Ha nem tűnt volna fel, hogy milyen hozzászólást idéztem, te írtad, hogy bármit lehet állítani. Ezért is írtam, hogy ennyit a szabad állításokról. Értő olvasás. Te komolyan azt hiszed, hogy bármely élelmiszert úgy árulhat bárki, hogy nem az van benne, ami rá van írva? Semmilyen élelmiszert nem lehet így árulni, nem csak táplálékkiegészítőt.
Az Európai Unió piacán számos olyan termék van, amelyek csomagolásán, kapcsolódó reklámjában a táplálkozásra vagy az egészségre vonatkozó állítás szerepel. Mivel az egyes tagországok szabályozása igen eltérő volt ezen a területen, a tagállamok szükségesnek látták harmonizált, EU szintű szabályozás létrehozását.
Tehát szövegértelmezés : ÁLLÍTÁS. Érted? Tehát nem az összetétel bevizsgálásáról, hanem a hatóanyagokról kijelentett állításokról szól. Tehát pl nem írhatod rá az asványvízre, hogy növeli a tesztoszteron szintet. Ez a mi szempontunkból semmit, de tényleg semmit sem változat a helyzeten.
Ezt csak azért, mert a gépemre le volt mentve egy dokumentum:
Ezért kiemelten fontos az Európai Bizottság 2012. december 14-től hatályba lépett rendelete (432/2012/EU), amely szerint az étrend-kiegészítők esetében az egészségre vonatkozóan csak valósághű, világos, megbízható állítás kerülhet a csomagolásra és a fogyasztóknak szánt kommunikációs platformokra. Mindez komoly előrelépést jelent a korábbi szabadabb szabályozással szemben és segíti majd a fogyasztók pontosabb tájékozódását is az egyes termékek között.
Szinte az összes testépítő szélhámos, gondold csak végig józanul. Abból élnek, hogy ilyen szereket reklámoznak, személyi edzősködnek, edzővideókat nyomnak fel, saját magukkal basznának ki ha beismernék, hogy KOKSZ + Genetika az egész. Elhitetik az emberekkel, hogy ők tudják a TIKOT és jó pénzért eladják.
nézd, ha az OÉTI saját hivatalos oldalára 2008-ast datál, akkor talán azért, mert azóta nem változott ez a része, nem gondolod ? De velem ellentétben én legalább mutattam valamit, de te kb a kisdobos becsületszavadon kívül (vagy még azt sem) egyelőre semmit.
Tehát maradjunk annyiban, hogy amit te leírtál, az egyelőre nem több mint légből kapott mese, ami semmilyen szinten sem korrelál a valósággal. Majd miután belinkelted az első szabályzást, melyek a tápkiegek kötelező bevizsgálásáról szólnak folytathatjuk.
Érdekes, hogy mikor Kai nemrég pesten járt, egy szót nem említett a genetikáról, mint kitűzendő célunk megakadályozójáról. Persze az más kérdés, ha te akarsz lenni a mr olympia, akkor tényleg számít a genetika
Nagyon nem vagy képben, és légyszives az ostobaságaiddal innentől kímélj meg. Nem vitatkozom egy laikus emberrel, aki abszolút nincs képben arról, amiről dumál.
Csak hobbi szinten nem másokhoz hasonlítgatja magát egy egészséges ember, hanem önmagához. És pl egy szűkvállövvel nem célja a vállfa váll, hanem önmagából akarja a legjobbat kihozni. Ami sikerülni is fog, ha nincs ilyen buzi mentalitása, hogy jaj a genetika. De ezt előbb is leírtam, csak nehezen megy az értő olvasás úgy látom.
genetikáról hisztizni elmondom még egyszer: csak a buzik szoktak, meg a kövér emberek, akik erre fogják, hogy gurulnak az utcán
"Egyre jobb, nőklapja 1981-es kiadásából egy link esetleg?"
Most ha nem tünt volna fel, konkrét rendeletekről beszélünk amelyek ezt szabályozzák. Tehát nem vélemény, hanem rendelet. Pontosan szeretném látni azt a rendeletet, amelyik ezt tagadja, ez alá ne süllyedjünk köszi !
Nekem te vagy a hiteles, nyilván .... ezért is kértelek rögtön meg a személyi edzésemre, mert biztosan sok tanácsot tudnál nekem adni, esetleg a gyakorlatokat is végigmutogathatnád.
Visszatérve, linkelhetnéd nekem az uj rendeletet, ami arról szól, hogy kötelezően bevizsgálják a táplálékkiegészítőket.... a többi rendelet szart sem ér.
2012 a dátum. Ne zavarjon, hogy azóta az EU különböző rendeleteket hozott, aminek köszönhető volt egy csomó Sciteces termék megszűnése, átnevezése, stb.
Ha neked ilyen seholnemolvasott blogok a hiteles információk, akkor inkább többet ne reagálj rám, köszi.
"készítek egy terméket. Azt mondom, hogy van benne A,B,C,D,E vitamin, vas, réz, cink és B-17 “vitamin”, ami barackmagból származik és emiatt tökéletesen gyógyítja a rákot. Beadom a címkéjét (!) és adatlapját (!) az OÉTI-hez és ezzel eleget tettem a bejelentési kötelezettségemnek. És ennyi, a terméket szabadon forgalmazhatom, állíthatok róla azt, amit csak akarok. Közben lehet, hogy csak placebo az egész, vagy messze a feltüntetett határértékek alatt vannak benne az adott komponensek. Mindezt legálisan megtehetem."
"amit a boltban megkapsz, abban az van ami rá van írva"
Azonban mint az a főigazgató helyettes elmondta, a vonatkozó rendelet alapján az OÉTI-nek nincs felhatalmazása laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére, sem pedig az általuk nem megfelelőnek ítélt termék forgalmazásának megtiltására, csak ha a készítmény kimondottan káros hatású anyagot tartalmaz.