Kedves magyar tantrixosok !
Végig versenyeztem ezt az idei évet, és igencsak örültem annak, hogy az előselejtező körből mindig továbbjutottam (már ahol volt mert a Blitzen pl. nem), de annak már kevésbé, hogy innen már nem is tudtam tovább lépni mert mindig kiestem, és csak távolról követhettem nyomon a tornát.
Ezért arra gondoltam -mivel általában nem csak én egyedül estem ki azonnal- hogy kellene egy olyan viadal amiről nem lehetne kiesni. Novemberben erről sokakat megkérdeztem, és nagyon sokakat érdekelt. Ezért arra jutottam, hogy ezennel
meghirdetem ezt.
A szabályok következők lennének.
1. Mindenki nevezhet aki magyar, és dec. 30-án déli 12 ig legalább már 100 lejátszott meccse van. (a dec 30 déli 12 a nevezési határidő)
A nevezés ingyenes. Nevezéskor küldj légyszi egy e-mailt nekem a következő címek egyikére:
matocsiilles_gabor@mailbox.hu (itt az s és a g közt egy aláhúzás jel van, de nem látszik)
profeta@fibermail.hu
A nevezésben legyen benne a játékosneved és a valódi is, hogy tudjam milyen
névre állítsam ki az okleveledet.
2. Mindenki játszik mindenkivel, de havonta csak 1 vagy 2 ellenfél ellen. Mindenkivel három mérkőzést kell váltani abban a hónapban amikor a sorsolás előírja majd.
Mivel előfordulhat (pl. nyaraláskor) hogy ez nem jön össze, lehetőségetek van a tárgyhót megelőző hónap 20-tól az azt következő hónap 10-ig lejátszani a mérkőzést, de ez esetben kérlek írjátok meg, hogy ez előrehozott vagy halasztott.
Ha sok nevezés érkezik akkor a mérkőzések több csoportban zajlanak majd.
3. Ha megnyersz egy mérkőzést kapsz 1 pontot, ha elvesztesz egy mérkőzést levonok 1 pontot, ha döntetlen lesz nem változik a pontszámod. De azért, hogy ne kelljen negatív számokkal bíbelődnöm mindenki 100 ponttal kezdi a viadalt.
Így akár 3 ponttal is nőhet vagy csökkenhet a pontszámod egy ellenfél ellen.
4. Az összecsapások végeredményét, azonosítóját, a felhasznált időket mp-re
pontosan, és ha valami panaszod van az ellenfeledre azt is küldd el nekem a fenti 2 cím egyikére.
5. A bajnokság végén az végez előrébb akinek a több pontja van.
Pontazonosság esetén az végez előrébb akinek jobb a lapkaaránya (pl neked van +42 neki meg csak +38 akkor te nyersz).
Lapkaarány azonosság esetén az végez előrébb akinek több a lerakott lapkája.
Ha ez is azonos akkor az egymás elleni eredményük dönt.
Ha ez is azonos akkor az végez előrébb akinek kevesebb a felhasznált gondolkodási ideje (mp-re !).
6. Mivel szeretnék kicsit nagyobb esélyt adni az egyszerű játékosoknak a sokkal profibbak ellen a jobb játékosoknak kevesebb gondolkodási időt adok.
15 perc az egyszerű játékosoknak akiknek még nincsen semmilyen kiugróan jó eredményük.
14 perc azoknak akik egyszer már elérték a 950 pontot de nem mesterek.
13 perc a mesterek számára
12 perc azoknak akik ITM normával rendelkeznek
11 perc azoknak akik TGM normával rendelkeznek
10 perc azoknak akik ITM-ek
(9 perc azoknak akik TGM-ek bár ilyen még nincs Magyarországon).
7. Ha túlléped a gondolkodási idődet vesztettél (kivéve akkor ha az ellenfeled is túllépi az övét, mert akkor 10-10 es döntetlen a végeredmény) de akkor is be kell fejezni a mérkőzést. Ha egyébként megnyerted volna akkor csak 1 lapkával kaptál ki.
(tehát ha 20-15 re győzöl akkor 15-14 re győzött az ellenfeled mert túllépted az idődet.)
döntetlen esetén 2-vel (tehát ha 20-20-at játszotok akkor 20-18 ra kaptál ki mert túllépted az idődet) ha pedig még ki is kapsz akkor még 3 lapkányi büntetést kapsz
(tehát ha 20-15 re kikaptál akkor a végeredmény 20-12 lesz mert túllépted az idődet).
8. Szeretnék a győztesnek és a helyezetteknek valami díjat is adni, de hogy mi lesz ez azt még én sem tudom. Ez nagyban függ majd a pénzügyi helyzetemtől is. Ha nyerek néhány milliárdot a lottón akkor igen értékes dolgokra is számíthattok :-).
Végezetül még egy kérés. Ha neveztek akkor légyszi ne utazzatok el több hónapra az Amazonas őserdejébe fát vágni ahol nincs internet mert ez a bajnokság
az interneten zajlik és akkor ki kell zárnom titeket, ami azt jelenti, hogy újra kell számolnom a tabellát. Én pedig nagyon lusta vagyok. Köszike.
U.I.: Ja igen és ha tudtok egy jó nevet ennek a tornának írjátok meg azt is.
Jó lenne ha benne lenne a Tantrix, az, hogy magyaroknak van és mi azért elég sokan vagyunk, az hogy internetes, az hogy egész éves, az hogy családias-barátias hangulatú, az hogy bajnokság, kupa, viadal, Grand Prix...
Mindenkinek sok sikert
Illés