Keresés

Részletes keresés

Ritchy Creative Commons License 2010.08.06 0 0 1050
Mikor van HK-ban loviszezon?
Előzmény: Cuoresportivo (1048)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.08.06 0 0 1049
Összekeveredtem. Bocs.
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.08.06 0 0 1048
Manila egy napot ér. Viszont bárhová könnyedén eljutsz onnan. Ceburól nincs infóm.
HK-ért irigyellek. Egyet sajnálhatsz, hogy loviszünetben mégy.
Előzmény: okinayab (1047)
okinayab Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1047
Valaki sugja már meg,hogy hová érdemesebb érkezni,Cebura,vagy Manilába? A vizummentesen engedélyezett tartózkodási időt tervezünk a Fülöp szigeteken tölteni,de az sem kizárt hogy több lehet belőle.Innen a fórumról is csipkedem az infókat,még semmi tuti célpont nincs,bármi lehet.Malcapuya is nagyon vonzónak tünik..
Előzmény: okinayab (1046)
okinayab Creative Commons License 2010.07.30 0 1 1046
:)
Térképfan vagyok,szeretem a kiterithető variációt..Egy rakás helyen néztem már,Fülöp szigetes sehol sem volt eddig,azért ilyen nagy az örömöm,hogy megrendelés nélkül is sikerült hozzájutnom.
Előzmény: kb. (1044)
szugabo Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1045

Sziasztok,

augusztus 23.-án HK-ba járunk kedvesemmel kínai vízum hosszabbítás ügyben (2-3 nap max.) és utána  pihenés képpen szeretnénk átugrani a Fülöp Szigetekre 10-12 napra.  Olvasgattam a fórumokat és hát időjárás ügyileg nem ez a legmegfelelőbb időszak tudom, de hát így jött ki, megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle. Manilára pár napot szánnánk, érdekelnének a riszteraszok (ez ha jól néztem kb 1-2 napos túra lenne), esetleg Pagsanjan vízesés ha belefér. Utána repülnénk tovább. A fórumozók szerint ebben az időszakban a Visaya térség talán a legmegfelelőbb - Cebu, Bohol, Malapascua Island, ugyanis fő cél a pihenés, starndolás lenne, némi snorkellel és persze a helyi látványosságok megtekintésével, némi túrázás ilyesmi hogy a változatosság is meglegyen azért. Én szívem szerint Palawan térségbe utaznék (úgy tudom az is kívül esik a tájfun zónán) - El Nido a fehér mészkőhegyeivel és homokos strandjaival hát.. :), Coron esetleg ,Boracayról is sok jót írtak. Azzal már nagyjából tisztába vagyok, hogy az esős időszak mit jelent (itt Guangzhou-ban is  olyasmi van), pár órát esik-eláll, általában este esik, de ettől függetlenül meleg van, süt a nap, de azért szeretném a legtöbb napot eső nélkül eltölteni ha lehet. Ezért tűnik talán a Visaya térség jobb választásnak. Véleményeket, tanácsokat, ötleteket szívesen fogadok, még van pár nap az útig:)  Jah és előre lefoglalni nem nagyon tervezek semmit, a program viszonylag nyitott.

Köszi és Üdv!

kb. Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1044
Úgy érted bekötötték az internetet és bejön a maps.google.com?

Bocs, de ezt nem lehetett kihagyni. :-)
Előzmény: okinayab (1043)
okinayab Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1043
Hurrá,megvan a Fülöp-szigetek térképem!!!! Óriási és izgalmas hely,indul a böngészés...
Kisfenyo23 Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1042
Köszi a válaszokat, ötleteket. :)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1041
Ja, az a szállás, de adtak matracot, párnát, lepedőket:)
Volt egy kút, ott lehetett mosakodni. A wc teljesen jó.
Előzmény: kirika (1040)
kirika Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1040
Mél érkezett,köszönöm!
Jó képek lettek. Komolyan az a fedett parti kiülő volt a szállás a szigeten??
Akkor, ha jól gondolom nem sok tisztálkodási lehetőség van ott.Érthető az egy éj,de azért biztos jó volt.
Előzmény: Cuoresportivo (1033)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1039
1. Coron a tenger felől
2. rákász kölök, child labour
3. helybéli
4. Kayangan tó
5. Kayangan tó tenger felőli része
6. Malcapuya kis beach
7. Malcapuya
8. Malcapuya centrum
9. szállásunk Malcapuyán
10. hegyek Siete Pacadosnál
11. Siete Pecados vízben lebegő hegyei
12. A Skeleton Wreck vámszedői
13. sziklák a Twin lagoonnál
3. vacsora Malcapuyan
Előzmény: Cuoresportivo (1038)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1038
Coron Mt. Taypascoroni rákászhelybéliKayanganKayangan fentrőlMalcapuya kis beachMalcapuyaMalcapuya2Malcapuya szallasSiete Pecados hegyeklebegő hegyek Siete Pec.a Skeleton Wreck vámszedőiTwin Lagoonvacsora
kb. Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1037
Pont jónak mondod. :-) Én mentem erre egy sima kiskocsival. Esős időben, távol a legközelebbi betonúttól, rajtunk kívül én sem láttam senki mást ilyesmi autóval. Nem is ajánlom senkinek, nem sokon múlt egy-két helyen, hogy át tudtunk vergődni a sártengeren.
Előzmény: R-U-D (1035)
R-U-D Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1036
tök jó lehetett
Előzmény: Cuoresportivo (1028)
R-U-D Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1035
hát igen, ezek szerint nincs igazán autópálya arrafelé. viszont motorozni és autókázni akkor is jó a szgtken. 1 dologra viszont kristálytisztán emléxem: Baguio és Banaue közötti mountain highwayen akkora fekvőrendőrök vannak, hogy simán fennakad egy hagyományos autó, ha nem fiyel a sofőr. Persze ügyeskedve ezeken mind át lehet menni egy kis alvázkarcolással. Más autót nem is láttam arrafelé, csak jeepneyk meg teherautók voltak.
Előzmény: kb. (1023)
inutil Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1034
Szia! Két hónapja voltam a Fülöp-szigeteken. Szerintem a Pinatubo vulkán kráter-tavát érdemes megnézni, közel van Manilához. Tarlac felöl kell megközelíteni és nem Angeles felöl.
Tettem fel róla képeket az Ongo-ra.
Üdv inutil

Előzmény: Kisfenyo23 (1030)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1033
Mél ment. Képek talán ma.
Előzmény: kirika (1032)
kirika Creative Commons License 2010.07.26 0 0 1032
Hali!
Látom jól sikerült a "kiruccanás" ,tetszett a beszámolód is,csak kicsit kevés lett a fotó :)
Lent írtad,hogy a Malcapuya Islandos fószer elérhetőségét szívesen megosztanád,ha valakit érdekel,,,,engem érdekelne és ha megadnád megköszönném.
Üdv.
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.26 0 0 1031
Amerikai a dugaszuk.
Szúnyogokkal nekem a Kayangannál volt csak bajom. A nap viszont tűz.
Előzmény: Kisfenyo23 (1030)
Kisfenyo23 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1030
Sziasztok! Nagyon jó volt elolvasni a topicot, sok hasznos infót találtam. Pénteken indulok Manilába, ott leszek egy hétig tréningen, majd lesz egy hét szabadságom, amit szép helyen/helyeken szeretnék eltölteni.

Néhány praktikus tanácsot kérnék - lehet, hogy volt szó róluk, csak elkerülte a figylememet.
Azt olvastam, hogy erős naptej kell és szúnyogriasztó is. Jól gondolom, hogy nappal nincs annyi szúnyog és nem kell a kettőt egyszerre használni?
Európai típusú a konnektoruk?
Láttam, javasolják a hintőpor használatát. Mire??
Milyen az idő mostanában? Folyamatosan esik, vagy van esély néha napos időt kifogni?
Ilyenkor is sokan vannak Boracay-on? Lehet, hogy oda is elutaznék, mert egyedül nem szívesen mennék vadregényes kirándulásokra. (És talán előtte Palawan-ra, csak még nem tudom, honnan hova tudnék legegyszerűbben eljutni.)
Ha egyedül strandolok, szerintetek nem viszik el a partról a cuccaimat, miközben a vízben vagyok? Van esetleg ötlet, hogy előzhetném meg?

Köszi előre is!
okinayab Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1029
Huhhh,de jó volt nektek! /és olvasni nekünk/
Remélem képek is lesznek!!!
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1028
Day 2: Taxi az Old Domesticre. Asszem 10,45-re volt kiírva a gép. Egy óra késés. Várakozás a 17 fokosra hűtött váróteremben a PHP 200 airport tax befizetése után. Mögöttünk két hatvan körülinek és helybélinek látszó úr üldögél, akik beszélgetést kezdeményeznek.
A filippínók amúgy mindenhol végtelenül barátságosak, segítőkészek voltak és prímán beszélnek angolul, ami más általunk addig megismert ázsiai népekről nem mondható el. Mint megtudtuk az angol a második nyelv, kötelező az iskolában és hajszál híján az USA 52. állama lettek anno.
Tisztázzuk az urakkal, hogy Coronba tartunk. Egyikőjük elárulja, hogy ők is és, hogy "I have a place there". Gondoltam van valami bungalója. Felajánlották, hogy mivel értük úgyis mennek és van 2 hely még a dzsipben elvisznek szívesen Coronba a reptérről. Ezt persze el is fogadtuk. Így jó társaságban és 300 pesot megspórolva tettük meg a zötyögős utat, amire büszkén mondták, hogy új, nemrég adták át. A város előtt bekanyarodunk egy farmra, ami szintén a place-szel rendelkező úré és harci kakasok tenyésztésére szolgál. A fél órás út alatt megkedvelhettek, mert elárulják, hogy a "place" nem más, mint Malcapuya szigete, amiről nekem derengett, hogy pár fotót láttam, amikor a környék nevezetességei után kutattam. Később az is kiderült, hogy még hat szigete van emberünknek. Meg is illetődtünk, hogy egy ilyen hatalmasság harci kakasait fotózhatjuk és kóláját ihatjuk. A sofőrről (továbbiakban MJ) is kiderül közben, hogy nemcsak Malcapuya urának a jobb keze, hanem egyszemélyes utazási iroda is. Invitáltak, hogy ha van kedvünk töltsünk 1-2 napot a szigeten, ami amúgy barátaik és barátaik barátainak áll rendelkezésre. Ki ne akarna életében egyszer egy déltengeri magánszigeten aludni tengerparti bungalóban? Jóhogy akartunk. A Seadivenál kitettek minket és MJ megígérte, hogy este beugrik és összeállít addigra egy package-t nekünk.
Bírjuk a meleget, a Seadiveban a PHP 800-as szobát választottuk. A berendezés: ágy, polcféleség, szék, ventillátor, fürdőszoba. Basic, de hát úgyis csak alszunk. Ebéd tonhal roston helyben asszem 220-ért, nem rossz, de nem extra és ebéd közben bizony zavarja a kikötő és a szembesziget hegyeiben való gyönyörködést a tény, hogy itt bizony gyerekcipőben jár még a csatornázás. Közben elered az eső, de úgy rendesen, viszont mire végzünk majdnem el is áll. Kitaláljuk, hogy a sötétedésig rendelkezésünkre álló pár óra alatt kajakozunk. A recepcióstól megtudjuk, hogy a Siete Pecados olyan 45 percnyi evezés és bérelhető kajak a búvár shopban a hotel mellett. Megalkuszunk 200 pesoban és indulunk is. Viszünk maszkot is, azt 100-ért mérik. Ahogy távolodunk a kikötőtől a víz egyre tisztul, barnáról kékre vált. Bámulatosak a környék hegyei, a partról, hajókról integetnek a helybéliek, viszonozzuk persze.
Az út valóban bő 45 perc, de akkor lapátolni kell tempósan a tükörvízen. A hely eltéveszthetetlen. És nem is értem miért nem ismertebb. Más ehhez hasonlókat filmek tettek híressé, vagy épp fordítva. Hat kis sziget emelkedik ki a vízből egymás közelében, a hetedik némileg arrébb. Néhol csak kb. 30 centi lehet a mélység, a színes korallok között pár hal is úszkál a tiszta vízben. Az egyik bójához kikötjük a hajót és elkezdünk lebegni és gyönyörködni. Halak és korallok. Egyszer csak csiklandozást érzünk a talpunkon. Odanézünk és azt látjuk, hogy két halfaj vagy 80 egyede nyüzsög lábunk körül és csipkedi az ázó bőrt. Ha kezünk nem mozdul, akkor azt is. A tömegbe markolok, egy 6 centis kis sárga a kezemben marad. Picit élvezem, hogy én itt a tengerben, tenyeremben a tenger teremtménye, majd szabadon engedem.
Gyorsan közeleg a korai naplemente, ideje visszatérni. Még megállunk a Hot Springsnél. Már a bokáig érő tenger is vagy 35 fok, nem kívánkozunk be a medencébe, a helybéliek láthatóan élvezik. A falépcső és a mangrove erdő látványos. A nap már lemegy mire visszaérünk.
MJ vár a recepciónál. Elmeséljük kalandjainkat a halakkal, mosolyog. Mondjuk ezzel telik élete. Előadja a lehetőségeket. A kétnapos, egy éjszakás programot választjuk.

Day 3: Megreggelizünk. Elfogadható. 150 peso/fő asszem. Sűrű felhőzet. Gyötör a jetleg, vissza az ágyba. Egy körül kászálódunk ki és városnézés mellett döntünk az idő miatt. Pár óra alatt kényelmesen bejárható Coron. Egzotikusságán kívül túl sok látnivalóval nem szolgál, turista paradicsomnak nemigen nevezhető, a kioszkokban vett kólákat az utcán kortyoljuk el. Fotózgatjuk a jeepneyket, motoros tricikliket, a temérdek egyenruhás kisiskolást és köszöngetjük, de nem megyünk a Hot Springshez. Végül a város fölé magasodó Mt. Taypas felé vesszük az irányt. A gps 800 métert mutat légvonalban, sajna a geocaching.com utolsó hozzászólása szerint a hely ládája eltűnt. Nekivágunk a 719 lépcsőfoknak. Mit szépítsem, vagy hatszor roskadok le lihegve a padokra útközben. Épphogy elcsípjük a naplementét. A ládának valóban hűlt helye. A látvány azonban pazar.
Vacsora az MJ ajánlotta Kawayanan Grillben. Meghatóan udvarias kiszolgálás, teljesen kellemes környezet és nem utolsósorban kitűnő konyha. Három főfogást is kérünk a halakból, annyira ízlik, Red Horse mellé, végül egy pudingszerű desszert. 850 pesot hagyunk ott. Ennek harmadából is biztos jól lehet lakni Coronban, de sajna elég finnyás vagyok az élelemre.

Day 4: 9-kor találkozó a kikötőben. Szépek ezek a „szárnyas” hajók. Velünk együtt hat utas van. Egy manilai pár, MJ és egy fiatal helybéli lány, Charm, akit miattunk szerződtettek a 2 napra segítségül. Rögtön ice tea-t nyom a kezünkbe. Másfél óra az út, a tenger egyre kékebb, fotózok, mint a japánok.
A sziget, olyan, amilyennek képzeltem. Egy „központi” olyan 300 méter hosszú valóban púderszerű homokos strand, pálmafák, buja növényzet, „bungalók”, sziklák. 22 hektár amúgy a sziget. 8-9 „bungaló” ha van. Egy téglaház, mely a sziget szimpatikus uráé, de azt mondja kétszer aludt benne a 30 év alatt. Hét állandó lakója van a szigetnek, söprik a seaweedet a parton, főznek a vendégekre, felszolgálnak, beszedik a 100 pesos belépőt az itt kikötő hajók utasaitól. Napi 8-10 hajó áll meg 1-2 órára.
Azt gondoljuk van még idő az ebédig, kerüljük meg a szigetet. Hamar a kristálytiszta vízbe kényszerülünk, látványos sziklák állják utunkat. Fotózunk és bukdácsolunk, lábunk alatt homok és szikla váltja egymást. Vagy egy órája jövünk, dél elmúlt, éget a nap, végre feltűnik egy homokos part, talán ott majd levágható a maradék kis rész. Odaérünk, Charm már integet a parton, hogy vár az ebéd. Ja igen. MJ még Coronban érdeklődött mit szeretnénk enni, halat és rákot kértünk. Később a piacon össze is futottunk, ellenőrizhettük a nekünk kiszemelt példányokat
Tizen ülünk az asztalnál, egy kanadai pár is ott töltötte az előző éjt. Az ebéd parádés. Kéttenyérnyi halak roston, kellemesen fűszeres malac hús, köretnek grill zöldség, kis krumpli nameg rizs. Kóla és sprite az ital. Banán és mangó a desszert. Mikor kiderül, hogy még nem ittunk friss kókuszt felküldenek a fára valakit és kapunk egy-egy zöld gyümölcsöt. Kifejezetten frissítő.
Kis heverészés a homokban, lubickolás a vízben, majd felkerekedünk a közeli korallzátonyhoz. És igen, MJ nem felejtette el a maszkokat Apály van, néhol ki is kell szállni a kis csónakból, gázolunk a térdig érő vízben és nem bírjuk megállni, hogy ne emeljük ki a tenyérnyi kék tengeri csillagokat, amiket persze gyorsan vissza is helyezünk. A zátony eleinte még a kezdő snorkelező számára sem extraizgalmas, barnás holt korallok főleg, néhány hal. MJ később elmondja, hogy sajna dinamittal is horgásztak a helybéliek korábban. Később azonban elkezd színesedni a világ. Kék, világoskék, sárga, fehér, rózsaszín dolgok vannak a víz alatt. Némelyik ágasbogas, agancsra emlékeztet, másik olyan, mint egy csipke, harmadikról kiderül, hogy kagyló, bezárul, mikor megérintem ujjam hegyével. A legterebélyesebb korallok olyan 3 négyzetméteresek lehetnek. Még bohóchalat is látok, azok egész érdeklődőek. A többi 30-40 féle csak úszkál, némelyik párban, némelyik többszáz fős csapatokban. Kb. 3 órát töltünk a vízben, elröpül.
A vacsora megint hal, ezúttal is roston, most egy olyan 6 kilós példány. Elég jó az íze, de én az édes-savanyú szószt titokban megpróbálom lekapargatni róla. Párom most elégedettebb, jókora rákok piroslanak az asztalon. Megtudjuk, hogy mi vagyunk a második a szigeten éjszakázó magyarok, és elismerően bólogatnak, hogy bizony bátor nép vagyunk, hogy ’60 körül szembeszálltunk az oroszokkal.
Ideje szállást választani. Kicsit meglepődünk, hogy valóban a tengertől 20 méterre álló pálmalevelekből és bambuszból épített sátor lesz szállásunk, de eccerélünk, be se mennék a téglaépületbe, ha esne se. A hőmérséklet kellemes, a szúnyogok rohama épp elviselhető.

Day 5: Vékony alattunk a matrac, korán ébredünk, misztikus a hajnal a csendet felverő madárhangokkal. A napkelte a félreeső kisebb strandról élvezhető igazán. Csak mi vagyunk, ruha nélkül gázolunk a tengerbe.
A reggeli narancsdzsem, ahogy kértem. Fürdőzünk, heverünk a homokban. Érkezik két hajó. Tíz bakfis ugrabugrál a partra, fotózgatják egymást, megmártóznak. Kifizetik a 100 pesokat majd továbbállnak. Ideje indulnunk, MJ meg akarja mutatni a környék összes látnivalóját. Búcsút veszünk vendéglátónktól, talán ő is komolyan mondja, mi biztos jönnénk még, ha alkalmunk nyílik.
A negyedik aksicsere után el is indul hajónk motorja, viszlát Malcapuya.
Egy óra hajózás után érünk a Skeleton Wreck-hez, mely egy a parttól pár méterre elsüllyedt japán hajó, látható a víz felszínén lebegve is. Kis ladikon egy alulról a köldökéig pucér kb. két és fél éves kiskölök próbál hajónkhoz evezni, apja nyúl a 100 pesos belépőkért, amit MJ át is nyújt. „Terített asztal”, roston tonhal vár minket a hajón a snorkelezés után. A banánból, bár szárazabb, mint az itthoni, repetázok.
Innen pár perc hajóút a Twin Lagoon. Elképesztő formájú sziklák között manőverezünk a vízben lebegő hegyek között. Kikötés után egy kis sziklanyíláson át lehet beúszni apálykor a belső lagúnába. Egészen megdöbbentő helyeken kapaszkodnak meg a fák a sziklákon. A medúzáktól megijedek, de MJ megnyugtat, ártalmatlanok.
Már Coronnal szemben vagyunk. MJ bevallja, hogy csak egyik tóra maradt idő és az a Kayangan lesz, merthogy az a szebb. Ha van olyan toplista, hogy a világ 100 legszebb helye ennek a tónak benne kellene lennie. Olyan 60 méter magasságig kell felhágni a guszta falépcsőkön a kikötőhelytől, hogy elérjük a sziklák tetejét és leereszkedni a másik oldalon a tóhoz, aminek ez az egy bejárata van. Körülöttünk trópusi buja dzsungel. A lépcsők tetejéről visszanézve az öböl látványa káprázatos. Leérve gyorsan lekapkodjuk magunkról a ruhát. Nemcsak azért, mert annyira vágyunk az áttetsző türkiz vízbe, bizony csípnek a szúnyogok. Mi hatan vagyunk csak. Próbálok úgy úszni a vízben, hogy semmilyen zajt ne csapjak. Körülöttünk a sziklák olyan 100 méter magasak lehetnek. Transzcendens élmény, fenséges.

Sötétedik sajna, ideje visszatérni Coronba. MJ még meglep azzal, hogy a vacsora még benne van az árban és akkor találkozzunk a Seabreezeben, amely egy új szingapúri étterem. Nincs kedvem a Seadive baromi puha matracához, a piac melletti Oriental Lodgeban töltjük az utolsó éjt (PHP 1180 reggelivel). A hely bejárata ijesztő, de maga a szoba takaros, újszerű, légkondis. Reggel zavaró a zaj, a reggeli értékelhetetlen.
A vacsora első fogása egy kókuszos thai zöldségleves. A Tanduay rumtól felbátorodva kanalazok bele. Nekem picit csípős, de remek, csak a káposztaleveleket hagyom meg az alján. A főfogás egyben melléfogás is. Apró csirkedarab panírozva, égetően csípős kukoricával és olajban eláztatott burgonyafánkkal. MJ ezt a számlát is rendezi, mi pedig felé adósságunk, PHP 6000 igazán megérte a két feledhetetlen napért.

Day 6: Reggeli után MJ még segít fuvart szerezni Busuangába. Elérhetőségeket cserélünk (ha valaki kéri megadom), majd beülünk a terepjáróba. 20 peso a Busuanga-i airport tax. Manilaban pedig további 750 mikor tovább utazunk.

Konklúzióként azt mondanám, hogy Coron remek bázis egy párnapos tartózkodásra, ha valaki merülni akar, akkor talán többre is. Aki csak strandolni szeretne az ne ide menjen, a gyermekkel utazóknak sem biztos, hogy Coron a szerencsés választás.
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1027
Először is köszönöm mindenkinek a tippeket, ötleteket, fáradozást. Rövid nyaralásunk Nektek is köszönhetően feledhetetlenre sikeredett és rengeteg meglepetéssel szolgált... Coron mellett döntöttünk végül.

Day 1: Reggeli órákban érkeztünk Manilába. Át a Shuttle-lal az Old Domesticre. Az aznapi Zestet épp lekéstük a Philippine drága volt, másnapra vettünk jegyet Busuangáig a Zestre (PHP 7000/2 fő retúr). Szállás kellett. Elindultunk gyalog, hogy keresünk internet cafét. Hát ez egy iszonyú néger környék, kosz, bűz, valami rettenet mocsok folyó, mindenféle kioszkok. Lényeg, hogy persze nem találtunk netet. A reptéren felmarkolt prospektusokból kiválasztottunk egy helyet és odavitettük magunkat egy lepukkant taxival. 200 PHP-re alkudtuk le a fuvart, a szállás olyan USD 40 volt (Lotus Garden). Maga a hotel rendben volt, de a környék itt is rettenet. Gondoltuk elsétálunk a közelben lévő Promenádra és iszunk egy valamit, hát a szutykos tengerparton csak masszírozó vállalkozók voltak meg pár triciklis árus. Estefelé egy környékbeli plázától nem messze találtunk egy szellős helyet, ahová egyáltalán volt kedvünk beülni egy sörre. A Red Horse teljesen jó. Manila báját, ha van ilyen, nem sikerült megismerni. Ja igen, cigarettát ne a Duty Freeben vegyen, aki ezzel él, a helyi puha dobozos Marlboro jó és PHP 35.

Folyt köv. Remélem a sok összeg nem szabdalja szét nagyon, dehát szeretnék informatív is lenni.
okinayab Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1026
Ez kérdés???? Rögtön és nagyon sokat!!!!!
Előzmény: Cuoresportivo (1025)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1025
Megjöttünk. Meséljek-e?:)
Előzmény: okinayab (1024)
okinayab Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1024
Megirnátok,kinek melyik hely tetszett legjobban a Fülöp-szigeteken? Afféle top 3 érdekelne...
kb. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1023
Amikor én voltam ott, akkor Manilából kb. Angeles City magasságáig volt autópálya. Vicces volt, hogy az ország akkor tudtommal egyetlen, 50-60 km-es autópálya szakaszán kb. 10 km-enként volt egy akkora autós pihenő, éttermekkel, üzletekkel, stb., amekkora Magyarországon talán egy sincs. :-) Ez után az 50-60 km után (az ún. North Luzon Expressway után) viszont sima országút volt tovább északra. Ma sincs ez másképp a http://en.wikipedia.org/wiki/Major_roads_of_the_Philippines és a Google Maps szerint, szóval R-U-D erre rosszul emlékszik.
Előzmény: W.L. (1022)
W.L. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1022
En abszolut semmi autopalyanak nevezheto utszakaszra nem emlekszem a Fulop-szigeteken, es szerintem Laosz, Kambodzsa es Burma mellett a legrosszabbak az utak ott egesz DK-Azsiaban. Palawanon pedig a Fulopokon belul is a legrosszabbak.
Az orszag 1. szamu foutja negyreszt tutira 2x1 savos.
Specialitasuk a sima, egyseges aszfalt helyett a darabonkent osszerakott betonut.
Előzmény: R-U-D (1021)
R-U-D Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1021
abban meg neked van igazad, h igazából fingom sincs arról, hogy pontosan hány km autópálya van a Fülöpöknél, de mintha Manila és Baguio city között azon mentem volna. Persze az autózáshoz/motorozáshoz nem kell autópálya.
Luzonon szerintem tuti van több min. 2x2 sávos. Az viszont tény, hogy út minőségileg összehasonlíthatatlan a 2 ország. senki ne állmodjon M1-es minőségű utakról. Meg a kátyúzás is ismeretlen téma lehet arrafelé.
Előzmény: kb. (1020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!