Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
nem is tudnál már erre időt pazarolni mert ott a pont köszönöm hogy végre beláttad a hibád! emberek vagyunk! ennyi... most nálad volt a hiba... kösz hogy írásban is leírtad!
Én linkeltem ide az oldalt pár hete, mikor észrevettem, hogy hazai viszonylatban kurrensebb fajtákat is behoztak és árusítanak.
Én is olyan 3 oldalra (2 és fél körül) emlékszem, ami az ott szokásos 24db/oldal tördelésnél 50+ új fajtát jelenthetett. Ezek közül ma már csak 5 darab van fent.
A 161 az az oldal indulásától ott előforduló fajták száma (kvázi tartalomjegyzék), nem a mostani beszerzésé...
Szerintem ez a hangnem felesleges a fórumban,igen is sokan kíváncsiak vagyunk az új fajtákra de ha a te szemedet bántsa ki tudod kapcsolni és te nem fogod látni őket! Ezek a fajták valószínűleg nem kevés pénzébe kerültek,joggal lehet büszke rá én is az lennék.Az hogy nem osztogatja szét hát egy ilyen hozzászólás után meg is értem.
Ma volt időm egy kis leltár készítésére csemegeszőlő ügyben. Nálam még a következők vannak tőkén: Teréz,Hamburgi muskotály,Suzy (ott felejtődött),Atilla,Kósa,fehér,rózsaszínű és Japán Izabella,rózsaszínű Delevári,Pölöskei muskotály,kék és hamvas Otelló.
Hatvan-valahány fajtám közül már csak kettő van a tőkén amit tudok eszegetni, a Moldova és az Otelló. (Lehet több is kitartott volna, de lelegeltük.) Nehéz, de érdemes kivárni, hogy megérjen.
Mindegyik szép, amit bemutatsz (a korábbiak is természetesen). Ablakot nyitsz ezekkel a képekkel a nagyvilágra és én csak csodálkozom, hogy jéé mik vannak, amikről eddig nem tudtam.