Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2011.03.24 0 0 879

Még ilyen 360p-s jutubságon keresztül is elég meggyőző hangok jönnek ki belőle. Alig várom már, hogy alaposabban kipróbáljak egyet!

Előzmény: djuice (878)
djuice Creative Commons License 2011.03.23 0 0 878

Írom ide is... Ez ma a csúcs! :)
(és tíz év múlva 200 alatt már hozzá lehet jutni ehhez is)

djuice Creative Commons License 2011.03.13 0 0 877

coma cat! Küldtem privát mailt neked nézd meg!

Előzmény: coma cat (876)
coma cat Creative Commons License 2011.03.09 0 0 876

No meg ezért gondoltam vmi kísérőautomatikás szintire. Leszarom az automatikát, nem lakodalmasozni akarok, csak MIDI-re használnám.

Ha lenne 70-80 ropim tuti dx7re meg társaira pályáznék

coma cat Creative Commons License 2011.03.09 0 0 875

Köszi a tippet djuice!

Az a baj, hogy ahogy írtam már alább is, nincs nagyon keret 70 ezres cuccra... 40-50 körül vehetek valamit.

Mivel 5 oktáv, bill. érzékeny cucc és vállalható minőség a cél, szinte tuti használtan lesz vmi.

Asszem egy jó Fatar SL 161-et kéne kifognom, vagy vmi hasonlót

Előzmény: djuice (872)
Morgul 1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 874

Sziasztok Kollégák, barátok !

Egy kis segítséget kérnék !

A van Basco's Karaoke -t használom midi file lejátszásra ami tökéletesen működik ,ha Win. XP-t használok .
Viszont ugyan ez a program a Win. 7 -tel már nem mindíg játsza le a teljes midit csak a dobok szólnak !

Örülnék , és megköszönném ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásában .

Köszönettel ,

Morgul 1

djuice Creative Commons License 2011.03.07 0 0 873

Hogy ne legyen annyira elnyomva mégsem az a Korg N364, egy kis kagylóznivaló: http://www.synthmania.com/n-364.htm (Trinity-Triton esetében ezt kell köbre emelni :)

djuice Creative Commons License 2011.03.07 0 0 872

Az üres sor után elfelejtettem coma cat nevét kiírni, onnan neki ment volna...

De másnak is hasznára válhat az Emu PK6 megemlítése.

Az Emu billentyű egy Proteus 2000 modul keyboard változata. Nagyon jó midi vezérlőnek is és billentésre is masszív. Ennyi pénzért ajándék, ráadásul különféle hangbővítők pakolhatók bele, azaz testreszabható a hangja! És arpeggiator is van benne!

Volt még 3 változat belőle, egy sárga, techno/dance hangbankos verzió, egy lila, hip-hop hangbankos verzió és egy retró külsejű vintage hangkészletű. A neten utána lehet keresni...

Ilyen árfekvésben durván alázzák mindegyik midi billentyűt, amik nem is szólnak még önmagukban.

Előzmény: djuice (869)
Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.03.06 0 0 871

MIDI-billentyűzetben nem gondolkodtam, az talán valaki más lehetett. A 15 év körüli csúcsgépekkel az a problémám, hogy számos tulajdonságukra - legalább is pillanatnyilag - nincs szükségem, a számomra lényeges tulajdonságok közül viszont néhánnyal nem rendelkeznek.

A hirdetést nekem címezted? Arról a gépről semmit nem tudok.

Előzmény: djuice (869)
djuice Creative Commons License 2011.03.06 0 0 870

Bocsánat!

E-MU PK-6 Proteus Keys | Mendre Janos 2011. 03. 04. 10:37 |
Jo allapotban!
Ar: 70.000 Ft
Tel: 06209582827

Minden problémára gyógyír és szól mint atom!!!

djuice Creative Commons License 2011.03.06 0 0 869

MidiTom mindent jól leírt az X-N-Trinity viszonylatban csak a megfelelő érzékeltetls maradt el:

X-N széria a Trinityhez (később a Tritonhoz, ez már sampler + arpeggiatorral szerelt) képest a fapados erdei kisvasút - francia TGV különbség mind hangban, mind kényelemben...

Miditech billentyűket és társaikat gyorsan el kell felejteni, lejjebb leírtuk mit érdemes nézni, az Maudionak meg mindigis a billentyűivel voltak gondjai.

Mondom, inkább egy régebbi pro szinti olcsón, mint egy mai gyenge, néma midi keyboard!

Előzmény: Kostyán Tivadar (857)
PiciMidi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 868

Fellőttem az Internetre a Zenebázist:

http://palmai.midiworld.org/

Zeneszerkesztési cikkek, gyakorlatok, tweakelés, szótár stb. 

Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.03.05 0 0 867

Tegyél hozzá basszust és dobot, úgy egy arab diszkóban már elmegy. :-)

Előzmény: Törölt nick (865)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.04 0 0 866

különben billentyű nélkül is ki tudod próbálni, betöltessz egy midi fájlt és azt kedvedre szerkesztheted

Előzmény: Kostyán Tivadar (864)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.04 0 0 865

XP alatt SB Live-vel tökéletesen megy.

Bármelyik MIDI kompatibilis (akár USB csatlakozós is) billentyűvel fog menni.

Ezt a "csodát" pld. egy game-portra csatlakozó + egy USB-s MIDI billentyűvel rögzítettem most egyszerre:

Előzmény: Kostyán Tivadar (864)
Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.03.04 0 0 864

Abandonware még belefér, ha egyáltalán fut a mai rendszereken. A kipróbálás azért nehézkes, mert ahhoz kellene egy hangszer. Viszont pont azért keresgélek programokat, hogy el tudjam dönteni, szóba jöhet-e beépített szerkesztővel nem rendelkező szinti. Mindenesetre köszönöm a tippet!

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 863

Szia! Ősöreg midisoft studio 4? http://rapidshare.com/files/442606792/Midisoft4.zip

Bár ez inkább abadonware , mint free.

A darkwave studiot névről ismerem, meg is van, de még ki sem próbáltam.

Próbáld ki azért  mulabot is, szerintem jó.

Előzmény: Kostyán Tivadar (862)
Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.03.03 0 0 862

Kolléga!

Nekem egy nagyon egyszerű MIDI-szerkesztő program kellene, ami rögzíti, amit a szintin játszom, és lehetőséget biztosít egyszerű szerkesztési funkciókra (pl. hangszín és hangerő utólagos módosítása). Az jó lenne, ha hallhatnám a már meglévő sávokat, miközben az újat rögzítem. Semmi más csili-vili funkcióra nincs szükségem, csak ennyit szeretnék, de ezt ingyenesen.

Sokat keresgéltem, de még nem találtam olyan programot, ami igazán megfelelne. Még az általad ajánlott Mulab is egy kicsit sok nekem (nem próbáltam). Ismered esetleg a Darkwave Studiót? Az alkalmas lehet a felvázolt feladatokra?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 861

szerintem olvasd el, nem tudom mit akarsz a csinálni

Előzmény: totimoti (860)
totimoti Creative Commons License 2011.03.03 0 0 860

Üdv kolléga!

Ha ezt belinkelem sok dolog jön . Melyiket nézzem?

Előzmény: Törölt nick (859)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 859

Szia!

Elkezdtem egyszer leírni:

http://radicspeter.info/vsti/midi.html

üdv.

Előzmény: totimoti (858)
totimoti Creative Commons License 2011.03.02 0 0 858

Üdvözlök mindenkit!

Casio px 130 digizongorát szeretnék pc-vel összekötni csak usb van a hangszerenn.

A pc:   2,8Ghz 1 G ram Sb live hangkártya. Teljejen kezdő vagyok. SOS.

Köszönöm.

Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.02.24 0 0 857

Tehát nagyjából a Trinity volt a csúcskategória, az N pedig a közép. Nagyon tetszik az ajánlott vintagesynth oldal idősora, de sajnos sok hangszer kimaradt belőle (így a Korg N is). Ismét köszönöm a segítséget!

bélasuska Creative Commons License 2011.02.24 0 0 856

a hangmester.hu forumain az összes (Korg,Roland,Yamaha) "szintetizátoros" topicban szinte kizárólag kiséretautómatikás lagzimasinákról megy a duma. Ezek olyan szitnetizátoros topicok, amiben konkrétan szintetizátorokról én még nem láttam beszélgetést :)))

http://hangmester.hu/forum.php

Előzmény: Kostyán Tivadar (854)
MidiTom Creative Commons License 2011.02.24 0 0 855

A KORG "N" széria  a korábbi "X" széria továbbfejlesztett változata. Nagyobb polifónia, több hangszín, 1,4 floppy, összességében minden egy kicsit korszerűbb, újabb.

A Trinity a maga idejében nagy durranás volt, és még ma is népszerű színpadi szinti. Nagyon jó hangzás, érintőképernyő, lemezkontaktos billentyűzet, bővítési lehetőségek.

Ezek a hangszerek a saját beépített szekvencerrel is nagyon jól működnek, különösen a Trinity esetében, tehát valódi workstationökről beszélünk. Nagyon mélyen szerkeszthetők a hangok (program, ill combi), és az effektek is. Igaz, hogy ez most téged nem igazás érdekel, de lehet, hogy nagyon gyorsan hiányozni kezdene.

A kísérőautomatás hangszerek olcsó kategóriájától ilyent nem lehet elvárni. Vannak bennük hangok, aztán annyi. A szekvencerük is többnyire jóval egyszerűbb, tehát még alapvető dolgokat is inkább PC-n csinálna az ember, mint velük. 

Az N364-ben van arpeggio, a Trinityben nincs.

USB ezekben a régebbi hangszerekben nincs.

Kifejezetten szintetizátoros fórum?

Ott van pl. a menemszol.hu, de oda kísérőautomata ügyben nem igazán jár a nép.

Előzmény: Kostyán Tivadar (854)
Kostyán Tivadar Creative Commons License 2011.02.24 0 0 854

Említésre került a Korg N364. Éppen most hirdeti valaki 85 ezerért. Járt már valakinek a kezei között ilyen gép? Miben különbözik a Trinity-től, amit nagyjából vele egyidőben dobtak piacra?

Más: zenélgetett valaki Yamaha PSR-S500-zal, S550-nel? Ezek egészen új típusok, élethű hangjuk van, és használtan 100e környékén elérhetők.

Lassan kristályosodnak az igényeim:

- minél több hangszer élethű hangja

- legalább 8-sávos beépített MIDI-szerkesztő

- arpeggio-automata

- 100e forintnál lehetőleg nem magasabb ár

Előny:

- kíséret-automata

- modulációs kar

- USB csatlakozó (illetve memóriakártya csatlakozási lehetőség)

Ami nem igazán fontos:

- aftertouch

- sokrétű hangszerkesztési lehetőségek

Nem tudtok ajánlani egy olyan fórumot, amely kifejezetten szintetizátorokról szól? Lehetőleg magyar nyelvűt, és olyat, amit napi rendszerességgel látogatnak.

coma cat Creative Commons License 2011.02.22 0 0 853

Bocs, nem említettem, hogy van egy APC 40-em, úgyh a tekerentyűs, 70 ezres cuccok ki vannak zárva. Csak dallambejátszásra kell egy jó megoldás. A régi darabokat akkor nem nagyon ajánlod? Pl.: egy ilyennel milyen lehet a MIDIzés? 

http://zene.vatera.hu/hangszer/billentyus_es_tartozekai/yamaha_psr_410_szintetizator_5_oktavos_hasznalt_1441226944.html

(Jó állapotú M1re, DX7re sajna nincs pénzem, pedig az tényleg jó lenne...)

Vagy akkor valami új inkább?

Miditech i2 61-ről nem sokat tudok, azt hittem bénább mint a Keystation 61.

BEHRINGER U-CONTROL UMX 610-et se nagyon dícsérik...

Icon Neuron 6-ot néztem még, de arról sehol semmi tapasztalat, még külföldi fórumokon se.

Köszi a segítséget!

Előzmény: djuice (851)
djuice Creative Commons License 2011.02.22 0 0 852

Régi automatákkal már sok gond lehet! És minőségben nagyon messze vannak pl. egy mai Tyros4-től, amire lehet mondani, hogy már úgy szól mint az élő zene lassan!

Esetleg Yamaha PSR9000, Korg i30 még ami megállja a helyét, de ezek sem 100e-es kategória még!

Ha Tritonban, Triton LE-ben gondolkodsz, ott már az arpeggiatorokkal is lehet szép dolgot csinálni és hangzásban is jóval kifinomultabb!

Még 1x, ne ragadj le 100e-es cuccoknál, mert ha csak hobbizol is vele 20-30-el többért Trabant-Mercedes kategóriát ugorhatsz fölfelé, ami egy későbbi cserét is kedvezőbben illet anyagilag!

Előzmény: Kostyán Tivadar (847)
djuice Creative Commons License 2011.02.22 0 0 851

1x

http://www.thomann.de/gb/cat.html?gf=master_keyboards_up_to_61_keys&oa=pra

2x

http://www.hs-online.com/hu/Billentyuzet-61-billentyuig-25

3x

http://www.sweetwater.com/c519--61_Key_Controllers

(M-audio grízes minőségre, inkább CME-t javasolnék!)

4x

Egy régi Korg M1 a billentyűk miatt, viszont nincs sok kontrollere!

Előzmény: coma cat (848)
coma cat Creative Commons License 2011.02.21 0 0 850

Jah, aha

Tehát az érzékenység, hogy milyen erősen szól a hang a leütés függvényében, a mechanika meg az, hogy milyen módon tart ellen a billentyű..

köszi.

Remélem nem halt meg a fórum, segítséget továbbra is szívesen várok a kérdéseimre:)

Előző bejegyzésemben én kérdőjeleztem meg az M-Audio-kat, mert sok helyen olvastam, hogy gagyi műanyag, recsegős cuccok, most mégis elgondolkoztam egy Keystation 61-en. Végülis ez már leütés érzékeny, és részben súlyozott+ zongora bill. ami tetszetős.

Valakinek valami tapasztalat? Vagy jobb ötlet egy classic szinti megvétele?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!