Keresés

Részletes keresés

bontomromt Creative Commons License 2020.04.12 -1 0 22930

Több, mint 50-évvel és 700 résszel az indulás után azt elvárni, hogy mindenkinek jó legyen........

Itt az idő feldarabolni:

Lenne egy régi stílusú a hagyományokat ápoló sorozat.

Egy a mai sorozatoknál sötétebb, látványosabb történet.

A filmekben meg szabadjára a dolgokat, végtére ez egy SCI-FI !!!

Előzmény: Empok Nor (22929)
Empok Nor Creative Commons License 2020.04.12 0 0 22929

Mindig is gyűlöltem sixx-et és mindig is gyűlölni fogom. Soha nem bocsátom meg neki azt a kulturális megrontást, amit az országra zúdított a valóságshow-k népszerűsítésével.

Kíváncsi lennék arra is, hogy mik azok a kérdések, amivel a Discovery foglalkozott és a régi ST sorozatok csak álmodoznak róla. Talán az, hogy a régi ST-ben csak ilyen szintű az írás:

""With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably." Those words were uttered by Judge Aaron Satie as wisdom and warning. The first time any man's freedom is trodden on, we're all damaged."

A Discoveryben meg:

"I like science" "Yum-yum" "It's fuckin' cool" "This is the power of math people"

?

Előzmény: TtK (22928)
TtK Creative Commons License 2020.04.12 0 0 22928

Index főoldalas Trek kontent: https://index.hu/kultur/media/2020/04/11/picard_sorozat_sci_fi_cbs_star_trek/

Mondjuk a szokásos fikázós sixx stílusban, pl. ilyen kiszólásokkal: Ha valaki nem érti meg, miért nem úgy néz ki a discovery, mint az eredeti Star Trek, beleértve az updatelt klingonokat is, azon nem tudok segíteni, de nem is akarok.

divaoni01 Creative Commons License 2020.04.11 0 0 22927

Nos, még nem telt el az a pár év, de már elindult lefelé (jelenleg 7,7) az első évad végére.

Szóval lehet a végére odakerül a Discovery mellé és értem is a kritikák jó részét, mégsem tudok teljes szívvel pálcát törni felette, mert még így sem volt rossz dolog viszontlátni pár legendás karaktert egy elég impozáns, mai kiállítású ST sorozatban. 

„Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett."

Ehhez viszont haladnia kell a franchise-nek szépen előre és most megint van két-három futó széria, melyek olyanok amilyenek, de legalább életben tartják a lángot.

Előzmény: Kuusamo (22799)
tippancs Creative Commons License 2020.04.07 0 1 22926
HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.06 0 0 22925

Hallgat valaki Impulzus/Parallaxis podcastet (-ot)?

(aki szerepel benne az is jelentkezhet. :-))

Meglepő mértékben dicsérik a Picardot.

Mármint az új irányvonalat...

tippancs Creative Commons License 2020.04.05 0 0 22924

Zoe Saldana a Terminál c. filmben Star Trek rajongó :)

HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 22923

Ezt látta már valaki?

https://www.imdb.com/title/tt4652650/

31-es szekció információ :-)

https://online-filmek.site/vilagot-latok/online

HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 22922

Az a néhány perc amíg ő volt jelenet motorja

Kb. az epizód fénypontja volt.

De tegyük hozzá, hogy Frakes a 33 évvel ezelőtti önmagát adta, a hetyke, kihaénnem első tisztet, aki kézi vezérléssel dokkolt a tányérhoz. :-)

Előzmény: tippancs (22921)
tippancs Creative Commons License 2020.04.05 0 0 22921

Most már biztos, hogy Jonathan Frakes az aki képes elvinni a hátán egy trek sorozatot. Az a néhány perc amíg ő volt jelenet motorja, addig éreztem igazán trekkesnek a jelenetet. Az Orville és Discovery sorozatban is igencsak érezhető a keze munkája.

HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22920

Ez az Univerzum megmentése közben valahogy elfelejtődött. :-)

Előzmény: Empok Nor (22919)
Empok Nor Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22919

Egyébként Maddox megöléséért miért nem adta fel magát végül, ahogy Picard mondta neki? Persze, befolyás alatt volt valamilyen szinten, de ugyanakkor Oh olyat nem ültetett a fejébe nyíltan, egyértelműen, hogy meg kell ölnie Maddox-ot. Jó lenne, ha a következő évadban legalább annyit látnánk, hogy volt valami tárgyalás, ahol kivizsgálják a felelősségét az ügyben. Gondolom Maddox családjának, barátainak lennének kérdései, ez mégiscsak szándékos gyilkosság volt.

Előzmény: HPéter1978 (22918)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22918

Újfent megnézve a 1x01-t

Agnes élete álma volt, hogy Androidokat készítsen (teremtsen?).

Most hogy nincs tilalom és visszamehetne dolgozni mit választ?

OK, nyilván nem hagyja ott a csapatot (benne az újsütetű pasiját), de némi karakterdrámát megérhet.

HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22917

A Romulán-Szinti vonalat nem lenne sok értelme folytatni.

Az viszont valószínű, hogy a gyilkos tesók még be fognak kavarni. Talán Oh is.

Elmennek oda ahová még senki nem merészkedett. :-)

Előzmény: ron89 (22915)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22916

A pilotban céloztak Lal-ra, de csak egy kósza utalás volt.

Előzmény: Empok Nor (22910)
ron89 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22915

Hogy fog vajon folytatódni a sorozat? Az utolsó jelenetben megtudjuk, hogy a synth-bant eltörölték, és el indulnak a hajóval... de hova?

Marad az android-romulán-borg hármasfogat, vagy felbukkan egy újabb ellenség? Elindul egy pozitív változás a történetben, vagy ugyanúgy mindenki szenvedni fog?

HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22914

Chakotay-nek is benne kellet volna lenni

Talán egy randijuk volt összesen?

Ettől még ki lehetett volna fejteni.

Előzmény: tippancs (22907)
Empok Nor Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22913

Oké, rendben. Végül is mindketten kifejtettük az álláspontjaink lényegét már. Csak azt szeretném hangsúlyozni, nem gyűlölöm elvből a sorozatot, a legnagyobb rajongója lennék egy alaposan megírt második évadnak, komolyan. Csak nekem ez az első így ebben a formában nagyon nem tetszett, ennyi.

Előzmény: HPéter1978 (22911)
Empok Nor Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22912

Vagy lehetne az is: Az egy éves testű öregember. :D

Azt már tényleg nem nagyon értettem, hogy ezt miért csinálták. Picard meghal, egy elég fontos, hősies módon távozhatott volna. Erre kap egy android testet, de láthatólag semmiben nem különbözik ez a test az emberi testétől. Akkor mire volt jó ez az egész?

Előzmény: tippancs (22905)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22911

Nem személyesnek szántam, ha mégis így ment át elnézést kérek.

De meggyőzni nem tudlak, a parttalan vitának pedig, amiben ugyanazok az érvek ismétlődnek nem látom értelmét.

Előzmény: Empok Nor (22908)
Empok Nor Creative Commons License 2020.04.04 0 1 22910

Igen, Chakotay nagyon érdekes hogy kimaradt, de én főleg azt nem értem, hogy ha Dataról volt szó, Data lányáról, androidépítésről, akkor hogy lehet, hogy egész sorozat alatt senki nem említette meg Lal-t, aki Data lánya volt a "The Offspring"-ben? Azt hittem hogy már az első részben szó lesz róla.

Erre az egész sorozatban nincs 1 jelenet sem, amikor mondjuk Picard Sojinak mesélne az egykori nővéréről, Lal-ról. Nagyon furcsa.

Elfelejtették az írók?

Előzmény: tippancs (22907)
tippancs Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22909

HPéter1978 és Empok Nor!

Nagyon jól elvitáztok. Egészséges vita. Jó olvasni. (Csak túl hosszú nekem.)

Nagyon jól látjátok mindketten, sok véleményeteket osztom.

Empok Nor Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22908

Mindent megértettem. Azt hittem, értelmesen tudunk veled egy normális tartalmi vitát folytatni, érveket felsorakoztatni a sorozat mellett és ellene is. Ezek szerint tévedtem.

Hiába írtam le azt is, hogy mi az, ami tetszett benne, hiába írtam le egy többször is változtatásokat, amik szerintem javítottak volna a forgatókönyvön.

Te mégis úgy reagálsz a tartalmi kritikámra, mintha az anyádat szidtam volna.

Nem gyűlölöm a sorozatot, kritizálom. Ha ez neked sértő, legyen. És nem vártam el, hogy te is tedd ezt, én csak értelmes vitát szerettem volna. Mindegy. De egyébként érdekes, hogy így meg vagytok lepődve, ha körülnézünk az interneten, a végi ST fanok jelentős része bizony nem érvezte ezt a sorozatot.

Előzmény: HPéter1978 (22904)
tippancs Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22907

"Let that be your last battlefield" a legjobb rész, pedig nincsenek benne különleges képi effektek. És nem happy end a vége. Már akkor is voltak nem pozitív befejezések. A mondanivaló az ami. Ezt feldolgozták egy ENT epizódban is, csak ott optimista befejezéssel.

A Picard sorozathoz egy észrevétel: Ha már Hetes belekerült, legalább említés szintjén Chakotay-nek is benne kellet volna lenni(?)

tippancs Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22906

A VOY is kapott annak idején. Túl sok az akció jelenet. Túl harcias a női kapitány - Action Kate.

Pedig jól követte azt amit a TNG megkezdett, csak egy sajátos környezetbe téve. Sőt voltak újra felfeldolgozott témák benne.

Előzmény: HPéter1978 (22891)
tippancs Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22905

Mire gondolsz? Egy-két dolog valóban kimaradt.

A Picard második évadjának alcíme lehetne: JLP-Android fantasztikus kalandjai

Előzmény: weirdo (22887)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22904

Úgy látom sajnos nem értetted meg miről írtam.

Nem baj, tudomásul veszem, hogy gyűlölöd a sorozatot.

Azt viszont ne várd el tőlem, hogy én is gyűlöljem.

Előzmény: Empok Nor (22900)
Eolomea14 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22903

Kozos hullamhosszon vagyunk. A hasonlosagok temajaban nem vagyok annyira jaratos, hiszen csak TOS es TNG epizodjait lattam.

Amugy nehez hatarvonalat huzni, hogy mi a tiszteletadas, es mi a "kolcsonzes" mas filmbol (konyvbol, festmenybol). Meg azutan, ha tovabb asunk lefele, akkor sokszor rajovunk, hogy maga az ihletest ado film is meritett egy meg korabbi mubol. Peldaul Az Orville Identity ketreszes epizodja nem annyira a TNG Best of Both Worlds-jebol merit[het]ett ihletet, hanem (kovetve vagy kovetlenul) a cseh Carel Capek R.U.R [Rossum Univerzalis Robotjai] szindarabjabol - ami eppen szaz evvel ezelott irodott (es amiben eloszor szerepel a "robot" szo).

Sohasem gondoltam volna, hogy a Family Guy alkotojat egyszer majd zsenikent tartom nyilvan - sot, csodalni fogom. Az Orville-rol kiadott konyvbol is kiderul, hogy Seth M. es tarsai nagyon is komolyan veszik a sorozatot. (Karinthy Frigyes szavaival: a humorban nem ismernek trefat; valoban, meg a viccelodest is komoly tartalomba a'gyazza'k.)

Előzmény: Empok Nor (22902)
Empok Nor Creative Commons License 2020.04.04 0 2 22902

Nem csupán az optimista jövőképet, de a társadalmi, erkölcsi, filozófiai kérdések fejtegetését is az Orville folytatja. Aminek elvileg nem "szabadna" így lenni, hiszen az Orville a viccesebb, önmagát kevésbé komolyan vevő sorozat, mégis, felnőttebb gondolatokkal foglalkozik egyes részeiben, mint a mostani Star Trek címen eladott sorozatok, amik csak a mostanában divatos nyálas hollywoodi közhelyeket puffogtatják ("ne engedj a félelemnek", "te választod az utadat" és hasonló gyerek-szintű tanácsok) mondanivaló címén. Egy ST ennél emelkedettebb kell, hogy legyen.

Az egyetlen furcsa számomra az Orville-el maximum annyi, hogy szinte már túlságosan is hasonlít a Star Trekre, szinte minden részről el tudom mondani, hogy melyik régi ST részhez hasonlít nagyon és így ki is találom néha, hogy mi fog történni. Írtam egy listát, hogy melyik Orville rész melyik ST részre hasonlít, de nagyon:

Mad idiolatry - VOY: Blink of an eye

Cupid's Dagger - DS9: Fascination

Pria - TNG: Matter of Time

If The Stars should appear - TOS: For the world is hollow and I have toched the sky

A Happy Refrain - TNG: In Theory

Blood of patriots - DS9: Past prologue

Deflectors - TNG: The Outcast

Lasting Impressions - VOY: Fair Heaven

The Road not taken - ENT: Twilight

Tomarrow, tomarrow and tomarrow - TNG: Second Chances

Ezek a nagyon egyértelműek voltak.

Sőt, egy kicsit még ez is hasonló:

Identity I.-II. - Best of both Worlds I.-II.

Ez persze még nem baj és ettől még én is élveztem a sorozatot.

Előzmény: Eolomea14 (22901)
Eolomea14 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 22901

A tenyekhez nem kell hozzairni, hogy "velemenyem szerint". The Orville koveti az igazi Star Trek [optimista, jovoformalo*] vonalat, a ST: Picard pedig nem - es ez teny.

* "Semmi sem formalja ugy a jovot, mint egy alom" - Victor Hugo

Előzmény: weirdo (22887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!