Ateista hirdetések Londontól Madridig január 10. 12:02
Sokak felháborodását váltotta ki, hogy a londoni ateista reklámkampány immár Spanyolországban is terjed: a madridi és a barcelonai buszokon is feltűntek az ateista tartalmú hirdetések.
Az „ateista buszok" ötlete Ariane Sherine-től, a The Guardian munkatársától származik. A kampányt a Brit Humanista Szövetség és a Brit Ateista Szövetség mellett olyan személyek támogatják, mint Richard Dawkins és Anthony Grayling – írja a CNA.
A kampány során összegyűlt kb. 250.000 dollárnyi adományból a szervezők számos angol városban mintegy 600 busz oldalán helyeztették el a következő hirdetést: „VALÓSZÍNŰLEG NINCS ISTEN. NE AGGÓDJ, INKÁBB ÉLVEZD AZ ÉLETET!" Hétfőn, január 12-én 1000 hasonló hirdetés jelenik meg a londoni metróban.
"Az ateistákat még egy keresztény sem akarta kiirtani a médiában. Fordítva már igen."
Ateistákat sokan akarnak kiírtani, akár szó szerint is, a médiában is, itt is. Te se vállonveregetésre gondolsz, amikor elszámolást akarsz. (Kivel is? Miért?)
Szóval szerintem a helyzet a következő:
Az keresztényeket még egy ateista sem akarta kiirtani a médiában. Fordítva már igen.
Az az egy eset amire hivatkozol semmi ahhoz képest ami nap, mint nap elhangzik fordítva egy magát nemzeti kereszténynek minősítő tv-ben.
Az ateistákat még egy keresztény sem akarta kiirtani a médiában. Fordítva már igen.
Arról nem beszélve, hogy az ötvenes évektől a rendszerváltásig egy frusztrált, magyar- és kereszténygyűlölő kis klikk irtotta szellemi és fizikai értelemben a kereszténységet.
Ha a hozzád hasonlókon múlna, ma újra megnyitnák a Recsket és a pincebörtönt. Dehát ez a hajó elment, meg kell elégedned a szemkilövéssel. (Elszámolás nemsokára.)
Nincs erkölcsi alapotok tiltakozni mindaddig, amíg ti pl. az ateista világnézetet kategorikusan bűnnek neveztitek és ebbéli meggyőződéseteknek úton-útfélen hangot is adtok.
Sokak felháborodását váltotta ki, hogy a londoni ateista reklámkampány immár Spanyolországban is terjed: a madridi és a barcelonai buszokon is feltűntek az ateista tartalmú hirdetések.
Az „ateista buszok" ötlete Ariane Sherine-től, a The Guardian munkatársától származik. A kampányt a Brit Humanista Szövetség és a Brit Ateista Szövetség mellett olyan személyek támogatják, mint Richard Dawkins és Anthony Grayling – írja a CNA.
A kampány során összegyűlt kb. 250.000 dollárnyi adományból a szervezők számos angol városban mintegy 600 busz oldalán helyeztették el a következő hirdetést: „VALÓSZÍNŰLEG NINCS ISTEN. NE AGGÓDJ, INKÁBB ÉLVEZD AZ ÉLETET!" Hétfőn, január 12-én 1000 hasonló hirdetés jelenik meg a londoni metróban.
A kereszténység közel kettőezer éve gyűlölködik más ideológiák vonatkozásában.
Hatalmi poziciójának függvényében üldözi a másként gondolkodókat.
Maga néhány évtizede nem élvezi már az addig a világi hatalom által garantált védelmet, ami lehetetlenné tette kritizálását.
Ti azt nevezitek kereszténygyűlöletnek, amit ti 2000 éven át sokkal brutálisabb módon gyakoroltatok minden más ideológia híveivel szemben.
Természetesnek veszitek, sőt kötelességeteknek érzitek hogy hitetekből kiindulva ostorozzatok másokat, ugyanakkor gyűlölködésnek nevezitek, ha ugyanez fordítva történik.
Hát ló@t testvérim! Ha nektek lehet másokat cseszegetni, akkor viseljétek szépen el azt is, hogy benneteket cseszegetnek. Különösen akkor, ha van is miért.
Ateista-gyalázók és liberális-mocskolók vagytok ti magatok is.:))))
Nem értem, mi köze Marxnak Prohászkához. Nem értem, miért próbálsz meg sunnyogni. Prohászka egy ótvar antiszemita tetű volt és többek között neki köszönhető a Numerus Clausus, Európa legelső zsidótörvénye a 20. században. Ne, ne gyere azzal, hogy nem a zsidókról, hanem a nemzetiségekről szól a törvény, mert árkot röhögök köréd. És ezt a gennykupacot tartja a nemzet tanítójának Spányi pispek úr. Szégyellje magát.