A van Basco's Karaoke -t használom midi file lejátszásra ami tökéletesen működik ,ha Win. XP-t használok . Viszont ugyan ez a program a Win. 7 -tel már nem mindíg játsza le a teljes midit csak a dobok szólnak !
Örülnék , és megköszönném ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásában .
Hogy ne legyen annyira elnyomva mégsem az a Korg N364, egy kis kagylóznivaló: http://www.synthmania.com/n-364.htm (Trinity-Triton esetében ezt kell köbre emelni :)
Az üres sor után elfelejtettem coma cat nevét kiírni, onnan neki ment volna...
De másnak is hasznára válhat az Emu PK6 megemlítése.
Az Emu billentyű egy Proteus 2000 modul keyboard változata. Nagyon jó midi vezérlőnek is és billentésre is masszív. Ennyi pénzért ajándék, ráadásul különféle hangbővítők pakolhatók bele, azaz testreszabható a hangja! És arpeggiator is van benne!
Volt még 3 változat belőle, egy sárga, techno/dance hangbankos verzió, egy lila, hip-hop hangbankos verzió és egy retró külsejű vintage hangkészletű. A neten utána lehet keresni...
Ilyen árfekvésben durván alázzák mindegyik midi billentyűt, amik nem is szólnak még önmagukban.
MIDI-billentyűzetben nem gondolkodtam, az talán valaki más lehetett. A 15 év körüli csúcsgépekkel az a problémám, hogy számos tulajdonságukra - legalább is pillanatnyilag - nincs szükségem, a számomra lényeges tulajdonságok közül viszont néhánnyal nem rendelkeznek.
A hirdetést nekem címezted? Arról a gépről semmit nem tudok.
MidiTom mindent jól leírt az X-N-Trinity viszonylatban csak a megfelelő érzékeltetls maradt el:
X-N széria a Trinityhez (később a Tritonhoz, ez már sampler + arpeggiatorral szerelt) képest a fapados erdei kisvasút - francia TGV különbség mind hangban, mind kényelemben...
Miditech billentyűket és társaikat gyorsan el kell felejteni, lejjebb leírtuk mit érdemes nézni, az Maudionak meg mindigis a billentyűivel voltak gondjai.
Mondom, inkább egy régebbi pro szinti olcsón, mint egy mai gyenge, néma midi keyboard!
Abandonware még belefér, ha egyáltalán fut a mai rendszereken. A kipróbálás azért nehézkes, mert ahhoz kellene egy hangszer. Viszont pont azért keresgélek programokat, hogy el tudjam dönteni, szóba jöhet-e beépített szerkesztővel nem rendelkező szinti. Mindenesetre köszönöm a tippet!
Nekem egy nagyon egyszerű MIDI-szerkesztő program kellene, ami rögzíti, amit a szintin játszom, és lehetőséget biztosít egyszerű szerkesztési funkciókra (pl. hangszín és hangerő utólagos módosítása). Az jó lenne, ha hallhatnám a már meglévő sávokat, miközben az újat rögzítem. Semmi más csili-vili funkcióra nincs szükségem, csak ennyit szeretnék, de ezt ingyenesen.
Sokat keresgéltem, de még nem találtam olyan programot, ami igazán megfelelne. Még az általad ajánlott Mulab is egy kicsit sok nekem (nem próbáltam). Ismered esetleg a Darkwave Studiót? Az alkalmas lehet a felvázolt feladatokra?
Tehát nagyjából a Trinity volt a csúcskategória, az N pedig a közép. Nagyon tetszik az ajánlott vintagesynth oldal idősora, de sajnos sok hangszer kimaradt belőle (így a Korg N is). Ismét köszönöm a segítséget!
a hangmester.hu forumain az összes (Korg,Roland,Yamaha) "szintetizátoros" topicban szinte kizárólag kiséretautómatikás lagzimasinákról megy a duma. Ezek olyan szitnetizátoros topicok, amiben konkrétan szintetizátorokról én még nem láttam beszélgetést :)))
A KORG "N" széria a korábbi "X" széria továbbfejlesztett változata. Nagyobb polifónia, több hangszín, 1,4 floppy, összességében minden egy kicsit korszerűbb, újabb.
A Trinity a maga idejében nagy durranás volt, és még ma is népszerű színpadi szinti. Nagyon jó hangzás, érintőképernyő, lemezkontaktos billentyűzet, bővítési lehetőségek.
Ezek a hangszerek a saját beépített szekvencerrel is nagyon jól működnek, különösen a Trinity esetében, tehát valódi workstationökről beszélünk. Nagyon mélyen szerkeszthetők a hangok (program, ill combi), és az effektek is. Igaz, hogy ez most téged nem igazás érdekel, de lehet, hogy nagyon gyorsan hiányozni kezdene.
A kísérőautomatás hangszerek olcsó kategóriájától ilyent nem lehet elvárni. Vannak bennük hangok, aztán annyi. A szekvencerük is többnyire jóval egyszerűbb, tehát még alapvető dolgokat is inkább PC-n csinálna az ember, mint velük.
Az N364-ben van arpeggio, a Trinityben nincs.
USB ezekben a régebbi hangszerekben nincs.
Kifejezetten szintetizátoros fórum?
Ott van pl. a menemszol.hu, de oda kísérőautomata ügyben nem igazán jár a nép.
Említésre került a Korg N364. Éppen most hirdeti valaki 85 ezerért. Járt már valakinek a kezei között ilyen gép? Miben különbözik a Trinity-től, amit nagyjából vele egyidőben dobtak piacra?
Más: zenélgetett valaki Yamaha PSR-S500-zal, S550-nel? Ezek egészen új típusok, élethű hangjuk van, és használtan 100e környékén elérhetők.
Lassan kristályosodnak az igényeim:
- minél több hangszer élethű hangja
- legalább 8-sávos beépített MIDI-szerkesztő
- arpeggio-automata
- 100e forintnál lehetőleg nem magasabb ár
Előny:
- kíséret-automata
- modulációs kar
- USB csatlakozó (illetve memóriakártya csatlakozási lehetőség)
Ami nem igazán fontos:
- aftertouch
- sokrétű hangszerkesztési lehetőségek
Nem tudtok ajánlani egy olyan fórumot, amely kifejezetten szintetizátorokról szól? Lehetőleg magyar nyelvűt, és olyat, amit napi rendszerességgel látogatnak.
Bocs, nem említettem, hogy van egy APC 40-em, úgyh a tekerentyűs, 70 ezres cuccok ki vannak zárva. Csak dallambejátszásra kell egy jó megoldás. A régi darabokat akkor nem nagyon ajánlod? Pl.: egy ilyennel milyen lehet a MIDIzés?
Régi automatákkal már sok gond lehet! És minőségben nagyon messze vannak pl. egy mai Tyros4-től, amire lehet mondani, hogy már úgy szól mint az élő zene lassan!
Esetleg Yamaha PSR9000, Korg i30 még ami megállja a helyét, de ezek sem 100e-es kategória még!
Ha Tritonban, Triton LE-ben gondolkodsz, ott már az arpeggiatorokkal is lehet szép dolgot csinálni és hangzásban is jóval kifinomultabb!
Még 1x, ne ragadj le 100e-es cuccoknál, mert ha csak hobbizol is vele 20-30-el többért Trabant-Mercedes kategóriát ugorhatsz fölfelé, ami egy későbbi cserét is kedvezőbben illet anyagilag!
Tehát az érzékenység, hogy milyen erősen szól a hang a leütés függvényében, a mechanika meg az, hogy milyen módon tart ellen a billentyű..
köszi.
Remélem nem halt meg a fórum, segítséget továbbra is szívesen várok a kérdéseimre:)
Előző bejegyzésemben én kérdőjeleztem meg az M-Audio-kat, mert sok helyen olvastam, hogy gagyi műanyag, recsegős cuccok, most mégis elgondolkoztam egy Keystation 61-en. Végülis ez már leütés érzékeny, és részben súlyozott+ zongora bill. ami tetszetős.
Valakinek valami tapasztalat? Vagy jobb ötlet egy classic szinti megvétele?