Keresés

Részletes keresés

nofRETRO Creative Commons License 2012.08.22 0 0 607

Ennyire nem vagyok merész, hogy felülbíráljam, én bizony kihagyom ezeket.

Az, hogy hogy kerül valami az én gépemre , sok mindentől függ, és nem csak a rosszindulat, hanem a tájékozatlanság is oka lehet, ez a levélben küldött mindenfélékre mondom. Linket direktben nem is nyitok meg így soha, ha nagyon kell, akkor leellenőrzöm a google kereséssel, írnak-e valamit róla. A legútálatosabb, amikor a tapasztalatlan ismerős beregisztrál valahová, és nem veszi (mert nem is tudja) kézbe a gyeplőt, és akkor az a hely küldi az üzenetet a delikvens levelezési listája alapján, mintha ő küldte volna, vagy ő üzent volna.

Valószínűleg maradok az eddigi felállásnál, vagy alszom még rá egyet :)

Előzmény: Yogi (606)
Yogi Creative Commons License 2012.08.22 0 0 606

megkérdezte, hogy biztosan meg akarom-e nyitni, mert veszélyt rejthet.

Ilyennel találkoztam már kormányzati oldalon is. Elég ritkán szokott érdekelni - mivel eleve ritkán járok fokozottan veszélyes helyen, ezért én bizony felülbírálom a téves ítéletet (többnyire formai hiba az alapja, vagyis nem a védelmi szoftver szájíze szerint való a megjelölt oldal, ezért veszélyesnek jelzi, pedig nem az, csak más).

De tényleg nem rábeszélni akarlak, inkább csak a saját bizonyítványomat magyarázom. Mindenesetre tizenév alatt még nem volt problémám. És persze az is hozzátartozik, hogy ha esetleg komolyabbra fordulna az üzletem, akkor biztosan tennék néhány alapvető biztonsági lépést, nem csak a rossz szándékú emberek, de műszaki hibák és fizikai károk ellen is.

Előzmény: nofRETRO (605)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.22 0 0 605

Köszönöm.

Mivel sokat kalandozom a keresések során, kép, vagy más találati csoportban, nem árt az elővigyázatosság. Volt olyan találati oldal többször is, ahol megkérdezte, hogy biztosan meg akarom-e nyitni, mert veszélyt rejthet. Ilyenkor természetesen kihagytam az adott oldalt, a találatával együtt. Itt például, ami nem rossz szakmai hely, jól értékelik.

Az újabb vírusokról meg itt olvastam, ami a zonealarm mellett szól, vagyis hátrébb sorolja a jelenleg használt AVG-t.

Ez viszont egy friss infó, ami miatt a zonealarm vírusirtója kerül előtérbe.

Sajnos a józan ész nem old meg mindent olvasmányaim alapján. Nyilván ha sokkal ritkábban járnék különböző infók után, kevésbé aggódnék, de így gyakran kerülök ismeretlen oldalra. Mindenféle letöltő, és khm. illetlen oldalt persze eleve nem nézegetek.

Előzmény: Yogi (604)
Yogi Creative Commons License 2012.08.22 0 0 604

Ez nem tanács, csak visszajelzés: én nem használok semmilyen extra védelmet azon kívül, ami a W7/W8-ban van (plusz józan ész).

Előzmény: nofRETRO (603)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.22 0 0 603

technikai gondom van, hátha tud valaki egy jó tippet.

A free zonealarm-om frissített, és most írja, hogy a vírusirtó nincs üzembehelyezve. Fent van az AVG. (ez régóta megszokott kombó) Kérdezi a zonealarm, hogy uninstallálja-e? (mert ráböktem, hogy mehet a zonealarm vírusirtó ága is)  Valószínűleg ketten nem férnek meg a csárdában.

Körbenéztem a neten, de nem nagyon találtam semmi ellenző véleményt, nekem csak az furcsa, hogy az "oldja meg" opcióra akarja uninstallálni. Persze tudom, hogy ütközések lehetnek a különböző vírusirtók között, most számolgatom az ujjaimon, hogy mit tegyek :)

Azt láttam hogy az AVG mostanság nem annyira jó, de ugye bármi lehet, az is, hogy félreértettem valamit.

manhattani Creative Commons License 2012.08.22 0 0 602

Tényleg jó képek!

Itt, látom, nem írták ki, hogy "kiméljék meg a fényképészek a facipőket a fotós terrorizmustól" (szó szerint), mint Amszterdamban :-)

Pedig nem is voltak annyira kiemelkedően szép minták és formák, hogy annyira félteni kelljen őket. Itt meg látom nem is féltik.

tehtube Creative Commons License 2012.08.21 0 0 601

De jó képek!

Előzmény: Yogi (577)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.21 0 0 600

Legyen szép napotok!

Meg egy pár bárányfelhő elé, hogy ne legyen annyira meleg.

Yogi Creative Commons License 2012.08.20 0 0 599

Az ilyen sztorikért is érdemes ide járni.

(Nem kell ahhoz angol anyanyelvűnek lenni, hogy az egyszerűsítés kényszere gondot okozzon: vannak olyan külföldi ismerőseim, akik angolul nagyon keveset beszélnek, magyarul pedig csak néhány szót. Mivel ez nem egy nemzetközi bizottság, ezért megengedhetjük magunknak a háromnyelvű makogást, ami nagyon vicces, ráadásul néha segít.)

Előzmény: scsabi (598)
scsabi Creative Commons License 2012.08.20 0 0 598

A szótár tulajdonképpen a hivatalos UIC szakszótár (Lexique général des termes ferroviaires) számítógépes változataként élő, húsznyelvű UIC RailLexic talán kétezres (v3.0) kiadása, félig angol, félig magyar inteface-szel.

Az általad írt, természetes fejlődéssel kialakult nyelvváltozatokhoz, a kilencvenes és kétezres évek eredményeként, hozzá lehet venni egy újabb területi nyelvváltozatot, az euróangolt. Ez abból alakult ki, hogy az európai nemzetközi vasúti szövetségek, az égig érő fordítási költségek csökkentése végett, egységesen az angolt vezették be tárgyalási nyelvnek. Persze ebből számtalan, mulatságos dolog következett.

Régen a három tárgyalási nyelv (német, francia, angol) szinkronfordítása volt remek mulatság forrása, de másrészről a két nagy nyelvi tömb (a német és a francia) ezzel komoly előnyben volt a többiekkel szemben. Különösen érdekes volt ez abban a szakbizottságban, ahol a huszonnégy tagból tizennégy német anyanyelvű volt. Az angol nyelv bevezetése szépen besorolta a németeket és a franciákat az átlag pórnép közé, bár a kávészünetekben még mindenki komoly megkönnyebbüléssel vált át németre. A szakbizottság egyetlen angol anyanyelvű tagja (egy skót), viszont semmi többletet nem élvez ebből, mert bár ő ért mindenkit, de neki vigyázni kell, hogy ne az anyanyelvén, hanem egy szűkített szókincsű és egyszerűsített nyelvtanú juroinglisen szólaljon meg, mert különben a társaság fele nem értené mit mond. A hagyományos brit szakkifejezések helyett is kénytelen az euróangol kifejezéseket használni, ami tulképp a német szakkifejezések angol tükörfordításai.

Az egyik bizottsági ülés szünetében a legidősebb tag, egy svájci olasz Tessinből, erősen panaszkodott, hogy ő már hatvanöt éves, anyanyelvi szinten beszél három nyelven, és most öregségére kénytelen egy negyediket is megtanuni. De teszi ezt becsülettel, bár volt rá példa, hogy a felszólalását a mellette ülők dobtuk össze, de ez igazán senkit nem zavart.

Előzmény: manhattani (597)
manhattani Creative Commons License 2012.08.20 0 0 597

Van brit angol vasúti nyelv, van amerikai angol vasúti nyelv és egy profi fordító írta, hogy van ausztrál angol vasúti nyelv is. A képedből látom, hogy van magyar angol vasúti nyelv is :-))

manhattani Creative Commons License 2012.08.19 0 0 596

Au úttörő (reakciósul pioneer) ahol tud, segít! A borosgazdákat is.

Előzmény: Goldman Emma (594)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.19 0 0 595

Tudományosan? Tessék:

:)

Előzmény: Goldman Emma (592)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.19 0 0 594

Beszélsz össze-vissza... Az úttörő nem iszik bort, még kulináris célzattal sem! Ez a tizenharmadik pont. :-D

Előzmény: manhattani (593)
manhattani Creative Commons License 2012.08.19 0 0 593

Te még bojnak mondtad, amikor én a Práter utcai Állami Általános Iskola Hunyadi János úttörőcsapatának a borszakkörére jártam. Ott bizony ettünk sajtot két kóstolás közt.

Előzmény: Goldman Emma (592)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.19 0 0 592

Évek óta borozok tudományosan avatott tettestársaim körében, de ilyen korlátozást eddig nem tapasztaltam. A kezdők esznek két minta között, hogy ne álljanak fejre (pogácsa, ropi, sajt, bármi játszik), a profik meg csak kóstolnak rendületlenül.

Előzmény: manhattani (591)
manhattani Creative Commons License 2012.08.19 0 0 591

Jól tudom, hogy a hivatásos borkóstolók (de szép szakma! :-) ) két bor közt sajtot esznek, hogy alapra állítsák az ízlelőbimbaikat?

Előzmény: Goldman Emma (587)
VEE Creative Commons License 2012.08.19 0 0 590

Este már belépő nélkül is be lehet menni a vári Meterségek Ünnepére. Ma fél tízkor két színpadon volt műsor. Mi a Galéria előtti színpadon hallgattuk meg a szlovákiai zenekart és énekeseket, akik balkáni és cigányos örömzenét játszottak. Zavaróan hangos volt a hangszórók előtt ülni. A nézők közül több tucatnyian - főleg lányok – végig táncolták, vonaglották a műsort a támfalmellvéd és a széksorok közötti keskeny sávban.

A másik színpadon görög zene szólt, de mi (talán sajnos) nem azt választottuk.

A holnapi és holnap utáni programok itt megtekinthetők: http://mestersegekunnepe.hu/

Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 589

Azt még irigyeljük is, mert neki kétszer annyi jó jut.

Előzmény: Goldman Emma (587)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 588

Na jó, igazad van: sajt+felvágott+szőlő... Az is jó. :)

Előzmény: Yogi (586)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 587

Az ér, ha valaki iszik, és sajtot is eszik? :)

Előzmény: Yogi (586)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 586

Én sem iszom, így az űrt kénytelen vagyok sajttal kitölteni.

Előzmény: _Nyuszi (584)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 585

Tarsolylemezt és könyvdíszt is, de rengeteg hagyományosabb ékszere is volt.

Előzmény: nofRETRO (583)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 584

Jaj, a finom sajtok.... :)

Dióval, finom borral... :(

Talán emiatt sajnálom a legjobban, hogy nem iszok.

Kisebb koromban a szövés-fonás nagyon lekötött. Talán jobban, mint a könyvek. :) Istenem, mennyit jártam kézműves táborokba... :)

Előzmény: Goldman Emma (580)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 583

Köszönöm, az is felmerült bennem, de nem gondoltam, hogy ilyen helyen bemutatót tart. Vagy esetleg lószerszámhoz csinál díszítéseket? Tarsolylemezt? Van jobboldalt egy könyv is, azt is elláták időnként fém díszekkel. Csak azért mondom, mert háziipari munkákat gondolok itt.

Előzmény: Yogi (582)
Yogi Creative Commons License 2012.08.18 0 0 582

A kékkötényes úr ötvös - a képen nem látszik, hogy a tálban valami bitumenszerű anyag van, azon fekszik az ezüst lapocska, amit hátulról domborít:

Előzmény: nofRETRO (578)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 581

Éhes lettem én is.

De most figyelemelterelésként megnézem ezt: Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van, szánom bánom, de néha jó egy kis vidámság :)

Előzmény: Goldman Emma (580)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.08.18 0 0 580

Nekem ezek a zöld posztókecskék (?) tetszenek a legjobban, de a nemeztutyi se kutya. A sajtoktól meg jó éhes lettem, nem kell ehhez csinos áruslány. :)

Előzmény: Yogi (577)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 579

gyakorlatilag nincs off

Előzmény: Yogi (575)
nofRETRO Creative Commons License 2012.08.18 0 0 578

Igazán köszönöm az élménybeszámolót ! :)

A kékkötényes úr mit gyárt? Valami bőrrátétes akármit? Mintha bőrt domborítana, de ez csak tipp.

Előzmény: Yogi (576)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!