Keresés

Részletes keresés

manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 524

Alkalomadtán nagy örömmel megkóstolnám. Csak van egy gond velem: ha finomfőzeléket adsz ropogós héjú kenyérrel, nekem az is épp annyira ízlene. Az is nagyon. Bocs, alighanem genetikai problémám :-)

Előzmény: Goldman Emma (522)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 523

>osem szabad úgy venni a levegőt, hogy megérezd a szagát.

A pálpusztai sajt nem valami hasonló műfaj? :-))

Előzmény: Goldman Emma (516)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.17 0 0 522

:-) Na jó, hogy ezt az egymás borzongatását oldjam egy kicsit, elmesélem, mit főztem ma ebédre. Olívaolajon és fokhagymán szép nagy garnélákat megpirít, fehérborral megfuttat, paradicsomos-cukkinis-újhagymás raguba beleforgat, tejszínnel felönt, chili, oregano, bors, só, kifőtt spagettivel össze. Merem ajánlani, kitűnő, és semmi békacomb, semmi pacal. :)

Előzmény: manhattani (519)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 521

Ennek ellentettje, amit Budapesten, egy nagy falon olvastam:

Kohn úr bemegy a henteshez.

-Abból a halból kérek fél kilót!

-Kohn úr, az disznó!

-Nem kérdeztem a hal nevét!

Előzmény: manhattani (520)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 520

"Mondja, marha, mért oly bús?"

"Olcsóbb a hal, mint a hús!"

Hirdetés a két VH között. Szerintem a cápa hal, és az nem hús. Pl. egyes katolikus főpapok böjt idején hal alakúra vágott borjúszeletet ettek, ebből gondolom, hogy azt szabad volt nekik.

Előzmény: Yogi (518)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 519

A finnek erősen kínálgattak jegesmedve szelettel, vacsorára. De kiszúrtam, hogy az édességek között van, inkább jávorszarvast kértem, igazam is lett, a jegesmedve szelet fagylalt volt :-)

Előzmény: Goldman Emma (516)
Yogi Creative Commons License 2012.08.17 0 0 518

Cápasteak? Az hús?

Persze hogy hús.

Előzmény: manhattani (512)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 517

>Szerintem nem kötelező mindent megkóstolni, ...

De érdemes.

Biztos nem tudod, pedig mesélem úton-útfélen :-), hogy magam éltem 7 évig Postakonyhán, másfél évig néphadseregi konyhán (ott néha én főztem :-) ), két évig csehszlovák konyhán, úgyhogy nekem nehéz újat mutatni :-)))  Mindenből mindig jót eszem, egyet nem szeretek, a puha héjú kenyeret, azt meg, ha tehetem, kenyérpirító.

Előzmény: Boszorka (514)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.17 0 0 516

Csinálod ezt folyton...., hogy aztán mindenről eszembe jusson valami :) Ugyancsak anyuka történet, hogy a nyolcvanas években hivatalos volt Izlandra, ahol nagyszerű nemzeti csemege a rothasztott cápaszalonna. Egy titka van a dolognak állítólag, hogy sosem szabad úgy venni a levegőt, hogy megérezd a szagát. Falat, lenyel, nemzeti pálinka, lenyel. Ha elrontod, véged. Mindenki elrontja egyébként...

Előzmény: manhattani (512)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.17 0 0 515

"És tényleg, nekem is a libabőrös frottírtörülköző jutott eszembe az élményről."

Én egyszer láttam főni (azóta sem). Nekem is törülköző jutott eszembe.

Előtte sem kívántam, azóta sem. :-)

Előzmény: Goldman Emma (506)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.17 0 0 514

Szerintem nem kötelező mindent megkóstolni, amivel kínálnak. Soha nem voltam kisérletező kedvű, egy gyomorrontás igen meg tudja keseríteni az ember életét, pláne utközben. Magyarúl én vagyok az óvatos duhaj tipus.

Előzmény: manhattani (507)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.17 0 0 513

Vesevelőt én is megenném, ha valami megbízható helyen látnám az étlapon. A többit inkább hagyom, csigát különösen, mert mindig tiszta fokhagyma a szósz hozzá.

manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 512

Cápasteak? Az hús? Amúgy finom.

Előzmény: Yogi (510)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 511

>vesevelő ...

Amikor a Szindbádot forgatták, Latinovitssal, ahhoz a jelenethez, ahol kiüt egy nagy darab velőt a húslevesbe, miniszteri engedélllyel kaptak vesevelőt a vágóhídról :-) (mert konvertibilis exportra ment).

Közben a Közvágóhídon fellázadtak a dolgozók, hogy únják ebédre mindig a bélszínt velővel és borjúmájjal, néha grízestésztát és nudlit kérnek...

Előzmény: manhattani (509)
Yogi Creative Commons License 2012.08.17 0 0 510

A pacal ugyan nálam ki van zárva, de egyébként bármilyen nemzetiségű ételt megeszek, ha nincsen benne hús (vagy nem tudok róla).

Előzmény: manhattani (507)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 509

>vesevelő, pacal, ...

A 70-es években Amerikába exportáltunk finom magyar tőkehúsokat hűtőkonténerben. Hogy ne jöjjön vissza üresen a konténer, az amik felkínálták, hogy tesznek bele sertés és marha belsőségeket, mert ők nem eszik (az oroszok sem nagyon), és a kutyatáp gyártók sem tudták átvenni az egészet. Szinte ingyen kaptuk, és egy időre megjelent néhány hentesnél a négylábú mövényevő belsőség. Aki vette, fogalma sem volt róla, hogy amerikai kaját vett :-)

Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.17 0 0 508

A papa - ismerem - olyan pancser volt, hogy biztos nem ismert semmilyen trükköt. De hát ő hetvennyolcadik senki volt azokon a hajókon. :)

Szerintem egy idő után a sportfelelősre se lehetett panasz! :))

Előzmény: manhattani (505)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 507

>Nem mondom, hogy rossz volt, de máskor nem valószínű, hogy megismételjük ...

Már meg ne haragudj a szemtelen megjegyzésért, de gyomorilag nem vagy világpolgár :-)

Melbourne-ben a fogadás elején ringli-szerűt kínáltak föl a pezsgő mellé, a ringli apró polipkarokat tartalmazott, rajtuk a még apróbb szívókorongok sorával. Ha bekaptam egyet, pár másodpercig kilógott egy tapadókorongos polipláb a számból. Enyhén sós, finom íze volt.

Előzmény: VEE (504)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.17 0 0 506

A pacal anyám szerint világnézeti kérdés. Ő eszik ilyeneket: vesevelő, pacal, békacomb meg se kottyan neki, a minap láttam belapátolni féltucat csigát. De mint rendes szabadgondolkodó, mást soha nem kényszerítene rá az élményre. :-)

Egyszer én is kóstoltam a pacalt, hát - nem lettem addict. És tényleg, nekem is a libabőrös frottírtörülköző jutott eszembe az élményről.

Előzmény: VEE (504)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 505

>... már ott volt az a szép nagy gépház, tele görbe felületekkel.

Az ilyenekre úgy mentek a vámosok, mintha madzagon húzták volna őket, ha akartak :-)

De nagyon hosszú ideig működő trükk volt, hogy a svájci órákat a hajógépész behegesztette egy csőbe. Ott sokáig nem találták meg.

Nem hajós trükk, de csempészés. A Szeszgyár sportfelelőse minden este hazavitte a kedvenc bőrlabdáját, és reggel visszahozta. Csak este tiszta szesszel telve vitte haza (nem a sportfelelős volt szesszel telve, hanem a labda). Úgy bukott le, hogy elmesélte a kocsmában. Börtönbe került.

Előzmény: Goldman Emma (501)
VEE Creative Commons License 2012.08.17 0 0 504

Nekem meg a pacalról az jut eszembe, hogy egy hete egy áruházi büfésor magyar pultjánál egy gusztusos pörköltre rá volt írva, hogy pacal. Óriási bátorsággal rászántuk magunkat, hogy – jóval túl a hatvanon – életünkben először megkóstoljuk.

Evés közben ugyan átfutott rajtunk a fehér frottir nyersanyag riasztó képe, de mivel ez barna volt és vékony csíkokból állt, elhessegettük az eddigi elutasításos hozzáállást és megettük (ketten az egy adagot). Nem mondom, hogy rossz volt, de máskor nem valószínű, hogy megismételjük ezt a kivételes döntést.

Előzmény: Goldman Emma (501)
Yogi Creative Commons License 2012.08.17 0 0 503

Valamint 500.

Előzmény: nofRETRO (500)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.17 0 0 502

El fogsz zülleni.:-)

Előzmény: nofRETRO (500)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.17 0 0 501

Ez a tengervizes nekem is nagyon tetszik, majd megkérdezem atyámat, tudta-e. Nekem csak az rémlik - elmesélésből -, hogy a nevezetes úton olyan alacsony volt a vízállás, hogy a rakomány egy részét uszályba kellett pakolni a dunai szakaszon, hogy ne legyen túl mély a merülés. (Itt most nem kapcsolódnék be a duzzasztómű-vitába.)

A pacalról meg az jutott eszembe, hogy gyerekkoromban volt otthon egy pisztoly alakú öngyújtó, irtó menő darab, valószínűleg valamelyik bécsi út mementója. Atyám üzletileg tök analfabéta, de még ő is próbálkozott csempészéssel, ha már ott volt az a szép nagy gépház, tele görbe felületekkel. Mint hallottam, orkánkabát, nejlon "cicakendő" és efféle öngyújtók pompás rejtekhelye. :)

Előzmény: manhattani (497)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.17 0 0 500

offolok. Banánturmixot iszom.

nofRETRO Creative Commons License 2012.08.17 0 0 499

Azt hiszem , hogy ezt mindenki meg tudta fejteni :)

Ilyesmire meg nem is gondol az átlag halandó, hogy az Állatkertnek tengervízre is szüksége van, és azt ilyen praktikusan oldották meg. Pedig logikus.

Előzmény: manhattani (498)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 498

Szóval Állatkert, csak a táblagépemen nincs normális nagy Á :-)

Előzmény: manhattani (497)
manhattani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 497
Akkoriban az volt az üzenet, hogy "Friss pacal érkezett a Matrózcsárdába!", vagyis megérkezett a megrendelt csempészáru.

A Duna-rengerjáró hajók testében ballasztkamrák voltak, ezeket a dunai út előtt feltöltötték tengervízzel, hogy a hajó elférjen a hidak alatt. Ezt a vizet az Àllatkert Pesten átvette.
Előzmény: Goldman Emma (493)
Yogi Creative Commons License 2012.08.16 0 0 496

Hű, köszönöm, a következő tali környékén élni is fogok a lehetőséggel.

Előzmény: Goldman Emma (495)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.16 0 0 495

Nincs, de szkennelésre bármikor oda tudom adni.

Amikor a cikket készültem megírni, totál felforgattuk a papámék lakását a sorozatért, aztán kétségbeesésünkben elkértük a tettestárs példányát, persze fejvesztés terhe mellett. Mikor megírtam, kábé két napra rá szórakozottan kihúztam itthon egy fiókot, persze azt, ahol a családi dokumentumokat tartom. Ott volt a kupac tetején az egész. A fene se emlékezett, hogy a papa egyszer kényszerített, hozzam el a holmit, mert nálam legalább jó helyen van. :-)

Szóval bármikor.

Előzmény: Yogi (494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!