Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.12.07 0 0 8661

De. Itt a klónoknak és adás-vételeknek, cseréknek is helyük volna.

C1 hívőknek:

McLemore Avenue      Jól játszanak a srácok, jó az egész, ahogy van.
Előzmény: W124-280TE (8660)
W124-280TE Creative Commons License 2008.12.07 0 0 8660

Üdv. Mindenkinek!

Bocs, hogy ide írok, tudom,ez nem hirdető fórum, de valahol ezek is Hammond klón "szerűségek."

Van egy Elka X-705 és egy Wersi Orion kétmanuálos combo orgonám. Ezek egyikét cserélném egy Crumar T3-ra. Vagy a kettőt egy "drágább" típusra.

T: 06 30 252 9015

Elnézést, és köszönöm!

tehtube Creative Commons License 2008.12.07 0 0 8659

Köszi, én maradok a Hammond B3/122-nél.

A többi annyira periférikus hogy nincs különösebb igényem aziránt. Arra az ESI a B3 bankom kiegészítésével a KBR3D-n keresztül egyszerűen számomra tökéletes.

Otthonra, mint írtam, van egy high end-nél is jobb megoldás: mechanikus B1.

Előzmény: djuice (8658)
djuice Creative Commons License 2008.12.07 0 0 8658
Én a hifisektől mindig az erősítőt hallottam a legfontosabbnak a láncban, de szerintem mindegy is hogy a hangsugárzó vagy a végfok van az első helyen. Kardinális mindkettő azon az igényszinten.

Tube bácsi, én neked inkább egy aktív stúdió monitort ajánlanék a célra! (Genelec, DynaudioAcoustics...) Egy volt hifista hangmérnök haverom otthon is csak BM15-A-kon hajlandó mindent meghallgatni. (még pici túlzással a Kossuth rádió híreit is, mivel rádióban dolgozik és rögeszméje hogy mi hogy szól a különböző adókon, műsorokon...)
Mondván "a stúdiókban is ezen monitorokra kalibrálják a felvételeket, minek csapja be mással az ember a fülét?", szerintem is helytálló, főleg mikor meghallgattam én is pár lemezem a rendszerén és nem hittem a fülemnek a dolog pozitív értelmében. :)
Dehát ehhez még társul pár összetevő, pl egy Apogee Rosetta 800 DAC stb. :)
Előzmény: szimizso1 (8656)
tehtube Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8657

Igen. Ahogy a B3-hoz az a speciálisan "rossz" hangkép kell aminek épp ezért derekas az ára, úgy egy akusztukus hanxerhez, vagy reprodukációjához, vagy szimulációjához a létező legjobb. Anélkül nem ér semmit az egész, elvesznének a rá jellemző finomságok. Viszont így meg lassan eléri egy zongora árát.

Most, hogy van egy B1, a gyerekek egyfolytában püfölik, le nem szállnának róla.

Ebből is csak azt következtetném le hogy jók a klónok, nagyon nagy szükség is van rájuk, de önmagukban nem elegendőek. Továbbra is csak utazó gazdaságos koncerteszközként tudom elképzelni, pótlékként az eredeti mögött.

Előzmény: szimizso1 (8656)
szimizso1 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8656

Ahogy a Hi-fi őrültek mondanák: Mindíg a leggyengébb láncszem határozza meg a hangot! Ez általában a hangfal volt mindíg, és lesz is én úgy gondolom. Az összes többi alkatrész az hozza a formát mindíg. Legalább is az "ennek ilyen a hangja" kritériumnak megfelel.

Előzmény: tehtube (8655)
tehtube Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8655

Nem az mp3 demók miatt, hanem a rendes használatához szükséges. Hogy ne csak lemodellezze hanem úgy is szóljon. Ha gyengébb a lehallgatórendszer, akkor tökindegy milyen jó a hang forrása. Egyébként ez a Hammond klónokra is nagyon igaz. Mondjuk legjobb esetben egy 147-essel hajtanák meg bármely klónt is :-)

Régen a VK7-esem is az Allsound lezlivel nagyon ütős összeállítás volt.

Előzmény: djuice (8654)
djuice Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8654
Nagyon örülök hogy "mitulátbáti" alkalmával sikerült mutatni 1 értékesnek, ígéretesnek tűnő dolgot bár picit off volt ide. :)
Én már rég "erre" a programra vártam.
Igazad van abban is hogy nagy nevű cégek sem foglalkoznak a dolgaik ilyen fokú demozásáról, viszont itt nem gyártanak ezeregy kütyüt, egyet csinálnak és azt tisztességesen, érthető hogy ezt szeretnék megmutatni. Youtubeon is vannak videók róla!
A legjobban az lepett meg hogy már tavaly óta van a progi és ennyire nem hallottam róla!

Másik ígéretes dolognak tűnik a felturbózott Nord Electro 3 is, csak picit árban el van méretezve a 2 manuálos elődjéhez képest.

Amúgy a pianoteq demoi bár nagyon impozánsak, csak az mp3 formátumú demok miatt kár lenne egy hi-fi-re beruházni. :)
Előzmény: tehtube (8649)
tehtube Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8653
A VK7 páratlan a maga erősítőszimulációival. De leírtál egy szót: csövek. Beindította a fantáziámat. Ahogy a Motion Soundban is van egy ECC83 cső, miért ne lehetne egy kis csöves preampot beilleszteni a klón és az erősítő közé? Ilyen pl a 822-es eladó lezlim is. Teljesen felújított. Az orgonacsatornára van befűzve egy TB101 csöves előfok, kompresszor, eq. Érzékenyre állítva a bemenetet igazi jó grízes csöves hangzást ad. Szóval venni egy ilyesmi kis dobozkát és a hanxer meg a végfok közé illeszteni nem nagy ügy. Szerintem mindjárt nagyot dob a hangzáson. 250khuf.
Előzmény: Sycsa (8652)
Sycsa Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8652
Jaja, nekem is nagyon-nagyon tetszenek ezek a sztereó VB3 felvételek. Nyilván az az igazi, ha az erősítő torzít, de a klónok rangsorolásánál számomra elsődleges fontosságú a torzító szimulációja. Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha már nincsenek benne csövek, akkor cserébe alapból tudjon többet, mint egy igazi(különböző torzítások, effektusok, ring-modulator stb.). Ezért például sosem cserélném el a VK-7-esemet bármilyen más klónnal(VK-77-en kívül, s persze waterfall sem ártana). Még a NI B4 tud ekkora változatossággal szolgálni, de annak van valami -számomra- nagyon zavaró természetellenesség a hangjában. Mindezek ellenére, akinek van ABC-je, annak otthonra biztos nem kell semmilyen klón.
Előzmény: tehtube (8651)
tehtube Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8651

Jó hangja van, de igazából azt nem az orgonának kell tudni. A ráakasztott Marshalloktól lett olyan a hangja, amilyen.

Ez a VB3 tetszik. http://www.youtube.com/watch?v=LR8ETMoQMhU&feature=related&fmt=18

Előzmény: Sycsa (8650)
Sycsa Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8650
Hát, nem egy rock-szerszám ez a KeyB.
tehtube Creative Commons License 2008.12.06 0 0 8649
Ez nagyon jó. A demóknál különösen lejjebb a historical, meg a legalsó bemutatók. Ez igen! Részletesen, szabatosan szebbnél szebb előadásokban mutatják meg a program hangzáslehetőségeit. Öröm végighallgatni. Ilyet egy komolyabb hangszergyárnál nem tapasztaltam. Ilyen-olyan zongorák, felnyitott, lecsukott tetővel... nem semmi. Inkább már a gond a saját hangrendszeremben lehet. Egy zongora -vagy egyéb akusztikus hanxer- mexólaltatásához nem ártana egy izmos high end hifi. És szerintem itt ez lenne a követelmény.
Előzmény: djuice (8648)
djuice Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8648
Nos, Hammond ide vagy oda, ezt feltétlenül ki kell próbálnotok!!!!

A világ első SAMPLING MENTES akusztikus zongora modellezésű szoftvere, ami fizikai alapmodellezésre épül! (matematikai egyenletekkel írják le a valóságot - lásd B4)= Nincsenek dinamika rétegek mint a sampling zongoráknál, viszont folyamatos dinamikaspektrumot biztosít mint a valódi hangszer! [/size3]
(ezenkívül millió szabályzási lehetőség + extrák egy okos szoftverbe pakolva 20MB-ban!)

[size3]Azt hiszem elég jól teljesít így is, de nyilván fogják még fejleszteni, mint ahogy a megvásárolt verzióhoz máris több tipus modellezése elérhető.

Én már várom a hardveres változatot belőle! :)

Pianoteq

pianoteq src-shoot
fillmore est Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8647
...és az élőzene elementáris ereje, ahogy koncerten befejezik...óriási lehetett az élmény a jelenlevőknek..még a filmen is átjön belőle valami...
http://www.youtube.com/watch?v=dHq4laFwAEM&feature=related
tehtube Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8646

Hááát... mennyiségileg rendben is volna. Itt egy sokkal gyengébb felvétel és mégis mnd játékban, mind hangban véleményem szerint más kategória. (volt már)

Midnight Special

Szóval közel van a tényleg jóhoz a piros :-)

Előzmény: djuice (8645)
djuice Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8645
a srác egyéb gyűjteményei
Előzmény: djuice (8640)
djuice Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8644
tehát a ... (pótkocsis Hammond) ... a legnagyobb!
djuice Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8643
azért mégiscsak a pótkocsis Hammmond a legnagyobb itt! :DDD
Előzmény: tehtube (8639)
tehtube Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8642
nem már hanem más
Előzmény: tehtube (8641)
tehtube Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8641
Ez is jó felvétel. Tetszetős a hangja, de a felvételek csalókák. A leginkább bosszantó hogy kis apróságokon múlik. Pl. már tartományban kellene az eq-naxabályoznia. Meg némítsa azt az1'-at!!! Ez nem E100, H100 hogy "mgoldották" a külön perkavezérlést :-( Utána már csak rendes gombokat kellene rendes helyre tenni.
Előzmény: djuice (8640)
djuice Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8640
én meg ezeket nézegettem... (bocs hogy a kis pirost ismétlem!) :)

youtube
tehtube Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8639

A kép is mutatja: BB organ. http://www.bborgan.com/bborgan_index.htm

Customer rigs. Érdekes megfejtéseket lehet ott találni.

Előzmény: djuice (8638)
djuice Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8638
vitrin Leslie! :D nagyonjó! :)
Előzmény: Törölt nick (8615)
tehtube Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8637
Ez egy órás anyagnak a része. Volt többször 4 év alatt az a dán hivatkozás ahonnan le lehet tölteni, javaslom.
Előzmény: fillmore est (8635)
szimizso1 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 8636

Örülünk, hogy Neked is sikerült felfedezni ezt a videót. Sajnos én lemaradtam egy Leon Kuijpers "előadásról" .... egy héttel hamarabb kellet hazajönnünk Hollandiából:-( Így én is csak videón nézhetem..

Előzmény: fillmore est (8635)
fillmore est Creative Commons License 2008.12.04 0 0 8635
...amikor nem a hülye ember okoskodik, hanem az okos hülyéskedik...new, vagy old vagy clon Hammond...jó kézben életre kell a darab...
http://www.youtube.com/watch?v=FBi6ZXa-q1M&feature=related
Qqberci Creative Commons License 2008.12.04 0 0 8634
4x6V6 a vége, "csinált" erõsítõ. Ha érdekelnek a részletek, dobj egy mailt, megírom, itt nem akarom offtopic lenni.
Előzmény: szimizso1 (8633)
szimizso1 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 8633

Igaz! Kossuth.... a Matyónak milyen erősítője van, hogy négy végcső van benne?

Előzmény: Qqberci (8632)
Qqberci Creative Commons License 2008.12.04 0 0 8632
Kossuth. (540 kHz) Nem a Hammondban volt, hanem a leslie erõsítõjében. Az volt gyanus, hogy alig szólt, viszont mind a négy végcsõ anódja szépen izzott. Ezért akasztottam rá a szkópot.
Előzmény: szimizso1 (8631)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!