Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2016.06.30 -1 0 7345

Strike July 1, 2 and 3
A strike has been announced for July 1, 2, and 3, for all ground handling services at national airports.
Since this is likely to have a very big effect on Portuguese Airports, we ask all passengers scheduled to travel during this period, to contact their airline companies or travel agents in order to find out the status of their flight before going to the airport. We also suggest checking-in online and opting for carry-on luggage whenever possible. 
Pas...

Továbbiak

pandabarát Creative Commons License 2016.06.30 0 0 7344

Még senkit nem láttam rajta ülni :D

Előzmény: Flower2000 (7343)
Flower2000 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 7343

Lisszabonban olyan kockakövek vannak, hogy én biztos fel nem ülnék egy olyanra. Meg meredek a város. Limitált lehet az a hely, ahol ez a segway alkalmazható.

Előzmény: Quas (7342)
Quas Creative Commons License 2016.06.30 0 0 7342

Bár már kérdeztem nemrégen, azóta bizonyára nagyon sokan megjárták Lisszabon városát.

Szóval esetleg volt valaki segway túrán? Ha igen melyiken, tetszett-e ?

csincsilla72 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 7341

Sziasztok!

Megjártuk Lisszabont, megosztom én is a tapasztalatainkat, hátha valakinek jól jön.:-)

A város nagyon szerethető arcát mutatta. Tömegturizmus ugyan van, de még elviselhető. 

Első nap a Krisztus-szoborral kezdtünk, reggel értünk fel, nyitásra. Jól tettük, egy óra múlva megjelentek a turistabuszok is. Mi még egyedül bóklásztunk fenn. A kilátás pazar volt, a szoborról is, lentől is. A templom is szép volt. Ezután visszatértünk és megnéztük a Gloria elevadort, a Santa Justa liftet, a Convento do Carmo az  romjait, és ez utóbbi nagyon tetszett.:-) Jártunk a diadalív tetején, az alsó- és felsőváros utcácskáin. A felvonóknál sorban állás volt, de teljesen elviselhető, fel lehetett férni.

Estefelé az Alfamát jártuk be. A székesegyház és a vár volt a program. Vettük Lisboa-kártyát, nekünk végül is megérte. A 28-as villamost élvezni nem lehetett, tömve volt minden járata.

Másnap a Belémbe mentünk ki. Megreggeliztünk a cukrászdában, a kolostorhoz pedig nyitásra mentünk, Lisboa-kártyával beengedtek azonnal. Nézték, kinek van ilyenje és kikapkodták őket a sorból.:-) Az első fél óra benn nagyon nyugis volt, csak sétáltunk a kerengőkben, utána megjelentek a tömegek sajnos. A Felfedezők emlékművét megnéztük, a hintók is szépek, a Belém-toronynál viszont nem volt türelmünk kivárni a sort. Mentünk helyette az Azulejo-múzeumba, ami szintén egy gyöngyszem. Este mindig a Cais do Sodréra mentünk kajálni, itt a Time Out marketen nagyon jó kis portugál kajákat ettünk.

Harmadik nap Sintra következett. Itt már sajnos a rossz értelemben vett tömegturizmus várt ránk. Kora reggel indultunk, Cascaisba mentünk vonattal, majd innen a Cabo da Rocára. Megint csak jól tettük, hogy a legelső busszal mentünk, mert nyugiban lehetett körbesétálni. Egyáltalán nem volt hideg, eltöltöttünk egy órát, majd a következővel mentünk Sintrába. Itt már lépni nem lehetett az emberektől. Úgyhogy végül a Palácio Nacional de Sintra és a Pena-kastély fért bele, ez utóbbihoz tuktukkal mentünk fel, mert a 434-es és a 435-ös busz egyszerűen megközelíthetetlen volt. Szó szerint. Körülbelül 60-70 ember várt a megállókban. Benn a kastélyokban kígyózó sorok, nézelődni nem lehetett, csak a teraszokon, a várfalsétához és a termek megnézéséhez be kellett állni a lassan araszoló sorba. Viszont a Pena kertje nagyon szép volt, ott elbóklásztunk estig is.:-) Így végül jobb volt, mintha fordítva kezdtünk volna, mert Sintrából nem sokat láttunk volna sajnos.

Negyedik nap strandoltunk, a Costa da Caparicára buszoztunk le. Homok, hatalmas szél és hullámok.:-) Csúnya leégés lett a vége, de imádtuk:-) Ötödik nap mentünk ki az Oceanárióba, majd libegőztünk a Teleféricón, megnéztük a nagy hidat is és sétáltunk a Tejo partján. Érdekes volt ez is. Este pedig jönni kellett hazafelé:-(

A tömegközlekedés nagyon jól szervezett és sokkal többet láttunk a helyiek életéből is, nem volt annyira "sterilen turistás", mint mondjuk Barcelona. Gyönyörű város, folyamatosan takarítják az utcákat. Bár volt, aki panaszkodott miatta, én sem elhanyagoltnak, sem koszosnak nem láttam. Különös tekintettel a járművekre! Lehúzással, turistacsapdákkal nem találkoztunk, az emberek korrektek és végtelenül segítőkészek. Nem botlottunk bele mindenütt erőszakos utcai árusokba, zsebmetszőkbe. Nagyon-nagyon élhető és kedves város.:-)

A szállásunkat is csak ajánlani tudom, a Saldanha mellett laktunk, egy nyugis kis utcában, tiszta, kulturált szobánk volt.

Ami meglepett, az az, hogy rengeteg fekete él közöttük. Bizonyára bevándorlók, talán a gyarmatokról. De velük szép színes a város:-)

szkati Creative Commons License 2016.06.21 0 0 7340

Sajnos a 3 csillag semmit sem jelent, mert azért ennek ellenére is drága. Azzal vigasztaljuk magunkat, hogy viszont van benne- mindenki által nagyon dicsért- svédasztalos reggeli, amivel azért elég jól el lehet lenni akár késő délutánig.

Nekünk most Dél fog kimaradni, de titokban reménykedek abban, hogy majd valamikor télen még szóba jöhet.

Előzmény: Léna007 (7339)
Léna007 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 7339

Amúgy mi is így vagyunk, fájdalommentes határ, amit kiadunk szívesen egy éjszakáért, az 50 Euro, de ha lehet, inkább alatta, ha csak rövid időről van szó, még bele fér a 60 is. Lissabonban rengeteg ennél sokkal olcsóbbat is találtam a bookingon, de azok mint ilyen hostel szerűek voltak, ahol csak egy igen lepukkadt kinézetű szoba volt és közös fürdő/wc, na azért ettől egy kicsit több kényelmet szeretünk, de a normálisabb szállások tényleg igen drágák. Szerencsére mi mindig nagyon sok hónappal korábban foglalunk repülőjegyet és így bőven van időm, meg türelmem is hozzá, több száz szállást is átbogarászni...Örülök, hogy találtatok passzolót. Porto nekünk kimaradt, azt nagyon sajnálom, de szerintem még be fogjuk pótolni valamikor. 

Előzmény: szkati (7338)
szkati Creative Commons License 2016.06.20 0 0 7338

Köszi Léna! Nagyon szép, meg is néztem, de mondjuk a mi utazási időpontunkban ( szept 7-14) nem szabad.

Egyébként meg tegnap már lefoglaltunk Lisszabonban egy 3 csillagos  hotelt( HF Fenix Music), és Portóban szintén egy hétre egy airbnb-t.

A hotel ára egész tűrhető, mert hogy vállaltuk, hogy bármikor- akár holnap- le is hívható az ára, de ettől függetlenül augusztus végéig lemondható.

Előzmény: Léna007 (7337)
Léna007 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 7337

Mi itt laktunk:

https://www.booking.com/hotel/pt/ourique-apartments.de.html?aid=304142;label=postbooking_confemail;sid=4b9a30e7efb730c9c797b0675a5691d1;dcid=1;dist=0&sb_price_type=total&type=total&

nagyon tetszett, felújított apartmanok, önellátós, kicsit kintebb van, de jó a buszos összeköttetés

Előzmény: szkati (7328)
szkati Creative Commons License 2016.06.19 0 0 7336

Sajnos nem vagyunk túl fiatalok, és egy két rossz tapasztalat miatt vannak dolgok, amikhez ragaszkodunk. Az egyik ilyen a széf( mindegy, hogy recepciónál, vagy szobában), aztán a külön ágy stb. De azért megnézem és köszi!

Előzmény: PJ Proby (7335)
PJ Proby Creative Commons License 2016.06.19 0 0 7335

Jún. elején a booking-on Lisszabonban csodálatos apartmant béreltem az Av. Liberdade-Pombal sarkánál 25€ fő/éj, Portoban pedig szintén a legjobb helyen, a Ribeirán a folyópartnál 18€-ért.

Előzmény: szkati (7332)
szkati Creative Commons License 2016.06.19 0 0 7334

Megkeresem. köszi!

Előzmény: geodo1 (7330)
szkati Creative Commons License 2016.06.19 0 0 7333

Köszi, megnézem.

Előzmény: Törölt nick (7331)
szkati Creative Commons License 2016.06.19 0 0 7332

Hát ezidáig a bookingot és az agodát használtam minden alkalommal, de mostanság az elfogadható szállásokat nagyon drágállom.

Előzmény: PJ Proby (7329)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.17 0 0 7331
Előzmény: szkati (7325)
geodo1 Creative Commons License 2016.06.17 0 0 7330

Cassano olvtárs ajánlott már itt egyet, amivel nagyon meg volt elégedve. keress rá, biztos megtalálod. az airbnb városi szállásoknál itt is működik.

PJ Proby Creative Commons License 2016.06.17 0 0 7329

A booking.com szálláskereső oldalon kutakodj, én mindig meg voltam elégedve velük.

Előzmény: szkati (7328)
szkati Creative Commons License 2016.06.17 0 0 7328

Köszi, de csak 2 főre.

Előzmény: PJ Proby (7327)
PJ Proby Creative Commons License 2016.06.17 0 0 7327

Hány főre keresel szállást? Ha apartman kell 5 főnél többre, akkor tudok javasolni.

csincsilla72 Creative Commons License 2016.06.17 0 0 7326

Így , indulás előtt még egy ostobenkó kérdés: a Sintra kombijegy, amit a Rossion veszek meg 15 euróért, magába foglalja a sintrai buszközlekedést is? Tehát benne foglaltatik a Lisszabon-Sintra vonat, Sintra helyi járatok, Cabo da Roca-Cascais-Lissabon járatok is? Köszi előre is!

szkati Creative Commons License 2016.06.17 0 0 7325

Van valakinek valami tuti jó szállástippje Lisszabonra, vagy Portóra?

Előre is köszönöm!

attamatta Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7324

Szerintem Porto környéke szebb lehet, mint maga a város, így érdemes ez utóbbival kezdeni, aztán ha megvan, akkor a környékét bejárni. Talán a péntek délután tette, akár valami rendkívüli alkalom (amire utalást sehol nem láttunk...), de ilyen tömegre nem számítottunk. Ami nekem szembetűnő volt, hogy a Bolhao állomástól a part és a híd felé egyetlen  é.boltot sem láttunk, ahol ennivalót lehetett volna venni.

A reptérre tartó E-vonal is iszonyú zsúfolt, a hajnali 6.10-es indulás és a 35 perces köv.távolság valami elképesztően alulméretezett dolog - de legalább van.

Előzmény: szkati (7323)
szkati Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7323

Mi is egy hetet szánunk Lisszabonra, és egy hetet maradnánk Portóban, de persze nem a városban, ott csak aludnánk. Portó környékét szeretnénk végigjárni olyan 120 km-es körzetben. Nem jó hír amit írsz Portóról.

Előzmény: attamatta (7321)
szkati Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7322

Köszönöm!

Előzmény: Portugália (7316)
attamatta Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7321

Volt alkalmunk fél napot eltölteni Porto-ban. Maga a régi városközpont lenyűgöző, de az iszonyú tömeg és koszos utcák miatt nem volt hangulatos számunkra. Szerintem 2-3 nap bőven elegendő lehet a bejárására, szemben Lisszabon 1 hetével.

csincsilla72 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7320

Illetve most nézem, hogy nem is lesz ingyenes a belépés. Most már csak minden első vasárnap lehet ingyen bejutni. 

Előzmény: csincsilla72 (7319)
csincsilla72 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7319

Köszi, ez nem jó hír.

Tehát ha kártyám van, akkor is be kell állnom a sorba:-( Így viszont tényleg nem sok értelme van annak a kártyának. 

Nagy sor van egyébként vasárnaponként az ingyenes helyeken? Mire számítsunk?

Előzmény: Sidalina (7318)
Sidalina Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7318

nem lehet sajnos soron kívül

Előzmény: csincsilla72 (7317)
csincsilla72 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 7317

Köszönöm a válaszokat!

Hamarosan indulunk:-)

Még egy kérdésemre kaphatok választ, ha valaki tudja? Talán itt olvastam, de nem találom, hogy aki Lisbon Carddal rendelkezik, az soron kívül mehet be a Jeromosba? Vasárnap megyünk Belémet nézni, és bár ingyenes lesz a belépés, tartok tőle, hogy hosszú sorra számíthatunk. Kártyával ez kivédhető?

Portugália Creative Commons License 2016.05.31 -1 1 7316

ingyenes térképet Lisszabonról akár a szállodában vagy a Rossio téren az ASK ME kiosknál kapsz ingyen)

Előzmény: szkati (7308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!