Akkor Boris kettest fog játszani kezdőként? Menni fog neki? Én lehet, hogy csere irányítóként kipróbálnám a légiós kettessel párban. Curry mellé meg mehetne Hock a kezdőbe. Persze ez csak az én véleményem. :)
Szerintem is, es ha meg a jatszott perceket is tippelni kellene, akkor azt mondanam, hogy az elso felidoben kb. 15-5 leosztasban. Persze majd meglatjuk ezt is.
Kivancsi leszek Aikenre is, Rolival jo kis paros lehetnek majd, csak maradjon egeszseges.
Én mondjuk abból, hogy már most bejelentették, és hogy egyszerre 3-at is, azt nem gondolom, hogy a Jászberény feltétlen jobb légiósokat tudott most szerezni, és hogy jobb is lesz, mint tavaly. Persze meg is történhet ez akár, de a saját esélyeinket sem látnám csak attól jobbnak, ha már most meglenne 3 légiósunk. A puding próbája úgyis az evés lesz majd.
Hát ez csodálatos! Berényben tavaly nem volt pénz és ha tovább megy az idény még esély is lett volna, hogy kiessenek. Most meg 3 légióst jelentenek be egyszerre június közepén. Még egy ilyen kis csapat is képes időről-időre megújulni úgy, hogy eredményt érnek el. Nekünk miért nem sikerült ez? Tavaly elvileg helyreállítottuk az olcsó kerettel a tartozásokat. Hol vannak a bejelentések? Szeged-Kaposvár-Oroszlány-Zalaegerszeg-Kecskemét... Vajon ki fog kiesni? Jut most több pénz a kosárra, ha már a Rákóczi kiesett? Neveket nem is kell mondani, de valaki tud bármit is? Ismerős légiós (Johnson) jön? Nehogy már a G. Szabolcsot kelljen megkérdeznem... :)
Egyetértek Lecsóval, de éppen ez benne a szörnyű: ez a magyar mag, ami mondjuk négy éve vállalhatatlannak számított volna, most egy átlagos sornak számít. Roli szerintem is jobb lesz, Boriszban bízom, ő nekem egészen jónak tűnt a szezon végén, igazán Sztojannál - kérdés, hogy Ádám is előhozza-e belőle ezt. Révész jellemzésével is egyetértek, annyi biztosan előrelépés, hogy ő majd talán akar is valamit kezdeni - hát a nagy kérdőjel Baki, én bírtam az embert, de ahogy leépült, ennyiből tényleg bárki beállhatna helyette. Hock felépülése is kérdés, az ő lendülete azért szerintem szintén hozhatna a csapatnak, Bogdánban viszont én nem bízom, sokszor olyan bután játszott, hogy az fájt és annyira túléltette a közönség is, hogy elhitte magáról, hogy valaki, pedig konkrétan semmi köze még az A csoportos szinthez és lassan már nem is olyan fiatal...
Ja, négy jó légiós lenne, Ádám korábban tényleg hozott jókat, de akkora szakadék van pénzben köztünk, meg az élmezőny között, hogy megint a kukából kell kivadászni valakit - ilyenből meg pl. 100%-ban ő hozta a jugóktól azt az amcsi hátvédet is két éve (már a nevére sem emlékszem és annyira nem is érdekel, hogy rákeressk), aki semmire nem volt jó kb. (legalábbis arra nem, amire kellett volna, meg amire elvileg hozta Ádám).
Meglátjuk, én botrányosan gyenge csapatot, de legalább ilyen botrányosan gyenge bajnokságot is várok, kb. ezt is érdemes lenne szétbontani Piros és Zöld csoportokra, akkora a szakadék a top néhány csapat és a többi között.
Jól összefoglaltad. Azért írtam én is, hogy elnézve a többi csapatot (leszámítva a top 5 csapatot) azért nem állunk olyan rosszul a magyarokkal. Borisz az utolsó 5 meccsen már nagyon biztató volt, Hock Geri is szerintem mindent meg fog tenni, pláne, hogy tavaly egy percet sem játszott. Beninek és Bakinak legfőképpen fejben kellene, hogy összerakja magát szezon kezdésre. Hajrá Kaposvár!
A tavalyi év borzasztóan rossz volt, minden szempontból, így érthető, hogy nagyon sokan nem tudnak semmiféle pozitívumot találni most, nincs nagyon mibe fogódzkodni. Tavalyhoz visszatérve az egyéni véleményem, hogy Ádám - Ivkovics féle rendszerek keverése sem volt túl üdvözítő: bármelyiknek is a szakmai, érzelmi stb. értékelése nélkül is látható, hogy két teljesen más szemlélet volt, mindegyik önmagában tud eredményes lenni, de a kettő együtt nem.
Tény, hogy Hendleinen kívül nincsen igazán húzóember, de én annyira nem vagyok egyelőre borúlátó, bár akadhatnak buktatók, kérdőjelek. Az egyik az U23-as szabály, amelybe így csak alacsony szerkezetű játékosunk lesz (Krnjajszki, Hock), utánuk pedig csak még fiatalabbak vannak, akik között akad persze tehetség szerencsére megint. Boriszt persze gond nélkül fent lehet tartani 20 percig a pályán, a védekezése szerintem extra, jó lepattanózó, vasból van, ugyanakkor semmilyen dobása nincs.
Sok dologban egyet tudok érteni Norrisszal, kivéve Hendlein Roli helyzetét, persze vannak szubjetkív dolgok (szerintem továbbra is extra tudna lenni), de ha csak az objektív dolgokat nézzük, még tavaly is (!) az egész A-csoportot nézve a VAL-értékben a 4. helyezett volt a magyarok között Lóránt, Tóth Ádám és Perl mögött, amelynek természetesen sok összetevője van, de ha a pozitívumot akarjuk kiemelni, akkor azt lehet hozzátenni, hogy mindezt egy bűnrossz csapatban tette, úgy, hogy a posztján előtte 2 odaraktak 2 légióst is, akik közül valljuk be, egyik gyengébb volt, mint a másik és 3x annyi rossz meccsük volt, mint jó. Szerintem érdemes így nézni Roli tavalyi szezonját, ezekkel a paraméterekkel (kaposvári érdemi karrier legkevesebb perc, sokszor cserepad, teljes kihasználatlanság a pályán, gyenge játszótársak, 0 irányító a pályán, 0 centertárs) hozott egy 10 pontos, 10 lepattanós szezont.
Innentől persze minden lutri: de ha nagyobb szerepet kap ismét (és azt fog, ez egyértelmű), lesz mellette egy normális, klasszikus irányító és egy normális centerpár és lesz rá figura kidolgozva, akkor ő még mindig top nbI-es játékos. Túl van már a zenitjén, persze, de ha végigböngésznénk a többi magyart, akkor a 2-3 csapatba összeszedett válogatott szintű magyarokon kívül a többi játéktudásban még mindig sehol nincsen hozzá képest.
Amibe talán lehet kapaszkodni, hogy Ádám edzői kvalitásait meg lehet kérdőjelezni, de a légiósválasztása neki, személy szerint 90%-ban jók, sőt sokszor kiemelkedőek szoktak lenni. Persze pénz beszél, de reménykedjünk.
A többi magyarnál valóban sok a ha:
Baki tavaly olyan gyenge volt, mint valószínűleg soha, nem volt A-s szinten sokszor. Idén talán jobb lesz, talán nem, nem tudhatjuk egyelőre. Kosaras berkekben az átlag felettinél jóval nagyobb intelligenciával rendelkezik, szóval remélhetőleg ő is felmérte, hogy ez az egyik utolsó esélye az A-csoportra és ennek megfelelően alakul a helyzet.
Bogdán Beniben van potenciál, kiváló a felépítése, de nagyon sok dologban gyenge, tavaly az önbizalma rendesen a béka segge alá került a kívülállóként gyakran értelmetlennek tűnő megregulázások miatt is. Most meg fogja kapni a lehetőséget, miközben ott lesz a nyomás is rajta, hogy ha nem lesz jó, akkor nyilvánvalóan ott lesz Révész, aki átveheti a perceit.
És ha már Révész, nyílván nem fog 15 pontokat dobni, nem is biztos, hogy képes rá. Viszont korábbi Szegeden hatékony volt, méghozzá nagyon is, talán néhányan emlékeznek rá, hogy a True Shootingban top5 volt, ami persze csalóka stat, de jelzi: nem vállal hülyeségeket. Könnyen lehet ő közönségkedvenc, mert nagyon hajtós, pörgős, kellően kemény center és nálam csak pozitívum, hogy ahhoz képest, hogy az utóbbi sok évben 2 fajta magyar cseremagasunk volt: 1) semmilyen, vagy 2) léhűtú, levezető, a pénz felvételén kívül az ég világon semmi mást nem akaró centerek helyett egy fiatal, ambíciózus, aki lehet, hogy majd túl fog pörögni és fog butaságokat csinálni, de legalább ott van benne, hogy lehet belőle akár jobb játékos még.
A penztelenseg miatt senkit nem tudnek megnevezni, de ettol meg maradjunk realisak, ez a magyar keret gyenge. Az egyetlen ertekelheto jatekos benne az Roli, de hat mar o sem a regi, sajnos boven tul van a csucsan.
Nagyon gyenge? Akkor nézd meg a többi csapatot (természetesen az első 5 pénzesebb csapatot), hogy milyen magyar maggal vágnak majd neki. Mondj olyan magyar játékost, akit el tudtál volna képzelni nálunk, és lett is volna rá elég pénz.
Hat ez azert nagyon gyenge magyar mag lesz, es akkor meg finom voltam. Ne legyen igazam, de Rolinak mar sok a kezdo pozicio, foleg, ha egy Bogdan Beni a csereje. Negy igazan kivalo legiossal (mikor is volt csak ketto ilyen utoljara nalunk?) is inkabb alsohaz, mint sem. Max., ha tobb csapatnal is csak 2-3 legiosra futna osszvisz, de ezt meg nem hinnem.
Örülök az érkezésének, annak meg különösképpen, hogy a 4-es posztra csak magyarokat akarunk. Végre visszatérnek Roli percei!!! Azt mondom, hogy ez a magyar mag -2 kiváló és 2 jó légiós mellett- elegendő lesz. Pláne ha Bakinak is újra lenne egy jó éve. Hajrá Kaposvár!!!
Révész Ádám abszolút szerzett nálam egy jó pontot, így kell beköszönni, ha már ma ugye 16 éve.
"Az első emlékem a Kaposvárról a Paks-Kaposvár bajnoki döntő, amelyet megnyert a KKK. Én is ott voltam, nagyjából 8 éves lehettem akkor, és nagyon élveztem, de persze azt nem sejtettem, hogy valaha majd én is ebben a klubban fogok játszani – avatott be emlékeibe új játékosunk,"
Végre érkezett egy fiatal cserecenter, évek óta hiányposztra.
Amikor a tökutolsó Rákóczi hazai pályán kap egy 6-ost a másik kiesőjelölttől, nehéz nem arra gondolni, hogy feleannyi pénzből micsoda kosárcsapatot lehetne csinálni...