Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2006.05.31 0 0 614
Ez nagyon jól hangzik!!! 3-4 óra elég a pácoláshoz?
Előzmény: TTAMAS (613)
TTAMAS Creative Commons License 2006.05.31 0 0 613

10-12 órás pácoláshoz 1 kg só 12 liter vízben feloldva.

Alap fűszerkeverék: 2 rész szemes bors, 2 kész koriandermag, 1 rész szegfűbors, 2 rész borókabogyó. Mozsárban, vagy ennek hiányában zsacskóban kalapáccsal durvára törve. Fűszerezés ízlés szerint, de inkább kevésbé, mint túlzottan, hogy a hal íze érvényesüljön.

(3-4 órás páchoz az 1 kg só 8 liter vízben oldva)

 

Pácolás után a halakat le kell öblíteni és lecsöpögtetni.

Előzmény: bd (609)
Dydand Creative Commons License 2006.05.31 0 0 612
Kiegészítés (a fene a drótba, lassan jön az infó...:))) : ha a hidegen füstölést előszárítással kombinálják, akkor a hidegen füstölt áll el tovább.

Előzmény: Dydand (611)
Dydand Creative Commons License 2006.05.31 0 0 611
Szia!

Én úgy tudom, ez halfajtától és füstölési módtól függ. Skandináv barátaim azt mondták, hogy ha melegen füstölöd akkor csak sózni kell (ez a gyakoribb füstölési mód), hiszen ekkor a hal megfő, mialatt füstölődik (ez a füstölt hering alapja is), a hidegen füstöltet szokták pácolni, de az korántsem olyan tartós, mint a melegen füstölt (a pác összetételét nem ismerik, de utána néznek, ha ráér a válasz pár napig).

Bükkfa fűrészpronak Ajka környékén utána nézhetek, bár nem hiszem, hogy sokat segítene Neked:)

Üdv: dy
Előzmény: bd (609)
TTAMAS Creative Commons License 2006.05.31 0 0 610
Milyen halad van?
Előzmény: bd (609)
bd Creative Commons License 2006.05.31 0 0 609

Halat füstölnék.

Tudtok-e pácot?

Hol szerezhetek bükkfa-fűrészport?

bd

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 608

A koi az kínai ponty és ehető.

Én már fogtam, de visszaengedtem.

Mert hátha tévedek és mégis ő az aranyhal, aki három kivánságomat teljesíti.

A foltjai meg csak pigmenthibák.:-))

Előzmény: oiuz (603)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.31 0 0 607

Sőt ! Nagyra értékelem a művészi ételkompozícióidat és hogy képeket teszel be róluk. Isten tartsa meg jó szokásodat !

 

afSiH!

 

Előzmény: Dydand (605)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.31 0 0 606
Ezt nem is vitattam, HALtárs. :-)
Előzmény: Dydand (605)
Dydand Creative Commons License 2006.05.31 0 0 605
"Meg aztán a topic címe Hal, halak nem pedig, hogy Halételek, így ON voltam."

De a konyhaasztalban van a topik így a hal, halak(ból készült) ételek is ON :)))
Előzmény: fan_fan (604)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.31 0 0 604

afSiH!

 

Nem sértődtem meg, de ebben a topicban nem is szabad. Örülök a humoros légkörnek inkább. A HALtársak legyenek derűsek !

A képeket azért tettem be, hogy több legyen a fotó, összességében kevés, bár Dydand HALtárs igyekszik. Meg aztán a topic címe Hal, halak nem pedig, hogy Halételek, így ON voltam.

 

afSiH! HALtársi üdvözletem !

Előzmény: oiuz (603)
oiuz Creative Commons License 2006.05.31 0 0 603

afSiH!

 

Drága Fan_fan!

 

Megmondom a frankót neked, csak mókáztam, de ha téged ez zavar, akkor mondom, hogy "érdekesarcú" hal.... (Fábri után szabadon)

 

Ezek a tieid? Nem tűnnek finomnak így első ránézésre, de lehet a macskád mást mondana, ha tudna, illetve, ha lenne lehetősége megkóstolni!

 

Na nem kell mindent úgy mellre szívni!!!!

 

afSiH!

 

(a HIHIHIHIHIHI után az sk Sátáni Kacajt jelent) gy.k.

 

afSiH

 

oiuz

Előzmény: fan_fan (601)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.05.31 0 0 602

afSiH!

Üdv. Dy Kolléga!

Köszönöm, jól értetted... Belátom: olaszos hangzása után rá kellett volna jönnöm Őtésztaságára. Ez is egy remek eledel lehet! 

Láttam már e tésztafélét, csak a miként, mihez valóságára soha meg sem kíváncsiskodtam!? Magyarítva csőszerű tortellini-nek is értelmezhetem?

Talán megvilágosodtam...

afSiH! Üdv.!

Előzmény: Dydand (598)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.31 0 0 601

Tessék, csukottszájúak:

 

 

afSiH!

fan_fan Creative Commons License 2006.05.31 0 0 600
Miért ronda ? Inkább fura azzal a nyitott szájjal. Majd becsukja egyszer és megszépül.
Előzmény: oiuz (599)
oiuz Creative Commons License 2006.05.31 0 0 599

afSiH!

 

Igen, jópofa!

 

Ronda (szerintem, válasz a milyen hal ez? kérdésre)

 

HIHIHIHIHIHIHIHIHIIHII (sk)

 

üdv

oiuz

 

ja

 

afSiH

Előzmény: fan_fan (596)
Dydand Creative Commons License 2006.05.31 0 0 598
Kulináris kolléga!

Jól értem, hogy nem érted? ;))) A canneloni egy tésztaféle, olyan kb 2cm átmérőjű csőszerűség, megtöltöd bármivel, nyaknöntöd egy bármilyen stzósszal és be a sütőbe. Az ízes szószban fő meg, miközben teleszívja magát a szafttal. Ha gondolod este lefényképezem nyersen.
A rokfortmártás sem eg ynagy etvasz, kell hozzá rokfort szétnyomkodva, tejföl (vagy tejszín), kevés fehérbors, zúzott fokhagyma és vagy egy csipetnyi halfűszer, vagy pedig római kömény. Ezzel öntöd nyakon a töltött tésztákat és kész.

afSiH!
További szép napot, üdv: dy
Előzmény: kulináris kóstológia (595)
Dydand Creative Commons License 2006.05.31 0 0 597
Koi kolléga, koi (csak nem Tapolca?:)
Előzmény: fan_fan (596)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.31 0 0 596

AfSiH!
 Jópofa ugye ? Találós kérdés: Milyen hal őkelme ?

 

AfSiH!

kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.05.30 0 0 595

Nem véletlenül, de így írom: AFSIH!

:-)

Szia Dy!

Szép, kellemesen töltött jó estéteket nem diszkvalikiválva szeretném kérni, hogy NE maradjunk ennyiben, mert állva hagytál a startnál olyanokkal, hogy canneloni,

a rokfortmártásra rákereshetek, - s lepődjél +!: a könnyű fehérbor képzetével szikra gondom sincs!

Ki hitte volna. . .!? A vöröses változatban sem gond elfogyasztása!... 

Varázslatos 1 fakanalad, s fantáziád van! Az eccerűd is naccerű!:-))))

Jó éjt! afSiH!

Üdv.: kulináris

 

Előzmény: Dydand (594)
Dydand Creative Commons License 2006.05.30 0 0 594
AfSiH!

Kollégák, ma spenótos kagylóval töltött canneloni készült snidlinges rokfortmártással; könnyű fehérborral fogyasztottuk:

(előtte/utána)






















Üdv: dy
asx Creative Commons License 2006.05.26 0 0 593
Ez naggggyon jó! Ezt vasárnap kipróbálom!  :)
Előzmény: Dydand (586)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.26 0 0 592
Hogy ez nekem nem jutott eszembe ! Pedig ettem már nem egyszer.
Előzmény: Dydand (591)
Dydand Creative Commons License 2006.05.26 0 0 591
F, mint füstölt:)

A sima sprotni persze, hogy hal, abban nem is lenne semmi rendkívüli:)

Üdv: dy
Előzmény: fan_fan (590)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.26 0 0 590

afSiH!

 

A Sprotni is HAL, de mit keres ott az f betű ?

Előzmény: fan_fan (589)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.26 0 0 589
Köszönjük a csodás fotókat és gratuláció az ételkölteményhez !
Előzmény: Dydand (586)
oiuz Creative Commons License 2006.05.26 0 0 588

Üdv Mindenkinek!

 

afSiH!

 

Múlt hét második felében voltam Franfurtban üzleti ügyben. Japán partnerekkel találkoztam!

 

Ettem megint SUSHIt, meg SASHIMIt!

Ez egy nagy találmány! Marhára csípem!

 

Kép nincs, el kell hinnetek bemondásra!

 

Sziasztok!

oiuz

 

ja:

afSiH

kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.05.26 0 0 587

:-)

afSiH!

Kedves Dy Kolléga!

Köszönet ''nemes bosszúd'' folyamatának képi megjelenítéséért! Sztem nem csak a topicot, hanem az erre járó HALtársakat is alaposan feldobtad igazán szines étekkölteményeddel: alapanyagában 1szerű, a végeredmény NAGYszerű!

Páratlan kulináris 5letességeiden már meg sem lepődöm:-))), csak győzzünk ámulva követni szemmel, tettel!:-)

Ismét tanultam Tőled, meg kell lepnem otthonijaimat hasonló költeménnyel!

afSiH!

 

Üdv.: kulináris

 

  

Előzmény: Dydand (586)
Dydand Creative Commons License 2006.05.25 0 0 586
afSiH!

Feleségem nem árulta el, hogy mit is készített nekem, ezért bosszúból ma én készítettem halat:)

Párolt zöldségekkel (répa, karfiol, brokkoli, gyökér, zöldbab) ágyaztam meg a hal fűszerkeverékkel alaposan bedörzsölt, pár helyen bevágott és így kisütött haltörzseknek. A zöldségekre fektettem az átsült húsokat és alaposan megöntöztem mindent tejföllel és kevés vízzel elkevert gombakrémlevessel (igen-igen!), majd az egészet reszelt gouda sajttal megszórva tettem az előmelegített sütőbe. Barátaim bizton állíthatom: nagyon finomra sikeredett. Kis fehérborral fogyasztottuk
És dobjuk már fel ezt a topikot is szép (?) képekkel:













Még a tál is halas - naná:)














A zöldségágy














Rákerült a kisült hal














Meglocsoltam a gombakrémleveses tejföllel














A jóféle gouda sem hiányozhatott róla














Íme az eredmény!


HAltársi üdvözlettel: dy
Dydand Creative Commons License 2006.05.24 0 0 585
AfsiH!

Tegnap este feleségem egy halas-rakottassal lepett meg, de a receptjét nem tudom, majd kiszedem belőle. Sültkrumpli, padlizsán és füstölt hering volt valamilyen szósszal meglocsolva és sajttal megszórva, együtt összesütve, de a pontos összetevőket még meg kell tudnom:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!