A másik, amit láttam a Deceiver címet viselte, és Tim Roth játszott benne egy nagyon fifikás pszichológust, akit gyilkossággal vádoltak. Szvsz jogosan.
Tim Rothnak, aki nagyon jól játszott szvsz, temporalis lebeny epilepsziája volt, ami többek között Szverdjakovot is gyötörte a Karamazov testvérek című könyvben, amit Dosztojevszkij írt, akinek az apukája orvos volt, ezért tudott ilyen sokat az epilepsziáról. Nemcsak szvsz ez egy nagyon különös betegség, olvastam utána keveset.
De erről később.
Van-e értelme ennek? Összeáll-e kép valaha? - kérdezhetné Ozagen, aki ennek a csodálatos topiknak a gazdája, és csak azt szeretném még neki mondani, hogy Lewis Carroll-nak is temporalis lebeny epilepsziája volt (merthogy az amcsi meséket mindig keverem)
Láttam a Russian House című filmet, amiben volt egy Sean Connery, aki nagyon szeretett élni, meg inni, és egy könyvkiadója volt, majd kémkedett Oroszországban, Klaus Maria Brandauer lett a barátja, sokat iszogattak és láthatóan szerették az embereket. Majd mindent felrúgva végül Lisszabonban kötött ki Michelle Pfeifferrel, aki nagyon aranyos akcentussal beszélt angolul.
Lisszabon a legjobb város Európában. Szerintem.
Ez utóbbit azért írom, mert az Szvsz-t nagyon nem komázom. Az IMHO-t meg utálom, pedig már tudom, hogy mit jelent.
Elfelejtettem megemlíteni, hogy a Chianti Classico márkája Cecchi volt. Ez azért fontos, mert tegnap is megittam egy fél üveggel. Ez pedig azért fontos, mert Te, Ozagen, aki nem más, mint ennek a csodálatos topiknak a gazdája, azt kívánod tőlem, hogy mondjam meg a frankót. Én, most, reggel, másnaposan!
Nos, te aztat nem tudod, hogy itt alapvető dolgokról van szó. Verax nem mond frankót, még józanon sem.
Vagy mégis?
jó buli volt. velorexet megismerni is jó volt. lsita odaát a szereplôkrôl. ivás is volt, evés is volt, snooker is volt, duműlűás is volt. meg akartuk határozni az élet értelmét - elhangzott egy: hogy legyen egy hely, ahol otthon vagy a világban. szép, szentimentális gondolat - kétlem, hogy valóban mindenkinél működne.
Oh, nem is gondoltam volna, hogy az ama topicban megesett dolgok még ilyen elvenen élnek emlékezetünkben.
én sokat gondolok arra topicra, de érzeményeim már egészen más természetűek: ahogy halad az idô, emlékeim nemesednek, és már-már azt hiszem, nem is történt ott más, mint egy kis hancúrkodás, hö.
Az orvos válaszol
Kérdés: Érdeklödnék, hogy az éjszakai fogcsikorgatás (Bruxizmus) miatt kialakuló
elvékonyodásnak és kopásnak van-e megelözése, esetleg kezelésé, és hogy
ezeket (esetleg részben) finanszírozza-e a magyar TB.
Halottam egy sínröl, melyet éjszaka a fogsorra helyezve már nem tehetnek
egymásban kárt a fogak, de nem tudom, hogy ezt az eszközt milyen hosszú
ideig kell "hordani", esetleg csak gyerekkorban várható tartós javulás?
Pótlódik-e a megsérült zománc, lehet-e fogászati beavatkozással segíteni,
helyreállítani, ha csak nagyon apró darabok törnek le a fogakból?
Válasz: Kedves Levélíró:
A fogcsikorgatás elsődleges károsító hatása a fogágy leépülése. A fogak
kopása hosszú évek - évtizedek alatt is csak lényegesen kissebb problémákat
jelent, mint a csont- és ínysorvadás. Az éjszakai sín is elsősorban azt a
reflexet szünteti meg, amely a csikorgatásért felelős. A hordási idő sok
tényezőtől függ: mindig a fogorvos szabja meg. A zománc nem pótlódik, de ne
aggódjon: eleink malomkővel őrölt lisztből készült kenyeret ettek, ami
emiatt tele volt homokszemcsékkel, így sokkal erősebben koptak a fogaik,
mint manapság, mégsem volt különösebb panaszuk. Ha netán mégis súlyos
elhasználódás jelei mutatkoznának a fogain, a fogorvosa ezt fel fogja
fedezni, figyelmezteti Önt és javasol majd megfelelő terápiát (bár
csikorgatás esetén a sín elég jó eszköz).
Üdvözlettel: Horváth Zsombor. Sun May 13 22:13:05 2001 Válaszolt: Dr.Horváth Zsombor
komolyan mondom neked, nektek, hogy nem egy trendiségi kérdésen fog a világ kisiklani. sokkal inkább hívnám ki bármelyik fidesz fôcsinovnyikot, még műhavat is hozatnék.
a mai közröhely nekem az volt, amikor a szavazócédulát törvénytelen módon megszerezni akaró miépes "politikus"9-t jól orrbaverték a baseball ütôvel.
erre a reakciója a mi vikinknek, hogy hát, ez szomorú és durvul a kampány (sorry ujpeti). komolyan mondom, pár baseball ütô azért másnak is juthatna. nem a nyele.
A mentegetőzés nem trendy, az asszony ilyenkor búslakodik.
Parfőmöt szégyelni nem kell félni jó... etc.
Hö. Csak vicceltem azzal, hogy nem jövök.
Óva intem a társakat a trendyzéstől, emlékeztetnék egyes topikok szomorú sorsára, és a bennem lakozó offoló állatra. :÷)
Ide valami közmondást akartam. Help!