Valahogy én úgy érzem, h idén eddig kevesebb pénzből tudtunk igazolni, és mégis jól megoldottuk. Persze nem látok bele a pénzügyekbe, na meg a csapatot sem láttam még, de úgy érzem mégis. Ugye Dénes pénzéből mondjuk megvettük Greent, Strnadért pénzt is kaptunk, Gráczer meg nem kérhetett túl sokat. Richardson remélem jó vétel lesz, végülis, ha másfél hónapig tárgyaltak érte... Lazicsot jó lenne leigazolni, látatlan is ezt mondom, mivel én rossz szerb játékossal még nem találkoztam. És talán találunk egy igazi centert is még, akkor jók lehetünk. Főleg, hogy már most együtt készülhet a csapat, és nem a bajnokság közben kell (remélhetőleg) építgetni.
Kezdő szerintem:
Lazics-Varga-Green-Richardson-Center
A cserék:
Gráczer-Szőke-Hendlein-Tanács-Trepák
Kiss-Tömösvári-Filipovics
Ez így szerintem nem rossz. Van 4 irányító/tani tudó játékosunk (tavaly a center-kérdésen túl, a kevés irányító volt szerintem a második legnagyobb gyengénk). Hátvéd és bedobó poszton jók vagyunk, centerben pedig a Richardson-légiós-Tanács-Trepák sornak meg kell tudni felelniük. És még ott van Filipovics és Tömös is.
Kilenc hét kemény munka alapozza meg a bajnoki szezont
Három tornával és több meccsel hangol a Kaposvári KK
Kaposvár
Megkezdte a felkészülést a 2005/2006-os bajnoki szezonra a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese. Az NB I/A csoportjában érdekelt együttes új szakmai stábbal és két frissen érkező játékossal látott munkához.
Kilenc hetes felkészülési időszakot kezdett meg hétfőn délelőtt a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese. A csapatban az amerikai Ledon Green és a Falcótól érkező Gráczer Zsolt személyében két új játékos jelentkezett munkára. A Farkas László, Puska Zoltán edzőkettős rövid eligazítója után Kovács László, a Klub ügyvezető-elnöke bemutatta az érkező kosarasokat, akik persze nem ismeretlenek a kaposváriak előtt. Green legutóbb a MAFC-Újbuda, míg Gráczer a Falco-Swietelsky KC mezében pattogtatott ellenfélként. Amíg a keret tagjai köztük a felépülő sérültek Varga és Tanács is bemelegítettek a szakmai stáb vázolta az előttünk álló hetek pontos programját. Jelenleg még nem teljes a játékoskeretünk, a hónap végéig azonban már remélhetőleg minden kosarasunkra számíthatok mondta Farkas László, a kaposváriak vezetőedzője. Az október végén rajtoló bajnoki szezonra egy kilenc hetet felölelő felkészülési tervet dolgoztunk ki. Ezt két nagyobb ciklusra osztottunk fel. Az első négy hétben elsősorban a kemény fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, kevesebb kosárlabdázás szerepel a programban. Az újabb négy hétben aztán már inkább technikai, taktikai jellegű munkát végeznek majd a csapat tagjai. Három felkészülési torna szerepel a programban és szeretnék legalább öt, de inkább hét előkészületi mérkőzést is a programba iktatni. Ellenfélként elsősorban a Dombóvár és a Zalaegerszeg együttesei jöhetnek szóba. A fő célunk nem lehet más, mint a távozó meghatározó emberek helyére érkező kosarasok mihamarabbi beépítése és a csapat egységének megteremtése. Az irányító posztra kiszemelt szerb-montenegrói Alekszandar Lazics a tervek szerint kedden, vagy szerdán csatlakozik a kaposvári KK-hoz, míg az amerikai Anthony Richardson a hónap végéig érkezik. A csapat napi két edzéssel készül, az első előkészületi tornát a szlovákiai Losoncon játssza szeptember 9-től. A nagyatádi bemutató-mérkőzésen is a Losonc lesz az ellenfél (szeptember 16-án). A Fenstherm kupát Kaposváron rendezik szeptember 29-e és október 1-e között. A házigazdák mellett a PVSK Pécs EXPO, a Zalaegerszegi TE KK, és a bajnok és kupagyőztes Atomerőmű SE lesz a részt vevő. Az előkészületi tornák sorát a hagyományos zalaegerszegi Göcsej kupa zárja, ahol október 7 és 9 között lép pályára a Kaposvári KK. A bajnoki pontvadászat első meccsét október 22-én, Szombathelyen játsszák Filipovicsék
Ettől függetlenül szerintem jobb csapatunk lesz, mint tavaly, és, amiket Moca is írt MNK-ban azokkal nagyjából egyetértek.
Ha ezt a Lazicsot leigazoljuk nagyon jól járhatunk vele!
Richardson talán palánk alatt is jó lehet, plusz majd csak lesz egy jó 5-ös centerünk, és még ott lesz Trepi és Gordan. Sok függ attól milyen lesz ez a középjátékos!
Bedobóban meg Green, Szikó, Ronca, Gráczer és Richardson 3-asnak is jó.
De. És egyetértek. Én személy szerint nagyon is meredeknek tartom... Persze lehet ebben benne van az is, hogy ki nem állhatom Gráczert, de ezt tegyük félre :)
Én Szőkét is inkább eltudom képzelni 2-es poszton kezdőben, de még Varga Bobót is (két éve is végig kezdő volt szezon első felében, amíg le nem igazoltuk James-t, és bizony voltak jó meccsei - 15 pont körül bátran dobálgatott többször is.)
Gráczert nem tartjátok meredek húzásnak, hogy a kezdőben számolnak vele? Én akkor inkább a 4-es posztot áldoznám fel Trepákon és Filipovicson, valamint Green is tud(na) kényszerből ott játszani.
2001-2002: megfordult a német Mitteldeutscher BC-ben, a görög AEK Athen-ban, aztán márciustól visszatért Olaszországba a Triest csapatába, 15 meccsen, 4.7 ppg.
2002-2003: szezon elején újra Németországban játszott rövid ideig az MBC-ben, aztán újra Olaszország, ezúttal a másodosztály: decembertöl az Upea Capo D'Orlando csapatában 5 meccsen, 10.4 pont, 2.2 assziszt. Aztán januártól a Bipop-Carire Reggio Emilia együttesénél volt (ugyancsak Olasz 2.) 19 meccs, 4.9 ppg.
2003-2004: Márciusban tesztelték, egy hónap múlva leigazolták Szlovéniában a Pivovarna Lasko-hoz, 7 meccs, 10.4 pont, 1.3 pattanó, 1.3 assziszt
Köszi! Saabee-ék megoldották ugye a szponzor kérdést, most akkor hozzuk ki nyereségre költségvetést? Én, mint APEH-gyakornok, csaljak adót??? ÁÁÁ, nem, soha! :-))
Na jó, én is úgy tudom, hogy a Hendlein marad. Ez azért jó hír, remélem komoly hozzáállással, nagy becsvággyal és persze sérülés nélkül küzdi végig a következő szezont!!!
Holnaptól má' meg nem leszek KapoZsváron, szóval majd valaki értesítsen mi van-mi van :-)
Nemrég meg azt hallottam, hogy vmi arab játékosok jönnek hozzánk. Most már kezdek azon gondolkodni, hogy valaki szórakozik :-))) (nigériaiak, most meg arabok :-)))
Mindenki négyet tippelhet? Akkor a heti tippjeim a következők:
- A város közgyűlése 36 millió forintos céltámogatást szavazott meg a KKK 2005-2006-os évére, mely összeg kizárólag Czigler László szerződtetésére használható fel???
- Mivel a kaposvári Sportcsarnokot a szakhatóságok életveszélyesnek nyilvánították, a XI. Alpok-Adria Kiállítás és Vásár Pakson, az ASE csarnokban kerül megrendezésre augusztus 20-21-én???
- A IV. Topic Torna eseményeiről a Somogyi Hírlap kizárólag a péntek esti különszámában tudósít???