A többi annyira periférikus hogy nincs különösebb igényem aziránt. Arra az ESI a B3 bankom kiegészítésével a KBR3D-n keresztül egyszerűen számomra tökéletes.
Otthonra, mint írtam, van egy high end-nél is jobb megoldás: mechanikus B1.
Én a hifisektől mindig az erősítőt hallottam a legfontosabbnak a láncban, de szerintem mindegy is hogy a hangsugárzó vagy a végfok van az első helyen. Kardinális mindkettő azon az igényszinten.
Tube bácsi, én neked inkább egy aktív stúdió monitort ajánlanék a célra! (Genelec, DynaudioAcoustics...) Egy volt hifista hangmérnök haverom otthon is csak BM15-A-kon hajlandó mindent meghallgatni. (még pici túlzással a Kossuth rádió híreit is, mivel rádióban dolgozik és rögeszméje hogy mi hogy szól a különböző adókon, műsorokon...) Mondván "a stúdiókban is ezen monitorokra kalibrálják a felvételeket, minek csapja be mással az ember a fülét?", szerintem is helytálló, főleg mikor meghallgattam én is pár lemezem a rendszerén és nem hittem a fülemnek a dolog pozitív értelmében. :) Dehát ehhez még társul pár összetevő, pl egy Apogee Rosetta 800 DAC stb. :)
Igen. Ahogy a B3-hoz az a speciálisan "rossz" hangkép kell aminek épp ezért derekas az ára, úgy egy akusztukus hanxerhez, vagy reprodukációjához, vagy szimulációjához a létező legjobb. Anélkül nem ér semmit az egész, elvesznének a rá jellemző finomságok. Viszont így meg lassan eléri egy zongora árát.
Most, hogy van egy B1, a gyerekek egyfolytában püfölik, le nem szállnának róla.
Ebből is csak azt következtetném le hogy jók a klónok, nagyon nagy szükség is van rájuk, de önmagukban nem elegendőek. Továbbra is csak utazó gazdaságos koncerteszközként tudom elképzelni, pótlékként az eredeti mögött.
Ahogy a Hi-fi őrültek mondanák: Mindíg a leggyengébb láncszem határozza meg a hangot! Ez általában a hangfal volt mindíg, és lesz is én úgy gondolom. Az összes többi alkatrész az hozza a formát mindíg. Legalább is az "ennek ilyen a hangja" kritériumnak megfelel.
Nem az mp3 demók miatt, hanem a rendes használatához szükséges. Hogy ne csak lemodellezze hanem úgy is szóljon. Ha gyengébb a lehallgatórendszer, akkor tökindegy milyen jó a hang forrása. Egyébként ez a Hammond klónokra is nagyon igaz. Mondjuk legjobb esetben egy 147-essel hajtanák meg bármely klónt is :-)
Régen a VK7-esem is az Allsound lezlivel nagyon ütős összeállítás volt.
Nagyon örülök hogy "mitulátbáti" alkalmával sikerült mutatni 1 értékesnek, ígéretesnek tűnő dolgot bár picit off volt ide. :) Én már rég "erre" a programra vártam. Igazad van abban is hogy nagy nevű cégek sem foglalkoznak a dolgaik ilyen fokú demozásáról, viszont itt nem gyártanak ezeregy kütyüt, egyet csinálnak és azt tisztességesen, érthető hogy ezt szeretnék megmutatni. Youtubeon is vannak videók róla! A legjobban az lepett meg hogy már tavaly óta van a progi és ennyire nem hallottam róla!
Másik ígéretes dolognak tűnik a felturbózott Nord Electro 3 is, csak picit árban el van méretezve a 2 manuálos elődjéhez képest.
Amúgy a pianoteq demoi bár nagyon impozánsak, csak az mp3 formátumú demok miatt kár lenne egy hi-fi-re beruházni. :)
A VK7 páratlan a maga erősítőszimulációival. De leírtál egy szót: csövek. Beindította a fantáziámat. Ahogy a Motion Soundban is van egy ECC83 cső, miért ne lehetne egy kis csöves preampot beilleszteni a klón és az erősítő közé? Ilyen pl a 822-es eladó lezlim is. Teljesen felújított. Az orgonacsatornára van befűzve egy TB101 csöves előfok, kompresszor, eq. Érzékenyre állítva a bemenetet igazi jó grízes csöves hangzást ad. Szóval venni egy ilyesmi kis dobozkát és a hanxer meg a végfok közé illeszteni nem nagy ügy. Szerintem mindjárt nagyot dob a hangzáson. 250khuf.
Jaja, nekem is nagyon-nagyon tetszenek ezek a sztereó VB3 felvételek. Nyilván az az igazi, ha az erősítő torzít, de a klónok rangsorolásánál számomra elsődleges fontosságú a torzító szimulációja. Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha már nincsenek benne csövek, akkor cserébe alapból tudjon többet, mint egy igazi(különböző torzítások, effektusok, ring-modulator stb.). Ezért például sosem cserélném el a VK-7-esemet bármilyen más klónnal(VK-77-en kívül, s persze waterfall sem ártana). Még a NI B4 tud ekkora változatossággal szolgálni, de annak van valami -számomra- nagyon zavaró természetellenesség a hangjában. Mindezek ellenére, akinek van ABC-je, annak otthonra biztos nem kell semmilyen klón.
Ez nagyon jó. A demóknál különösen lejjebb a historical, meg a legalsó bemutatók. Ez igen! Részletesen, szabatosan szebbnél szebb előadásokban mutatják meg a program hangzáslehetőségeit. Öröm végighallgatni. Ilyet egy komolyabb hangszergyárnál nem tapasztaltam. Ilyen-olyan zongorák, felnyitott, lecsukott tetővel... nem semmi. Inkább már a gond a saját hangrendszeremben lehet. Egy zongora -vagy egyéb akusztikus hanxer- mexólaltatásához nem ártana egy izmos high end hifi. És szerintem itt ez lenne a követelmény.
Nos, Hammond ide vagy oda, ezt feltétlenül ki kell próbálnotok!!!!
A világ első SAMPLING MENTES akusztikus zongora modellezésű szoftvere, ami fizikai alapmodellezésre épül! (matematikai egyenletekkel írják le a valóságot - lásd B4)= Nincsenek dinamika rétegek mint a sampling zongoráknál, viszont folyamatos dinamikaspektrumot biztosít mint a valódi hangszer! [/size3] (ezenkívül millió szabályzási lehetőség + extrák egy okos szoftverbe pakolva 20MB-ban!)
[size3]Azt hiszem elég jól teljesít így is, de nyilván fogják még fejleszteni, mint ahogy a megvásárolt verzióhoz máris több tipus modellezése elérhető.
...és az élőzene elementáris ereje, ahogy koncerten befejezik...óriási lehetett az élmény a jelenlevőknek..még a filmen is átjön belőle valami... http://www.youtube.com/watch?v=dHq4laFwAEM&feature=related
Hááát... mennyiségileg rendben is volna. Itt egy sokkal gyengébb felvétel és mégis mnd játékban, mind hangban véleményem szerint más kategória. (volt már)
Ez is jó felvétel. Tetszetős a hangja, de a felvételek csalókák. A leginkább bosszantó hogy kis apróságokon múlik. Pl. már tartományban kellene az eq-naxabályoznia. Meg némítsa azt az1'-at!!! Ez nem E100, H100 hogy "mgoldották" a külön perkavezérlést :-( Utána már csak rendes gombokat kellene rendes helyre tenni.
Örülünk, hogy Neked is sikerült felfedezni ezt a videót. Sajnos én lemaradtam egy Leon Kuijpers "előadásról" .... egy héttel hamarabb kellet hazajönnünk Hollandiából:-( Így én is csak videón nézhetem..
...amikor nem a hülye ember okoskodik, hanem az okos hülyéskedik...new, vagy old vagy clon Hammond...jó kézben életre kell a darab... http://www.youtube.com/watch?v=FBi6ZXa-q1M&feature=related
Kossuth. (540 kHz) Nem a Hammondban volt, hanem a leslie erõsítõjében. Az volt gyanus, hogy alig szólt, viszont mind a négy végcsõ anódja szépen izzott. Ezért akasztottam rá a szkópot.