Nem tudnátok egy jó német nyelvű ficet ajánlani? Talán Snarrynek örülnék a legjobban. Lehet fordítás is, csak német legyen. :P
Ugyanis gondban vagyok. Túl sok az időm a német érettségi előtt és most olvasok. De mit? Marriage Stone-t angolul (pedig elég nehezen megy az olvasása). =) Tényleg, a Cambiare Podentesnek nincs német fordítása?
<Olvasónapló>Viszont Luna csodálatos a 43. fejezetben! Persze ő mindig csodálatos, ha sikerül IC ábrázolni – úgy értem, a derék szerzők klisémegvalósító dühe a fő karaktereket rendszerint teljesen kifordítja önmagukból (vagy indokolatlanul háttérbe szorítja őket), de Luna, mint mellékfigura, általában meg tud maradni önmaga – ez sok mindenért kárpótol!</>
Nos, kedvedért beleolvastam, mert a szerző összefoglalójából csak annyi derül ki, hogy Fleur átállt Voldi oldalára.
Szóval az a lényege, hogy a Rendnek támogatókra van szüksége, és amikor Charlie rájön, hogy hogy a legtöbb varázsló igencsak kanos, így szerez maguknak további embereket. Aztán a legvégén összejön Fleurrel is, aki viszont egy kiadós menet után elpatkol. De CW annyi embert szerzett, hogy a Rend legyőzi Voldit. És mindez humoros formában.
Viszont a kedvencem a Legjobb többpartneres kategóriában az a mű, amiben CW/szinte mindenki a varázsvilágból párosítás (mulitplosítás) szerepel. :) Ja, nem olvastam el, csak a tartalma alapján.
Néha már én is majdnem kísértésbe estem, de nem vitt rá a lélek... Van az a szellemes történet, amikor Hermione kísértetté válik, na ott sem tudtam meg, hogy mi lesz a vége, pedig már éppen kezdett igazán érdekelni...
Pedig aki arra adja a fejét, hogy ír, és ezt mások elé tárja (pláne, ha HP ff-ről van szó :)), akkor az jobb, ha felkészül rá, hogy kapni fog hideget-meleget, sőt ne adj' isten előfordulhat, hogy kritikát sem kap.
Az semmi, nekem meg vissza kellett olvasnom, mire is reagáltál így, mert totál elfelejtettem. :)
Egyébként átírtam neki a fejezetet, tök rövid lett. Erre ő felhúzta magát, hogy tök rövid lett, és hogy neki már nincs is kedve befejezni a sztorit, mert senki sem becsüli meg. Ennyiben maradtunk.
Igen. Mentségére legyen mondva, hogy írtam neki véleményt, amiben nagyon visszafogott voltam, de konkrétan emiatt azt írtam neki, hogy könyörögve kérlek, hogy ilyesmit ne írj! Köszönte szépen, és kijavította. Lehet, hogy tényleg a remény hal meg utoljára? ;)