Keresés

Részletes keresés

_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 588

Na jó, igazad van: sajt+felvágott+szőlő... Az is jó. :)

Előzmény: Yogi (586)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 587

Az ér, ha valaki iszik, és sajtot is eszik? :)

Előzmény: Yogi (586)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 586

Én sem iszom, így az űrt kénytelen vagyok sajttal kitölteni.

Előzmény: _Nyuszi (584)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 585

Tarsolylemezt és könyvdíszt is, de rengeteg hagyományosabb ékszere is volt.

Előzmény: nofRETRO (583)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 584

Jaj, a finom sajtok.... :)

Dióval, finom borral... :(

Talán emiatt sajnálom a legjobban, hogy nem iszok.

Kisebb koromban a szövés-fonás nagyon lekötött. Talán jobban, mint a könyvek. :) Istenem, mennyit jártam kézműves táborokba... :)

Előzmény: Goldman Emma (580)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 583

Köszönöm, az is felmerült bennem, de nem gondoltam, hogy ilyen helyen bemutatót tart. Vagy esetleg lószerszámhoz csinál díszítéseket? Tarsolylemezt? Van jobboldalt egy könyv is, azt is elláták időnként fém díszekkel. Csak azért mondom, mert háziipari munkákat gondolok itt.

Előzmény: Yogi (582)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 582

A kékkötényes úr ötvös - a képen nem látszik, hogy a tálban valami bitumenszerű anyag van, azon fekszik az ezüst lapocska, amit hátulról domborít:

Előzmény: nofRETRO (578)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 581

Éhes lettem én is.

De most figyelemelterelésként megnézem ezt: Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van, szánom bánom, de néha jó egy kis vidámság :)

Előzmény: Goldman Emma (580)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 580

Nekem ezek a zöld posztókecskék (?) tetszenek a legjobban, de a nemeztutyi se kutya. A sajtoktól meg jó éhes lettem, nem kell ehhez csinos áruslány. :)

Előzmény: Yogi (577)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 579

gyakorlatilag nincs off

Előzmény: Yogi (575)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 578

Igazán köszönöm az élménybeszámolót ! :)

A kékkötényes úr mit gyárt? Valami bőrrátétes akármit? Mintha bőrt domborítana, de ez csak tipp.

Előzmény: Yogi (576)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 577

Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 576

Persze a telefonom félúton lemerült, így csak 350 képet csináltam:

Előzmény: Yogi (575)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 575

Ha Budapestről beszélek, az itt offnak számít?
Voltam a Mesterségek ünnepén a Várban és hoztam szuvenírt: kétféle sajtot (az egyiket azért, mert finom, a másikat meg mert nagyon csinos lány árulta), és persze könyveket, egyebek mellett a Múzeumi füzetek sorozat A középkori Buda és Pest című számát. Pedig csak nézelődni indultam.

_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 574

Pedig vannak kényelmes szabásúak is, ha esetleg ez okozna gondot. :)

Meg vannak apró lehetőségek, amitől nem lesz egyen. Én pl. nem hordok övet hozzá. :-)

Előzmény: Boszorka (573)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.18 0 0 573

Ez nem lenne az esetem. Különben is, minden egyenruhát utálok.

Előzmény: Yogi (571)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 572

Istenem, micsoda színkombináció... Gyönyörű lehetett. Kifejezetten az alkalmazottak kínzására találták ki?

Előzmény: Yogi (571)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 571

Az a vicces, hogy én is konzervatívnak mondom magam, csak persze nálam mást jelent.

A lényeg, hogy mndenki érezze jól magát a ruhájában. Emlékszem 94-ben az FMH-ban egyenruhát akartak rámadni: sötétzöld inget mélylila nadrággal. Nem sikerült.

Előzmény: Boszorka (565)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 570

Vastag (minimum 40 den), színes, jóesetben mintás combfix. Aminek a mintája nem túl extrém a férfiak körében... Szinte lehetetlen a beszerzése. :(

Előzmény: Goldman Emma (569)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 569

:-D Éppen hogy ősszel van szükség a vidám színekre! Akadnak kollégáim, akik kifejezetten közösségi közérzetjavító intézkedésként tekintenek a kollekciómra, és egy-egy bánatos fekete vagy barna láttán - csík és pötty ide vagy oda - követelik a narancs- és citromsárga darabokat.

Előzmény: _Nyuszi (568)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 568

Ne is mondd! Olyan szép mintásakat kapni, amikor szezonja van, de fenékrészen eléggé izzasztóak tudnak lenni. Aminek meg nincs fenékrésze, abból alig van csíkos-kockás. :(

Egyszer kerestem ősszel valami vidám színű harisnyát, és közölték a boltban, hogy ősszel nincs vidám szín...

Előzmény: Goldman Emma (567)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 567

Ja, ja, ja, nálam ugyanez a harisnya. Ezért is szenvedek nyáron a szoknyás megoldástól, mert valahogy alulöltözöttnek érzem magam harisnya nélkül, harsinyában viszont gutaütés-közeli a helyzet ezeken a manapság dívó nyarakon. Más évszakokban vidámabb a helyzet, van is egy szép, világrekord-gyanús készletem színes és mintás darabokból, a pöttyöstől a csíkoson át a kockásig.

Előzmény: _Nyuszi (566)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 566

"Apámra mint igazi fakirra emlékszem vissza, mert a legnagyobb nyári kánikulában is kizárólag öltönyben és nyakkendőben járt, sőt otthon is csak a zakóját vette le nyáron."

Nálam a zárt cipő + hosszú nadrág + fedett váll szokott előfordulni évszaktól függetlenül.

"Velem élő férfiuk is többnyire öltönyben jártak."

Otthoni minta?

Előzmény: Boszorka (565)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.18 0 0 565

Az öltöny mindig is elegáns marad, ha tudja hordani valaki. Mondjuk a nyakkendő nem hátrányos hozzá.

De én ugye köztudottan konzervativ vagyok, magamon is jobban szeretem a szoknyát mint a nadrágot.

Apámra mint igazi fakirra emlékszem vissza, mert a legnagyobb nyári kánikulában is kizárólag öltönyben és nyakkendőben járt, sőt otthon is csak a zakóját vette le nyáron. De nem tudom mit tettem volna, ha egyszer meglátom valami vászon akármiben és ingujban az utcán.

Velem élő férfiuk is többnyire öltönyben jártak.

Előzmény: Yogi (562)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 564

Jaj, a szoknya... Egyszer akartak olyan munkát ajánlani, ahol ez az elvárás... Hát, inkább kerestem mást. :)

Legutóbb talán két éve nyáron volt rajtam magassarkú. Előtte sem sűrűn. :)

Előzmény: Goldman Emma (563)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 563

Élénk helyeslés. Korábbi főnökömet szoktam ezzel kapcsolatban emlegetni, aki egyenes tartású, elegáns úr volt, mindig öltönyt hordott világoskék inggel (pontosabban: vasárnaponként kockás inget farmernadrággal, a dezorientált kollégák innen tudhatták, nagyjából milyen nap van). Egyszer felemeltem a zakóját, hogy odébb tegyem, és döbbenten tapasztaltam, hogy teljesen szokványos konfekciódarab. Őrajta meg úgy állt, mintha Fülöp herceg szabója varrta volna neki a legfinomabb angol gyapjúból. Másrészről mindig vigyorgok magamban a politikai és gazdasági elit újsütetűen őtönyös figuráin, akiken a legdrágább luxusmárka is úgy lóg, mint tehénen a gatya. Mondjuk az se véletlen persze, hogy az én gardróbomért se fognak összeverekedni az ócskások: csak olyasmit veszek föl, amiben jól érzem magam. Az elmúlt héten viszont párszor igény mutatkozott a szoknyás kivitelre, ami a gyaloglással csak úgy összeegyeztethető, hogy magas sarkú a hátizsákba, tornacipő a lábra. Ilyenkor azért ajánlatos nem belenézni a tükörbe.

Előzmény: Yogi (562)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 562

Ő még mindig egy éretlen kamasznak néz ki - hiába vesz fel drága ruhát, attól még nem lesz elegáns.

(Magánvéleményem szerint az öltöny amúgyis csak nagyon keveseken tud jól állni. Szerintem menthetetlenül elavult és naftalinszagú viselet, ráadásul jellegtelenségében a Mao-zubbonnyal vetekszik és nyerésre áll.)

Előzmény: Goldman Emma (559)
manhattani Creative Commons License 2012.08.18 0 0 561

>Ilyenkor értékelem a nyugis, kicsit unalmas zöldet, amiben lakom.

Ennek is van hátránya. Ebben a pillanatban rohadt bele a száraz vörösbor fröccsömbe egy muslinca vagy mi. De ezt elnézem a zöldövezetnek :-)

Előzmény: Boszorka (554)
manhattani Creative Commons License 2012.08.18 0 0 560

Mekkora különbség! :-)))

Előzmény: Yogi (558)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 559

Nem Vitézy Dávid volt? Nagyon fess öltönyei vannak mostanában. Talán lemerült a nép közé elégedettséget szondázni...

Előzmény: Yogi (557)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!