Köszönöm, az is felmerült bennem, de nem gondoltam, hogy ilyen helyen bemutatót tart. Vagy esetleg lószerszámhoz csinál díszítéseket? Tarsolylemezt? Van jobboldalt egy könyv is, azt is elláták időnként fém díszekkel. Csak azért mondom, mert háziipari munkákat gondolok itt.
Nekem ezek a zöld posztókecskék (?) tetszenek a legjobban, de a nemeztutyi se kutya. A sajtoktól meg jó éhes lettem, nem kell ehhez csinos áruslány. :)
Ha Budapestről beszélek, az itt offnak számít? Voltam a Mesterségek ünnepén a Várban és hoztam szuvenírt: kétféle sajtot (az egyiket azért, mert finom, a másikat meg mert nagyon csinos lány árulta), és persze könyveket, egyebek mellett a Múzeumi füzetek sorozat A középkori Buda és Pest című számát. Pedig csak nézelődni indultam.
Az a vicces, hogy én is konzervatívnak mondom magam, csak persze nálam mást jelent.
A lényeg, hogy mndenki érezze jól magát a ruhájában. Emlékszem 94-ben az FMH-ban egyenruhát akartak rámadni: sötétzöld inget mélylila nadrággal. Nem sikerült.
:-D Éppen hogy ősszel van szükség a vidám színekre! Akadnak kollégáim, akik kifejezetten közösségi közérzetjavító intézkedésként tekintenek a kollekciómra, és egy-egy bánatos fekete vagy barna láttán - csík és pötty ide vagy oda - követelik a narancs- és citromsárga darabokat.
Ne is mondd! Olyan szép mintásakat kapni, amikor szezonja van, de fenékrészen eléggé izzasztóak tudnak lenni. Aminek meg nincs fenékrésze, abból alig van csíkos-kockás. :(
Egyszer kerestem ősszel valami vidám színű harisnyát, és közölték a boltban, hogy ősszel nincs vidám szín...
Ja, ja, ja, nálam ugyanez a harisnya. Ezért is szenvedek nyáron a szoknyás megoldástól, mert valahogy alulöltözöttnek érzem magam harisnya nélkül, harsinyában viszont gutaütés-közeli a helyzet ezeken a manapság dívó nyarakon. Más évszakokban vidámabb a helyzet, van is egy szép, világrekord-gyanús készletem színes és mintás darabokból, a pöttyöstől a csíkoson át a kockásig.
"Apámra mint igazi fakirra emlékszem vissza, mert a legnagyobb nyári kánikulában is kizárólag öltönyben és nyakkendőben járt, sőt otthon is csak a zakóját vette le nyáron."
Nálam a zárt cipő + hosszú nadrág + fedett váll szokott előfordulni évszaktól függetlenül.
"Velem élő férfiuk is többnyire öltönyben jártak."
Az öltöny mindig is elegáns marad, ha tudja hordani valaki. Mondjuk a nyakkendő nem hátrányos hozzá.
De én ugye köztudottan konzervativ vagyok, magamon is jobban szeretem a szoknyát mint a nadrágot.
Apámra mint igazi fakirra emlékszem vissza, mert a legnagyobb nyári kánikulában is kizárólag öltönyben és nyakkendőben járt, sőt otthon is csak a zakóját vette le nyáron. De nem tudom mit tettem volna, ha egyszer meglátom valami vászon akármiben és ingujban az utcán.
Élénk helyeslés. Korábbi főnökömet szoktam ezzel kapcsolatban emlegetni, aki egyenes tartású, elegáns úr volt, mindig öltönyt hordott világoskék inggel (pontosabban: vasárnaponként kockás inget farmernadrággal, a dezorientált kollégák innen tudhatták, nagyjából milyen nap van). Egyszer felemeltem a zakóját, hogy odébb tegyem, és döbbenten tapasztaltam, hogy teljesen szokványos konfekciódarab. Őrajta meg úgy állt, mintha Fülöp herceg szabója varrta volna neki a legfinomabb angol gyapjúból. Másrészről mindig vigyorgok magamban a politikai és gazdasági elit újsütetűen őtönyös figuráin, akiken a legdrágább luxusmárka is úgy lóg, mint tehénen a gatya. Mondjuk az se véletlen persze, hogy az én gardróbomért se fognak összeverekedni az ócskások: csak olyasmit veszek föl, amiben jól érzem magam. Az elmúlt héten viszont párszor igény mutatkozott a szoknyás kivitelre, ami a gyaloglással csak úgy összeegyeztethető, hogy magas sarkú a hátizsákba, tornacipő a lábra. Ilyenkor azért ajánlatos nem belenézni a tükörbe.
Ő még mindig egy éretlen kamasznak néz ki - hiába vesz fel drága ruhát, attól még nem lesz elegáns.
(Magánvéleményem szerint az öltöny amúgyis csak nagyon keveseken tud jól állni. Szerintem menthetetlenül elavult és naftalinszagú viselet, ráadásul jellegtelenségében a Mao-zubbonnyal vetekszik és nyerésre áll.)