Keresés

Részletes keresés

4umos Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3484
csak vigyázz, mert a fürdések miatt, ha nem veszed le, lesz előbb-utóbb egy sima sárga pengetőd a mester aláírása nélkül... én csak emiatt nem tettem még az enyémmel azt, amit te akarsz a tiéddel tenni. :)
Előzmény: Dzsiga (3477)
Fafara Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3483
jaa, utólag rájöttem.
de egy fekete sapkás srác neve az istennek nem ugrik be, pedig az arca ismerős és tudom, hogy valahonnan ismerjük egymást (lehet pont index). tragikus a név/arcmemóriám.
irgalmatlan sok ismerős volt, már akiket fel is ismertem :D
Előzmény: Simple (3482)
Simple Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3482
Off
Én köszöntem rád egyszer, amire csak néztél értetlenül:))))))) (Persze rajtam kívül még rád köszönhetett ötszáz ember, hisz téged mindenki ismer:)))
On
Előzmény: Fafara (3476)
klogg Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3481
Na utoljára: nem érdekelt volna, ha végig csak mondja a szöveget, vagy csak acsarogja sweatingbulletesen, sőt, lehet, hogy ha József Attilát szaval dalszöveg helyett, az se zavart volna. Olyasmi volt ez így, mint mikor egy törpe az erőlködéstől lila fejjel újra meg újra nekirugaszkodik a két méter magas kerítésnek, pedig ő is tudja, hogy nem fog átjutni soha rajta. Számomra komikusan szánalmas volt, és elvette az élét az egésznek. Tisztában voltam vele, hogy nem tud énekelni, csodát nem vártam, de abban reménykedtem, hogy ez a szélsőséges vinnyogás csak átmeneti állapot, hát tévedtem. Lejjebb is hangolhatták volna a hangszereket, vagy mittudomén, énekelhetett volna egy oktávval lejjebb... :-) Na, részemről ennyi, örülök, hogy mindenki másnak tetszett.
Előzmény: Levike (3471)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3480
Én írtam, ezek szerint rosszul láttam. Ez van. 14 szám összesen? Az igen. Rekordrövid. Valószínű úgy gondolkoztak, hogy 2 előzenekar után ne akarjon ennél többet a közönség. A francia "Monnyon Le!" és a Trust helyett lehetett volna nyugodtan valami más. Amúgy nagyon király volt!
Előzmény: oszkar00 (3474)
Simple Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3479
Én kábé középen/hátul álltam... azaz ugráltam, és nagyon tetszett, amit hallottam, kivéve, hogy vártam a hangzás javulását, de az nem következett be:( Viszont a Mega punk dalát öröm volt hallani nagyon. És biza igen rövid volt tényleg a műsor, de nekem a másfél óra is az lett volna. Van miből válogatni, játsszanak két órát! Ráadásul eléggé azt érzékeltette Mustaine, hogy fú, a Big 4 turné mekkora, úgyhogy ide csak kiugrottunk, osztán szaladunk is tovább.
Outrónak jó volt a Sex Pistols My Wáááááááááááya:))) Viszont nem tudom, ki mennyire vette észre, de az intro Ice-T óriási klasszikus albumának (Iceberg) az intrója volt, ami maga is egy mix: Black Sabbathra beszél rá Jello Biafra (Dead Kennedys). Érdekes.
Tibor0908 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3478
Big4 fényképezkedés videón!
http://www.youtube.com/watch?v=SGoUv-H3Nqo
0:27-nél mekkora pillanat! Kár, hogy az az idióta pont eltakarja, ahogy Dave és James összeteszik a kezüket...
Dzsiga Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3477
Majnem elfelejtettem, nekünk is jutott egy pengető, de a miénken Dave aláírása látható. Kifúratom és veszek egy bőrmadzagot...
Fafara Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3476
isten volt, rövid volt
broderick meg a legjobb marty óta.
mustaine meg fehérben, ááá, legjobb.
Levike Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3475
Bizony nagyon jó volt. :)
Lehetett volna 3 órás is, mint a Queensryche legutóbb... :)
A Talicskán nem voltam, de nem is bánom. Ezt bántam volna, ha kihagyom.
Ezt a műfajt még mindig a Megadeth műveli legkomolyabban. :)
oszkar00 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3474
Ha valakit érdekel, a set-list (én ezt kaptam el a végén röptében, meg egy Ellefson-os dedikált pengetőt, meg egy dobverőt):

Holy Wars
Hangar 18
Headcrusher
In my darkest hour
-------------------------------
Skin of my teeth
Five Magics
Poison was the cure
Hook in mouth
Tornado of souls
Trust
A tout le mond
Sweating bullet
Symphony
Peace sells - (Holy wars reprise)

(Ja, egyébként ezen nincs filctollal áthúzgálva semmi, mint lentebb írta valaki.)
Dzsiga Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3473

Hát srácok, a kritikusoknak üzenem, hogy ha 16 teljes évet vártatok volna erre a koncertre, más szemmel néztétek volna. Nekem egyedül Dave hangja hiányzott, egyszerűen nem hallottam. Törpe csaj létemre egyáltalán nem zavart mások idétlensége, az se érdekelne, ha ma mokesszel jöttem volna melózni. Hihetetlenül jó volt a hangulat (nekem a Metallica sótlan volt, bár ott az ülő helyek inkább "családi" tribünként funkcionáltak), még most is jár fejem-lábam. Szerintem a közönség aktivitásán ők maguk is meglepődtek, pl amikor a 3-4 sorban sikerült a férjem vállára felküzdeni magam és a Peace sells-t onnan óbégattam végig, C.B. mosolya volt a jutalmam (ezt többen irigyelték, hangsúlyozva, hogy egyébként nem buzik).

A bécsi koncertről tud valaki többet?Hol lehet jegyhez jutni és mennyiért?

Mirrmurr Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3472
Csak ennyit tudok hozzátenni a tegnap estéhez: KÖSZÖNÖM!
10x10 pont, **********
Levike Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3471
Király volt a koncert, csak rövid, bár erre számítottam, 10 éve is rövid volt. :)
Dave hangja egész jó volt, sokkal rosszabbra számítottam.

Én sem értem mi ez a mizéria Dave hangja körül.
Ha neki, vagy Hetfieldnek nem olyan a hangja mint régen, kit érdekel ?
Ez nem az a kategória, mint pl. az egyik legkirályabb torok Don Doki ahogy járt.
Na az a tragédia, nem ez.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3470
Én a jobb-első bejáratnál álltam közel a színpadhoz, ott helyenként iszonyat torzított volt az adás, de nem izgatott valahogy most sem a hangzás, sem Mustaine hangja. Ahogy deliriousnomad is írta, nincs ezen mit meglepődni, 25 év alatt már bőven volt lehetőségünk megszokni a teljesítményét éneklés terén.
A Setlist igencsak érdekes kérdés, mert ez se nem volt RIP, se nem Endgame, tényleg inkább egy rövid best of. Nem hiszem, hogy azért, mert 9 éve nem voltak itt. Szerintem fogalmuk sincs arról, mikor jártak erre. A Dawn Patrol és a RIP...Polaris kihagyása miatt nagyon dühös vagyok, viszont a Five Magicsnek és Poisonnak nagyon örültem, kiváltképp az utóbbinak. Iszonyat jól szólt a bőgő alatta. Érdekes, hogy a Wake Up Dead-től most megkíméltek. Az elején, amikor a mókusok lerakták a setlist-eket a zenészek lábai elé úgy láttam, hogy 1-2 szám vastag fekete filccel ki van húzva róluk, de nem láttam a helyükre írva mást.
A csapat kitűnő volt, Chris nagyon szimpatikus srác, nem kell ide Marty. Shawn is sokat fejlődött, végre előbújt a haja mögül. Azelőtt szinte folyamatosan előre döntött fejjel játszott (vagy az csak egy dublőre volt?:)). Koncert közben jöttem rá, hogy miért is nem tetszett a Bécsi koncert 2007-ben: hiába volt nagykirály LoMenzo, de azzal, hogy Mustaine volt az egyetlen eredeti tag, a zenekar inkább hasonlított egy Megadeth-számokat előadó klub-csapathoz, mint az igazi legendához. E tekintetben nagyon sokat nyomott az a latban, hogy Junior visszatért.
A közönség is tényleg jó volt, leszámítva a 160 centis kopasz kigyúrt idiótákat, akik baromira szeretnek lökdösődni, ahelyett, hogy a műsorra figyelnének.

Viszont tényleg iszonyat rövid volt. Nem tudom, mi a rákot értetlenkedtek a melósok a színpadon, amikor a tömeg még jogosan követelte az ellenszolgáltatás maradék részét. A 2 előzenekar láttán hosszabb műsorra számítottam. Részemről emiatt (is) ugrik a bécsi folytatás.
4umos Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3469
közben aludva egyet, arra a sejtésre jutottam, h talán azért is volt nálunk legnagyobb slágerek jellegű számlista, mert rég, 9 éve voltak itt legutóbb. talán...

a hangjáról annyit, h azért néha-néha ki lehet fogni, amikor ő is kifog egy jó napot. :DDD pl. tavaly milánóban végig erős, szúrós volt. végig!!! tegnap este nem igazán.

azért a mögött meg nem tudom mi a következetesség, h egyik big four-on van teljes RIP, a másikon nincs... néztem, h prágában sem volt, varsóban meg igen... tényleg marad bécs, meg a remény, h ott lesz.
coys Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3468
Prágában annyira nem volt gáz, Belladonna, de az Anthrax közepén inkább átmentünk Fear Factoryre.
Előzmény: Törölt nick (3466)
deliriousnomad Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3467
Rövid volt, 3-4 dalt még simán nyomhattak volna, ezt leszámítva közelítette a dolog a perfektet. Az azért kicsit gáz, hogy összesen uszkve tíz perccel volt hosszabb ez a tegnapi a szombati Sonisphere-esnél.

Hogy Mustaine hangján min vagytok meglepődve, azt nem értem, eddig is tudtuk, hogy nincs neki. :)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3466
Te hallottad a Belladonnás koncertfelvételeket a Big Four-ról? Hát...
Előzmény: sandrider (3461)
4umos Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3465
a koncert nekem is nagyon tetszett, kezdjük ezzel, pont.

de!

1. nagyon kevésnek találtam én is az 1:15 óra játékidőt. nem is értem, hiszen ez nem fesztivál volt, hanem egy önálló estést saját koncert, a maga előzenekaros felvezetésével. a korábbi csarnokos (mondjuk milánói, tilburgi) számlisták minimum 1:30 voltak. (gondolom nálunk csak ennyiben tudtak megállapodni a játékidő/gázsi felállást illetően a szervezőkkel.)

2. nem volt teljes RIP, ezért nem is tartottam jogosnak a merch pultnál kapható "twentieth anniversary"-s polók egyikén a városok közötti budapest feliratot...

3. de OK, nem volt teljes RIP, AKKOR MIÉRT NEM PROMÓTÁLTÁK JOBBAN AZ ENDGAME ALBUMOT??? na, ezt végképp nem értem!!! egy számot játszottak róla... pedig amikor mustaine beszélt is pár mondatot arról, h éppen az endgame turnéval egybe esik az évforduló, akkor kezdtem reménykedni, hogy legalább az endgame számok következnek. hát, ez inkább marad egyes számban...

4. egy-két számnál tényleg nagyon nehezen boldogult mustaine a hangszálaival (főleg az elején), de ezt már megszoktuk/megszokhattuk.

na de sebaj, július 1-jén irány bécs, ott hátha lesz teljes RIP, és hosszabb program.

jó éjszakát, és hajrá MEGADETH!!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3464
akkor nem voltál messzi tőlem:)
a csajok akikkel mentem, viszont mondták, h hátrébb nem volt olyan jó,látni sem lehetett annyira stb.

valaki fotók esetleg?
Előzmény: bartsimps (3460)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3463
metallican sajnos én nem voltam,így utólag sajnálom:( , ez a koncert viszont nagyon jó hangulatú volt:)
(97ben is ugyanígy a holy warsal nyitottak azt hiszem.)
Előzmény: bartsimps (3459)
klogg Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3462
Én sajnálom a leginkább, mert tényleg kurva nagy élmény lehetett volna, ha ezek a(z engem) nagyon zavaró tényezők nem lettek volna, és tényleg klassz, lelkes volt a közönség is, de így éreztem, ez van.
Előzmény: bartsimps (3460)
sandrider Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3461
Megadeth-re Mustaine miatt, Metallica-ra Ulrich miatt nem mentem. Az Anthrax-et kellett volna inkább elhozni, ott legalább nincs gyenge pont élőben sem.
Előzmény: klogg (3458)
bartsimps Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3460
Nem tudom, hol álltál, mit vártál, mire figyeltél, de sajnálom, hogy rosszul érezted magad. Én is elég kritikus szoktam lenni minden koncerttel, de még Mustaine hangja is jobb volt, mint gondoltam, és a hangzás a kb. 10. sorban tömör gyönyör volt, semmi gondom nem volt vele.
Előzmény: klogg (3458)
bartsimps Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3459
Én ilyen jó közönséget magyar koncerten még nem láttam! (Na jó, az Akela nem ér, haha) Komolyan mondom, el voltam ragadtatva, mindenki vette a lapot, óriási volt, és tele volt a pecsa, nem hittem volna! Ezek úgy profik, ahogy vannak. Továbbra sem tudnék dönteni a Metallica és a Megadeth között, mindkettőt ugyanúgy szeretem. Ha bele kéne kötnöm a setlistbe, a Poison Was The Cure-t elcseréltem volna a Take No Prisoners-re vagy a Polaris-ra, de kit érdekel? És a rövid játékidő sem zavart, néha egy rövid, de feszes setlist többet ér, mint egy elnyújtott. Tökéletes este volt, nem számítottam ilyen jóra! 1997-ben kis hülyegyerek voltam, nem is fogtam fel igazán, hol vagyok és mit látok, most 13 év után újraélni mindent ugyanott, ugyanúgy, megfizethetetlen!
klogg Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3458
Hát itt a szél nem nyomhatta el, de ugyanez volt, sajnos. A Holy Wars elején még nagyon lelkendeztem, aztán az első ilyen torkaelvágott mikiegeres vinnyogásnál borzasztóan kizökkentem - kábé úgy éreztem magam, mint egy bombajó csajjal akarnék ágybabújni, és bugyilevételkor kiderül, hogy méretes farka van - és már vissza se találtam a kerékvágásba. Rettenet gáz volt, amit művelt. Emiatt csak néhány dal volt élvezhető, ami nem volt magas fekvésben - Poison was a cure, Trust, Symphony- , a Hook in Mouth pl. totál katasztrófa volt. Erre csak rátett egy lapáttal a moslék hangosítás. A többiek azért dicséretesen tetté a dolgukat, meg a közönséget szemmel láthatólag nem zavarta ez annyira, mint engem. Becsülettel végighallgattam, de közben folyton azon imádkoztam hogy olyan dal jöjjön, amivel Mustaine elbír. Szerettem volna szeretni, de így nem ment. Dave menjen orvoshoz, műttesse meg a hangszálait, igyon csodalöttyöket, pihentesse, vagy ha egyik se, akkor mondjon le. :-(
Előzmény: Törölt nick (3363)
CFI Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3457
27 óra leforgása alatt kétszer sikerült elkapni őket, már sonisphere-en is állat volt a történet, de a pecsás valami embertelenül getzyjó volt, a közönségnek meg csillagos ötös
Tibor0908 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3456
Kevés volt a játékidő, igaz. De ez volt az egyetlen gyenge pontja a koncertnek. Ha nem is nyomták el a teljes RIP-et, azért a kötelezőkön kívül megkaptuk a Five Magics és a Poison Was The Cure dalokat. Na jó, azért nekem nagyon hiányzott a Take No Prisoners...
Mindenesetre remek hangulatú, ütős buli volt! Köszönjük, Megadeth!
D H Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3455
sajnos kedden nem tudok Szegedre menni, hogy megnézzem a Belvárosi moziban a Szófiai Big Four koncert élő közvetítését, pedig biztosan nagy show lesz ott is!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!