfehér színűnek írták le.

Csóványosról sétáltunk lefelé az osztállyal, és volt egy meredek hely. Futottam le, és fától fáig állítottam le magam. Egyszer aztán lenéztem a szakadék aljára, és láttam valami fekete dolgot. Éppen szaladtam, és mivel a lényt figyeltem, felgyorsultam, és megbotlottam egy kőben, és két métert repültem. A lényt elkaphattam volna, de annyira fájt a lábam, hogy állni is alig bírtam rajta. Az eset 2011. október 31-én történt.

A lábnyom megtalálója egy gödröt pillantott meg, ami mellett egy harminc centiméter hosszú lábnyom volt.

Se szeri, se száma azoknak a beszámolóknak, mikor a szemtanú egy szürkés, megnyúlt mellső végtagokkal rendelkező, szőrös emberszerű teremtményt látott vagy látni vélt.

Az egyik képen a már ismert alak látható, a másik talán lábnyom lehet, de olyan sötét, hogy semmit nem tudok kivenni belőle.

Van azért jó hírem is: az UFO magazin online módon is olvasható, a www.dimag.hu-n, legalábbis ez van a címlapon.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.03 0 0 2308

Micsoda? Nem tudnád lefotózni vagy bescannelni azt a cikket? Ki a cikk írója?

Előzmény: Csimpolya (2307)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 2307

Az e havi UFO magazinban van egy rövidke cikk a mátrai fanyűvőről, viszonylag új hírekkel.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.02 0 0 2306

Na ehez mit szóltok?

http://en.wikipedia.org/wiki/Flatwoods_monster

Egyesek kriptozoológiához, míg mások az ufókhoz sorolják. (Én inkább utóbbi) Kíváncsi vagyok a véleményetekre :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.01 0 0 2305

igen a wikiből jött, a fene egye meg :)

De nincs félrefordítva a cikkben semmi más azt hiszem :)

Csimpolya, köszi :) Igen cimbire én is gondoltam, de aztán eszembe jutott egy egyszerű ott kószáló faszi is, aki épp valamilyen rejtőzködő ruhában volt, zöldes/barnás katonai ruha ágakkal tűzdelve, bár ez a lábnyomok hamisításának tényén nem változtat semmit :)

Előzmény: Törölt nick (2301)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 2304

így történt ;-)

marad tehát az acre/hektár félrefordítása... (az meg belefér ;-)

Előzmény: paul2 (2303)
paul2 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 2303

Látom, a "tizedesvessző" téged is megetetett egy pillanatra :-)

Viszont egy rejtély így megoldódott.

Előzmény: Törölt nick (2302)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 2302

(bocsi, 4 000 m2)

Előzmény: Törölt nick (2301)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 2301

szerintem a wikiből: "70,000 acres (280 km²)", az acre hibásan hektárnak fordításával, és a számolás ellenőrzésének teljes elhagyásával ;-)

(1 acre ~ 4 m2, azaz a 70000 acre az közelítőleg 280 000 ezer m2 - ami még mindig nem pontosan 280 km2, szerintem ;-)

Előzmény: paul2 (2300)
paul2 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 2300

Azért azt áruld el, hogy 70 000 hektár hogyan jön ki 280 km2-re?

Bevallom, ez csak a bemelegítő kérdés, igazából az izgat, hogy

- hogyhogy te nem vetted ezt észre?

- ezek után bármi egyéb mennyire megbízható a cikkben? (illetve a forrásában)

Előzmény: Törölt nick (2298)
Csimpolya Creative Commons License 2013.06.28 0 0 2299

Egyetértek a kvetkeztetéseddel. A filmen látható lény ngyon hezene kivehető, bár szokatlanul nagy léptekkel jár, de attól még lehet egy készséges vadászcimbora.

Előzmény: Törölt nick (2298)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 2298

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!