Keresés

Részletes keresés

cyberpopp Creative Commons License 2004.12.02 0 0 855

Ez csak egy próba.

Üdv a klubtagoknak!

egmaria57 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 854

És hogy ezúttal se maradjunk külföldi résztvevő nélkül, csatlakozink hozzánk egy kanadai srác, aki a cégünknél van gyakorlaton. Ugyanis szegénykének nincs sok ismerőse itten és sokat unatkozik. (Még enm tudja mi az a tantrix, de lehet, hogy addig elmondom neki....)

:o)

M.

Előzmény: Sirpi (853)
Sirpi Creative Commons License 2004.12.01 0 0 853
Sziasztok!

Akik részt vettünk a tali utáni közös korcsolyázáson, úgy döntöttünk, hogy a nagy sikerre való tekintettel megismételjük a dolgot. Azaz megint össze fogunk jönni a Mûjégpályán, december 12-én, 10 órától egy kis forralt bor-ivással egybekötött korizásra, ahova minden csatlakozni vágyót szeretettel várunk. Mivel a tapasztalatok szerint nagy sor szokott kialakulni a bejáratnál, ezért a múltkori alkalomhoz hasonlóan megint vennénk elõre bérletet, amivel azonnal be tudunk jutni. Éppen ezért kérek mindenkit, akinek szándékában áll jönni, hogy jelezze vagy itt, vagy email-ben azt legkésõbb jövõ keddig, mert az igényeknek megfelel számú bérletet veszünk. És mivel a bérlettel csak együtt tudunk bemenni, kérek mindenkit, hogy ne nagyon késsen :-) A helyszínen lehet egyébként korcsolyát bérelni annak, akinek nincsen, de jobban jár az, aki hoz magával mert ott is jó ki szokott alakulni egy jókora méretû sor. 630 forint a belépõ, korit, ha jól emlékszem, 500 forintért lehet óránként bérelni.

Minden érdeklõdõt szeretettel várunk
Sirpi
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 852

Sziasztok,

örülök is meg nem is. Egyrészt mert tudom hogy Illés régi dédelgetett álma egy egész éven át tartó torna (mégha nem is tudok azonosulni vele), s legalább nem nekem kell szervezni :-)

Másrészt nagyon komoly aggályaim vannak.  Igaz, megfogadtam hogy nem szólok bele, ki kell próbálni. DE !

Amikor visszavonultam megfogadtam, hogy egy dolog fog a szemem előtt lebegni: azoknak a magyar sikereknek a megismétlése illetve túlszárnyalása, amit idén elértünk közösen, s ezért mindent megteszek ha esetleg ettől nem is leszek népszerű. Ez vezérel amikor belepofázok ebbe. Mint eredményféltő.

A gondom a következő. Ez a lebonyolítási mód úgy érzem veszélyezteti ezeket az eredményeket, s megmondom miért.

Első problémám: "nem számít a különbség". Magyarány a 26-25 ugyanannyit ér mint a 27-25. Vagy a 26-12. Ma a Tantrix-bajnokságokon MINDEN EGYES LAPKÁÉRT VÉRT KELL PISÁLNIA ANNAK, AKI NYERNI AKAR - hosszabb távon. S ezt gyakorolni kell. Nézzétek meg, hogy az elmúlt évekhez képest hány "hosszabbítás, rájátszás, tie-break volt". Akár egy-egy lapkán is múlhatott minden. Ez a "-1, 0, 1" pontozásos rendszer nem segíti ezt.

Tapasztalatom szerint (amit azért nem vitathattok el :-), ha valaki folyamatosan játszik valamilyen játékstílus, valamilyen szabályrendszer szerint, akkor komoly idő kell míg abból "ki tud zökkenni". Teljesen mindegy, hogy ez azt jelenti-e, hogy pl. "NEM SZÁMÍT A KÜLÖNBSÉG, CSAK AZ HOGY KINEK VAN TÖBB", vagy pl. a robot ellen nyomja az ember ... szóval egy bajnokság teljesen más gondolkodást és koncentrációt igényel mint ez a torna.

Második problémám: "az idő". Probléma detto. A "mester" hozzászokik hogy 9-10 perc alatt kell megoldani egy játékot, s esetleg nem néz végig mindent. A "kezdő" meg hozzászokik, hogy az ellenfelének csak "9-10 perce van", s az ő agyában is ez van. Mindkettő mással találkozik egy nemzetközi bajnokságon.

Ez mindaddig nem is gond, amig egy 1-2 napos bajnokság van hasonló módon szervezve (pl. Blitz), mert azalatt "nem áll át az ember agya" teljesen.

De ha egy egész éven keresztül nyomja, akkor iszonyú kemény lesz más gondolkodási móddal bajnokságot játszani, pláne ha bajnokság van a bajnokság közben.

Higgyetek nekem ! (csak próbáljon valaki megcáfolni !!! :-) ).

Ez a vébé nekem arról szólt (felkészülésileg), hogy gyakorlatilag sem előtte, sem közben nem játszottam egyetlenegy barátságos játékot sem ! Lehet hogy más máshogy működik, de nekem néhány tét nélküli játék, s máris máshogy jár az agyam, s bukok mindent. Én úgy éreztem, nem szabad lejátszanom egyetlenegy tét nélküli, full-koncentráció nélküli játékot sem !!!

Időnként vannak olyan megjegyzéseim, hogy azért nyertem, mert az érkezőasztalon játszottam, meghogy "én nyomtam meg előbb" a "Start-gombot", végül is jó duma.

Ennél sokkal fontosabbnak tartottam, hogy "ne legyek agyilag tele Tantrix-szal", magyarán hogy ne játsszam agyon a játékot.

Szóval ezért tartom veszélyesnek egy picit, de se lebeszélni nem akarok senkit, se megbántani.

Csak el kellett mondanom, mart a jövő eredményeit féltem.

Ezeken persze lehet segíteni részben az időzítéssel (pl. komoly bajnokságok közben ez ne folyjon, részben a szabályok finomításával)

GO HUN GO

Előzmény: ILLES (850)
Aata1 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 851

És hol lehet nyomonkövetni az eredményeket? (honlapcím?)

jelentkezők listája (eddig)?

Előzmény: ILLES (850)
ILLES Creative Commons License 2004.11.30 0 0 850

Kedves magyar tantrixosok !

Végig versenyeztem ezt az idei évet, és igencsak örültem annak, hogy az előselejtező körből mindig továbbjutottam (már ahol volt mert a Blitzen pl. nem), de annak már kevésbé, hogy innen már nem is tudtam tovább lépni mert mindig kiestem, és csak távolról követhettem nyomon a tornát.

Ezért arra gondoltam -mivel általában nem csak én egyedül estem ki azonnal- hogy kellene egy olyan viadal amiről nem lehetne kiesni. Novemberben erről sokakat megkérdeztem, és nagyon sokakat érdekelt. Ezért arra jutottam, hogy ezennel

meghirdetem ezt.

A szabályok  következők lennének.

1. Mindenki nevezhet aki magyar, és dec. 30-án déli 12 ig legalább már 100 lejátszott meccse van. (a dec 30 déli 12 a nevezési határidő)

A nevezés ingyenes. Nevezéskor küldj légyszi egy e-mailt nekem a következő címek egyikére:

matocsiilles_gabor@mailbox.hu  (itt az s és a g közt egy aláhúzás jel van, de nem látszik)

profeta@fibermail.hu

A nevezésben legyen benne a játékosneved és a valódi is, hogy tudjam milyen

névre állítsam ki az okleveledet.

2. Mindenki játszik mindenkivel, de havonta csak 1 vagy 2 ellenfél ellen. Mindenkivel három mérkőzést kell váltani abban a hónapban amikor a sorsolás előírja majd.

Mivel előfordulhat (pl. nyaraláskor) hogy ez nem jön össze, lehetőségetek van a tárgyhót megelőző hónap 20-tól az azt következő hónap 10-ig lejátszani a mérkőzést, de ez esetben kérlek írjátok meg, hogy ez előrehozott vagy halasztott.

Ha sok nevezés érkezik akkor a mérkőzések több csoportban zajlanak majd.

3. Ha megnyersz egy mérkőzést kapsz 1 pontot, ha elvesztesz egy mérkőzést levonok 1 pontot, ha döntetlen lesz nem változik a pontszámod. De azért, hogy ne kelljen negatív számokkal bíbelődnöm mindenki 100 ponttal kezdi a viadalt.

Így akár 3 ponttal is nőhet vagy csökkenhet a pontszámod egy ellenfél ellen.

4. Az összecsapások végeredményét, azonosítóját, a felhasznált időket mp-re

pontosan, és ha valami panaszod van az ellenfeledre azt is küldd el nekem a fenti 2 cím egyikére.

5. A bajnokság végén az végez előrébb akinek a több pontja van.

Pontazonosság esetén az végez előrébb akinek jobb a lapkaaránya (pl neked van +42 neki meg csak +38 akkor te nyersz).

Lapkaarány azonosság esetén az végez előrébb akinek több a lerakott lapkája.

Ha ez is azonos akkor az egymás elleni eredményük dönt.

Ha ez is azonos akkor az végez előrébb akinek kevesebb a felhasznált gondolkodási ideje (mp-re !).

6. Mivel szeretnék kicsit nagyobb esélyt adni az egyszerű játékosoknak a sokkal profibbak ellen a jobb játékosoknak kevesebb gondolkodási időt adok.

15 perc az egyszerű játékosoknak akiknek még nincsen semmilyen kiugróan jó eredményük.

14 perc azoknak akik egyszer már elérték a 950 pontot de nem mesterek.

13 perc a mesterek számára

12 perc azoknak akik ITM normával rendelkeznek

11 perc azoknak akik TGM normával rendelkeznek

10 perc azoknak akik ITM-ek

(9 perc azoknak akik TGM-ek bár ilyen még nincs Magyarországon).

7. Ha túlléped a gondolkodási idődet vesztettél (kivéve akkor ha az ellenfeled is túllépi az övét, mert akkor 10-10 es döntetlen a végeredmény) de akkor is be kell fejezni a mérkőzést. Ha egyébként megnyerted volna akkor csak 1 lapkával kaptál ki.

(tehát ha 20-15 re győzöl akkor 15-14 re győzött az ellenfeled mert túllépted az idődet.)

döntetlen esetén 2-vel (tehát ha 20-20-at játszotok akkor 20-18 ra kaptál ki mert túllépted az idődet) ha pedig még ki is kapsz akkor még 3 lapkányi büntetést kapsz

(tehát ha 20-15 re kikaptál akkor a végeredmény 20-12 lesz mert túllépted az idődet).

8. Szeretnék a győztesnek és a helyezetteknek valami díjat is adni, de hogy mi lesz ez azt még én sem tudom. Ez nagyban függ majd a pénzügyi helyzetemtől is. Ha nyerek néhány milliárdot a lottón akkor igen értékes dolgokra is számíthattok :-).

Végezetül még egy kérés. Ha neveztek akkor légyszi ne utazzatok el több hónapra az Amazonas őserdejébe fát vágni ahol nincs internet mert ez a bajnokság

az interneten zajlik és akkor ki kell zárnom titeket, ami azt jelenti, hogy újra kell számolnom a tabellát. Én pedig nagyon lusta vagyok. Köszike.

U.I.: Ja igen és ha tudtok egy jó nevet ennek a tornának írjátok meg azt is.

Jó lenne ha benne lenne a Tantrix, az, hogy magyaroknak van és mi azért elég sokan vagyunk, az hogy internetes, az hogy egész éves, az hogy családias-barátias hangulatú, az hogy bajnokság, kupa, viadal, Grand Prix...

Mindenkinek sok sikert

Illés

ZormaC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 849
Izé, a Miklós Plate-bronza még nem végleges, csak megelőlegeztem :-) remélem, sikerül, hajrá!
Előzmény: ZormaC (848)
ZormaC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 848

Megpróbáltam lerajzolni az idei évet... majdnem annyi magyar zászló van az ábrákban, mint ENSZ-zászló (aki mögött minden nem-magyar van). :-)

http://www.cs.bme.hu/~zoli/tantrix/hun_slam/2004.html

Előzmény: Törölt nick (847)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 847
Kis alamizsnát hagytunk nekik :-)

Ja, s ha a maradék helyekbe beillesztjünk az angolokat, akkor a többinek tényleg nem sok termett.

Hol van pl. a 2*-es Europa-bajnokságot nyerő francia nép :-)))
Előzmény: ZormaC (846)
ZormaC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 846

Plusz még egy második hely az EB-consolation tornán is. Ezek a vigaszágak, ezeken csak ezüstre fussa nekünk... ezek komolytalan tornák :-)

Előzmény: Sirpi (845)
Sirpi Creative Commons License 2004.11.29 0 0 845
Mellesleg tudom, hogy a blitz kicsit más (nem is ELO-rated), de online, és azt is abszolváltuk idén, Tommg sikerével.

Ezennel tõlem is gratula mindenkinek, akik részt vettek az idei csodálatos magyar sikersorozatban!

Csak emlékeztetésként:
WTC 1. és 3. hely
WTTC 1. és 4. hely
ETC 1., 3. és 4. hely
Blitz 1. hely
WJTC 1. hely
Plate 2. és 3v4. hely
MB 1., 2., 3., 4. hely (oké, ez csak poén :-) )

Így visszaolvasva is hihetetlenül duuuuurva év volt :-)

Ja, és mivel még van, aki nem fejezte be a meccseit:
GO MIKELLOS GO!
Előzmény: Törölt nick (844)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.28 0 0 844
Nem baj (illetve sajnállak egy kicsit, mert megérdemelted volna), majd úgy publikáljuk, hogy a Grand Slam-et a WJTC, EUR, WTTC és a WTC jelenti :-)

az meg ugye megvan :-)

A BO az meg mi ? Mivel lenne különbebb a SO-nél, NZLO-nál, vagy a HO-nál ?
Előzmény: ZormaC (842)
ILLES Creative Commons License 2004.11.28 0 0 843

Csak a Plate-t és a Consolation-t nem sikerült megnyerni.

Akkor is szép az idei teljesítményünk.

Ám ok az elkeseredésre nincs, mert ezt a teljesítményt is felül lehet még múlni. Igaz már csak jövőre. Mondjuk úgy hogy az első 3 mindenhol magyar lesz.

Köszönet ezért az évért azoknak akik bearanyozták, beezüstözték, és bebronzozták nekünk.

HAJRÁ MAGYAROK !

Illés

ZormaC Creative Commons License 2004.11.28 0 0 842

Bocsi fiúk-lányok, elrontottam az idei magyar slam-et :-(( a BO-n is és a Plate-en is...

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.27 0 0 841
GO ZORMAC GO
Előzmény: ZormaC (839)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 840
mondjuk a vége nem volt túl szép, de a cél szentesítette az eszközt :-)
Előzmény: Ricsimama (838)
ZormaC Creative Commons License 2004.11.26 0 0 839

Plate döntő vasárnap délelőtt 11-től. Nem biztos, hogy mind az öt játszma, de valószínű.

Ricsimama Creative Commons License 2004.11.26 0 0 838

GRATULÁLOK PEPE!!! SZÉP VOLT :-)

V.

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 837
Köszönök mindenkinek mindent ...
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 836

PEPE VILÁGBAJNOK - 2004

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 835

SZÉP VOLT PEPE - MEGCSINÁLTAD!!!

GRATULA!!!

mikellos Creative Commons License 2004.11.25 0 0 834

Gratula Vikinek a 3. helyért!!!!

Gratula Zormac-nak a Plate döntőbe kerülésért!!! (galca volt ott múltkor az off-line találkán? rajta van valamelyik képen?)

Csak így tovább pepe!!!! kevesebb, mint 30 pont kell ahhoz, hogy Pekko 9-es meccsen elért csúcsát megdöntsd ;-)

mikellos

Előzmény: Törölt nick (829)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 833
Bármit bele tudunk magyarázni :-)
Előzmény: ZormaC (832)
ZormaC Creative Commons License 2004.11.23 0 0 832
Azért ezek a színek, mert a Viki pirossal játszik, én (néha zölddel), te pedig épp színvak ellenféllel tolod? :-))
Előzmény: Törölt nick (829)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 831
illetve hát fehér lett, csak hát a háttér :-(
Előzmény: Törölt nick (830)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 830
opsz, nem sikerült :-(
fehérre akartam ...

a smile-t is csak az látta volna, aki erre rájön :-)

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 829

GO VIKI GO

GO PEPE GO :-)

GO ZORMAC GO

GO HUN GO

egmaria57 Creative Commons License 2004.11.22 0 0 828

GO VIK GO !!!!!!

GO VIK GO !!!!!!

Előzmény: ZormaC (827)
ZormaC Creative Commons License 2004.11.22 0 0 827
go pepe go
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 826
Azért én jeleztem neki, hogy a régi kép "megvan" :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!