Keresés

Részletes keresés

Beebite Creative Commons License 2003.01.14 0 0 4389
Kedves Robzon, köszi:)
Igen, a beépitett debuggerem javította a gépelési hibát:)))
Amúgy csak az a bajom, hogy a legkönyebb fokozatra állitva sem megy a dolog túl egyszerűen. Illetve 5 percig tök jó, pulzus zsirégető tartoányban, de aztán elmászik, és érzem, hogy már nem jó. Ez valószínüleg csapnivaló állóképességem miatt van. Mit javasolsz? Amikor lihegni kezdek hagyjam abba, majdcsak több lesz az 5 percből? (napi 30-40 perc körülire gondoltam) Vagy lihegjek csak, úgyis jobb mint a semmi?

Előzmény: Robzon (4388)
Robzon Creative Commons License 2003.01.14 0 0 4388
Beebite!
Most lätom csak, hogy elirtam az elsö mondatban, termeszetesen az ellipszistrainer mozgat meg több izmot, es eget többzsirt, de gondolom ugyis lättad, hogy veletlenül összekevertem az "utobbi"-näl. Bocs. Meg annyit jegyeznek meg, hogy az ellipszis-nel is törekedni kell lehetöleg arra, hogy minel kisebb terhelessel, es minel gyorsabb csapässzämmal tartsd magad a zsiregetö pulzustartomänyban. Ez egy ältalänos recept a zsiregetes fokozäsära, a "helyi savasodäs" elkerülesere.

H_G Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4387
De úrinő vagy!
Előzmény: ildy7 (4386)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4386
Köszi mindenkinek a segítséget!
Megfontolom a szavaitokat, és megpróbálok egészségesebb ételeket enni!
Köszi mégegyszer!
mirminc Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4385
honnan kaptad? milyen? miután kidöglött a bringám, gondolkodom helyette valami más hasznos eszköz beszerzésén, és ez jó 5letnek tűnik.
Előzmény: Beebite (4380)
Robzon Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4384
Ildy7!

Ja ez az izlik-nem izlik eleg nehez, ällitolag. En sajnos nem tudom felfogni, - szoval nem tudok eleg empatikus lenni -, hogy hogyan nemn lehet nem megenni valamit, ami csak "picivel is jobb a teveszarnäl" (ezt a meghatärozäst alkalmaztuk anno, az igazän pocsek izü dolgokra). Hisszen enni (meg talän kevesbe finom dolgokat is) aränytalanul kevesbe megeröltetö, mint mondjuk az a plusz edzes, ami az elrontott etkezes miatt vällik szüksegesse. Ha a salätäkrol meg a zöldsegekröl azt gondolod, hogy nem finomak, igyäl feketeretek-levet (javaslom ehgyomorra) es majd räjössz. :) Ezt tudom mindenkinek javasolni, akinek kell egy referenciapont az igazän pocsek izhez.
A pizzäban meg a hamburberben 1ältalän nincs benne minden ami kell, az viszont frankon benne van ami nem kell. Amilyen kajäkat felsoroltäl, az gyakorlatilag egytöl egyig az un. "mocsok" kategoria, tudatosan etkezök, legfeljebb a heti 1 "felre evös" napon esznek ilyeneket. (Akkor is büntudattal, es garantältan rosszul lesznek töle). Szörnyen rosszul etkezel, remesen egeszsegtelenül, es egyoldaluan. A te täplälkozäsod nem csak hogy alkalmatlan a pozitiv iränyu alakformäläsra, hanem rövid tävon is (pär honap) egeszsegkärosito. Se vitamin, se rost, csak zsir, zsirral, räkkeltö pörk anyagokkal, cukkorral. Bocs hogy megkerdezem, de ilyen förtelmes gänyoläs mellett, van neked normälis szekleted naponta? Meg az is helyes volt (eltevedesileg) ahogy a tejfölt mint pozitiv celt emlitetted... A tejföl egy zsiros mocsok, meg a szärazabban is 12%-van, szoval csinjän vele. Inkäbb natur joghurt, vagy kefir. (A gyümölcsjoghurtokkal is vigyäzzunk, mert teli vannak cukrozva, 102 meg 80 kcal decije, az ocskäbbaknak! Van 42kcal-os is, abban nincs cukor.)
Vissza terve a fincsisegre, az hogy mit talälsz finomnak csak megszokäs dolga, es ätlehet szokni ha akarsz. Ne värd meg amig a "mocsolädektol" valami komolyabb bajod lesz. Mert lesz, sajnos.

Beebite!
Az elliptikus trainerre ugyanaz ervenyes mint a szobabringära, annyibol jobb ez utobbi, hogy egyszerre nagyobb izomtömeget mozgat meg, azaz nagyobb energiät emeszt fel, több zsirt tudsz vele elegetni. A pulzuskontrollos zsiregetö aerobedzes kriteriumait ugyanugy be kell tartani, ebben nincs különbseg. Annyival rosszabb a bringänäl amennyivel jobb, azaz amiatt, hogy intenzivebb, valamivel kenyelmetlenebb es nehezebben tolerälhato agyilag bizonyos mokusok szämära. De szerintem nagyon jo sporteszköz az elipszistrainer. Sajnos az olcso kategoriäban vannak rem rosszak, a mozdulat akadozo-darabos, a lendtärcsa tul könnyü es az egesz csak egy rängatozo kenyelmetlen görcsöles. A jok viszont mokäsak, es direkt elvezet velük edzeni. Az is hätränya meg az elipszistrainernek, (es ezert szoktam inkäbb a szobabringät javasolni) hogy nagyobb, es joval drägäbb mint a hasonlo kidolgozäsu bicaj.

mirminc Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4383
más ismerősömnek is csak így sikerült. arra vigyázz nagyon, hogy találj ki néhány kedvedrevaló kaját, amiben azért benne vannak a szükséges anyagok (pl. ha már tészta, akkor legyen rajta tejföl stb.), és találd meg azt a néhány gyümölcsöt, zöldséget, amit azért el tudsz viselni (az egyik barátnőm pl. a padlizsánt, a paradicsomot és az uborkát szereti, szóval padlizsánkrémet szokott enni, meg tzatziki salátát). a szervezetnek nemcsak hamburgerre van szüksége (habár a párom szerint a hamburgerben és a pizzában minden szükséges tápanyag megtalálható, habár ő 115 kg, szal nem mérvadó fogyásilag :)))
Előzmény: ildy7 (4381)
kambekk Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4382
Allergiás voltál bizonyos tejtermékekre, zöldségekre ?

Spenót, sóska, tök, zöldbab... Túró, joghurt, kefír...

Előzmény: ildy7 (4381)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4381
Az a baj, hogy azok az ételek, amik tele vannak vitaminokkal, stb, nem nagyon a fogamra valóak... Régebben elkezdtem 1000 fogyókúrát, ahol ettem tejtermékeket, növényeket, mindenféle húst, vitaminokat, de pont ettől csődölt be az összes elkezdett fogyim, mert olyanokat ettem, amiket nem szerettem. Sajnos csak úgy sikerült látványos változást elérnem, hogy nem igazán figyelek arra, hogy mindenből megfelelő mennyiséget vigyek be a szervezetembe. :-/
Előzmény: Robzon (4379)
Beebite Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4380
Robzon: irnál nekem az elliptikus trainer-ről? Kaptam egyet, és szeretném a leghatékonyabban hasnzálni, de nem nagoyn találok róla semmit.
Ha már irtál valahol erről, akkor az is jó, ha megmodnod, hol találom.
köszi.
Előzmény: Robzon (4379)
Robzon Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4379
Ildy7!
Az alapvetö, es nagyon hatäsos modszer, hogy irod amit eszel. Ez az alapja az eletmodvältäsnak. Az hogy a sültkrumlpliban meg a hamburgerben 250 kcal van, ugye vicc volt, ezert volt ott a smiley?! Amugy amit ettel az egy büncslekemeny a szervezeted ellen, es nällad is az a problema, hogy az eredmenyesseget, a testsulycsökkenes alapjän iteled meg, ez pedig nyilvänvaloan alkalmatlan modszer a testkompozicio vältozäs felmeresere. Igy fogalmad sem lehet, hogy mi az ami vältozott a testfelepitesedben, mi az amit elertel valojäban. A testsuly csak egy parameter, es ha egy parameter alapjän akarsz itelni akkor a testzsiraränyszäzaleknäl nincsen alkalmasabb, de dondolom, ha belegondolnäl akkor ez a szämodra is egyertelmü lenne. Erdekes, hogy ha vetted a färadtsägot irogatni szämolgatni, akkor miert ettel ekkora marhasägokat, es miert nem voltäl kepes utänannezni hogy mi az amit valojäban enned kellene? Miböl gondoltad hogy elegendö az energiertek figyelmbevetele egy etrend megtervezesehez? Ez ugyanugy a problema veszes leegyszerüsitese, mint a sulycsökkenessel törtenö kontroll. A lenyeget hagyod ki a szämitäsbol, ugyanis a szervezetednek nem csak energiära, hanem täpanyagokra van szüksege. Azaz feherjere-szenhidrätra-zsirokra. Ez is csak egy egyszerüsitett forma, ezeken a kategoriäkon belül is toväbb kellene bontani (esszenciälis feherjek, egyszerü-összetett szenhidrätok, telitett-telitettlen zsirsavak, stb.), ha igazän profi akarnäl lenni, de ez mär egy elfogadhato minimum, ilyen bontäs szinten mär valos eredmenyeket is el lehet erni (testzsiraränycsökkenes) es nem csak lätszolagosakat (testsulycsökkenes). Az jo, ha ugyerzed sikerült, ennel mär csak az lenne jobb, ha tenyleg sikerült volna.
kambekk Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4378
Én azért bicajoztam rendesen. Igaz, hogy nyár volt és meleg. Le is ugrott 25 kg. (Bocsi, de nem győzök betelni az eredménnyel)
És 5 hónapja sikerül tartani is!

Szerintem egyébként a fogyókúrát tavasszal érdemes elkezdeni, mert akkor az egész terminus alatt van lehetőség a mozgásra, és melegben kevésbé éhes az ember.

Előzmény: ildy7 (4376)
mirminc Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4377
nem is feltétlenül az álomsúly a fontos. lehet, hogy valaki ettől a diétától sovány lesz, de attól még a testzsírszázaléka lehet magas. kezdetnek nem rossz az ilyesmi, mert nem drasztikus változás azoknak, akik ennél sokkal durvábban táplálkoztak korábban. ahogy ugyanis az ember elkezdi csökkenteni az adagokat, és kontrollálni az étkezéseit, szép lassan beletanul a dologba, megismeri önmagát. ezért nem hiszek az előre leírt diétás receptekben. azoknál ugyanis az ember csak tartja magát a leírtakhoz, és nem ismeri fel, mi a jó neki, és mi nem. ildy módszere kezdetnek nem rossz, mivel szép lassan elindul lefelé az első néhány kiló, ami lelkileg jót tesz. csak nem szabad az ilyesmit néhány hétnél tovább csinálni, hanem fokozatosan fel kell ismerni, mi esik jól, mi milyen hatással van, és persze rá kell szokni a rendszeres mozgolódásra is, végülis semmi értelme zörgős csontú, beteges emberkévé válni.
Előzmény: aagica (4374)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4376
Az igazság az, hogy nem sokat mozogtam. 1-2x konditerem, néha kutyasétáltatás, ilyesmi...

Néha befigyel tejföl, meg saláta is azért...

kambekk Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4375
Való igaz, hogy oda kell(ene) figyelni az egészségességre is.
A Hamburger-sültkrumli menűt én azért idővel kiegészíteném némi salátával -szósz nélkül. Valamint VALÓDI tejtermékekkel.
Előzmény: aagica (4374)
aagica Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4374
Szerintem meg van baj ezzel a módszerrel.
Nem az a cél, hogy soványak legyünk, hanem, hogy egészségesek (és mellesleg soványabbak). Ezzel a táplálkozással ezt nem lehet elérni.
És ha egyszer eléri az álomsúlyt, utána mi lesz? Továbbra sem tud egészségesen táplálkozni...

De végül is felnőttek vagyunk, mindenki azt csinál, amit akar.

Előzmény: mirminc (4373)
mirminc Creative Commons License 2003.01.13 0 0 4373
nincs semmi baj ezzel a módszerrel, ha neked bevált. az egyetlen probléma a jojóval lehet, de azt ki lehet védeni, ha fokozatosan növeled az adagokat. mit mozogtál?
Előzmény: ildy7 (4372)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 4372
A kaják kalóriáját már fejből tudom, legalábbis azokét, amiket enni szoktam, ha meg valamit mégse, arra van egy kalória táblázatom, abból szedem ki!

A mekis kajátról is van egy táblázatom, miszerint egy kis krumpliban 248 kcal, egy hamburgerben 246 kcal van :)
Reggel paradicsomos halat eszek, amiről leöntöm a paradicsomszószt, így kb. 5 deka marad a 8 dekás halból. Szerintem ez 150 kcal-nál tuti nem több, de ezesetben csak tippelek.

Előzmény: Beebite (4371)
Beebite Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4371
1. off: az excel táblázat kezelő. Ahhoz hogy kalóriát számoljon, kell az a makró, ami nálad fut, magátol ez olyat "nem tud".

2. a mozgással égetett kalória nem a mozgás nevétől függ. Egy csomó dolog nagyon nagyon befolyásolja, pl. a mozgó kondija, a mozgás frekvenciája, amplitudója, intenzitása, stb. Képtelenség erre egy akárcsak közelítő számot is mondani... Azt meg mindenki tudja, hogy a sifutás több energiát igényel mint a sakkozás.

3. szerinted mennyi a kalória értéke egy hamburgernek és egy sültkrumplinak? Reggelire halkonzerv? Olajos?

kambekk Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4370
Találtam egy hasznosnak tűnő kalória-kalkulátort.
Beírhatunk egy tetszőleges testmozgástipust, és ő kiszámolja, hogy egy óra alatt mennyi kalóriát égetünk el vele.
ildy7 Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4369
Régebben szedtem Centrumot, meg Activalt.

Egyébként jól vagyok, semmi bajom :)
Kopp-kopp-kopp :)

Előzmény: rézgálic (4368)
rézgálic Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4368
Bocs, de ennél szerencsétlenebb módszerről még nem hallottam, függetlenül a hatásosságáról és most nem az xls táblára gondolok. Szerintem a vitaminbeviteled nagyon minimális. Az egész nagyon egészségtelen!
Előzmény: ildy7 (4364)
kambekk Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4367
Ja, ja oké.
Köszi.
Előzmény: ildy7 (4366)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4366
Az Excel egy adatbáziskezelő program.
Beírom, miből hány kcal-t ettem, és pár sorral lejjebb kiírja, hogy épp hol tartok.
Előzmény: kambekk (4365)
kambekk Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4365
Az az excel tulképp egy számítógépes program? Vagy sorba beírogatod a kalóriaszámokat és úgy adja össze a végén?

Nekem egy füzet volt az "excelem".

Előzmény: ildy7 (4364)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4364
Köszi :)

Tulajdonképp van egy Excel táblázatom, amibe beírkálom, hogy mit eszek aznap, és alul kiírja, hogy épp hány kcal-nál tartok. Mondjuk hetente kb. 1x bűnbe esek, mikor elmegyek a barátokkal enni-inni, de még így is jól működik a dolog :) Sajnos zöldségeket, növényeket szinte egyáltalán nem eszek, mert utálom őket. Reggel 1 tejeskávét iszok édesítővel, és általában 1 halkonzervet eszek. De ma pl. kakóstekercs volt a reggeli menü. Ez már nagyjából 400-500 kcal, tehát ezután már csak egyszer eszek egy 500 kcal-t, pl. a Mekiben 1 kis krumplit, meg 1 hamburgert. Ezzel ki is jön a napi kajaadag. Először nagyon rossz volt, de most már teljesen megszoktam. Egy időben szedtem a szűztea kapszulát is, ami tényleg segít, mert érezhetően egy kicsit többet fogytam. De sajna csak kábé 2 hétig hatásos, utána szüneteltetni kell 2 hetet.

Hát nagyjából ennyi. Nem mondhatnám, hogy túl egészséges kajákból állítom össze az étrendemet, de nekem hatásos.

Előzmény: kambekk (4363)
kambekk Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4363
Vigyázz, mert Robzon mindjárt kifakad, hogy a lényeg a testzsírarányon van :)

Én viszont gratulálok az eredményedhez!
Önuralom kérdése az egész. Nekünk bevált.
De azért leírhatod a hogyanját!

üdv

Előzmény: ildy7 (4362)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4362
Nagyon egyszerű: napi 1000 kcal.
Előzmény: Beebite (4361)
Beebite Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4361
Leírod, hogyan?
Előzmény: ildy7 (4360)
ildy7 Creative Commons License 2003.01.09 0 0 4360
Szijasztok!

Tetszik a topic. Én tavaly március óta 113 kilóról 85-re fogytam. Már csak tizet szeretnék leadni, de ez megy a legnehezebben :-/

Kitartás mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!