Kedves Zmac!
Köszönöm a segítséget, kissé ellentmondok.
Valószínűleg nehezen vagyok elviselhető asztaltársaimnak.
Valószínűleg 1956 végzetesen megváltoztatta életemet, véleményemet a világról.
Senki és semmi vagyok 1956 áldozataihoz, hőseihez képest.
Megpróbálom elveiket tovább vinni.
Hozzájuk képest méltatlanul.
Nehezen tudom elviselni a hazugságot is, származzék bárkitől.
Tiborc
Kedves Konrad!
„Tarlós viszont minden eredményt a magáénak kiált ki, az mennyivel jobb? A kedvenceim azok az eredmények, amik 2002-ben LESZNEK, pl. szeptemberi beruházások. Ez valóban a mostani városvezetés érdeme, de ezek feltüntetése azt mutatja, hogy kevés az az eredmény az elmúlt 4 évből, ami ide írható..”
Mit mondjak erre?
Olvasom Tarlós „beszámolóját”, nem mondhatom, hogy az eredményeket kisajátítja.
„Jóváhagytuk, eldöntöttük, meghatároztuk”, valóban így van fogalmazva, de az önkormányzat, egy testület vezetőjétől milyen megfogalmazást vár asztaltársam?
Egyszemélyit?
Bihary Gábor minden rosszat Tarlósnak ró fel, pedig ugyanazon önkormányzati testület tagja, nem kis pénzért. Mit tett az önkormányzatban, azon kívül, hogy az átutalt tiszteletdíjával szabadon rendelkezett, mint cardholder?
Tiborc
Piliscsabai HÉV?
Kedves Népi Angyal!
Igazat adva a 351 beírásban szereplő tényeknek, és óhajoknak, megjegyzem, ezek egy részéről már beszélgettem P/c – vel egy másik topicban. Örömmel látom, hogy aggodalmaimat a megfelelő lobbinak sikerült ártalmatlanítania.
Jól keresztbe tettek a publikum érdekeinek, a saját hasznukra.
Erről ennyit.
Tiborc
Lehet, a neveltetésemben hiba van – ld. a 329 számú beírását – de szeretem a zárótüzet.
Katonai fogalom, szeretem alkalmazni a neten is.
Sajnálom, az SZDSZ érintettsége révén Ön következik.
Az SZDSZ prominens személyeinek viselkedését M0 – ás ügyben leírtam előző hozzászólásaimban.
Szép társaságba keveredett, ízlés dolga elviselni.
Meg gyerekszoba kérdése.
Tiborc, a névtelen nick egyszer már írt a politikai fórumon egy bírósági ítéletről is. A téma tízéves, egykoron úgy híresült el, mint Göncz Árpád kifütyülése. Az SZDSZ III. kerületi prominensei eléggé átverték a bíróságot, de ott csak ítéletet hoznak, nem igazságot.
Nem szeretem a visszamenőleges dolgokat, de mivel Szász Domokos elárulta a taktikájukat, javasolom, hogy érdeklődjön utána párttársainál, hogyan is történt az esemény.
Sajnálom, de egy önkormányzati – képviselő jelöltnek illik ismerni, honnan indul, és hová tart.
Azt is, milyen értékeket képvisel.
Gyerekszoba kérdése.
Egyébként az Ön által támogatott Bihary Gábor netes viselkedését hogyan értékeli?
Nem láttam véleményét a topicban.
Tiborc
„Ebből nekem az következik, hogy nem vagy független, hanem direkt politikai célból nyilvános forrásból gyűjtöd azokat a dokumentumokat, amelyek szerinted az MSZP-t és Biharyt lejárathatják.
Ez a rengeteg hozzászólásod után igenis a topic témája..”
Mint legutóbbi beírásomban olvashatja, tévedtem, amikor a híd témáját lebecsültem.
Komoly politikai zsarolási tétel, mint ezt Szász Domokos elmeséli Szabó Magdolnának.
Gondolom, ez a hölgy indul asztaltársnőnkkel egy körzetben, de más (?) színekben.
Ezek szerint nemcsak az MSZP – t, hanem az SZDSZ –t is lejáratom?
Nem, hanem az említett személyek járatják le. Mocskos pártérdekből játszadoznak a közérdekkel, a közhangulattal.
Nem a tükör torzít, kedves asztaltársam, hanem a tükörbe néző alakok ilyenek.
Nemcsak az MSZP híres erről, az SZDSZ sem különbözik arroganciában.
Szász Domokos esetében kissé meglepett, de ismerve a párt kétes tisztaságát, erkölcsi tartását, nem csodálkozok ezen sem. Értékek dolgában Szász Domokos is ott áll, ahol pártja. A semmi partján.
A két naiv hölgy meg asszisztál hozzá.
Vagy kiábrándulnak, vagy beállnak a sorba. Ez is tétje annak, ki nyer Óbudán.
Tiborc
Azért csodálom a Kerületi Szegfűt, és benne Szász Domokost!
Szabó Magdolna önkormányzati képviselő – jelölt tolmácsolja szavait:
„Szabó Magdolna:
- Miért tartja fontosnak az SZDSZ a jelenlegi polgármester leváltását?
Szász Domokos:
-A válasz nagyon egyszerű, mert politikai ellenfelek vagyunk.
Tarlós István valamikor SZDSZ – es volt, általunk vált polgármesterré. Ő elhagyott minket. Jobban szeretnénk, ha olyan polgármesterünk lenne, aki értékek dolgában közelebb áll hozzánk.”
Ennyi a nekrológ.
Szegény szerencsétlen Szász Domokos, hol vannak már értékeitek? Eltemették Prisztás Józseffel együtt.
Azon kívül undorító a pártfunkcionárius szöveg:
” általunk vált polgármesterré. Ő elhagyott minket.”
Nagy Imrét is ezért akasztották fel, nemde?
Illene Nagy Imre hóhérainál különbnek lenni, mert egy politikus (?) ekkora baromságot nem mondhat!
Hol vannak Szász Domokos értékei, mert az említett miniszterelnök képes volt értékeiért életét áldozni, elvei, addig vallott politikai nézetei ellenében.
A politikai prostitúció hasznos a saját zsebnek, az elvek megtagadása pedig kifizetődő.
Miért kell ide lesüllyedni?
Egy Bihary Gáborért?
Szász Domokos! Miért írta alá a levelet egykoron a portfolió – tanácsnok ügyében Tarlós Istvánnal, és Csire Jánossal együtt? Eddig sem tartott ki egykori elvei mellett?
Szomorú, ha valaki idáig süllyed.
Árulkodó egy másik mondata is:
„Összefogásra van szükség a két északi híd, de legalább az egyik megépítése érdekében. Ha megnyerjük a választást, akkor saját színű kormánnyal, városvezetéssel könnyebben meg lehet oldani ezt a kérdést is.”
Tisztelt Tanár Úr!
Miért kell ilyen árulkodó szöveget elereszteni egy műszaki szakembernek?
Milyen fogalom az a „saját színű kormány”?
Nagyon kétszínű a fogalmazásmódja. Sugallja, hogy eddig pártpolitikai okokból akadályozták a létesítését: ezek az értékek állnak közelebb Önhöz, és pártjához?
Tanár Úr, nem ilyen hitvány kortesbeszédet vártam Öntől!
M. Theatcher, - akit nem vádolhatunk meg azzal, hogy politikailag nem korrekt –az ilyen mentalitású embereket, mint amilyenné vált Ön „az állam belső ellenségeinek” nevezte. (Okos hölgy volt, Ő nem hazaárulózott.)
Ön az állam helyett az emberek ellenségévé vált a „sajátos színű kormány és városvezetésével”.
Milyen értékeket képvisel ma?
Remélem, pártjának a fórumon jelen lévő tagjai tájékoztatják erről a véleményről is.
Ez csak egy vélemény a kerületi uszítóban megjelent véleményéről
Tiborc
Kedves borzimorzi!
Nem ördögtől való gondolat, de egy hónapja folyok Békásmegyeren a parkosítás is.
Nem tudom, kinek az érdeme, nem hiszem, hogy egyedül az említett személyé.
Nem vigaszom, de nem tart sokáig. Letapossák, ellopják, nem megfelelően használják.
Csapatmunkában, a slum csapatmunkájában.
Amelyik megszokta a szlogent: „Tiéd a park, magadnak lopod a facsemetét belőle.” Valamint demokratikusan oda szemetelek, ahová tetszik, majd a „személyzet eltakaríccsa.”
Ezeket a választókat riogatjuk az MSZP plakátsorozatával, amely megtekinthető Bihary Gábor honlapján is? Tükör, de ezek a választók nem szoktak tükörbe nézni, elismerem.
Nekik viszont volt gyerekszobájuk.
Potenciális támogatók.
Tiborc
Elnézést kérek, de nem tartottam illőnek az eredeti helyen a választ.
Index - Óbuda-Békásmegyer -- a 10001_ topic - Törzsasztal - Fórum.htm
Idézem:
„peyerk válasz erre | adatok | e-mail 2002-08-28 08:14:36 (1195)
A csatornázáshoz az új kormány megadta a várt támogatást (ez az a bizonyos 1,3 milliárd forint), már csak fel kell használni a pénzt. Az útépítés a csatorna után jön.„
Kissé brossúraízű, ásatag funkcionárius szöveg.
„az új kormány megadta” szöveg hamis, csúsztatás, abból is a rosszindulatú fajta.
Más interpretálás:” A nemrég kiharcolt 2,1 milliárd forint céltámogatás mellé az utóbbi hetekben újabb 1,3 milliárdot nyertünk pályázaton.”
Mintha peyerk nem járt volna közgázra, hiányoznának az alapvető információi az önkormányzatok működéséről, csak ilyen pártízű tájékoztatásra futná. Mintha nem is Óbudán élne, hanem a csillagokban, pedig a pénzt innen (is) kapja.
„Fel kell használni a pénzt”, ez is egy rosszízű megjegyzés, mert a pénznek szaga van. A céltámogatás a korrekt szó, a „pénzfelhasználás” szó esetén – tanultam balos szóhasználatot – azonnal a korrupcióra gondolnak lelkes kormánypárt – támogató asztaltársaink.
Jól gondolom kedves B.G. Polgármester – jelölt asztaltársam?
Tiborc
Azért illene moderálnia magát asztaltársamnak.
Ilyent nem illene képernyőre vetni.
Csak tájékoztatásul: van felesége, van gyermeke.
Ld.: http://biharygabor.freeweb.hu/mediatar.htm
Remélem, boldogok is, és ha rendeződik ez a politikai kisiklás, hasznos tagja lesz Bihary Gábor a társadalomban.
Csak politikájáért korrekt támadni.
Misericordia
Érdekes doncike véleménye:
„Jelenleg úgy néz ki, hogy az MSZP se így, se úgy nem szerezheti meg a polgármesteri széket, viszont házon, azaz koalíción belül tarhatták volna azt, ha hagyják, hogy ismert SZDSZ-jelölt induljon.”
Nem borzolom idegeiket, nem szkennelek, csak megjegyzem, a mai Demokratában van egy érdekes beszélgetés Tarlós Istvánnal.
Ajánlom asztaltársaim szíves figyelmébe is, mert érdekes.
Saját megfigyelésem, tapasztalatom viszont ide tartozik.
Tarlós Istvánt eddig háromszor választották meg polgármesternek.
1990 – es megválasztásához csak távoli szavazatokkal sem volt közünk, akkor nem Ő, nem pártja volt a választottam. Kapásból nem is emlékszem, ki volt az esélyes, akire voksomat adtam. Mivel nem ő lett a polgármester, féléven belül távozott a képviselő testületből is.
Tarlós István maradt.
És dolgozott.
1994 – ben rá szavazott a családom.
Eldöntött tény volt, évekkel előtte, amikor még nem sejtettük, hogy kilép az SZDSZ – ből. A voksot tőlem nem ezért kapta.
Az említett riportban megemlíti, hogy saját értékrend szerint él, nem pártbrossurák szerint. Az SZDSZ –ben is ugyanazokat az értékeket képviselte akkor, amiket most is. Kilépése az értékrendjéhez való ragaszkodását képviselte. Megemlíti, hogy az SZDSZ néhány tagjával ma is jó viszonyt tart.
Kedves doncike!
Gúnyos a kérdés, nem kell megsértődni egyik oldalon sem;
lehet, hogy a polgármesteri szék az eredeti, de a kerületi koalíció (MSZP – SZDSZ) által ma már nem viselt elveket megtartó koalíción (értem alatta a polgárokat, lakosság józanabb részét, az embereket) belül marad?
Bonyolult a fogalmazás, de érthető. Borzimorzi asztaltársunk biztosan megsértődik, pedig nem istenítem Tarlóst!
Egyszerűen elfogadom. Mint bárkit. Van összehasonlításom, mint bárkivel, ez emberi tulajdonság, hogy az embereket, a rokonokat, a munkatársakat, a nettársakat is besorolja, ami gyakorlatilag az önmagunkkal való összevetést jelenti. Milliárdnyi apró részletben, nem tudom, hogyan, de remekül alkalmazom, mert emberekkel dolgozok, és dolgoztatok.
Tarlós esetében ez leegyszerűsítve így hangzik: polgármesternek jobb, mint én.
Második fokozat: Biharynál megákkal különb.
Viszont emberileg engem nem érint az Ő polgármesteri tisztsége, mert a magam szakterületén én vagyok a sztár. Lehetnek szakmailag különbek is, - sokan vannak – de én egyedi, megismételhetetlen vagyok. Lesz utódom, ha úgy hozza az élet, de én abba a padba belefaragtam a nevemet, az ott marad mindörökre. Legyen nálam különb az utódom, boldogan távozok.
Így vagyok a polgármester választással is. Tarlós is befaragta nevét, és egyedi és megismételhetetlen. Tudnék sokat, aki rengeteg apróságban sokkal különb nála, de ők nem vállalják a polgármesteri tisztséget. (Vagy nem vállalhatták a megméretést!)
Látok egy olyant, aki nagyon törekszik a tisztségre, de ő rengeteg apróságban nem különb, hanem olyan, amilyennek neveztem. Ebből pedig nem kérek.
Na SK figyelj! Oda át sem viseltem el amit müveltél.Alig vártad, hogy kizárj onnan. Az ÁTKÓS 40-ből hozott módszereddel. De az már röhej, hogy itt meg úgy találsz meg, hogy CSÚSZTATVA FÉLREMAGYARÁZOD az ÉRTELMÉT más írásba vitt gondolatainak. TE ezt tényleg vénásan hoztad magaddal, vagy jól megtanultad ezt a LIBERÁLBOLSI VÖRÖS TENGEREN TÚLI trükköt? A R C Á T L A N S Á G!
Azt hiszem, Vonnegut egyik regényében fordul elő, hogy az egyedülálló férfiakat eltiltják a húsleves birtoklásától. Csak ő ezt fikcióként és társadalmi paródiaként írta le. Valaki meg itt mintha a saját paródiája lenne...
Szóval az egyedülálló férfinak ne lehessen
- választhatósága
- húslevese
...
Lehet folytatni a sort. ;-)
Józan azért az ÓBUDAI NÉP NEM ÖRÜLT MEG SENKI, egy egyedül álló családtalan embernek hatalmat ? Polgármesteri széket a BIHARYNAK? AKI még a 80 ÉVES nagymama koruakra se volt tekintettel. Amikor éjjel 2 óra volt Az ülésen teli volt a t.ke mindennel és csomagba szavaztatva utasította el az özvegyek temetési segély elutasítását és annak fellebbezéseit. Vagy a szociális érzéketlenségeit? Ez az ember döntsön segélyekről, család támogatásokról, mikor azt se tudja MI AZ hogy CSALÁD. Hány gyereke van. Vagy mivel vezeti le a (feszültséget) csukló gyakorlatokkal? Hát ennyit a sport kötödéséről! Hát akkor már a csintalan kodás is jobb lett volna mint négy éve. Az legalább nyúlt volna valami fejlesztési lobbyt óbudának, meg volt humorérzéke. Ennek csak rosszindulata, meg irigysége van. Tudna beszélni erről pár vállalkozó. ÓBUDÁT ISTEN MENTSE MEG A Bíharyktól, AKKOR MÁR 1000 x INKÁBB Tarlós. LEHET RÁ SOK ROSSZAT MONDANI, DE Ő: EMBER NAGY BETÜKKEL, és nem sunyiskodó, csupa PÓZ és rosszindulat.
A tavaszi kampányban az MSZP nagyágyúi "elsültek", viszont a hozzájuk és Tarlóshoz hasonló ismertséggel rendelkező Csire és Szász eleve jobb pozícióból indult volna ősszel. Ráadásul mindkettőjüknek relatíve jó első fordulós eredményeik voltak, tehát elfogadottságuk is megfelelő volt.
Jelenleg úgy néz ki, hogy az MSZP se így, se úgy nem szerezheti meg a polgármesteri széket, viszont házon, azaz koalíción belül tarhatták volna azt, ha hagyják, hogy ismert SZDSZ-jelölt induljon.
Persze még bármi lehet, de Biharynak nagyot kellene alakítania, ha ezt a hátrányt be akarja hozni.
JOHEVINEK szól! Itt is leírom amit a törzs asztalon lemerem és vállalom!
33évig butitottak válasz erre | adatok | e-mail 2002-09-26 12:37:51 (1237)
Nem most, hanem hétfőn irtam 1 jó kemény igazságot és Te, vagy itt valaki TÓTUM FAKTUM letörölte. Na figyeljetek!Ne kezdjetek áll szent kedni. Ez a régi trükk, ismerjük! NE POLITIZÁLJUNK, dumátok! JEGYEZZÉTEK MEG MINDEN POLITIKA.Az internetet 20 éve ismerik, de a közbe pont a politika nem dobta be? Tudod! Az általatok majmolt U s a. nem engedte a japánoknak 1978-ban. Onnan pont azok akik a vörös tenger tul oldaláról származnak, és ma magukat liberálisoknak nevezik! Ti is bujtatva politizáltok a sorok között! ja ugy lehet mi? Kik és hogy butitottak? hát az ilyenek mint TE MEG1 esek AZ ÁLL SZEN IRÁSAIKKAL. Szerinted jól sikerült, Örülök. Viszont belőletek meg a humor érzéketeket store-lték. Van mit gratulalni a 1990 Ig butitottaknak. Kik BUTITOTTAK? OLVASD EL A RÉGI 1957-88 között kiadott hasonló álszent irodalmakat: MARIXTA EGYETEMEN OKTATOTT TUDÁSOKAT. AMIKET MA UGYAN AZOK 180 FOKOT FORDULVA TÁRSADALOM TUDOMÁNNYÁ ÁTALAKULVA DEMOKRÁCIÁT OKTATNAK és KIABÁLNAK MINT TI. Ne politizáljunk és ök mást se tesznek sunyiba! Hát há..nom kell e kép mutatástóL. Értsétek meg a bal ÉS liberál nemzet rombolók és aki annak vallja magát az is az! OLVASSATOK TÖRTÉNELMET ÉS NE ZUZD EL MÁS IGAZSÁGÁT, MERT PONT AZ A BIZONYITÉKA HOGY IGAZAT IRT.
Eddig szerencséje volt.
Nem lesz itt olyan hőbörgés, mint volz az MSZP részéről az országgyűlési választások előtt.
Itt Bihary Gábornak túl sok kellemetlen kérdésre kellene válaszolnia.
Nem tud.
Tiborc
Én a legjobban azon lepődtem meg, hogy a megkérdezettek (szept. 2-7 között) 77%-a nem tudta, hogy ki indul Tarlós ellen.
Ezek után már nem meglepő, hogy Tarlós jobban vezet a kerületben, mint Demszky budapesti szinten.
Kérdéses, hogy ekkora ismertségbeli hátrányt be lehet-e hozni 6 hét alatt. Kínáncsi lennék, hogy áll most a verseny, érdekes lenne, ha modjuk október elején is csinálnának egy ilyen felmérést.
Számomra most úgy tűnik, sokkal célravezetőbb lett volna egy, a tavaszi kampányban már "bejáratott" embert indítani Tarlós ellen. Még akkor is, ha ez a valaki SZDSZ-es: szerintem Tarlós országosan is ismert, értékes "trófea", és amikor azt kell majd magyarázni, hogy összességében melyik oldal nyert, akkor Tarlós "skalpja" sokat nyomna a latban.
Kedves Bihary Gábor, kerületi polgármester – jelölt úr!”
Köszönettel megkaptam a Kerületi szegfű legújabb számát.
Nem szkennelem, nem érdekel. Egy rakás rágalmazás, de Önöktől nem várható más.
Majd elolvassák asztaltársaink eredetiben.
Tisztelettel elfogadom az Ön nyelvi fejlődését: értem a finom megkülönböztetését az „ egyetemi tanulmányaimat folytattam”, és az „egyetemi tanulmányaimat elvégeztem” kifejezések között, nekem az indexen több kérdésem nem lesz ebben a tárgyban, mivel Ön feltette az i- re a pontot.
Szegény Hofi meghalt, és élő humoristáink önt nem merészelik ajkukra venni!
A hangnem ellen sem lehet kifogásom, mert Önök továbbra is mélyítik a Kuncze Gábor, és Kovács László elvtársak által elítélt árkokat.
Hja, ha Ron Werber mondta, akkor nekik is kuss!
A centrum – maszlag pedig végképpen nem érdekel, mert én elismertem – bianco – az Ön támogatását. Kupa dr. segítse további szereplését!
Kissé megzavarta az elvtársat a jogi út.
Azon szavazókat, akiket az önök gyűlöletkampánya vezérel, nem érdekli a centrumpárt sem.
Nem erre kell hivatkozni!
Waldi asztaltárs kiadta a jelszót, maradjon annál. MSZP berkekben az hatásos.
További kellemes okádást kívánok híveinek képébe, mert ez sokkal hatásosabb, mint itt tett kampány – javító megjegyzéseim eredményessége.
Tisztelettel kérem, maradjon meg a kerület előírta magasságban. Mármint a lámpaoszlopon.
Bízom abban, hogy az önre szavazókat megsoxoroztam, sok sikert kívánok Önnek a választásokon.
Waldi asztaltársunk legyen Önnel!
Na és?
A topic témája: Ki nyer Óbudán.
Idéztem Biharytól is, Tarlóstól is.
Tarlós nem hazudott, Bihary igen.
Lejáratódik az MSZP és Bihary?
Tévedés, ők járatják le magukat.
Asztaltársamnak tetszik egy hazug mószerer, mint polgármester – jelölt? Lelke rajta, támogassa.
Tartom magam a topic eredeti irányához, autópályákról, hidakról más topicban vitatkoznak
Tiborc