Keresés

Részletes keresés

szojacska Creative Commons License 2005.05.14 0 0 180
Nekem kb, egy fel evig szepen hizott a gomba, novekedett rendesen, aztan egyszer csak fogta magat es darabjaira esett szet. Fogalmam sincs hogy mitol. Ennek ellenere csinalta a kefirt rendesen. Azt mondjatok, hogy nem baj, ha igy szetesik? Kb. ugy nezett ki, mint a kepen, amit Margit betett.
Előzmény: kippiu (161)
pirimidin Creative Commons License 2005.04.26 0 0 179
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem: nem tudjátok, hogy hol lehet valami szakirodalom vagy egyéb infó a kefírgombákról a leíráson kívül? Segítségeteket előre is köszönöm!
pynky Creative Commons License 2005.04.17 0 0 178
Sziasztok:)

Van két adag elvihető kefirgombám, ha érdekel valakit (Bp. XIII. ker.). Az e-mail cimen mindig elérhető vagyok, itt a fórumon ritkábban.

p.

horec Creative Commons License 2005.04.07 0 0 177

Szerinted...??? Olvasd el aztán döntsd el.... http://www.gewo.applet.cz/health/kefir_manual.htm

Na pááá

Előzmény: Dzselál ed-Din (176)
Dzselál ed-Din Creative Commons License 2005.04.07 0 0 176

Hogy érted azt, hogy belepottyantott?

Belesz*rt?

 

Mohamed nehezen pottyanthatott bele, mert ő 1400 éve élt. Talán Buddha.

horec Creative Commons License 2005.04.07 0 0 175

Az Internetes források szerint Mohamed próféta a Kaukázusban járva, az Ő híveinek a tejébe pottyantott, kb. 5000 éve. Ha nem ő, akkor Buddha. Ugyanis a másik ág Tibetbe nyúlik vissza. Az időpont viszont stimmel. Maga a "lény" több mikroorganizmus szimbiózisa, tehát nem egy fajta gomba. A világhír az 1900-as évek elején kezdődött, mikor a "lény" eljutott Moszkvába, és elindult az üzemi szintű előállítás kecske-, és tehéntejből.  

Hogy Mohamed miért pont ilyet pottyantott, az bízzuk az Ő tudására. A lényeg, hogy működik, és finom. :-)

Előzmény: Fruzsikaa (171)
horec Creative Commons License 2005.04.07 0 0 174

Hoppácska, úgy látom egy kicsit elkéstem... :-)))   /ritkán szoktam ide benézni/

Örülök hogy beindult a kefírüzem, és a kezdeti sokk után stabilizálódott a gombucik állapota! :-D

Előzmény: Fruzsikaa (173)
Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.31 0 0 173
HORECCCCC??? :-) Dr. Kefíranaszteziológus asszony!!!!!!!!!!!!! :-))))))))))) Hahóóó!
Dzselál ed-Din Creative Commons License 2005.03.31 0 0 172
Szakértőt követelünk!!!!!!!!
Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.31 0 0 171
Valaki véletlenül egy gombát pottyantott a tejcsibe :-) s felfedezte a kefírt :-)
Előzmény: Fruzsikaa (170)
Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170
Szerintem fordítva :-)
Előzmény: Dzselál ed-Din (169)
Dzselál ed-Din Creative Commons License 2005.03.31 0 0 169

Persze, előbb magát a kefirt fedezték föl, aztán jött a gomba! Én is ezt említém vala!

Mert azt télleg nem hinném, hogy valahol találták azt a kis gumiszerű, fehér izét. Nemde??!! Nem termett minden bokorban ilyen gomba.

Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.30 0 0 168
No de, gondúkodtál e egyáltalán?

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

Szerintem a tej volt előbb, abból valahogy, valamivel meg kellett csinálni az első kefirt, nem???? :-)

Mit gondolsz, hogyan?

Csak nem a tehénből igyenest kefírt fejtek??? :-)))
Előzmény: Dzselál ed-Din (167)
Dzselál ed-Din Creative Commons License 2005.03.30 0 0 167

No, de gyerëkik!!!

Gonókoggyunk mán!!!

 

Én (meg mások is) feltettem egyszer azt a kérdést, hogy magából a kefírből ki lehet-é tenyészteni a gombát...hogy olyan kis diónyi gumiszerű izé legyen. A válasz NEM volt. Node kérem, ötezer éve, mikor véletlenül felfedezték ezt, nem hinném, hogy fölmentek a hegyre gombázni, hogy ilyen diónyi gumiszerű izét keresseneki!!!! Azt magából a kefirből köllött valahogy kivarázsolni! Valhogy biztosan ki lehet, különben, ha készíteni szeretnénk, mindig be kéne oltani másik kefírrel. Tehát fölteszem mégegyszer a kérdést: Hogy lehetne kivarázsóni belűlle a gombát?

 

 

Künd fia Kusid.

Margit2 Creative Commons License 2005.03.29 0 0 166

Szia!

Nekem a leghosszabb lefagyasztás utáni felélesztés kb. 1 év volt!

Két nap alatt aktivizálódtak!

Előzmény: Dzselál ed-Din (165)
Dzselál ed-Din Creative Commons License 2005.03.29 0 0 165

Ja, el ne feledjem!!!

 

Egy pontos latin nevet kérhetnék?

 

Köszi, Kusid

Dzselál ed-Din Creative Commons License 2005.03.29 0 0 164

Sziasztokh!!!

 

Ha a gombát vízbe teszem és lefagyasztom, meddig áll el? Az örökkévalóságig?

 

Kusid

Margit2 Creative Commons License 2005.03.28 0 0 163

Szia Fruzsika!

Igen, én vízben tartom a gombákat, amikor nem dolgoznak! 2-3 napig el van vízben hüvös helyen. Utána leöblítem folyó vizzel, és mehetnek a tejbe.

Üdv: Margit.

Előzmény: Fruzsikaa (162)
Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.28 0 0 162
Köszönöm szépen a segítségeteket.
Csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire 'hermetikusan' kell elzárni a levegőtől és hogy a fémből készült csavarostető nincs e ártalmára, de látom, hogy nincs.
Margit, Te vízben tartod? Mert a képen úgy látszik.

A receptek menni fognak, de csak elseje után, mert elfogytak a 'perceim' (az axelero Kombi 100-am, sajna, és addig nem időzhetek...
Előzmény: Margit2 (159)
kippiu Creative Commons License 2005.03.28 0 0 161

Nem baj ha szétválik a gomba, nekem még soha nem sikerült egyben tartani.

Bármilyen edényben tarthatod, kivéve a fém edényt.

Előzmény: Fruzsikaa (158)
kippiu Creative Commons License 2005.03.28 0 0 160

Szióka!

 

Én nem szoktam felforralni a tejet, hanem forralatlanul, tőgymelegen öntöm rá.

A konyhaszekrényben tárolom és csak letakarva, nehogy beleessen valami.

Előzmény: lekka (157)
Margit2 Creative Commons License 2005.03.28 0 0 159

Szia Fruzsika!

Mi is csavaros tetejü üvegben tartjuk a kefirt, csak le kell takarni egy konyharuhával, hogy mindig sötétben legyenek, mert fényérzékenyek! A honlapot beindítottam, ahogy jönnek a recik, úgy fogom bövíteni folyamatosan.

További kellemes ünnepeket kívánok: Margit.  :-)

 

 

Előzmény: Fruzsikaa (158)
Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.27 0 0 158

Pl csavaros tetejű befőttes üvegben nem lehet tárolni?

 

Nagyon jól dolgozik azóta már. Feléledt és már két gombám van, (magától vált le egy csomó a dió nagyságúról) s az egyiket odaadtam a gyerekeimnek, elvitték ma.

 

Nagyon nagy sikere van.

 

Előzmény: lekka (157)
lekka Creative Commons License 2005.03.26 0 0 157

Fruzsika!

kaukázusi kefir készitéséhez -1/2 l tej-hez kb egy dió nagyságu gomba mennyiség szükséges, a tejet felkell forralni és hüteni kb 20 fokosra. a gombát cserép vagy üveg edénybe kell tenni rászürni a tejet légmentesen lezárni (nedves celofán,gumi) .kizárt,hogy ne legyen jó a gombád dolgozik. 

lekka Creative Commons License 2005.03.25 0 0 156
Fruzsikaa

Ugye nem aludttej állagot vársz a kefírtől?

Nekem a Kippiu küldött gombát és kivállóan dolgozik!

kippiu Creative Commons License 2005.03.23 0 0 155

Szióka!

Tedd langyos tejbe es biztosan fel fog ébredni.

Az is lehet hogy túl sok tejbe tetted, és azért dolgozik lassan.

Előzmény: Fruzsikaa (154)
Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.23 0 0 154
Szia.
Két napig egy kis fiolában. Abban víz volt.Szép fehér és gumiszerű. Már 48 órája van abban a tejben, amibe először tettem megérkezése óta. Még híg és nem kefir, de mintha lenne egy kis erjedt szaga.
Szóval tegyem új langyi tejbe?
Előzmény: kippiu (153)
kippiu Creative Commons License 2005.03.23 0 0 153

Szia Fruzsikaa!

Hány napig volt postán a gomba, és miben?

Nézd meg a gobát. Ha szép fehér, és gumiszerű akkor biztos nincs semmi baja.

Próbáld meg langyos vízzel lemosni, és langyos tejbe tenni.

Előzmény: Fruzsikaa (152)
Fruzsikaa Creative Commons License 2005.03.22 0 0 152
Köszönöm a segítséget!

Az én kefirgombám azt hiszem sokkot kapott. Tegnap délelőtt kaptam postán.
10-kor tettem tejbe, de most 32 óra után sem lett kefírem.
Mit tegyek? Tegyem friss tejbe?
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 151
Igen, a joghurtkészítéshez kell a harmincegynehány fok, már nem emlékszem hány órán keresztül. A kefir normál hőmérsékleten készül.
Előzmény: andreja (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!