A wikihez még pluszban csak annyi hogy ha megoldható valami rendesebb helyre feltölteni a hammond-club.atw.hu oldalra általam kitett eredeti szabadalmi bejelentéseit Laurens úrnak, teljesebb lenne a történet... (csak javaslat) :)
Had csatlakozzam a gratulálók sorába ha megengeditek, remek munka Zsolti! Csak így tovább! Ráadásul a legjobb helyre írtad le az infokat, a wiki elég olvasott és keresett "fórum" A dolog pikantériája hogy eddig még sosem jutott eszembe a wikin hammond után kutatni, de egyetértek azon véleménnyel is ami a jelen fórumot és információs értékét méltatja, Tube szaktárs és mások gondos tapasztalatai fényében. Amúgy korábban én is hasonló és átfogó írást javasoltam neked Tube, hogy szakértelmeddel áttekinthetővé tedd mindazt amit a hammondról illik és kell tudni. :) végre megszületett! Szerintem nemzetközi mezőnyben is derekasan megállná helyét a topic csapata, tudása és a legenda iránt érzett elhivatottsága!
Hát akkor aktuálisan: Boldog, Békés Karácsonyt, minden kedves hammond fórumos szaktársnak és természetesen kedves családtagjaiknak! Az új esztendőben pedig mégtöbb hammond közeli élményt és jobbnál jobb koncerteket!
Valamelyik nap elkaptam a Letterman-show-t a tv-ben, Paul Shaffer olyan fincsi Hammondos betéteket játszott(Green Onions, Back at the Chicken Shack...), hogy kénytelen voltam végignézni az egészet. :)
Gratulálok, végre méltó színvonalú bejegyzést kapott a Hangszer. Annak idején amúgy még én nyitottam meg a Hammond orgona oldalt a Wikipédián, s még most is van pár általam írt bekezdés, mondat, aminek örülök :-).
Boldog Karácsonyt mindenkinek, akinek Hammond dobog a szíve helyén!
Jó az írás! Nem is gondoltam, hogy a II.világháborúba vittek hammondokat a vitézek szórakoztatására..... Úgylátszik pénz, emberélet akkor sem számított:-(
Csatlakozom a kellemes ünnepeket kívánókhoz. Mindenkinek boldog, békés karácsonyt kívánok! Remélem holnap már nem lesz tülekedés a plázák környékén..... Ma háromszor akarták összetörni a kocsimat a shoppingolni sietők:-( Pedig nem is vásárolni mentem.
Azért szép az élet, amíg van egy pár jóhangú Hammond!:-) Szent este remélem a mienk is felcsendül megint...
Kedves Topiktársak! Én is szeretném megköszönni mindazt a tengersok információt, amit tőletek tanultam, mindennap csüngök a fórumon, mostanában inkább csak figyelve, mert ehhez fogható brilliáns topikot ritkán talál az ember. Boldog Hammondos Karácsonyt kívánok mindenkinek ozjo
Gratulálok Zsolt, és köszönjük mindazt, amit ebben az évben is tettél, és teszel mindnyájunk '' szenvedélye ''érdekében. Békés, boldog karácsonyt Neked, és családodnak .
Megpróbáltam nem elveszni a részletekben, de mégis teljes alapossággal ismertetni a típusokat a kezdetektől napjainkig. Remélem sikerült valamennyire. Jó olvasást kívánok.
Ha figyelmesen végig olvastad volna az ajánlott szakirodalmat, tudnád, hogy melyik paraméterét kell figyelembe venni a hangszórónak a doboz méretezéskor.:-)
Egyébként a gyári ár, nem ugyanaz, mint a kereskedői! Nyugaton bevett szokás a 100-400! %os haszon.
Nem véletlen, hogy az autógyártók is fellázadtak a kereskedők 100%-os hasznán....
Natessék! Akkor mésem 500e? :) (valahogy én is így saccoltam, csak még kicsit feljebb is) A kérdés kérdése, hogy legalább 80-90%-ra megközelíti-e hangban az eredetit! (régen egy haverom próbált Peavey billentyűalapot klónozni, hangszórót sikerült is "eredetiazonos"-ként beszerezni - nem scorpion, hanem selection - a munkahelyén keresztül, de hiába volt az aranykezű asztalos szomszédja, a láda csak nem akart úgy szólni... Többet nem tudok mert akkor még csak kisfiú voltam) :)
Nekem is az a meglátásom, illetve meghallásom, hogy a Lezlik csak kis mértékben tesznek hozzá a Hammondos soundhoz. Főleg, ha leszedett hátlapokkal van bemikrofonozva!! Egy Mos-fet-es erősítő hasonló elven működik mint az elektroncső. Ezért közelít az ára a csöves erősítőkhöz.