A franciák játéka és kiesése óriási meglepetés, nagyobb leszereplés, mint amit a Veszprém bármelyik csalódást keltő szezonjában produkált az elmúlt években. Ha szemléltetni akarnánk a blamát.
Még akkor is, hogy azért pár világversenyt hoztak ők...
Csak ugye amit példának írsz, ott nem az alkalmassággal volt a gond, hanem, hogy valami más nem működött itt, mert a képességeiket, mint írtad a válogatottban hozták..
Ez oké,és hová teszed a 2 'fáraó' erőtől-önbizalomtól duzzadó játékát az olimpián? De nyugodtan ide tehető a múltból jó pár zsoldos is Ők készen jöttek, top játékosként, és nézd meg pl. a tavalyi csékánk egymaga megnyert egy vb dötőt dániának, de azt a szintet itt megközelíteni sem tudta. Hátha ez a kövi idényben is másként lesz, és mindenki kiteszi szívét-lelkét, nem lesz lazsálás, az új stáb nem engedi majd.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy mivel a Veszprém egy európai topcsapat, a játékosok, keret kiválasztásánál is fontos szempontoknak kell lennie.
Itt a "kész" játékosnak nem csak technikailag, fizikailag, taktikailag kell rendben lennie, hanem fejben is.
A kilengéseknek is minimálisnak kell lennie.
Sokan megsértődnek, hogy erre, vagy arra a játékosra esetleg megy a kritika, de azért az is igaz, hogy mondjuk egy 17-es keret nemigen bír el labilitásokat.
Nézzük csak meg, Mahét jópáran istenítették, közben meg szerintem a valóság az volt, hogy nem tudott itt top szinten teljesíteni. A gyakori túlpörgései erre jó példa, hiába volt technikailag kiemelkedő.
Szóval csak azt szeretném mondani, hogy a fiatalok kiválasztásánál is már mérni érdemes, hogy a top szinten használható lesz-e az illető..
Ez rendben van és korrekt is így, a válogatottban azonban valóban pocsékul játszott az olimpia alatt, ezen nincs mit szépíteni. Ahogy korábban is írtam, itt inkább mentális önbizalombeli problémákat látok nála mintsem képességbelieket.
Kellő önbizalommal és játékperccel,sokkal több van benne.Fél év alatt itt is megmutatta.Láttam én is több meccsét a Bundesligában.
Lukácsban is több van.A vele készített kézivezérléses interjúban ,el is mondta,hogy milyen ütemben akarták felépíteni a norvégok.A bajnoki döntőben meg jól játszott, közönség kedvenc.
Néha az az ember érzése,hogy a szomszéd fűje,mindig zöldebb.Vannak tehetségek,van végre rutinos edző is,aki ért a fiatalok felépítéséhez.Remélem idén kijön a lépés és végre megnyugszanak a kedélyek.Utána meg elkezdődhet a nyugodt, szisztematikus építkezés.
Zoran Ilic maradjon csak a Bundesligába,itthon úgy is mindenki csak kritizálja válogatott meccseken is. Semmi szüksége rá,hogy még a Veszprémi bl meccsek után is őt szidja mindenki, hogy mi a francnak van itt. Játszon ő csak a bundesligába még éveket, sztem védekezésben nagyon sokat fejlődőtt, és egy német középcsapatban a bajnokság második felében 5 gólos átlagot hozott(utolsó 17 meccsen 86 gólt lőtt). A válogatottnak nagyon fontos játékosa lesz pár éven belül, támadás-védekezésbe is,ha kinn marad a bundesligába...
Magdeburgi hír, hogy a klub szerződtette Isak Perssont, ugyanis Hornke sérülése(kb 6 hónap) után megsérült a másik jobbszélső Pettersson is.
Azért a tegnapi magyar-francia meccsel kapcsolatban megjegyezném, hogy a meccs ott fordult, amikor a hajrában a sporik két esetet is a kárunkra fújtak meg, köztük azt is, amikor a magyar lövőt a hatoson belül lévő francia zavarta... De nem akarom csupán ezekre fogni.
Chema:Nálam feltétlen előrelépés a válogatott megítélése, mióta ő a kapitány.
És akik úgy gondolják, hogy nem Chema kell a válogatott élére, azok is más mozit néznek. Semmi nem múlt rajta, rég volt ennyire rendben a szakmai/mentális felkészítés!
Szép volt fiúk, kár volt fiúk - jöhetne pár klasszis a több milliárdos utánpótlásból.
Ilyen alapon meg minden csapatban lehetnek lyukasposztok... Szerintem nem ebből kell kiindulni, hanem a közegből, ami egy klubot körülvesz, hogy milyen a vezetőség a menedzsment, vagy milyen személyiségek alkotnak egy csapatot stb. Egészséges közegben egy közepszerű játékos is képes lehet kimagasló teljesítményre vagy legalábbis hasznára lehet a csapatának. Illetve ennek az ellenkezője is igaz, toxikus közegben egy klasszis is lehet hátráltató tényező.
Ilyen alapon fel lehetne sorolni szinte az egész mezőnyt, a dán bajnokságról 1 góllal lemaradó Fredericiától kezdve, a jól igazoló Bukarestig bezárólag....
Egyébként meg a Barcánál és a Magdeburgnál is lehetne kiemelni hiányos elemeket, mint pl az Ortega által említett beállós gondját, vagy a Magdeburgnál, hogy ott sincs különösebben nagy b2 játékos és kezdik kiismerni az 1-1 elleni, inkább a betörésekre irányuló játékukat...
Szóval, ha ezeket gondokat a top csapatoknál a csapatmunkával kiegyenesítik, akkor nálunk is bízhatunk szerintem Pascualban...
A bal2 ben/kapuban ahol kellett volna nem erősödtünk. A keretünk végleges,a fbn kint volt ma a poszt. Deraa és Kosorotov ha most nem robbant nem ragaszkodnék egyikhez sem,kiràly poszton vam 2-3-ad vonalas játékosunk. Kapu ugyanez,Rodri rég nem top 5