Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
Sajnos nincs meg egyben szabadon elérhetően. Itt 11 részletben van feltéve.
Hogy nagyon sokadszorra nézem, feltűnt, h a női munkát nagyon elnagyolva, nem a valósághoz hűen mutatják be. Mikor Gyurica késő este hazaér, még elbeszélget az először menstruáló kis védencével, leellenőrzi az alvó mentett gyerkőcöket, lefekteti a nagylányt, majd krumplit pucol a tucatnyi kölyöknek, végül órát javít... Mindezt 3 percben...
Érdekes ez a krumplipucolás, h a paprikáskrumpli elkészítését ezzel kezdik, pedig a hagymával kellene ugye. És az is érdekes, h időben, egy háziasszony mondjuk ezzel kezdené a késő esti teendőket, és közben beszélné meg az ügyes-bajos dolgokat a nagylánnyal... Am ez a krumpliizé beakadt az Édes Annában is, amikor Anna a kéményseprőnél készít paprikáskrumplit, h ő is a krumplipucevával kezdi...
Ez persze mindkét filmnél nagyon lényegtelen momentum, nem erről szólnak ezek a filmek. A nagy katarzis, a mondanivaló már annyira a véremmé vált, h nagyon sokadszori megtekintés után ez beakadt...
És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.
És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak? Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjuk fiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek.
(Jel. 6: 9-11)
Csakhogy lássuk a bibliai utalást is... Nagyon érdekes... Isten irtja a híveit... Pfff... Nem is értem, hogy lehet egy ilyen kegyetlen istenhez bizalommal fordulni...
Szóval a filmről lenne szó. Egyszerűen nem tudom megunni...
Én is szedek vitamint, de csak C-t meg kálciumot, vasat, magnéziumot. D vitamint nem szedek, mert eddig nem találtam hiteles forrást, h mégis mennyi lenne az ajánlott pótlás...
GI-diéta. Az ételek glikémiás indexét veszi figyelembe, azaz, h milyen az étel vércukor-szint-emelő hatása, és természetesen az alacsony indexű alapanyagokat lehet felhasználni. Én nem mentem bele nagyon, h hogy működik, csak használom. Havonta 1+ kilót tudok tőle leadni, ami nem sok, de már mozgással együtt november óta 11 kiló mínusznál járok. De sztem aki még innen van a változó kortól, annak jobb az anyagcseréje, és nekik hatásosabb. Nyilván a mozgás miatt veszítek zsírt, és remélhetőleg épül izom is, ezért kevés a súlyveszteség.
És mostmár tudok hagyományos ételeket is készíteni alacsony GI-szel. Igazából azért választottam ezt a diétát, mert azt ígérte, h nem kell éhezni, illetve volt kész étrend, ami nagyon kényelmessé tette a használatát, nem kellett számolgatni, sakkozgatni, csak teljesíteni a leírtakat. Úgy kezdtem neki, h az ajánlott ételeket két napra készítettem el, így nem kellett állandóan a kajával foglalkoznom. Most is úgy csinálom, és tudok a cukrosommal együtt enni, mert van egy cukorbeteg gondozottam is... :)
Ahol lakom/dolgozom, ide hoznak két-három hetente cukrászsüteményt. Ennél nem kell több. Télen szoktam készíteni kétszer túrórudi-tortát, mert csak azt tudok. Karácsonyra, meg a lányom szülinapjára. :)
Cukorból 1 kg fogy a háztartásomban évente. Xilitet használok, nekem az vált be. De abból sem sokat. Am érdekes, 1200-1400 kcal-os JI diétát csinálok, és amellett nem is nagyon kívánom az édeset. Én nagyon meg vok elégedve vele, szuper az emésztésem, és nincs tűrhetetlen éhség érzetem, és energikus is vok. Szóval ilyen fehérlisztes cukros izéket itt csak akkor eszel, ha hozol. :)
No ... lenyeltem az utolsó korty kávém , mehetek a dolgozóba . Kb. 2 óra alatt be is érek a Váci útra (60 km.-ről .... pusztulat a villamos , meg a pálya felújításokba !)
Épp most "szórakoztat" az egyik üldöző : mászik az ölembe , mert meg kell szeretgetni .... naponta többször .
.... és nem hagy békén , amíg nem dögönyözöm meg , nem játszunk egy kicsit . Ha kóbor állat lenne , ekkora szenvedésnek nem lenne kitéve . Helyette mehetne vadászni valami legyengült (esetleg beteg) élőlényre .
A másik meg le-föl mászkál a lakásban , mint egy idegzsába ....
Az üldözött meg evett , és bevackolt a vendégágy mögé .
De csak annyit : a macskás vénasszonyok épp csak nem törlik ki a macsekok seggét is . Olyan pocsék életük van szegény , szabadságukban korlátozott jószágoknak .
.... és hogy tudd ! ....a macska öntörvényű , nem szórakoztat , csak ha ő maga is úgy akarja . Szó szerint egyéniségek .
Az élet pedig .... néha bizony , hogy jutalom . Az egyén erőfeszítéseinek jutalma .
Télen leromlik a szervezete szegénynek (kevés kaja , hideg) , aztán elkap minden bajt .
De legalább szabad, és nem kell szórakoztatnia mindenféle "macskás vénasszonyt"... Nem miskárolják ki, vadászhat kedvére, oda megy, ahová akar, ahová a lába viszi...
A halállal először egy döglött macska képében találkoztam 7 évesen. Az árokparton feküdt, és ették a kukacok... Előszörre nagyon megrémültem, de ugyanabban a pillanatban meg is nyugodtam, mert az ügy láthatóan nem okozott már szenvedést a halott cicusnak...
Aszisszük, az élet vmiféle jutalom, vagy hogy az egy olyan érték, ami mindent felülír, és a halál pedig büntetés... Pedig nem... Ezek csak vannak, nincsen minősége, h az élet "jó" a halál meg "rossz"...