Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 304

Eccerűen nem értem a zembereket... 

A volt helyemen az utódom egy hülye. Ő egy ugyanolyan földönfutó, mint én. Vmit nagyon rosszul csinálhatott, mert a volt gazdám egyik pillanatról a másikra kirúgta. Nekem sír telefonba, nincs hová mennie, most egy ismerősénél fogja meghúzni magát ideiglenesen, és az a terve, h elmegy cigányokhoz dolgozni mezőgazdasági munkát vhová vidékre. Hiába mondtam neki, h szinte biztos, h csicskát csinálnak belőle, ne menjen. Hirdesse meg magát a FB csopikban, amit átküldtem neki, és biztos, h pillanatokon belül elkel 2-300 K-ért gondozóként, nem lehet vele beszélni. Csak sír, és hajthatatlan a nagy "tervében"...

Azt hittem magamról, h szerencsétlen sorsú embertársaimra nem tudok rossz szót mondani, de ez az eset kinyitotta a zsebemben a bicskát. Akkor baszódjon meg ott ahol van! 

Mikor meghalt a párom, és állást kerestem, értem is jöttek autóval, h levisznek vidékre "gondozónak". A kocsiban hárman ültek, egy nő, és két ffi. Hát még jó, h nem ültem be basszus, és elhajtottam őket a pcsába...

https://allas.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Idos_Apam_melle_ott_lakassal_Apolonot_keresek_89768690.htm

https://444.hu/2019/07/15/szarvason-mindenki-nev-szerint-ismeri-a-csicskakat

És ahelyett, h elmenne Győrbe 320-ért, elmegy cigányoknak csicskának... Az ész megáll...

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 1 303
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 1 302

https://videa.hu/videok/film-animacio/az-otodik-pecset-1.-1976-film-fabri-Vd0uzM7lVmhIZnce

Sajnos nincs meg egyben szabadon elérhetően. Itt 11 részletben van feltéve.

Hogy nagyon sokadszorra nézem, feltűnt, h a női munkát nagyon elnagyolva, nem a valósághoz hűen mutatják be. Mikor Gyurica késő este hazaér, még elbeszélget az először menstruáló kis védencével, leellenőrzi az alvó mentett gyerkőcöket, lefekteti a nagylányt, majd krumplit pucol a tucatnyi kölyöknek, végül órát javít... Mindezt 3 percben...

Érdekes ez a krumplipucolás, h a paprikáskrumpli elkészítését ezzel kezdik, pedig a hagymával kellene ugye. És az is érdekes, h időben, egy háziasszony mondjuk ezzel kezdené a késő esti teendőket, és közben beszélné meg az ügyes-bajos dolgokat a nagylánnyal... Am ez a krumpliizé beakadt az Édes Annában is, amikor Anna a kéményseprőnél készít paprikáskrumplit, h ő is a krumplipucevával kezdi... 

Ez persze mindkét filmnél nagyon lényegtelen momentum, nem erről szólnak ezek a filmek. A nagy katarzis, a mondanivaló már annyira a véremmé vált, h nagyon sokadszori megtekintés után ez beakadt... 

Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 301

Akkor nézzük:

Ötödik pecsét:

„És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.

És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak? Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjuk fiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek.

”

– (Jel. 6: 9-11)

Csakhogy lássuk a bibliai utalást is... Nagyon érdekes... Isten irtja a híveit... Pfff... Nem is értem, hogy lehet egy ilyen kegyetlen istenhez bizalommal fordulni... 

Szóval a filmről lenne szó. Egyszerűen nem tudom megunni... 

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 300

Én is szedek vitamint, de csak C-t meg kálciumot, vasat, magnéziumot. D vitamint nem szedek, mert eddig nem találtam hiteles forrást, h mégis mennyi lenne az ajánlott pótlás... 

Előzmény: Törölt nick (299)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 299

Vitamint szedek és húst eszek

Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 298

Ahhjajj. Az gond, mert vhogy a fehérjét, kálciumot be kell vinni a szervezetbe. Te mivel pótolod, vagy helyettesíted?

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 297

Köszönöm, elolvastam a két cikket.

Van mit megszívlelni belőle. A gondom az, hogy a tejes, joghurtos dolgok engem meghajtanak

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 296

Elírtam... :) Nem dzséj, hanem dzsí... :)))

GI-diéta. Az ételek glikémiás indexét veszi figyelembe, azaz, h milyen az étel vércukor-szint-emelő hatása, és természetesen az alacsony indexű alapanyagokat lehet felhasználni. Én nem mentem bele nagyon, h hogy működik, csak használom. Havonta 1+ kilót tudok tőle leadni, ami nem sok, de már mozgással együtt november óta 11 kiló mínusznál járok. De sztem aki még innen van a változó kortól, annak jobb az anyagcseréje, és nekik hatásosabb. Nyilván a mozgás miatt veszítek zsírt, és remélhetőleg épül izom is, ezért kevés a súlyveszteség.

Itt tudod megnézni, h mi ez:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/gi-dieta__hatasos_fogyokura/20070427144923

És itt van teljes 5 hetes étrend:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/5_hetes_fogyokuraprogram_gi_dieta_mintaetrenddel_1_het/20140115145100

De megvettem ezt a könyvet is:

https://moly.hu/konyvek/susanna-holt-gi-etrend

És mostmár tudok hagyományos ételeket is készíteni alacsony GI-szel. Igazából azért választottam ezt a diétát, mert azt ígérte, h nem kell éhezni, illetve volt kész étrend, ami nagyon kényelmessé tette a használatát, nem kellett számolgatni, sakkozgatni, csak teljesíteni a leírtakat. Úgy kezdtem neki, h az ajánlott ételeket két napra készítettem el, így nem kellett állandóan a kajával foglalkoznom. Most is úgy csinálom, és tudok a cukrosommal együtt enni, mert van egy cukorbeteg gondozottam is... :)

Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 295

Ez a diéta érdekelne. Leírod? 

Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 294

Ahol lakom/dolgozom, ide hoznak két-három hetente cukrászsüteményt. Ennél nem kell több. Télen szoktam készíteni kétszer túrórudi-tortát, mert csak azt tudok. Karácsonyra, meg a lányom szülinapjára. :) 

Cukorból 1 kg fogy a háztartásomban évente. Xilitet használok, nekem az vált be. De abból sem sokat. Am érdekes, 1200-1400 kcal-os JI diétát csinálok, és amellett nem is nagyon kívánom az édeset. Én nagyon meg vok elégedve vele, szuper az emésztésem, és nincs tűrhetetlen éhség érzetem, és energikus is vok. Szóval ilyen fehérlisztes cukros izéket itt csak akkor eszel, ha hozol. :)

Előzmény: Törölt nick (293)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 293

Hú, a smoothiekat nagyon szeretem. Főleg a mangósat. Szerencsére nem vagyok semmire allergiás.

Egyáltalán nem is csinálsz/veszel sütiket?

Előzmény: Törölt nick (292)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 292

Tessék! Egy kis smoothie. Avokádó-eper, hm? Remélem nem vagy allergiás egyikre sem. :) 

Sajnos sütivel nem tudlak kínálni. Az nincs nálam... :)

Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 291

Valami hideget kérnék. Érdekes, mostanában azt kívánom italban is, ételben is. Akkor is, ha nincs rekkenő hőség

Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 290

Mi a gyilkosság?

Eszébe jut vkinek azon filozofálgatni, h ez miért rossz? Vagyhogy relatíve rossz? Hogy tulképpen jó is lehet?

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 289

Ha valaki szolga, az degradáló?

Mi jut eszedbe a szolga, és a gazda szóról, hm?

Előzmény: Anyóca99 (284)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 288

Az önállóságot nem korlátozza a gazdásság... Nem rab-szolgaságról van szó... 

Előzmény: Anyóca99 (284)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 287

Sziaaa! Hát hogyne! Tessék helyet foglalni! :) Mit hozhatok a kedves vendégnek?

Tányérok nem repülnek, de néha egyik vendég bokán rúgja a másikat a terítő alatt... Ez is illetlenség, de nem tuggyuk elkerülni sajnos... :)

Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 286

Szabad bejönni?

A repülő tányérok elől majd elkapom a fejem ;-)

Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.23 0 0 285

No ... lenyeltem az utolsó korty kávém , mehetek a dolgozóba . Kb. 2 óra alatt be is érek a Váci útra  (60 km.-ről .... pusztulat a villamos , meg a pálya felújításokba !)

Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.23 0 1 284

Nem sértődtem meg . Akkor sem , ha nincs az idézőjel . Ahhoz több kell ....:-)

Semmi bajom a gazda kifejezéssel , ha ott , és úgy van használva , ahol nem degradáló . Embernek nem gazdája egy másik ember . Önálló lények .

Max az egyik rá van szorulva a másikra , és ezt kölcsönösségi alapon kiegyenlítik .

Pénzzel , érzelemmel , oda-vissza segítséggel .

Szerintem  közösségi lények vagyunk .

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 1 283

A kóbor macskákat és embereket börtönbe kell csukni.

Ha akarsz tapsikolhacc, én nem tapsikolok... :)

Előzmény: kopaszmacska (278)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.23 0 1 282

Épp most  "szórakoztat" az egyik   üldöző : mászik az ölembe , mert meg kell szeretgetni .... naponta többször .

.... és nem hagy békén , amíg nem dögönyözöm meg , nem játszunk egy kicsit . Ha kóbor állat lenne , ekkora szenvedésnek nem lenne kitéve . Helyette mehetne vadászni valami legyengült (esetleg beteg) élőlényre .

A másik meg le-föl mászkál a lakásban , mint egy idegzsába ....

Az üldözött meg evett , és bevackolt a vendégágy mögé .

Valami nagyon nem stimmel velük .

Előzmény: Anyóca99 (280)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 281

Direkt idézőjelbe tettem külön neked a "macskás vénasszonyt", nehogy valami félremenjen. Nem sikerült.

Akkor te, mint gazda nem szereted a gazda kifejezést? Vagy akkor hogyan értsem?

Hallottál már a trsdlmi mobilitás fogalmáról? 

Szted az ember hópárduc, vagy farkas? Úgy értem, h magányos, vagy közösségi lény?

Előzmény: Anyóca99 (280)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.23 0 1 280

Erre most nagyon csúnyákat tudnék írni .

De csak annyit : a macskás vénasszonyok épp csak nem törlik ki a macsekok seggét  is . Olyan pocsék életük van szegény , szabadságukban korlátozott jószágoknak .

.... és hogy tudd ! ....a macska öntörvényű , nem szórakoztat , csak ha ő maga is úgy akarja . Szó szerint egyéniségek .

Az élet pedig .... néha bizony , hogy jutalom . Az egyén erőfeszítéseinek jutalma . 

Másoknak meg büntetés . Majdhogynem vegetáció .

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.22 -2 0 279

A házi... :)"

Pálinka?

Előzmény: MrJones512 (259)
kopaszmacska Creative Commons License 2019.07.22 0 1 278

És mi a különbség a kóbor macska és a hajléktalan, kukából guberáló ember között?

Az elméleted szerint semmi, hiszen élet-élet, tapsikoljunk, hogy legalább mindkettő szabad.

Igazad van, tök mindegy, hogy itt a földön ki és hogyan hagyja el a porhüvelyét... 

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.22 0 0 277

Ezért vagy itt te! :)

Vegyél egy kis gyümit! :)

Ha pájinkában jobb' szereted, aszt is hozok! :)

Előzmény: robopassmeet (276)
robopassmeet Creative Commons License 2019.07.22 0 0 276

:-)) Csak pozitívan, elvtársak:-)

Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.22 0 0 275

Télen leromlik a szervezete szegénynek (kevés kaja , hideg) , aztán elkap minden bajt .

De legalább szabad, és nem kell szórakoztatnia mindenféle "macskás vénasszonyt"... Nem miskárolják ki, vadászhat kedvére, oda megy, ahová akar, ahová a lába viszi...

A halállal először egy döglött macska képében találkoztam 7 évesen. Az árokparton feküdt, és ették a kukacok... Előszörre nagyon megrémültem, de ugyanabban a pillanatban meg is nyugodtam, mert az ügy láthatóan nem okozott már szenvedést a halott cicusnak... 

Aszisszük, az élet vmiféle jutalom, vagy hogy az egy olyan érték, ami mindent felülír, és a halál pedig büntetés... Pedig nem... Ezek csak vannak, nincsen minősége, h az élet "jó" a halál meg "rossz"... 

Előzmény: Anyóca99 (274)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!