Asszem az volt, hogy az első dobás után rájöttek, hogy előtte már jelezték az időkérést, így előbb annak kellett következnie (mivel ugye két büntető között nem lehet időt kérni), vagyis az első dobás "nem volt érvényes"...
Sajnos ezek szerint ez a felkészülési időszak sincs közel az ideálishoz, sajnos. :-( Abban mondjuk bízhatunk, hogy a kezdőcsapat ugye egy híján végülis megvan. Kiegészítő emberek is meg lennének, ha Bobo és Tanács rendbe jönnének.
Ha nem lesz Tanács, az szerintem nagy veszteség, mert tudott ő kb. 10 pontokat dobni, és még látványosan is ráadásul. Na meg amúgyis egy szimpatikus játékos. Remélem bírja majd a térde... De egyre kevesebb reményt látok erre, már most is bajlódik vele eleget... :-(
Szóval nem tudok semmi különöset, de magyar épkézláb ember, aki a mi bajainkra gyógyír lehetne egyszerűen nincs. Ezért biztos, hogy olcsóbb (ezzel együtt valszeg közepes szintű) emberkék fognak érkezni, hogy legalább 10-en meglegyenek. Filip mandulaműtét, Tanács qrvanagy kérdőjel, Varga legalább két hónap. A kupára talán jön valaki, vagy a Göcsejre.
Nagyon atletikus játékos, bevethető mind 2-3-4-es poszton. Jól egy-egyezik. Jó hárompontos-dobó.
Az egyetem után Finnországba igazolt, a Salon Vilpas együttesébe. Az északiaknál 38 meccsen játszott, amelyeken 15,4-es pont és 8,1-es lepattanóátlagot ért el. Ebben a szezonban 4 meccs erejéig a francia bajnokság légkörébe is, ahol a másodosztályú Saint-Etienne játékosa volt. Itt jó val mérsékeltebb átlagokat hozott (6 pont, 4 lepattanó). Ezután vissza is tért a finnekhez, új csapata a Lapuan Korikobrat lett. Itt kiemelkedő szezont produkált. A bajnokság második legjobb pontszerzője lett 21,9 átlaggal. Emellé még lemart 10,5 lepattanót is az ellenfelek elől. Mezőnyből 60,9, a hárpmpontos vonalon túlról 7,7 (!?) százalékkal tüzelt.
Tegnap szerencsémre sikerült már látnom csapatunkat. Ha azt vesszük, hogy ez bőven a második sorunk volt, vagy inkább még az sem, nem is olyan rossz az eredmény. Mindenesetre a játék hagyott némi kívánnivalót támadásban és védekezésben is, főleg a második félidőben. De hát igazán ugye nem is ez a csapatunk.
Gráczer: tulajdonképpen nem volt rossz, csere irányítónak szvsz meg fogja tenni. Ha nem sérül meg, talán még nyerhettünk is volna. Szőke: védkezése a szokásos, bár azért nem volt könnyű dolga ebben a felforgatott csapatban, a pontjai remélem nem csak azért születtek, mert az ifisták helyett vállalnia kellett. Hendlein: látszik rajta, hogy sokat ért a dombóvári kiruccanása. Nem mondom, hogy nem hibázott, de nekem úgy tünt, hogy átlépte azt a bizonyos lélektani határt, ami a pályán megkülönbözteti a standard játékost az ifiből felhozottal. Remélem igazam van. (Hajrá Ronca! ;-) ) Sanders: szerintem igazoljuk le. :-) Kissé hasonlít a felépítése és a játéka is talán a mi Joe Wylienkra. Szerintem tipikus 4-es, és úgy gondolom, hogy Lazics és Green mellett sokkal többet tudott volna mutatni, de így sem volt azért rossz. Trepi: Na most használhatom az egyik legtipikusabb sablon mondatot: a meglepetéstől majdnem kiesett az újság a kezemből reggel, mikor olvastam Trepi 20 pontját. Hát hogy is mondjam; nem volt jó.
Tömös: ő rajta nem látszik az, ami Roncán igen. Sajnos. Déri: Ő nem Kiss Kornél volt? Szerencsére ezek szerint nem. Sajnos nem tudta megfelelően helyettesíteni Gráczert, sokszor a labdát se tudta felhozni, el is adta vagy 10-szer így. Pedig a zegiek irányítója se testesíti meg a rutinos vén rókát. Sajnos ez miatt vesztettünk, de persze ez nem csak az ő hibája. Mondjuk semmi baj nem történt, és valószínűleg lesz ez még sokkal jobb is! Horváth: remélem nem kavartam túlságosan össze a Kiss-Déri-Horváth háromszöget. :-)
Sajnos Bobo még nem játszhatott, Tanács és Gordan ott sem volt. ElviSz', aggódom értük, sőt nyugtalanítanak! :-)
Az én tippem a bajnoki kezdőcsapatra: Lazics-Green-Hendlein-Sanders-A megváltónk.
Marco Alexander Sanders 16 ponttal mutatkozott be a Kaposvári KK-ban
Zalaegerszegi TE KK–Kaposvári KK 87–71 (20–21, 19–19, 25–12, 23–19)
Zalaegerszeg
Újabb előkészületi mérkőzést játszott pénteken délután – ezúttal Zalaegerszegen – a bajnokságra készülő Kaposvári KK férfi kosárlabda-csapata.
A somogyiak a sorozatos sérülések miatt tartalékos összeállításban léptek pályára, de az első félidőben még jól tartották magukat. A harmadik negyedben Gráczer meghúzódott, így ő is kivált a játékból. A vendégeknél bemutatkozott az új amerikai-német állampolgárságú Marco Alexander Sanders, aki 16 pontig jutott. A kaposváriak következő erőpróbája a jövő heti hazai rendezésű Fenstherm kupa előkészületi torna lesz. Kaposvári KK: Gráczer (5), Szőke (15/6), Hendlein (8/3), Sanders (16), Trepák (20). Csere: Tömösváry (3), Déri (2), Horváth N. (2). Vezetőedző: Farkas László. Edző: Puska Zoltán.
"...így Fodor Sándor ügyvezető, akitől megtudtuk: idén is megrendezik a Mogyorósy Szilárd-emléktornát. Ennek időpontja elsősorban attól függ, hogy a felújítás alatt álló Somogyi Béla iskola tornatermében mikor készülnek el a lelátóval. A tervek szerint a torna a bajnokság kezdete előtt egy héttel lenne, a Marc-Körmend meghívására már rábólintotta ZTE és a Kaposvár, a negyedik résztvevő még nem ismert..."
Ha lesz pénteken meccs, arra mindenképp hazamegyek. Kaposvári kupára is szívesen mennék, csak hát egyet kellene aludnom ott, mert a hazajutás nem igazán oldható meg, úgyhogy az még koránt sem tuti.
Ma akkor zúgjon a "Hajrá ZTE" (örömmel várom a beszámolót, csütörtökön azzal kezdek), pénteken aztán lehet változtatni.
Hát a mienk áll szarabbul, ez biztos! Jó ez a körmendi hozzáállás, nem? Ők is csak sírtak egész 2003-ban, aztán bajnokok lettek. Mi se kezdhetjük elég korán a sírást, én már át is vettem a taktikát. :D
Ma megyek Zete-Falcora, írok majd róla, csak nem tudom mikor jutok (ha jutok) este nethez.
Ha tényleg lesz pénteken ZTE-KKK, jössz? Megpróbálom én is megkérdezni majd valakitől a csarnokba, hátha tudják már.
És a jövő heti kaposvári tornára tudsz akkor jönni?
A távozó szlovénok helyett újabb légióst próbál a Kaposvári KK
Alexander Lazics egy szezonra szóló megállapodás írt alá
Kaposvár
Tovább tart a játékoskeresés a Kaposvári KK-nál, miközben a szerb-montenegrói Alexandar Lazics egy szezonra szóló megállapodást írt alá. A múlt héten tesztelt két szlovén bedobó már hazatért, egy amerikait pedig most próbálnak a somogyiak.
A nagyatádi bemutatkozó mérkőzésen szereplő két szlovén kosárlabdázó helyett érkezett német-amerikai Marco Alexander Sanders, aki természetesen csak névrokona a korábban Kaposváron is megforduló Casey Sandersnek. A 26 esztendős, 201 cm magas, 105 kilós játékos a New York állam beli Rochesterben született. Édesanyja révén kapott német állampolgárságot. A 3-as, 4-es poszton mozog otthonosabban. Legutóbb a finn első osztályú Lapuan Korikobrat együttesében szerepelt. Remek statisztikája 21 mérkőzés alatt 21,9 pontos és 10,5-ös lepattanóátlagról árulkodik kifejezetten jó, 60,9-es mezőnykosár százalékkal. Számára nem ismeretlen az európai kosárlabda, hiszen 2003-tól a finn Salon Vilpas (38 meccs, 15,4 pont, 8,1 lepattanó), majd a francia Saint-Etienne alkalmazásában állt. Őt legkorábban a péntekre tervezett edzőmérkőzésen Zalaegerszegen próbálhatják ki éles helyzetben. A héten megfogyatkozott kerettel tudott dolgozni a Farkas László, Puska Zoltán edzőkettős. A Nagyatádon hiányzókhoz csatlakozott a részleges izom-szakadást szenvedő Ledon Green és a hétfői edzés óta deréksérüléssel bajlódó Alexandar Lazics is. Utóbbiak előre láthatólag néhány nap után ismét bekapcsolódhatnak a közös munkába. A szerb-montenegrói Lazics közben pedig aláírta az egy szezonra szóló megállapodását a kaposváriakkal. – Továbbra is keressük a számunkra minden tekintetben megfelelő centert – mondta Kovács László, a kaposváriak ügyvezető-elnöke. – Tudni kell azonban, hogy pillanatnyilag ők a legkapósabbak a piacon. Az elmúlt hetekben néhány kiszemelttel már majdnem megegyeztünk, amikor egy nálunk jó magasabb összegű ajánlattal érkező klub szerződtette a játékost. A német-amerikai Sanders érkeztével azonban bővültek a lehetőségeink, mert ismét számolhatunk az Egyesült Államokból jövőkkel.