Keresés

Részletes keresés

Véső Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1680
Undorító ez az egész történet. Szóhoz sem jut az ember...
Előzmény: Gabrini (1678)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1679
A UPC-t én most hívtam fel kábel TV ügyben, és semmit nem tudtak mondani az időponttal kapcsolatosan, azt mondták, hogy ha "sürgős" akkor menjek a másik szolgáltatóhoz.
Kinek van tapasztalata a T-Kábellel? A legutolsó esetben akarok hozzájuk menni, de ha a UPC ilyen "gyors" akkor kénytelen leszek. Ők egy hónapos bekötési idővel riogatják az új ügyfeleket, és egyébként is érdekes az üzletpolitikájuk.
Láttam pár műholdvevőt az erkélyekre szerelve (UPC direct?), ezzel milyenek a tapasztalatok?

A vízórás körben én is benne vagyok, és valóban nagyon bosszantó a dolog... Ezek szerint már páran biztosan vagyunk. Jó lenne tudni hányan, és (ha le is kell nyelni a békát) jó lenne kollektíven az AFM fejéhez vágni ezt a dolgot, mert egyenként könnyebben ráznak le minket....
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1676)
Gabrini Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1678

Szia Zsoofi!

Bár ez biztos nem vigasztal, vagyunk még egy páran ugyanebben a helyzetben. Ugyanúgy bedobtuk a kitöltött papírokat és azok szintén abban a szerencsés kupacban landoltak, amelyet csak jan 22-én továbbítottak. A fórumon még csak te jelezted, de tudom, hogy a mi szintünkön és lépcsőházunkban is vagyunk így sokan. Jó lenne tudni, hogy konkrétan mennyien, mert megérne egy elbeszélgetést a Házkezelővel, nem csak a számlázás késése miatt, de a felmerült költség miatt is. Több hónapos késést legalább megpróbálhatnának megmagyarázni, de még ennyi sem történt.       

Előzmény: zsoofika (1675)
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1677

Szia Zsófi !

Mint már korábban a saját ( Magyar Posta Hírlapüzemág kontra Hamano Kaito ) ügyem kapcsán is írtam, Abszurdisztánban élünk. Itt nem a Hivatal és Szolgáltató van érted, hanem Te meg én meg többiek vagyunk az ő kis birkanyájuk, akiket úgy terelgetnek és nyírnak, ahogyan akarnak ...

Több dologban is sáros ez az ügy:

Hogyan lehet kitűzni egy fix határidőt mindenkinek, amikor messze nem egyszerre vettük át a lakást ? ( Én pl. még október 19-én, így az AL minden lassítása ellenére még idejében eljutottak a papírok a Vízműhöz ).  Ettől még nem vagyok okosabb, csak szerencsésebb ... Olyat még esetlegel lehetne fogadni, hogy a birtokbaadást követő x napon belül ...

Hogyan lehet olyan határidőnek ( december 12. ) bármiféle fizetési kötelezettség keletkeztető ereje, amelyet előtte senki sem közölt velünk ?

Hogyan lehet számon kérni valakin egy olyan határidőt, amely betartása egy - számára ellenőrizhetetlen és befolyásolhatatlan - közreműködőtől is függ ?

Miért nem bízta ránk az AL a szerződés postázását, mint a Csatornázási Művek esetében. Arról legalább van egy ajánlott levél feladó szelvényem ...

....

Magam is belefutottam már jó pár ilyen ügybe, amikor nagyokat én szívtam olyanok hibájából, akinek a Kedves Ügyfele voltam előtte ( Használt lakásra hitelfelvételnél az adásvételibe be kell iratni, hogy mennyi a hitel és mennyi az önrész, aztán a bank nem ad annyi hitelt mert utólag csináltat csak ( nevetséges ) értékbecslést, lehet módosíttatni a szerződést, újra fizetni az ügyvédnek, összekaparni az emelt önrészt,  stb. , utána bank hibája miatt 72 eFt előtörlesztési díj feleslegesen, hogy ki tudjak szállni a szegedi lakásból), meg egy sor mindenféle hivatali packázás ...  Minden esetben egyértelműen nekem volt igazam, de semmire sem mentem vele.  Kifizettem, lenyeltem mert csak én veszíthettem, őket nem érdekelte a dolog, az idő neki dolgozik. Csak még nagyobbat buktam volna, ha szívózok.

Hát ennyi, mit mondjak még. Dühös vagyok és szomorú, hogy ez megtörténhet és, hogy nem tudok segíteni.

Hamano

Előzmény: zsoofika (1675)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1676
Nekem ezt ippen egy hónapja mondták, ezért az ünnepre való tekintettel beköttettem a wla netet.
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1673)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1675

Kedves Lakótársaim!

Pénteken szembesültem először a közös képviselet igazságtalanságával, és olyannyira megrázott, hogy egy egész hétvégére volt szükségem romjaimból felépülni.

Tanulság kedvéért fontosnak tartom megosztani Veletek!

November 19-én átvettem a kis lakást, és repeső szívem minden gondolatát arra koncentráltam, hogy a kéréseknek megfelelően mindent azonnal elintézzek, amit a bűvös kék dossziéban találtam. Elmentem az elektromos művekhez, lejelentettem a gondnoknak amit kellett, meg beadtam az igénylést a vízóra átírásra.

Teltek a hónapok, nem jött sem a vízdíj, sem a csatornadíj.

Január végén megkaptam a levelemet, hogy hívjam fel ezt és ezt a számot, hogy plombálják a vízóráimat.

Kicsit aggódva kérdeztem a dolognak utána, mire a házban lakó kedves barátom (akinek ezúton is szeretném megköszönni, hogy egyengeti az utamat a NAGYBETŰS ÉLET rögös útján) hogy ez csak azokra vontakozik, akik dec 12 után juttatták el a szerződést.

Ettől kezdve teljesen megnyugodtam, hiszen a november 21 körüli napokban (+/- 2 nap) én bedobtam.

Megint teltek a hetek, és kezdtem furcsálni, hogy még mindig semmi. Újra utána kérdeztem a vízműveknél, és kiderült, hogy a szerződésem január!! 22-én érkezett be. Megmondom őszintén egész normálisan fogadtam a dolgot, mert ez számomra egyértelmű bizonyíték volt, hogy nem én hibáztam.

Felhívtam a közös képviseletet, ahol közölték velem, hogy akkoriban kevés igénylő jött be,(az nemtudom hogy lehet, mert sokan vettük át abban az időszakban a lakást) és azt mégsem várhatom el, hogy egyenként rohangáljanak a vízműhöz.

És mivel ők nem tudtak arról, hogy ha később ér be, nekem fizetni kell, nem is tartották fontosnak. (ez is érdekes, hiszen nekem addig gyűlik a számla)

Megmondom őszintén, ezt már nem fogadtam olyan nagyon normálisan, konkrétan azthittem ez valami vicc.

Záró mondatként azt kaptam, hogy nem áll módukban kifizetni ezt a költséget helyettem, még ha akkor is dobtam be azt a papírt, hiszen erre semmi bizonyíték nincsen.

Nincs is. Én azt mondom, bedobtam. Ők meg, hogy biztos?

Hát igen. Ennyi a történet. Nem biztos...

Ismeritek azt az érzést, hogy valami azért bánt, mert ellenkezik az elveitekkel?

Nem a 4590 forint a gondom, hanem az elv. Milyen eljárás ez?

Hamano, kérlek ezentúl arra is taníts, hogy nem lehetek az igazság bajnoka...

fiend Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1674

Kedves UPC-re váró lakótársak!:-)

Pénteki nap folyamán eme levelet kaptam hőn áhított szolgáltatótól töbsziri megkeresésemre:

"Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

Az elmúlt évek nagy területre kiterjedő, átfogó és tömeges fejlesztési munkálatainak végeztével, jelenleg másfajta szakaszába ért a kábeltelevíziós hálózatok üzemeltetése. A jelenlegi időszakban a UPC-nek elsősorban arra kell összpontosítania, hogy az eddig kiépült, kiterjedt hálózatait a mai követelményeknek megfelelően korszerűsítse és kifogástalanul működtesse, jó minőségű televíziós és internetes szolgáltatást biztosítson, nagyszámú előfizetőjét gördülékenyen szolgálja ki. Természetesen vállalatunknak ugyanakkor az is elsőrendű érdeke, hogy lehetőségeihez mérten, a már kiépített hálózatok mentén továbbra is folyamatosan minél több háztartást csatlakoztasson és lásson el szolgáltatással.

A nemzetközi és hazai távközlési piacon bekövetkezett változások, illetve a tömeges fejlesztésekről egyedi beruházásokra való áttérés azonban ebben a szakaszban vállalatunkat is még megfontoltabb tervezésre és előrehaladásra késztetik. Minden egyes igényt, kérelmet egyenként, alaposan megvizsgálunk, és a helyszíni műszaki felmérést követően a műszaki és jogi adottságok, illetve szigorú belső szabályok figyelembevételével hozunk döntést arról, hogy a jelenlegi körülmények között a beruházás megvalósítható-e és így a kérelem teljesíthető-e.

Tájékoztatjuk, hogy az Ön kérése alapján elvégzett vizsgálat eredménye szerint a UPC Magyarország Kft. a megadott címen a kábelhálózatot tervei szerint a 1 hónapon belül kiépíti. Amikor a szolgáltatás elérhetővé válik, meg fogjuk keresni Önt ajánlatunkkal. Addig szíves türelmét kérjük.

Amennyiben további kérdése van, várjuk e-mailen történő megkeresését az
ugyfelszolgalat@upc.hu címen, vagy kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, a TeleUPC-hez a 1221-es, helyi tarifával hívható telefonszámon, ahol munkatársaink hétfőtől péntekig 7 és 21 óra között készséggel állnak a rendelkezésére."

Szóval van remény!:-) Még egy hónap és várható a bekötés!:-)

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1673
A megmaradt garázsok helyét is bele kellene venni, hogy jó mély legyen, és akkor a negyedikről is be lehetne szállni! :-)
Előzmény: zsoofika (1672)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1672
:)) Nyáron tartunk kerti bulit, szedünk belépőt, és építünk belőle medencét!! :)))
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1671

Kedves Szosza! Nálam a hatodikon nem hallatszott semmi. Vagy rossz időpontban nyomattad :)

Előzmény: szosza (1670)
szosza Creative Commons License 2006.02.16 0 0 1670

Halleluja!

Igazán nagyon köszönöm a tudósítást, jó hír, hogy ha sikerül gyorsítani a dolgon, akkor talán már e hónap végén megmentek magamnak egy csinos összeget.
Ha holnap nem kellene ügyfélhez mennem, már kezdenék is a földhivatalban...

Zaj?
Irigykedve hallgatom egyik lakótárunkat, milyen fantasztikus pontossággal tartja a napirendjét: távozás a lakásból tűsarkúban, gyerekkel 8:04-kor. A pontosságot illetően nem viccelek! Szerencsésebb napokon még ágyban vagyok olyankor, az elkerülhetetlen ébredés miatti sokk igencsak hozzásegített, hogy megjegyezzem az időpontot.
Ajtócsere lesz ebből, már látom...

Zene?
Hadd szóljon! Végre én is felszállítottam vidékről az erősítőmet, a cd lejátszót és a hangfalakat, úgyhogy mostantól bárki felhangosíthatja a sajátját :-)
Apropó, kedves B lépcsőház: Nem vittem még túlzásba? Mindig igyekszem ellenőrizni, hogy mennyi hallatszik ki, de lehet, hogy volt alkalmatok egy kis Sarah Brightman-t, Deep Forest-et vagy Tina Turner-t hallgatni a héten...
Előzmény: neadr (1655)
AndreW77 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1669
Nem, mi a sílécesek vagyunk. Konkrétan a sílécesek sörös rekesszel, ásványvízzel és felmosóvödörrel :)).
Előzmény: zsoofika (1665)
IKONlakó Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1668
B lépcsőházról beszéltem, ha jól emlékszem Te meg C lakó vagy ;-)
Előzmény: zsoofika (1667)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1667

házibuli? jajj, ugye ez nem mind én vagyok?üldözési mániám van?vagy üldöznek.. :)

Előzmény: Modrooka (1666)
Modrooka Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1666

Hát nálunk csak a felső szomszédot hallani...amint lépdel...meg a házibuli csevegése-nevetése hallatszott, de nem okozott gondott:-)))

Reggelente meg a tűsarkú kopogását hallani, de ezt már előttem többen is leírták :-)

(meg tavasztól én is csatlakozom hozzá, úgyhogy bocs II. emelet....)

zsoofika Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1665

Andrew! Nem neked van bicód az erkélyen?

Hallgatok én mindenfélét, meg lehet számot is kérni. :) Hifit hozd le, nem számít a kakofónia, csak üvöltsön a zene:) nem, amúgy remélem nem rám vonatkozott a finom megrovás, ennyire nem voltam rossz :))

Előzmény: AndreW77 (1663)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1664
Én telefonon ma rendeltem meg (f*** UPC!), mert a munkahelyi hálózat nem enged hozzáférést a regisztrációs oldalhoz. E-mailben már megerősítést kaptam a WLA-tól.
Előzmény: IKONlakó (1662)
AndreW77 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1663
:) ha jól hallom, vannak, akiknek át se kell menniük... :) különben milyen zenét szeretsz? Ha nekünk is bejön, lehet, hogy eladjuk a hifit :))...
Előzmény: zsoofika (1658)
IKONlakó Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1662

Vicces emberek ezek a WLA-ék. Felhívtuk az ügyfélszolgálatot, hogy be szeretnénk köttetni az Internetet. Mondták, hogy telefonon keresztül nem lehet megrendelni, hanem menjünk fel az Internetre és rendeljük meg a Weblapjukon keresztül. :-0

Az is jópofa, hogy a hirdetésükben csak a végén szerepel apró betűvel, hogy plusz ÁFA. Ilyet ha jól emlékszem jópár évvel ezelőtt volt divat (vagy lehetett?) csinálni.

Manapság mintha a bruttó árat fel kellene tüntetni...

Előzmény: Szürkeszamár (1657)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1661
Jujj. Némi élet érzek ebben, Én voltam?? Mondjuk a folyosón nem, de a kertben lehettem. :(
Előzmény: IKONlakó (1659)
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1660

Nálam ez így néz ki:

Szomszéd gyerek nincs, vagy nem észlelhető. Hangos beszélgetés lépcsőházban

nincs vagy nem észlelhető. ( Pedig garzon ...   )  Eddig tehát minden OK. Építkezésen ( IKON2 ) szombaton reggel hétkor nagykalapáccsal döngetik a vasakat és én közvetlenül mellette lakom ...   Na _EZ_vészes_ , de remélhetőleg már "csak" kb. fél évig tart ...    

Hamano

Előzmény: IKONlakó (1659)
IKONlakó Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1659

Szomszédék 00:45-kor a folyosón és a kertben beszélgetnek? Ez az igazán vészes, többen is felébredtünk rá! Sajnos a zéró hangszigetelésű lakásajtó miatt egy hevesebb lakáson belüli beszélgetéstől is zeng az egész lépcsőház.

Nem irígylem a garzonlakókat!

Előzmény: zsoofika (1658)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1658

Áthallás?

Az nem vészes. Szomszéd gyerekek 7.20kor az ablak előtt a kertben üvöltöznek? aha. Az már vészes. Ígérem majd a sajátommal türelmes leszek, de most annyira nem megy..

Bár ha jön a jóidő, akkor biztos engem nem fogtok majd szeretni, mert szerintem a zene az, ami csak hangosan jó:)) De enyhítés képpen bárki jöhet hozzám zenét hallgatni:))

Csatornázási szerződés nuku.. továbbra se..

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1657

Tévét szerintem csak a T-Kábel tud most adni, az UPC még azt hiszem nem kötött be.

Internetjük is van, csak nagyon dárga. A mi ajtónkra (B lépcsőház) ki van ragasztva a WLA (www.wla.hu) ajánlata, tök jól működik, gyorsan beköti, bekötési díj van (10k), de hűségnyilatkozat nincs, és még így is olcsóbb, mint a t-kábel hűségnyilatkozattal.

Ráadásul ha nem a minimálcsomagot választod, publikus fix IP címet kapsz! Én 4000+áfáért kaptam 768/256-ost, ami a valóságban valamivel gyorsabb (830-900 körül hasít).

Előzmény: hocipom_is (1656)
hocipom_is Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1656
Sziasztok,

Márc. 1-el költözünk az IKON-ba /Esztergomi 11./ tudtok kontaktot adni internet, kábelTV bekötéshez?

Előre is kösz.
Hocip
neadr Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1655

Akit érint!

Az AL (helyesebben a Vésőház Kft.) a múlt héten benyújtotta a földhivatali hiánypótlást, ami alapján tegnap elkezdték csinálni a bejegyzéseket! Gondolom a sorrendiség alapján haladnak, ha valakinek nagyon sürgős,esetleg érdemes lehet beadni egy soronkívüli kérelmet, aminek 10.000 Ft a díja. Eddig három ilyen volt a házban (az egyik az enyém ;)), és jelentem, be is jegyeztek a mai nappal! De szerintem mivel most nekiálltak, nem lehet több 2-3 hétnél és a végére jutnak!

Üdv!

Előzmény: neadr (1629)
Kisdinnye Creative Commons License 2006.02.13 0 0 1654

Átruccantam a Center-ház forumára olvasgatni egy kicsit.

Úgy látom igen szerencsések vagyunk, hogy nekünk csak a zajáteresztő ajtó

és a dimbes-dombos garázspadló jutott a tócsákkal együtt.

Odaát elég kritikus a helyzet, harapnak is rendesen az AL-re. Beázott a garázs! (Odaát) beesik a hó a lépcsőházba - nyitott lépcsőház (?) - és rá is fagy a lépcsőre.

Volt akinak statikai áttervezés miatt áthelyezték a bejárati ajtaját és a téglaburkolat helyett is csak dryvit van - ez régebbi hír, lehet, hogy már orvosolták.

Ellenben jót buliztak - forraltbor party - és összemelegedettnek nyilvánították magukat, "közös az ellen (AL)" felkiáltással.

Néha szapulják egymást is amit szomorúan olvastam. Örülök, hogy nálunk nincs ilyen.

Na, minden jót! Nekünk is, nekik is!

Sziasztok!

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1653
Szia Tuskeboki!

Beszélgetés, járkálás, tévézés, zene nálam sem hallatszik át. A lift menetzaja sem (pedig itt van mellettem!), csupán a csengetése, amikor az emeletre ér. A bejárati ajtón keresztül hallom ugyan, ha a folyosón közlekednek, de hát lévén egy szobám - az ajtó itt van mellettem minden válaszfal nélkül. Ami áthallatszik, az a házibuli és ha nagy a csend, akkor néha vízcsobogás vagy mosógép, de az is alig hallhatóan. Mindent összevetve, egyáltalán nem zavaró az átlagos zajszint.
Mivel a környék alapvetően csendes, és jó a homlokzati falak, ablakok szigetelése, így alig van külső eredetű alapzaj ami elnyomná a saját magunk által keltetteket. Ha közvetlenül a Váci út mellett laknánk, valószínűleg egészen más lenne helyzet...
A lakásokat elválasztó falak példásan többrétegűek (tégla-üveggyapot-tégla). A jó hangszigetelés titka ugyanis az eltérő akusztikus impedanciájú rétegek váltakozása. Ennél jobb hangszigetelést csak Németországban láttam a nagynénémnél, Magyarországi társasházakban nem.

A WLA sokkal olcsóbb (nincs hűségnyilatkozat!) és teljesen jól működik.
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1652)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1652

Sokat vacakol a UPC, akkor átlépünk a WLA-hoz, meg a T-COM-hoz, aztán mikor kész a hálózatuk és jönnek, akkor beintünk...

Körkérdés. Áthallás milyen?

Nálunk minden irányban bent lakik a szomszéd, sőt, maximális a szomszédszám (4+2). Eltekintve néhány bulitól és a vizes zajoktól, elfogadható a hanggátlás. No meg a födémen átjön az ugrálás, labdázás, de szerencsére a járkálás nem. Vagy ők repülnek. :-)

Előzmény: Szürkeszamár (1651)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1651
A WLA este is gyors! 768 kB/s csomagot kértem, de általában 830-900-zal jönnek az adatok, tehát egy 10-15%-kal még gyorsabb is. Bekapcsolod-működik, nem szakad meg (kopp-kopp). Ha így marad, tök jó lesz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!