Húú, az nagyon jó lehetett. Én iszonyatosan régen jártam Prágában, de vágyok rá, annyi mindenki mondta, hogy gyönyörű.
Én azt tanultam a napszemüvegről, hogy nem kell. Ha mégis, akkor legyen nagyon megbízható márka, ami valóban szűr. Ha nem tökéletes a szűrés, akkor a kitágult pupilla miatt károsítja a szemet.
Nekem a másik fórumon a Vichytől a Capital Soleil- t javasolta az egyik lány. Igaz, én az ekcéma miatt érdeklődtem.
Tegnap én is hajat vágtam Zádornak:-) Sőt előtte nap a páromnak:-)
Igen ezt mondták a medencére. Legyen jóval melegebb, mint amennyire reggeltől a nap felmelegítené, naponta cserélni, fertőtleníteni a vizet, medencét. És a lemosás. A fertőtlenítő amúgy biztos tönkre vágná Zádor bőrét.
Én nagyon régen strandolós voltam, de az elmúlt 6 évben strand közelébe se mentem. Zorka készült nagyon. Tavaly voltunk nyaralni, ott volt benti medence, arra emlékszik. Én meg arra, hogy hasonló okokból ülök a fűben és sóvárogva nézem a fürdőzőket.
Szevasztok!
Én sem tudtam jelentkezni, mert képzeljétek, Prágában voltunk! Ott él az unokatestvérem (a Danone-nál dolgozik), és meghívott magukhoz. Én még soha nem jártam ott, de mondhatom, hogy leesett az állam. A fene vigye el, mekkora különbség van Bp. és Prága között. És ha arra gondolok, hogy mi is tarthatnánk ott... Na, mindegy. Gyerekes programokat csináltunk: állatkert, gyerek-játszó-sziget, stb. Akkora állatkertjük van, hogy a mienk szerintem a gyermekjátszó-részen elférne. A legközönségesebb kerületi önkormányzati játszótér is olyan, hogy a földről lehetne enni, hipermodern, gyönyörű játékokkal.
Tegnap pedig a Balcsiban fürödtünk!!!
Pisko, ami a lakásügyet illeti, pont a szomszéd lakás üres - illetve kiadó - de nemigen akarnánk megvenni, mert önkormányzati lakások ezek, viszont abszolút piaci árban, az meg ki a fenének kell, még akkor is, ha lenne annyi pénzünk (de nincs :-)). A tetőteret sincs kedvünk beépíteni, mert beleöl az ember egy csomó pénzt, aztán az önkormányzat még egyszer ugyanannyiért eladja neked, ami valójában a tiéd...
Egy kérdésem lenne, a kitört kánikulával összefüggésben. Ti mit gondoltok a gyerek-napszemüveg relációról? Kell vagy sem? Hol lehet olyat kapni, amit biztosan nem gagyi? Ja, és a gyerekeken lévő barna anyajegyeket milyen napkrémmel kenitek? Én most egy DM-eset vettem, 50-es, és tartósítószer ill. színezék-mentes. Eddig Vichy-t használtunk.
képet beszúrni: 1. lépés: új kép feliratnál kiválasztod a gépedről a feltöltendő képet, majd 2. lépés: rányomsz a "feltölt" gombra. Ezutn a kép megjelenik az alsó ablakban 3. lépés: ráklikkelsz a "beszúrás" parancsra, 4. lépés: rányomsz a "mehet" gombra. Ha minden igaz:-)
Sziasztok, nem volt pár napig gépünk, ezért nem jelentkeztem. Mindenkin hajvágási roham lett úrrá? :-) Én csak Lora haját nyírtam le, most úgy 10 centivel rövidebb, szerintem nagyon aranyos, és neki is tetszik, majd csinálok Róla képet. Somának is neki kéne esnem, de elég nehezen veszem rá magam, mert múltkor (februárban) valami hihetetlen hisztit csapott. Ja, és nekem is el kéne már mennem,mert féléve voltam utoljára, és rühellem ezt a semmire sem jó hajat: copfhoz kevés, kibontva hosszú...
Quizas, hihetetlen, hogy mekkora Karsa. Bennem méf olyan pici babaként maradt meg. Persze, tudom, hogy már 1 éves múlt, de akkor is. És a két nagyobb eléggé hasolít egymásra. lakás: mi is nagyon szívesen megvennénk a mellettünk lévőt, csak hiányzik még egy kis pénz, úgy kb. 25 millió:-))) Pedig nagyon jó lenne...
Ancsúr, nem lehet fürdetni a medencében? erre majd rákérdezek, mert még nem mondták. Igaz, én nem vagyok egy strandolós típus, csak az erkélyen szoktak egy kis felfújható medencében fürdeni a gyerekek, de az sem sterill a szó hagyományos értelmében. Kimosom, meg minden, de nem fertőtlenítem.
Mona, tényleg jó lett Norbi haja:-) És nagyon kis ügyes, hogy ennyi mindent mond. Soma még semmi értelmeset nem közölt velünk idáig (a didit leszámítva, ami ugye én vagyok), de következetesen használ bizonyos szavakat: a tessékés a köszönöm a "háó", ezt mindig mondja, ha kér és kap valamit. Ezen kívül minden "tete" és brm-brm. Nálunk Lora volt nagy nyelvújító: a víz volt a "titácsi", a kismotor a "titocsi", a szia a "jató", a babakocsi a "pácsitá" (tényleg, Quizas, ennek nincs véletlenül valami jelentése spanyolul? csák mert olyan jól hangzik:-)) Az állatkertet biztos nagyon fogja élvezni, mi rendszeresen járunk.
Pbuza, ez elég horrorisztikus történet. Még jó, hogy két kórházban is jártatok. És hogy megverted a gyereket?!... Nem is tudom, mit mondanék annak az orvosnak...
A szájpenész agától elmúlt. Azt hiszem, mert egyszercsak már nem volt. Pedig már egy szerilizálót is beszereztünk. A hányás állítólag a vérömlenyek miatt volt, de nem hiszem, mert a vérömlenyek még megvannak, de már nem hány. végre azt is elértük, hogy imádja a fürdést. Az elején már a fürdöszoba láttán hatalmas ordítás volt, hát még mikor a vízbe került.
Itthon merev görcst kapott a fiam és kórházba vitték. Szegény mindenféle vizsgálaton átesett, mert előbb agyhártyagyulladásra gondoltak. Agyvíz, gerincvíz, röntgen, ultrahagc és CT! (ennek később lett jelentősége) A végén úgy határoztak, hogy mivel már előfordult epilepsziás a családban, így a fiam is az. Majd egy hónapos kórház után lassan hazaengedtem volna, ha egy szemészorvos ki nem szúrja, hogy bevérzés van aszeme alatt, de egy kicsit komolyabban szeretné megnézni. Miután ő nem látott semmi szemproblémát, így kerültünk az idegsebészetre, ahol közölték, hogy két vérömleny van a fejében. Így még maradtunk további két hetet a kórházban, ahol a kezelőorvos még azt sem mondta, hogy mi a változás ( úgy mentünk be, hogy aznap jövünk haza), közölte, hogy biztos megvertem a gyereket.
Istenien esett, föleg miután kibökte, hogy mi az új helyzet és még én voltam a hibás azért is, mert ők azt hitték, hogy epilepsziás, mivel mi mondtuk, hogy már van a családban. Na és persze ők ezért nem vizsgálódtak tovább.
Ennyit a Bethesdáról.
Hazaengedtek minket, habár egy hét alatt a kétszeresére nőttek a vérömlenyek. A kérdésemre, hogy nem lesz e baj, azt felelte az amerikai úti kórházban az idegsebész, hogy még nem érte el a kritikus határt és legfeljebb nyomja a gyerek agyát.
Hazajöttünk szóval egy csomó epilepsziára való gyógyszerrel.
Másik kórházba mentünk. Budai. Volt MR vizsgálat és közben kiderült, hogy a két vérömleny már a legelején készített Ct vizsgálaton is látszott! Hurrá! Továbbá az is, hoyg nem verhettem meg a gyereket, mert olyan helyen van a fejében, hogy úgy nem tudnám megverni. Mellesleg az iskiderült, hogy elhaltak az agysejtjei és oxigénhiányos az agya és ez sajna születéskori, bár ezt nem merte nyíltan vállalni a doki. (Sajna 35 hetesen kórházba mentem, hogy szerintem nem mozog a baba és a védőnő szívhangot sem talált. De méh 3 hétig nem szülhettem, pedig minden erednémyem igen rossz volt. Napi3xCtg, napi Fow. napi 2x magatvíz....Ugyan az a dokim volt, akinél a lányomat szültem , bár a végén ott sem volt tökéletes a dokim, de az is lehet, hogy már csak én voltam türelmetlen.)
Az új doki vizsgálatai szerint majdnem 100%-ig biztos, hogy nem epilepsziás a gyerek. Biztonságból azonban azt mondta, hogy fél évig még szedjük a gyógyszereket és ha nem fog görcsölni, akkor végleg elhagyjuk.
A kórház után nagyon megijedtünk, mert annyira visszaesett a fiam, hogy a fejét nem bírta megtartani,Nem tudott forogni....Szerencsére ez gyorsan rendeződött. Megnézték többen is, többek között a Pető intézetből is. Szerencsére mindenki ugyan azt monta, hogy sem mozgásbeli, sem figyelmi, sem hallásbeli lemaradása nincsa korabeliekhez. Mindenhova egy hónap múlva megyünk kontrollra és meglátjuk mi lesz.
Nost, azt hiszem mindent leírtam...
Időközben lett másfél fogunk.
Ha vki elárulja, hogy tudok képet rakni a levelemhez, akkor küldök a gyerekekről.
Tegnap vesegondozás volt. Ősszel mehet csak Zorka oviba, azzal a feltétellel, hogy minden náthás, lázas betegségnél egyből vizelet- kontroll lesz :-(
Megint elkettyent. Ráadásul várta már a kerti medence beüzemelését, de azt sem szabad. Illetve meleg vizes, fertőtlenített változat lehetne, gyakori Betadinos lemosással egybekötve. Ez így macerás.
Holnap, ha az idő engedi, megkíséreljük a hármasban való buszozást. Bele kell jönnöm, mert az ősz még messze van, igénylik a változatosságot. Zádor, csuda tudja, hogy miért, de újból megkedvelte az esernyő- kocsit. Így azt is vinnünk kell. Remélem megkönyörülnek rajtunk és segítenek felszállni, helyet adnak, leszálláskor leadják a kocsit....
Ha bárki emlékszik rám, a hányós és szájpenészes kisfiamra panaszkodva kezdtem. Azóta sokminden kiderült: van két vérömlenyünk, amit epilepsziának néztek és születéskori oxigénhiányunk. Rövidenés tömören.
Jó lett a Norbi haja. Én is magam vágom Enikőét, bár mostanában csak elől szoktam levágni, hogy hátha összefogható hosszúságú lesz. A fiammal pedig egyenlőre nincs sok gond, csak pár száll hajas.
Mona, Szerintem is nagyon ügyesen megcsináltad a hajvágást! :-) Nagyon jól halad Norbi a beszéddel! És ha majd megfejted a batutu-t, áruld el nekünk is. :-))
Ancsúr, Bizony nagy (viszonylag: éppen csak tíz kiló), a képen egyéves. És valóban a nagyobbikra hajaz.
Apropó, haj: a két nagyobbnak géppel nyírom, mert tömérdek sok hajuk van, kisBulcsúnak nő is, mint a bolondgomba. Karsának is le kéne vágni belőle, de még nem próbáltuk (a másik kettőnek nem maradt meg a babahaja és még nem volt ilyen hosszú ennyi idősen - viszont jóval sűrűbb volt ekkorra).
Taxis, és ő saját maga osztja be. Általában 12-körül megy el itthonról, és késő este, vagy éjjel jön haza. :(
Lehet a körömvágásnál az a baj hogy nem berreg. Norbi is egyre több szót mond ki, de ő is csak egyszer. Most a sláger amit mond és mutat! az óra (karóra) Az enyémet ha megnyomom világít és ez nagyon tettszik neki. -óra, autó, madá, vaú-vaú. ezek a slágerek.
De bármit kérdezek tőle, ugy ingatja a fejét (igen, vagy nem) ahogy a válaszolna. Pl: ma is elment egy teherautó, kérdezem tőle láttad: és ő bológatot, hogy igen. Mert már bent voltunk a kertbe.... Bármit kérdezek simán válaszol igy. Meg a "batutu"-->csak tudnám mit jelent??! De ezt naponta többször is mondja nekem. De még nem tudtam rájönni, hogy mikor. Mindig ezzel kezdi mondandóját általában....
Zádornak hajvágóval nyírom. Azt nem tudom megfejteni, hogy azt miért élvezi. Odaáll, tartja a fejét, mint egy cica. Bezzeg ugye a körömvágás. Pedig az nem is berreg.
Ma egyedül vagyok, Zádor fél órát kiabált, sírt még az ágyban, kereste apját.
Du. meg elrontottak egy zenélős játékot, kipiszkálták az elemtartóból a rugót. Hozza Zádor, hogy kapcsoljam be. Mondom neki, hogy nem jó. Mutogat a tartóra. Mondom neki, hogy hiába, akkor sem jó. Ezt játszottuk sokáig. Erre egyszer csak rámnéz és kiböki tök érthetően: elem! Persze többet nem mondta, játékot meg kidobtam, mert kezdett egyre idegesebb lenni. Olyankor meg vakarja az arcát. Nem vakarja, tépi. Amin amúgy is meglátszott ma a sajtos dolog.
Azt nem tudom, de nyugton ült. Nem nagyon forgatta a fejét. Ollóval vágtam, ami nem kifejezetten hajvágó olló, hanem szabó olló. Ami méretileg elég nagy. Nekem az hajvágó ollóm :)))
Szoba az nekünk se ártana... :)) Kinőttük a házat. Vagy a sok takarítástól összement.
Majd nyáron megyünk állatkertbe, mert az szerintem kapósabb nála, mert most nagyon állat mizéria van. Igaz majdnem minden vau-vau, meg "otta, ott ott, van", ja de a madár az madá. Szóval lehet nekünk az lenne a jobb, még.
Csak az az egy bánt, hogy itt nálunk nincs játszótér. Pedig Pesten mennyi van....
Na az autó. Itt muszáj azzal közlekedni, mert óránként jár a busz. Közért meg belátható távolságban sincs. Pestre is azzal megyek, HA menni kell. De most az anyut leszámítva nem is tudom mikor voltam utoljára bent.
Mivel nem vagyok fodrász... ilyen lett. Szeintem jó.
Muszáj mosnia, mert neki is kezd elszineződni a fogínynél a foga. Igy naponta többször mossuk a fogát. Elöször én megmosom, utána még ő is mossa 10-20 percig. :)
Még egy szobácska nekünk is elkelne... A vidéki három napot most még könnyű megoldani, mert az oviból nem gáz lógni. Jövőre persze át kell ütemezni mindent. A Daubner több, mint veszélyes :-D.
A vidámparkon túl kell esni, nincs mese. Pestet én is rosszul viselem (mi budaiak vagyunk), de ha az ember tudja, hogy hazajön, már nem olyan vészes. Tényleg hősként tekintek magunkra a vidámpark után:-)) Így két nappal később pedig egyre szépül az emlék is :-))
Én különben a Camponához járok dolgozni, igaz, csak 2-3 délelőtt/hét, de vonattal a déliből csak 15 perc. Az a baj, hogy mindenkinek a hátsójához van ragadva az autó, horrorisztikus az állandósult dugó mindenhol, a vonatok meg üresek.