Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.25 -1 0 325

Az a csoda , hogy nem hibbantál meg ekkora veszteség miatt . Ráadásul egyik a másik után .

Előzmény: Törölt nick (323)
Shangri-La Creative Commons License 2019.07.25 0 2 324

Szerintem az Indexnél változott. Az otthoni gépemről jó pár hónapja nem tudok képet betenni, korábban évekig jó volt. Ugyanakkor a két benti gépről simán tudok. (Mindegyiken XP, otthon Firefox, bent egy Firefox, egy Chrome.)

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 0 1 323

Ha jobban belegondolok, igen. Igazad van. Mikor ott ültem a kongó, üres lakásban két nappal a kedvesem, és két héttel az édesanyám temetése után azzal a teherrel, h három hónapon belül távoznom kell, és feladtam a hirdetéseimet, mikor megcsörrent a telefonom, mindig azzal a reménnyel nyúltam utána, h talán most jól meg tudom baszatni magam.

Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 0 2 322

https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/2314312431937245/

https://index.hu/belfold/2019/07/25/battonyai_rem_millios_karterites_borton_korulmenyek/

A FB-s link egy tárgyalást mutat amely egy hajléktalanságban szenvedő ember bírósági tárgyalását közvetíti, amelyen az érintett személy nem vehet részt, és nyilvánvalóan azért élt életvitelszerűen a közterületet, mert szegény (bár az alkotmány tiltja ezt az állapotot), és nem akarta igénybe venni az illusztrált minőségű "ellátást".

Az Index cikke arról számol be, h egy kegyetlen, szadista gyilkos, aki áldozatát a éveken keresztül a legkülönfélébb brutális kínzásokkal gyötörte hogyan tehet szert milliókra kifogásolva a fogvatartása körülményeit.Természetesen az ügyeit eldöntő tárgyalásokon ő személyesen is részt vehetett...

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 -2 1 321
Hiszi a piszi.
A megdugási kísérleteket.
Te szeretted volna, mondd azt....
Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 0 320

Tényleg nem gondoltam volna.

Azt hittem, az ápolási terület...az valami nagyon komoly (Az is)

És eszembe sem jutna ilyenkor, h más is van

Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 319

Bizony! Még cifrábbak vannak. Mikor álláskeresőbe voltam, minden második megkeresésem meg akart dugni. Pedighát teljesen hétköznapi kis nő vok, és a hirdetésben megjelentetett fotó sem volt semmi extra. Nagykabátban vagyok látható! Baaazmeeg... Pfff...

Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 0 318

Hú, nem is gondoltam volna, h ilyen dolgok is történnek

Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 317

Nagyon nagyon óvatos vagyok. Iszonyú rémtörténetek vannak a szakmámban. 100szor meggondolok mindent. Most nemrég olvastam FB csopiban, h minden le volt beszélve a gondozóval, az lemondott több másik lehetőséget, leutazott bőröndökkel Parasapusztára, és mikor már ott volt, akkor kapott egy sms-t, h mégiscsak lemondja a család, mer' úgy döntöttek, h mégiscsak marad a családi beosztás a gondozottnál... És ez a sztori mégcsak nem is olyan rémes... Van, h megütik a gondozót, enni nem kap, stb... Szóval vigyázok nagyon...

Előzmény: Anyóca99 (316)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.24 -1 0 316

Oké ... nem okoskodok ....

Előzmény: Törölt nick (315)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 315

Kedves Anyóca! Ne aggódj. Az utódommal ellentétben én nem vok hülye! Mindent mérlegelek, ne izgulj. Jó kis helyem van, nagyon szeretem.

Nálam a prioritás a hosszútáv. Ez az elsődleges. Második, h mennyire viselhető lelkileg. És harmadik helyen áll a lóvé. De ez ugye szintén nagyon fontos tényező. Nem mind1, h a zember 1, vagy 200 K-t kap. És amikor már a fizuk között 100 000-es különbözet van, akkor az azt jelenti, h egy telefont a hülyének is megér.

Én nem tom, h te hogy dolgozol, fix díjra, vagy %-ra, de sztem neked sem mind1 egy másfélszeres díj. Azért megnézed legalább, h milyen feltételekkel lenne az a munka nem? 

Előzmény: Anyóca99 (314)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.24 -1 1 314

Nem érzed igazán jól magad a mostani helyeden ? Vagy miért kacsingatsz Győr felé ?

Lehet ott csak egy  ember lenne a gondod , de 79 éves ..... oszt' ki tudja meddig él ....te meg költözhetsz újra .

Itt  meg ha egy valaki elköltözik az örök vadászmezőre , még mindig szükség lesz rád .

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 313

Nem lehet. Aszonta bízzam rá, ő tudja, mit csinál. No, akkor téma lezárva. Nem érdekel tovább az ügy. Majd fogom én őt követgetni gugli mapson, h engem is megtaláljanak a cigányai... Nekem ez nem hiányzik...

Mingyár' felhívom szépen a neki küldött 320-as győri melót, és szépen nem gondolok senkire magamon kívül...

Előzmény: next_opponent (312)
next_opponent Creative Commons License 2019.07.24 -1 1 312

Ha tényleg segíteni akarsz neki, akkor ne hagyd. Ha meg mindenáron oda akar menni, ahol szerinted veszélyes, akkor menjen bekapcsolt mobillal, és ossza meg veled a helyet, amerre épp van (google maps). Ha bármiért megállnak, vagy megszűnik a szolgáltatás, legalább tudod (és a rendőrök is), hogy merre keressétek.

Előzmény: Törölt nick (304)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 -1 0 311

Érdekes, h csakazértis ellenáll a jó szónak, pedig még pénzben is több lenne

Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 310

Ebben az a nagyon szomorú, h az ilyen viselkedés rányomja a bélyegét az összes többi sorstársára is, és ha lecsúszik, szinte joggal mondják, h "maga akarta". Ugyanakkor kétségtelen tény, h csicskáztatni, rabságban tartani embereket bűn. Ez kb olyan, h pl. épeszű nő nem megy ki meztelenül az utcára, mert baja esik. Uakkor az erőszak akkor is bűn, ha egy olyan nőt érint, aki történetesen meztelenül flangált az utcán. Szóval nem eccerű kérdések ezek. De ha az ember tuggya, akkor törekedjen arra, h elkerülje a bajt.

Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 309

Erre mondják, hogy a saját életét mindenki ott rontja el, ahol akarja

MrJones512 Creative Commons License 2019.07.24 0 1 308
"Ott sztem történhetett más is, amiről nekem nem számolt be..."

Hát vagy betakarta, vagy nagyon reális esélye volt a dolognak.
Oszt' így reagálták le.
Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 307

Ott sztem történhetett más is, amiről nekem nem számolt be...

Dzsonszikám a mai világban nem rúgnak ki embereket egyik napról a másikra...

Pláne úgy nem, h most a volt gazdámat a sokgyerkes tesója fogja gondozni, aki Bivalyborzasztón lakik. Onnan fog feljárni Pestre. Ráadásul annak is egy olyan férje van, h púp a hátára. Nem tudom, h a hajnali szarásokat hogyan fogják kivitelezni pl... 

Előzmény: MrJones512 (306)
MrJones512 Creative Commons License 2019.07.24 0 1 306
Türelem. :)
Tönkrevágta az egóját/önbecsülését a féreg, ennyi az egész. Rongyot csinált belőle, oszt' most eldobja.
Te is csak néhány fokkal "néztél ki" jobban, mikor ott hagytad, és még mindig hevered kifele.
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 305

Mingyár én hívom fel ezt a győri munkát...

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.24 0 1 304

Eccerűen nem értem a zembereket... 

A volt helyemen az utódom egy hülye. Ő egy ugyanolyan földönfutó, mint én. Vmit nagyon rosszul csinálhatott, mert a volt gazdám egyik pillanatról a másikra kirúgta. Nekem sír telefonba, nincs hová mennie, most egy ismerősénél fogja meghúzni magát ideiglenesen, és az a terve, h elmegy cigányokhoz dolgozni mezőgazdasági munkát vhová vidékre. Hiába mondtam neki, h szinte biztos, h csicskát csinálnak belőle, ne menjen. Hirdesse meg magát a FB csopikban, amit átküldtem neki, és biztos, h pillanatokon belül elkel 2-300 K-ért gondozóként, nem lehet vele beszélni. Csak sír, és hajthatatlan a nagy "tervében"...

Azt hittem magamról, h szerencsétlen sorsú embertársaimra nem tudok rossz szót mondani, de ez az eset kinyitotta a zsebemben a bicskát. Akkor baszódjon meg ott ahol van! 

Mikor meghalt a párom, és állást kerestem, értem is jöttek autóval, h levisznek vidékre "gondozónak". A kocsiban hárman ültek, egy nő, és két ffi. Hát még jó, h nem ültem be basszus, és elhajtottam őket a pcsába...

https://allas.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Idos_Apam_melle_ott_lakassal_Apolonot_keresek_89768690.htm

https://444.hu/2019/07/15/szarvason-mindenki-nev-szerint-ismeri-a-csicskakat

És ahelyett, h elmenne Győrbe 320-ért, elmegy cigányoknak csicskának... Az ész megáll...

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 1 303
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 1 302

https://videa.hu/videok/film-animacio/az-otodik-pecset-1.-1976-film-fabri-Vd0uzM7lVmhIZnce

Sajnos nincs meg egyben szabadon elérhetően. Itt 11 részletben van feltéve.

Hogy nagyon sokadszorra nézem, feltűnt, h a női munkát nagyon elnagyolva, nem a valósághoz hűen mutatják be. Mikor Gyurica késő este hazaér, még elbeszélget az először menstruáló kis védencével, leellenőrzi az alvó mentett gyerkőcöket, lefekteti a nagylányt, majd krumplit pucol a tucatnyi kölyöknek, végül órát javít... Mindezt 3 percben...

Érdekes ez a krumplipucolás, h a paprikáskrumpli elkészítését ezzel kezdik, pedig a hagymával kellene ugye. És az is érdekes, h időben, egy háziasszony mondjuk ezzel kezdené a késő esti teendőket, és közben beszélné meg az ügyes-bajos dolgokat a nagylánnyal... Am ez a krumpliizé beakadt az Édes Annában is, amikor Anna a kéményseprőnél készít paprikáskrumplit, h ő is a krumplipucevával kezdi... 

Ez persze mindkét filmnél nagyon lényegtelen momentum, nem erről szólnak ezek a filmek. A nagy katarzis, a mondanivaló már annyira a véremmé vált, h nagyon sokadszori megtekintés után ez beakadt... 

Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 301

Akkor nézzük:

Ötödik pecsét:

„És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.

És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak? Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjuk fiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek.

– (Jel. 6: 9-11)

Csakhogy lássuk a bibliai utalást is... Nagyon érdekes... Isten irtja a híveit... Pfff... Nem is értem, hogy lehet egy ilyen kegyetlen istenhez bizalommal fordulni... 

Szóval a filmről lenne szó. Egyszerűen nem tudom megunni... 

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 300

Én is szedek vitamint, de csak C-t meg kálciumot, vasat, magnéziumot. D vitamint nem szedek, mert eddig nem találtam hiteles forrást, h mégis mennyi lenne az ajánlott pótlás... 

Előzmény: Törölt nick (299)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 299

Vitamint szedek és húst eszek

Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 298

Ahhjajj. Az gond, mert vhogy a fehérjét, kálciumot be kell vinni a szervezetbe. Te mivel pótolod, vagy helyettesíted?

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 297

Köszönöm, elolvastam a két cikket.

Van mit megszívlelni belőle. A gondom az, hogy a tejes, joghurtos dolgok engem meghajtanak

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.23 0 0 296

Elírtam... :) Nem dzséj, hanem dzsí... :)))

GI-diéta. Az ételek glikémiás indexét veszi figyelembe, azaz, h milyen az étel vércukor-szint-emelő hatása, és természetesen az alacsony indexű alapanyagokat lehet felhasználni. Én nem mentem bele nagyon, h hogy működik, csak használom. Havonta 1+ kilót tudok tőle leadni, ami nem sok, de már mozgással együtt november óta 11 kiló mínusznál járok. De sztem aki még innen van a változó kortól, annak jobb az anyagcseréje, és nekik hatásosabb. Nyilván a mozgás miatt veszítek zsírt, és remélhetőleg épül izom is, ezért kevés a súlyveszteség.

Itt tudod megnézni, h mi ez:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/gi-dieta__hatasos_fogyokura/20070427144923

És itt van teljes 5 hetes étrend:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/5_hetes_fogyokuraprogram_gi_dieta_mintaetrenddel_1_het/20140115145100

De megvettem ezt a könyvet is:

https://moly.hu/konyvek/susanna-holt-gi-etrend

És mostmár tudok hagyományos ételeket is készíteni alacsony GI-szel. Igazából azért választottam ezt a diétát, mert azt ígérte, h nem kell éhezni, illetve volt kész étrend, ami nagyon kényelmessé tette a használatát, nem kellett számolgatni, sakkozgatni, csak teljesíteni a leírtakat. Úgy kezdtem neki, h az ajánlott ételeket két napra készítettem el, így nem kellett állandóan a kajával foglalkoznom. Most is úgy csinálom, és tudok a cukrosommal együtt enni, mert van egy cukorbeteg gondozottam is... :)

Előzmény: Törölt nick (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!