Hááát... mennyiségileg rendben is volna. Itt egy sokkal gyengébb felvétel és mégis mnd játékban, mind hangban véleményem szerint más kategória. (volt már)
Ez is jó felvétel. Tetszetős a hangja, de a felvételek csalókák. A leginkább bosszantó hogy kis apróságokon múlik. Pl. már tartományban kellene az eq-naxabályoznia. Meg némítsa azt az1'-at!!! Ez nem E100, H100 hogy "mgoldották" a külön perkavezérlést :-( Utána már csak rendes gombokat kellene rendes helyre tenni.
Örülünk, hogy Neked is sikerült felfedezni ezt a videót. Sajnos én lemaradtam egy Leon Kuijpers "előadásról" .... egy héttel hamarabb kellet hazajönnünk Hollandiából:-( Így én is csak videón nézhetem..
...amikor nem a hülye ember okoskodik, hanem az okos hülyéskedik...new, vagy old vagy clon Hammond...jó kézben életre kell a darab... http://www.youtube.com/watch?v=FBi6ZXa-q1M&feature=related
Kossuth. (540 kHz) Nem a Hammondban volt, hanem a leslie erõsítõjében. Az volt gyanus, hogy alig szólt, viszont mind a négy végcsõ anódja szépen izzott. Ezért akasztottam rá a szkópot.
Kurvajóóóóóóó! Végre lesz hazai zenékkel is büszkélkednivaló :-)
Nagyon jó az oldal.
Külön örülök a zenei aktivitásnak. Az orgona úgy szól, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A játék meg önmagáért beszél. A felvétel minősége ellen sincs kifogás.
A gospel (l) műsort várom!
Úgy néz ki, a néhány éve még 4-6 hónaponként helyett lassan minden héten lehetőségünk nyílik B3-as muzsikát hallgatni.
A mostanában hozzánk látogató gospel előadók (Harlem, London) B3 kísérettel szólnak majd? Sajna nagyon drágák a belépők. 6-15e :-(
Nagy örömömre szolgál bejelenteni ,hogy készülőben van zenekarunk honlapja ám a honlap elkészültéig is már megtikenthiteőek bizonyos zenekari információk a myspace oldalunkon http://www.myspace.com/b2b3trio és a youtube-ra is került fel új video anyag (ezt egyébként szintén akár a myspace -en is megnézhetitek)
A video anyag a 2008.augusztusában a Take5 jazz clubban adott koncerten rögzített koncert DVD promó klippje a komplett DVD kb karácsonyra készül el...........ha valakit érdekel írjon bátran.
December 16.-án a B2B3 Trió az RTL klub reggeli című műsorában lép majd fel egy kis "karácsonyi gospell Hammond" őrülettel. Vendégünk lesz Tisza Bea jazz énekesnő aki három fergeteges gospell nótát énekel el velünk.Ha valaki lemaradna a Tv műsorról akkor ugyanezt a produkciót élőben is megnézheti Dec.26.-án pénteken a Take5 jazz clubban ahol a B2B3 koncert vendége szintén Tisza Bea lesz.
Továbbra is sajnálatosnak tartom hogy a Hammondot kedvelő emberek -hamár nemigen művelik ezt a zenét- legalább fogyasztanák. Régebben még 10-20-an is összejöttünk egy jobb koncert alkalmával. A legtöbb árban is kedvező, helyileg is jól elérhető.
Sajnálom is! A gyermek sem akaródzott beülni a Hammond elé. Mondjuk megértem.... reggeltől késő délutánig a suliban volt. Inkább hagytam játszani:-)
A múlt szombaton azért voltam koncerten a Zeneakadémia nagy termében. Még mindíg az az etalon nekem akusztikában.
Jópofa az a nagyranőtt vibrafon:-) Ennél már művészet melléütni.
A jensen v21-el kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy a Matyótól elhozott hangszóró, -amit rossznak itélt- semmi baja sincs. Ugyan a tekercse nem tökéletes kör keresztmetszetű. Van benne egy kis deformitás, de még éppen elfér a légrésben. De hogy ne legyen olyan torz recsegős hangja, ezért javasoltam, hogy a keresztezési frekijét 800Hz-ről vigye fel 3kHz-re. Az új mélysugárzója 7kHz-ig szinte líneárisan szól, és a jensennek sem kell a mély hangokat produkálni. (700Hz-nél igen csúnya hangja van már! Lejjebb méginkább:-)
A másik nagy ellensége a csipogóknak a füllel nem hallható nagyfrekis gerjedések! Mivel a jensen tekercse nem fém fóliára van tekerve, ezért hűtése sincs. Nagy teljesítménynél leég a lakk a huzalról, és szépen elkezd zárlatosodni a tekercs apránként, vagy a csévetest deformálódik és beleér valamelyik állórészbe.
Az erősítőt is érdemes megszűrni a magasfrekiktől..
"Előzenekarként" egy lengyel srác játszott félelmetes muzikalitással midis vibrafonon. Gyakorlatilag 3 oktáv midibillentyűzet kb tenyérnyi érintőtéglákkal. Ez össze volt kötve mögötte egy rakás analóg, digitális szintivel, szemplerrel, multieffekttel. Amit kihozott belőle az óriási! Rafinált harmóniák, melyekre virtuóz szóló került még rafináltabb hanxínekkel, helyenként ritmussal ami dob vagy arpeggio. Egymaga többet hozott mint a Kraftwerk. Hiába, jazzzenész, meghát eltelt 30 év :-)
Utána a már jól ismert Raphael Wressnig-Enrico Crivellaro Hammond trio. Megint befűtöttek szépen. Lendületes, virtuóz és ami a lényeg, nagyon jó hangulatú nóták a műsor elején, végén. Talán a közepén azt a blúzos részt nem kéne mindig annyira elhúzniuk. Felvettem az első órát belőle, aztán low battery :-(
A konecert előtt recsegett a magasa a 22R lezliben. Az ECC82-re gondolt-unk, de aztán inkább arra jutottam hogy a magassugárzója van félig a sírban, ígyhát ha nem is tetszett neki, de javasoltam a biztonság kedvéért hogy most csak félig hajtsa ki a laciját. A hangerőhiányt meg visszakapta kontrollból. Jól le is ment a műsor.