Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
Ez olyan kínjában alkotott szak-kifejezés . Hétköznapi ember jószerivel asse' tudja eszik vagy isszák . Fogalmam nincs , miért jobb az igazán kifejező magyar szavak helyett idegen kifejezéseket , tudományos/közgazdasági szakszavakat használni .
Ha azt mondod földönfutó/hajléktalan , azt mindenki érti .
.... és igen .... ha belegondolsz , a hajléktalan lét szenvedés . Alapvető létszükséglet , hogy ehess/ihass/lakhass .
Szerintem az Indexnél változott. Az otthoni gépemről jó pár hónapja nem tudok képet betenni, korábban évekig jó volt. Ugyanakkor a két benti gépről simán tudok. (Mindegyiken XP, otthon Firefox, bent egy Firefox, egy Chrome.)
Ha jobban belegondolok, igen. Igazad van. Mikor ott ültem a kongó, üres lakásban két nappal a kedvesem, és két héttel az édesanyám temetése után azzal a teherrel, h három hónapon belül távoznom kell, és feladtam a hirdetéseimet, mikor megcsörrent a telefonom, mindig azzal a reménnyel nyúltam utána, h talán most jól meg tudom baszatni magam.
A FB-s link egy tárgyalást mutat amely egy hajléktalanságban szenvedő ember bírósági tárgyalását közvetíti, amelyen az érintett személy nem vehet részt, és nyilvánvalóan azért élt életvitelszerűen a közterületet, mert szegény (bár az alkotmány tiltja ezt az állapotot), és nem akarta igénybe venni az illusztrált minőségű "ellátást".
Az Index cikke arról számol be, h egy kegyetlen, szadista gyilkos, aki áldozatát a éveken keresztül a legkülönfélébb brutális kínzásokkal gyötörte hogyan tehet szert milliókra kifogásolva a fogvatartása körülményeit.Természetesen az ügyeit eldöntő tárgyalásokon ő személyesen is részt vehetett...
Bizony! Még cifrábbak vannak. Mikor álláskeresőbe voltam, minden második megkeresésem meg akart dugni. Pedighát teljesen hétköznapi kis nő vok, és a hirdetésben megjelentetett fotó sem volt semmi extra. Nagykabátban vagyok látható! Baaazmeeg... Pfff...
Nagyon nagyon óvatos vagyok. Iszonyú rémtörténetek vannak a szakmámban. 100szor meggondolok mindent. Most nemrég olvastam FB csopiban, h minden le volt beszélve a gondozóval, az lemondott több másik lehetőséget, leutazott bőröndökkel Parasapusztára, és mikor már ott volt, akkor kapott egy sms-t, h mégiscsak lemondja a család, mer' úgy döntöttek, h mégiscsak marad a családi beosztás a gondozottnál... És ez a sztori mégcsak nem is olyan rémes... Van, h megütik a gondozót, enni nem kap, stb... Szóval vigyázok nagyon...
Kedves Anyóca! Ne aggódj. Az utódommal ellentétben én nem vok hülye! Mindent mérlegelek, ne izgulj. Jó kis helyem van, nagyon szeretem.
Nálam a prioritás a hosszútáv. Ez az elsődleges. Második, h mennyire viselhető lelkileg. És harmadik helyen áll a lóvé. De ez ugye szintén nagyon fontos tényező. Nem mind1, h a zember 1, vagy 200 K-t kap. És amikor már a fizuk között 100 000-es különbözet van, akkor az azt jelenti, h egy telefont a hülyének is megér.
Én nem tom, h te hogy dolgozol, fix díjra, vagy %-ra, de sztem neked sem mind1 egy másfélszeres díj. Azért megnézed legalább, h milyen feltételekkel lenne az a munka nem?
Nem lehet. Aszonta bízzam rá, ő tudja, mit csinál. No, akkor téma lezárva. Nem érdekel tovább az ügy. Majd fogom én őt követgetni gugli mapson, h engem is megtaláljanak a cigányai... Nekem ez nem hiányzik...
Mingyár' felhívom szépen a neki küldött 320-as győri melót, és szépen nem gondolok senkire magamon kívül...
Ha tényleg segíteni akarsz neki, akkor ne hagyd. Ha meg mindenáron oda akar menni, ahol szerinted veszélyes, akkor menjen bekapcsolt mobillal, és ossza meg veled a helyet, amerre épp van (google maps). Ha bármiért megállnak, vagy megszűnik a szolgáltatás, legalább tudod (és a rendőrök is), hogy merre keressétek.
Ebben az a nagyon szomorú, h az ilyen viselkedés rányomja a bélyegét az összes többi sorstársára is, és ha lecsúszik, szinte joggal mondják, h "maga akarta". Ugyanakkor kétségtelen tény, h csicskáztatni, rabságban tartani embereket bűn. Ez kb olyan, h pl. épeszű nő nem megy ki meztelenül az utcára, mert baja esik. Uakkor az erőszak akkor is bűn, ha egy olyan nőt érint, aki történetesen meztelenül flangált az utcán. Szóval nem eccerű kérdések ezek. De ha az ember tuggya, akkor törekedjen arra, h elkerülje a bajt.
Ott sztem történhetett más is, amiről nekem nem számolt be...
Dzsonszikám a mai világban nem rúgnak ki embereket egyik napról a másikra...
Pláne úgy nem, h most a volt gazdámat a sokgyerkes tesója fogja gondozni, aki Bivalyborzasztón lakik. Onnan fog feljárni Pestre. Ráadásul annak is egy olyan férje van, h púp a hátára. Nem tudom, h a hajnali szarásokat hogyan fogják kivitelezni pl...
Türelem. :)
Tönkrevágta az egóját/önbecsülését a féreg, ennyi az egész. Rongyot csinált belőle, oszt' most eldobja.
Te is csak néhány fokkal "néztél ki" jobban, mikor ott hagytad, és még mindig hevered kifele.