Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
No ... lenyeltem az utolsó korty kávém , mehetek a dolgozóba . Kb. 2 óra alatt be is érek a Váci útra (60 km.-ről .... pusztulat a villamos , meg a pálya felújításokba !)
Épp most "szórakoztat" az egyik üldöző : mászik az ölembe , mert meg kell szeretgetni .... naponta többször .
.... és nem hagy békén , amíg nem dögönyözöm meg , nem játszunk egy kicsit . Ha kóbor állat lenne , ekkora szenvedésnek nem lenne kitéve . Helyette mehetne vadászni valami legyengült (esetleg beteg) élőlényre .
A másik meg le-föl mászkál a lakásban , mint egy idegzsába ....
Az üldözött meg evett , és bevackolt a vendégágy mögé .
De csak annyit : a macskás vénasszonyok épp csak nem törlik ki a macsekok seggét is . Olyan pocsék életük van szegény , szabadságukban korlátozott jószágoknak .
.... és hogy tudd ! ....a macska öntörvényű , nem szórakoztat , csak ha ő maga is úgy akarja . Szó szerint egyéniségek .
Az élet pedig .... néha bizony , hogy jutalom . Az egyén erőfeszítéseinek jutalma .
Télen leromlik a szervezete szegénynek (kevés kaja , hideg) , aztán elkap minden bajt .
De legalább szabad, és nem kell szórakoztatnia mindenféle "macskás vénasszonyt"... Nem miskárolják ki, vadászhat kedvére, oda megy, ahová akar, ahová a lába viszi...
A halállal először egy döglött macska képében találkoztam 7 évesen. Az árokparton feküdt, és ették a kukacok... Előszörre nagyon megrémültem, de ugyanabban a pillanatban meg is nyugodtam, mert az ügy láthatóan nem okozott már szenvedést a halott cicusnak...
Aszisszük, az élet vmiféle jutalom, vagy hogy az egy olyan érték, ami mindent felülír, és a halál pedig büntetés... Pedig nem... Ezek csak vannak, nincsen minősége, h az élet "jó" a halál meg "rossz"...
Azt hiszem gondoskodó ösztönből hord haza a macska különféle jószágokat . Ahová hordja , ott az általa gazdának tekintett valaki .
Nem hálátlanok az enyémek , csak meghülyültek mostanában . Vagy unatkoznak , vagy beteg a Mancika (bár semmi baja nem látszik) és ezt érzik rajta , s el akarják távolítani . Mittomén' ... majd rákérdezek a dokinál .
Nem tudom .... majd a doki megmondja kell-e szuri .
Nem kijárósok (a 9.-ről bajos lenne) , én meg vigyázok ...fertőtlenítek , utcai cipőben nem mászkálok a lakásban . Unokám is tudja már , hogy cipő le , papucs fel . Hálisten' sok éve nem voltak betegek .