Mi az első nap utától 1 helyre jártunk kajálni. Ennek nem csak az volt az oka, hogy jó, és bőséges volt a kaja, hanem a pincér, akit Joszip-nak hívnak. Élt mo-n, és nagyon jól eszél magyarul, és ami a lényeg, hogy búvárkodik, és nagyon szívesen ad tanácsokat evvel kapcsolatban."
Most nemrégiben egy egész szállodányi hasonlóval voltam együtt, igaz ők orosz nemzetiségűek voltak. Lassan sikerül felnőni kis nemzetünknek a Nagy Testvérhez ...
Nemrég, márc. 02-án jöttünk haza a párommal Sousseből, a Prima Life Karawan Hotelből. Nagyon jó volt ez elhelyezésünk, tiszta és szép szobát kaptunk.
A kaja is rengeteg volt, bár jónak nemigen nevezhető, mert kevés fűszert használnak. Nem győztük sózni a kaját, hogy valami íze legyen.
Mi jó időt fogtunk ki, 20-25 fok körüli idő volt, az eső csak egyszer esett, de akkor pont a Szahara túrán voltunk, így azt is megúsztuk.
Már többen bemerészkedtek a tengerbe is fürdeni.
A Szahara túta csodás volt, csak nagyon kellett sietni a nézelődéssel, mert zsúfolt volt a program, és fárasztó, de megérte, csak ajánlani tudom.
Pláne a tevegelést.
A Szaharai szálloda (Sahara Douz) egy kissé lepukkant volt, de azért 1 éjszakát ki lehetett benne bírni.
A tuniszi városnézésben csalódtunk, mert semmit nem láttunk Tuniszból, csak a "kínai piacra" hasonlító Medinát.
Azt tapasztaltuk, hogy sok ismerőst átvertek az alkudozásnál, mert a fix áras boltokban sokszor olcsóbban lehetett megkapni az árut, a lealkudott árnál is.
Érdemes előtte körülnézni nagyobb boltokban, hogy tájékozódjunk az árakról.
Az arab fiúk nagyon rámenősek, piszkálják a nőket, pláne ha egyedül van egy nő.
Nekem nem volt gondom (még úgy sem, hogy szőke vagyok), mert a férjem mindig velem volt, de azért az árusok pimaszul alkudoztak rám.
Nekem azért nagyon tetszett Tunézia, remélem eljutok még oda.
Érdeklődnék, hogy Parália környékén merre találhatók Lidl, és nagyobb áruházak? Eselten nem tudsz-e valami megbízható és olcsóbb arany boltot Parálián?
Varna mellett béreltünk egy hazat. Tenger 300 méter valami erdöcskén at, kisbolt szemben, busz Varnaba oranként (kb 45 perc).
Kétkedök megnyugtatasara:) szeretnénk megnézni a varnai muzeumot a trak kincsekkel.
Fogalmam nincs, milyen, én utoljara érettségi utan voltam ott, hat annak mar ...khm, néhany éve ugye:) De amennyiben meleg van, tenger van, hal van és legföképp kis csaladom van, rossz nem lehet:)
Ha most veszed, két embernek június 23-július 7 között a Wizz Heraklionba 76e, azaz durván 300 euró (most néztem meg, mondjuk azt nem értem, hogy olcsóbb lett mióta én vásároltam...). Autóbérlés két hétre 280 euró, ez összesen valamivel olcsóbb, mint autóval (autóval már 3x voltunk). Autóval nem gáz, csak egy kicsit hosszas, hiperszuper komp visz át Pireuszból Heraklionba, éjszaka. Az autót emailben lefoglaltam, kihozzák reptérre.
Délen és keleten a nem turistás helyek közül vélhetően a következők jók: Kato Zakros, Xerokambos, Lendas/Dythiko, Kalamaki, Sougia, Paleochora. Van persze egy rakat más is, Chora Sfakion, Matala, de ezek elég zsúfoltak. Északon is van egy pár arra érdemes hely, azokat csak hírből ismerem.
Szrintem ne túráztasd magad, Moley kolléga egyedi értékrendje a mérvadó. :-))
Viszont ha Kréta déli részére készülsz, szerintem tutira tud segíteni.
Én viszont kérdeznék is Jacques -tól. Egyénileg milyen társasággal repülsz ? Heraklión vagy Chania ? Autóbérlés a repülőtéren ? Melyik településen érdemes szállást keríteni délen ? Kocsival gondolom nem érdemes nekivágni, nekem Athén volt a legtöbb eddig, de Pireuszból nem tudom, hogy megéri -e kompozni Krétára ? Gondolom többe van kicsit, mint a fapados repülő. Bár ennek nem néztem utána.
Nyáron megyünk Svájcba, Ausztriába és Olaszországba, egy hosszabb körútra a gyerekekkel, hegyek és vidámparkok mix. Ja nem lesz AI és még szállás sem lesz foglalva....
Dehát mivel tudom bebizonyítani, hogy dél-Krétán (és sok más helyen Krétán) ennyiért lehet kajálni? Hozzak majd lefényképezett/beszkennelt számlákat? Vagy mi legyen?
Hiába nagyon jó matematikus valaki, ha zsíros a haja, a földre fújja az orrát és társaságban fingik, akkor azt mondjuk, hogy a szociális intelligenciája alacsony, és ezt az sem menti, hogy amúgy meg tényleg rettentő okos. Ugyanez van az utazási kultúrával, és ez a topik az utazás szempontjából, khm, kihívásokkal küszködő magyar honfi- és nemzettársainkon való röhögésre koncentrál. Neked ez nem tetszik?