Keresés

Részletes keresés

Lecso11 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1084
Kupaezüst

A második helyen végzett a háromnapos Fenstherm Kupa felkészülési férfi kosárlabda-tornán a Kaposvári KK együttese. A mieinket a Pécs előzte meg a Városi Sportcsarnokban rendezett sorozatban, a harmadik helyen a ZTE, a negyediken pedig a mélyen a tudása alatt játszó, tartalékos Paks zárt.
(2005-10-02)

A PVSK-Pécs Expo már akkor a torna esélyesévé vált, amikor kiderült, hogy a paksiak közül három, a kaposváriak közül pedig öt játékos nem áll csapata rendelkezésére. Ivkovicsék így három győzelemmel, magabiztosan nyerték meg a tornát.
Stojan Ivkovics, PVSK-Pécs Expo:
- Körülbelül a tizedik a költségvetésünk az országban. Tavaly is azt volt a cél, most is az, hogy nyolcba jussunk. Tavaly ötödikek lettünk, és aki ismer engem, az tudja, hogy a legjobbak akarunk lenni. A maximumot fogjuk nyújtani.
- Jobb ez a Pécs, mint a tavalyi volt?
- Más! Más szerkezet, más játékosok, sok munka kell, és remélem, hogy jók leszünk!

A pécsiek utolsó ellenfele a ZTE volt, amelynek jelenleg Dzunics Braniszlav a vezetőedzője. A Fenstherm Kupa talán pont nekik jött a legjobban.
Braniszlav Dzunics:
- Nagyon korán van, hogy meg tudjuk pontosan mondani, hogy mit várok. Lassan összeáll a csapat, sok problémával küszködtünk eddig, ez a torna volt az első, hogy a csapat együtt volt így.

Az Atomerőmű SE Paks csapatából Czigler és Mészáros egyszer sem lépett pályára, és Chris Monroe is csak egy meccset tudott játszani. Mindezek ellenére meglepő volt, hogy a bajnoki címvédő gárda nem tudott mérkőzést nyerni, még az igencsak tartalékosan, fiatalokkal felálló, ám annál lelkesebb kaposváriak ellen sem.
Zsoldos András vezetőedző, Atomerőmű SE Paks:
- A kezdőcsapatból négy ember nem játszott, a külföldi srác pedig, akit kipróbáltunk, ugyan nagyon igyekezett, de nem olyan tudású, hogy a csapatunkat előrébb vigye. A kevés pozitívum az, hogy akik kevesebbet szoktak játszani, most játszhattak.

A Kaposvári KK a torna második helyével teljes mértékben elégedett lehetett, bizonyította ezt a közönség vastapsa is az eredményhirdetésen. A fiatalok szép dolgokat mutattak, és időnként bizony lázba hozták a nézőket.
Farkas László vezetőedző:
- Azok a játékosok, akik a bajnokságban kevesebb szerepet fognak majd kapni, azok is olyan munkát végeznek az elmúlt hat hétben, hogy akár a kezdő ötösben is ott lehet a helyük. A juniorokról megtudtuk, hogy lelkesek és láthatjuk még őket NB I-es meccsen. Harmadrészt pedig a sérült játékosaink láthatták, hogy milyen hozzáállást kell majd nekik is tanúsítani ahhoz, hogy a bajnokságban igazán helyt tudjunk állni.

Hétfőtől már a sérültek is együtt készülnek a csapattal, és várhatóan érkezik egy center is hamarosan a Kaposvári KK-hoz. A tornán a játékvezetők is gyakoroltak, hiszen az idei szezonban már hárman lesznek a pályán egyszerre.
Kapitány Gellért:
- A három játékvezetős rendszer számunkra Magyarországon teljesen új rendszer, ahogy a játékosoknak, nekünk is meg kell szoknunk. Az már most látszik, hogy könnyebb lesz így, hiszen közelebb vagyunk, és ezt a játékosok is érzik.
A Fenstherm Kupa legjobb játékosa a pécsi Alekszics, legponterősebb játékosa az egerszegi Patton, legjobb centere pedig a paksi Djordje lett. A legjobb kaposvárinak Hendlein Rolandot választották a szakemberek.

Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1083
Ami a többi csapatot illeti:
A ZTE nekem óriási meglepetés volt mind a három meccsen. Sokkal gyengébbre számítottam, de úgy látszik megtalálták hogyan tudják pótolni Kámánt. Ez a Patton egy állat!!! :-) Báne-ból pedig szerintem remek edző lesz! Irányítóposzton lehetnek talán gondjaik, Cseszlai szerintem továbbra is egy vicc, a fiatal Simon Lászlót viszont tehetségesnek mondják, meglátjuk. Eddy már nem a régi, de még mindig jó, és még mindig hihetetlenül elegánsan és hasznosan játszik. Csaplár-Nagy gyenge volt a hétvégén, de gyanítom lesz ő ennél még jobb. Hofi szokásos, ő szvsz mindig hozza az átlagosan jó teljesítményt. Kováts nekem tetszett, ellenünk majdhogynem pótolta Pattont. Bakitól többet vártam. Rafi kevés lehet cserecenternek, de rossz szót őt sem érheti. Kiváncsi vagyok lesz-e még erősítés Zegen, és milyen posztra.

A PVSK-ban Alekszics klasszis, igazi jugó játék. 3-as poszton a Dénes, Jovanovics duó megoldja a feladatokat, ebben biztos vagyok. Lakatos hasznos, jó játék, rajta nem fog múlni semmi. Irányítóposzton Csirke nagyon, de nagyon kevés. Alekszics ugyan besegít, de ebben az esetben pedig a kettes poszt lehet üres. Ide vagy, az irányítóposztra talán elférne még valaki. Magasembereknél Orosz meglepően jól játszott (17,17,15 pontok), Grebenár jó lehet, kérdés a térde mennyit bír majd. A lehetőséget meg fogja kapni.
Sztojanról most inkább nem írok semmit...............................................................

A Paksról hozzánk hasonlóan sok mindent nem lehet elmondani, mert korántsem komplett csapattal játszottak. Cziglair és Mészáros ugye az egészet tornát kihagyta, Monroe is csak egyszer játszott... Mindezek ellenére szvsz eddig óriási negatív meglepetés a szereplésük. Pavlík rendben van, de mellette igazán senkit nem lehet maradéktalanul úgy megemlíteni, hogy "rendben volt". Horváth Zoli a sok dobott pontjai ellenére szerintem nem volt túl meggyőző... Én sokkal többet vártam tőle. Djogo amolyan szürke eminenciás, nem játszik túl látványosan, de mégis szépen összeszedegeti a pontjait. Én a pécsi felkészülési meccs után nem tartottam sokra, és most is az első két meccse után is hitetlenkedve néztem, hogy hogyan dobott 19 és 28 pontot. De biztos nem véletlenül igazolták már le, szóval még kiváncsi vagyok rá. Aztaqrvamilyengyengevoltvégig Kiss Zsolt nem sokat mutatott egész tornán, pedig lehetőseget... na azt most bőven kapott. Williams szintén nem volt túl meggyőző, talán találhatna jobbat is a Paks, de jövő héten még torna Fehérváron, ha addig marad, akkor még meglátjuk. Panta továbbra is a régi - és ezt most mindenki döntse el mit jelent :-)
Múltkor Pécsen Zsoldos azt mondta a meccs után egy nagy sóhaj után a másodedzőnek, hogy "Hát, van még mit tenni.....", hát tényleg van...
norris21 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1082
Igen, ő volt az, aki irányított.

Gráczer, hát igen beszéltük, hogy nagyon nehéz lesz elfogadnunk tényleg. De ha minden meccsen dob 8/6-ot, és nem bomlassza a csapatot (miért tenné?), akkor én eltekintek a múltjától. Végülis a KKK-ért fog harcolni.
Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1081
:) Pontosan ugyanezt beszéltünk a meccsen, hogy ő valóban "Simon kategória lehet...." Nagyon ügyes és már most technikás játékos, pedig 16 éves. Ami még tetszett benne és a többi fiatalban is, hogy egyáltalán nem voltak betojva a meccseken, bárki is állt szembe velük.
Nekem az a véleményem, hogy ebben mélyen benne van Farkas Laci keze, mert benne megbíznak, évek óta vele dolgoznak együtt (korábban az ifiben, most pedig már a nagycsapatban is). Komolyan reményekedem abban, hogy Farek a szezon során is bőven ad nekik játéklehetőséget! Ha ő nem, akkor senki...
Előzmény: luipotter (1080)
luipotter Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1080

aki letakart számmal játszott, Ő a Horváth Norbert?  érdemes megtanulni a nevét, hazafelé megbeszélve: Simon kategória lehet....    nem kéne elbízza magát!

Gráczer nekem sem szimpi...

El kell ismerni, Tömösváry és Heindlein néha szívatták Horváth Zolit.

Előzmény: Lecso11 (1079)
Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1079
Melasz és Kiss Kornél is tényleg baromi jó volt!
Tömös is néha okozott kellemes meglepetést. Sosem tartottam valami nagy tehetségnek (és ezután sem tartom annak...), de szvsz kiegészítőembernek jó lehet. Tegnap voltak szép centerkosarai, lepattanózásban azonban még mindig sokat kell(ene) javulnia.
Nekem egy valaki játéka nem tetszett igazán (Haynest még nem lehet megítélni), ő pedig Gráczer volt. Egyelőre nem vagyok kibékülve vele :-/
Előzmény: norris21 (1077)
norris21 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1078
Pár másodperccel a vége előtt teljesen mindegy, hogy -4 vagy -5. :-)
Előzmény: luipotter (1075)
norris21 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1077
Nekem kész van csak erről a kupáról, de akkor már nem gépelem be, úgyis papírra csináltam. :-)

Tegnap minden játékosunk nagyot nyújtott, kivéve ugye Haynest. De én azt mondom várjunk vele is, ki tudja, lehet a Göcsejen bizonyít. Mert hát a tegnapi produkciója nem győzött meg. Ellenben Sanders szerintem jó volt, csak úgy, mint az összes kaposvári nevelés (Istenem, de jó ezt leírni: "kaposvári nevelések"!). Tudom-tudom, semmit nem jelent a tegnapi meccs, de mégis felejthetetlen estét szereztek nagyon sokunknak:

HENDLEIN ROLAND, HORVÁTH NORBERT, TÖMÖSVÁRY MÁTÉ, KISS KORNÉL,
KÖSZÖNJÜK NEKTEK!

(persze mindenki más dicséretet érdemel, de azt hiszem ezt ők is megértik)

HAJRÁ KAPOSVÁR!
Előzmény: Lecso11 (1072)
Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1076
Sanders szerintem lefogjuk igazolni (feltéve, ha nem lesz honvágya :-)) , mert bár nem volt "annyira jó", de ha erre képes kevésbé jó társak mellett, akkor szerintem a komplett csapatban mégjobb lehet.
Persze nagyon jó lenne (nekünk is...) már végre (legalább majdnem) teljes csapattal felállni.
Most is hétvégén 5-6 alapember hiányzott...

Haynes-t nem tudom, remélem Göcsej-ig még marad, és meglátjuk mit tud.
Előzmény: luipotter (1075)
luipotter Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1075

hát, pár másodperccel a vége a előtt, nem mindegy kettesre vagy hármasra kell hajtani    :o)))  de tényleg nem múlt rajta semmi...

az ifisták jól nyomták nálatok, Sanders-t talán érdemes, a másikat nem hiszem, hogy kellene marasztalni.

nálunk még egyszer  nem volt teljes csapat, ezt a Williams-t nem tudom megtartjuk-e, de ennél azért akkor is többet vártam.

Előzmény: norris21 (1071)
Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1074
Ronca félelmetesen jó.....
Előzmény: norris21 (1070)
Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1073
Asszem az volt, hogy az első dobás után rájöttek, hogy előtte már jelezték az időkérést, így előbb annak kellett következnie (mivel ugye két büntető között nem lehet időt kérni), vagyis az első dobás "nem volt érvényes"...
Előzmény: luipotter (1068)
Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1072
1. Aleksandar Lazics 20.7 (3)
2. Ledon Green 19.8 (4)
3. Marco Alexander Sanders 16.0 (4)
4. Hendlein Roland 9.1 (8)
5. Szőke Balázs 8.9 (8)
6. Trepák Zoltán 8.1 (7)
7. Aaron Haynes 8.0 (1)
8. Tanács Attila 7.7 (3)
9. Gráczer Zsolt 7.3 (8)
10. Horváth Norbert 6.3 (6)
11. Kiss Kornél 6.3 (4)
12. Dario Krejics 6.0 (1)
13. Tömösváry Máté 5.6 (8)
14. Samo Grum 3.0 (1)
15. Déri Barnabás 2.0 (3)
norris21 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1071
A bírók biztos nem vették észre az időkérést, vagy mi... :-)
De azon semmi nem múlt.
Előzmény: luipotter (1068)
norris21 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1070
Kiba kurva jó volt! :-)
Előzmény: Lecso11 (1067)
Reena Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1069
NEKEM NAGYON TETSZETT!!:))
luipotter Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1068
ezt a tegnapi utolsó, 3 dobásos büntetőtöket elmagyarázhatná nekem valaki... :o)))
Lecso11 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1067
Na, vélemények így a torna után??
Simi23 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1066
Nálam sem fér össze, mert én a sportélményért járok kosárlabda mérkőzésre!:)
Előzmény: Kioto (1065)
Kioto Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1065
Sörözni???

Nem Fenstherm Kupa lesz?
A kosárlabda és a sörözés nálam nem fér össze!
:-)
Előzmény: norris21 (1064)
norris21 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1064
Nagy a csönd itt...

Mindenesetre üzenem minden magát érintve érző egyénnek, hogy csüt-péntek-szombat este felőlem mehetünk sörözni!

:-)
norris21 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 1063
Sajnos ezek szerint ez a felkészülési időszak sincs közel az ideálishoz, sajnos. :-(
Abban mondjuk bízhatunk, hogy a kezdőcsapat ugye egy híján végülis megvan. Kiegészítő emberek is meg lennének, ha Bobo és Tanács rendbe jönnének.

Ha nem lesz Tanács, az szerintem nagy veszteség, mert tudott ő kb. 10 pontokat dobni, és még látványosan is ráadásul. Na meg amúgyis egy szimpatikus játékos. Remélem bírja majd a térde... De egyre kevesebb reményt látok erre, már most is bajlódik vele eleget... :-(

HAJRÁ KAPOSVÁR!

Előzmény: Elvi Szinger (1062)
Elvi Szinger Creative Commons License 2005.09.26 0 0 1062
Szóval nem tudok semmi különöset, de magyar épkézláb ember, aki a mi bajainkra gyógyír lehetne egyszerűen nincs. Ezért biztos, hogy olcsóbb (ezzel együtt valszeg közepes szintű) emberkék fognak érkezni, hogy legalább 10-en meglegyenek. Filip mandulaműtét, Tanács qrvanagy kérdőjel, Varga legalább két hónap. A kupára talán jön valaki, vagy a Göcsejre.
Pacey Creative Commons License 2005.09.26 0 0 1061

Marco Alexander Sanders (szül. 1979) 201cm, 105kg

Nagyon atletikus játékos, bevethető mind 2-3-4-es poszton. Jól egy-egyezik. Jó hárompontos-dobó.

Az egyetem után Finnországba igazolt, a Salon Vilpas együttesébe. Az északiaknál 38 meccsen játszott, amelyeken 15,4-es pont és 8,1-es lepattanóátlagot ért el. Ebben a szezonban 4 meccs erejéig a francia bajnokság légkörébe is, ahol a másodosztályú Saint-Etienne játékosa volt. Itt jó val mérsékeltebb átlagokat hozott (6 pont, 4 lepattanó). Ezután vissza is tért a finnekhez, új csapata a Lapuan Korikobrat lett. Itt kiemelkedő szezont produkált. A bajnokság második legjobb pontszerzője lett 21,9 átlaggal. Emellé még lemart 10,5 lepattanót is az ellenfelek elől. Mezőnyből 60,9, a hárpmpontos vonalon túlról 7,7 (!?) százalékkal tüzelt.

norris21 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 1060
Tegnap szerencsémre sikerült már látnom csapatunkat. Ha azt vesszük, hogy ez bőven a második sorunk volt, vagy inkább még az sem, nem is olyan rossz az eredmény. Mindenesetre a játék hagyott némi kívánnivalót támadásban és védekezésben is, főleg a második félidőben. De hát igazán ugye nem is ez a csapatunk.

Gráczer: tulajdonképpen nem volt rossz, csere irányítónak szvsz meg fogja tenni. Ha nem sérül meg, talán még nyerhettünk is volna.
Szőke: védkezése a szokásos, bár azért nem volt könnyű dolga ebben a felforgatott csapatban, a pontjai remélem nem csak azért születtek, mert az ifisták helyett vállalnia kellett.
Hendlein: látszik rajta, hogy sokat ért a dombóvári kiruccanása. Nem mondom, hogy nem hibázott, de nekem úgy tünt, hogy átlépte azt a bizonyos lélektani határt, ami a pályán megkülönbözteti a standard játékost az ifiből felhozottal. Remélem igazam van. (Hajrá Ronca! ;-) )
Sanders: szerintem igazoljuk le. :-) Kissé hasonlít a felépítése és a játéka is talán a mi Joe Wylienkra. Szerintem tipikus 4-es, és úgy gondolom, hogy Lazics és Green mellett sokkal többet tudott volna mutatni, de így sem volt azért rossz.
Trepi: Na most használhatom az egyik legtipikusabb sablon mondatot: a meglepetéstől majdnem kiesett az újság a kezemből reggel, mikor olvastam Trepi 20 pontját. Hát hogy is mondjam; nem volt jó.

Tömös: ő rajta nem látszik az, ami Roncán igen. Sajnos.
Déri: Ő nem Kiss Kornél volt? Szerencsére ezek szerint nem. Sajnos nem tudta megfelelően helyettesíteni Gráczert, sokszor a labdát se tudta felhozni, el is adta vagy 10-szer így. Pedig a zegiek irányítója se testesíti meg a rutinos vén rókát. Sajnos ez miatt vesztettünk, de persze ez nem csak az ő hibája. Mondjuk semmi baj nem történt, és valószínűleg lesz ez még sokkal jobb is!
Horváth: remélem nem kavartam túlságosan össze a Kiss-Déri-Horváth háromszöget. :-)

Sajnos Bobo még nem játszhatott, Tanács és Gordan ott sem volt. ElviSz', aggódom értük, sőt nyugtalanítanak! :-)

Az én tippem a bajnoki kezdőcsapatra: Lazics-Green-Hendlein-Sanders-A megváltónk.

norris21 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 1059
Marco Alexander Sanders 16 ponttal mutatkozott be a Kaposvári KK-ban

Zalaegerszegi TE KK–Kaposvári KK 87–71 (20–21, 19–19, 25–12, 23–19)

Zalaegerszeg

Újabb előkészületi mérkőzést játszott pénteken délután – ezúttal Zalaegerszegen – a bajnokságra készülő Kaposvári KK férfi kosárlabda-csapata.

A somogyiak a sorozatos sérülések miatt tartalékos összeállításban léptek pályára, de az első félidőben még jól tartották magukat. A harmadik negyedben Gráczer meghúzódott, így ő is kivált a játékból. A vendégeknél bemutatkozott az új amerikai-német állampolgárságú Marco Alexander Sanders, aki 16 pontig jutott. A kaposváriak következő erőpróbája a jövő heti hazai rendezésű Fenstherm kupa előkészületi torna lesz.
Kaposvári KK: Gráczer (5), Szőke (15/6), Hendlein (8/3), Sanders (16), Trepák (20). Csere: Tömösváry (3), Déri (2), Horváth N. (2). Vezetőedző: Farkas László. Edző: Puska Zoltán.

norris21 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 1058
Szívesen. :-)
Előzmény: Reena (1057)
Reena Creative Commons License 2005.09.23 0 0 1057

Nagyon szépen köszönöm!:))

Előzmény: norris21 (1055)
norris21 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 1056
Egy körmendi hír, ami érint minket is:

"...így Fodor Sándor ügyvezető, akitől megtudtuk: idén is megrendezik a Mogyorósy Szilárd-emléktornát. Ennek időpontja elsősorban attól függ, hogy a felújítás alatt álló Somogyi Béla iskola tornatermében mikor készülnek el a lelátóval. A tervek szerint a torna a bajnokság kezdete előtt egy héttel lenne, a Marc-Körmend meghívására már rábólintott a ZTE és a Kaposvár, a negyedik résztvevő még nem ismert..."
norris21 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 1055
Tessék, itt van:

A Fenstherm Kosárlabda Kupa programja

Szeptember 29., csütörtök
17.30 óra: PVSK Pécs EXPO-Atomerőmű SE
19.15 óra: Kaposvári KK-Zalaegerszegi TE KK

Szeptember 30., péntek
17.30 óra: Atomerőmű SE-Zalaegerszegi TE KK
19.15 óra: Kaposvári KK-PVSK Pécs EXPO

Október 01., szombat
17.30 óra: PVSK Pécs EXPO-Zalaegerszegi TE KK
19.15 óra: Kaposvári KK-Atomerőmű SE
Előzmény: Reena (1054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!