Keresés

Részletes keresés

Silvan Creative Commons License 2017.11.18 0 0 6161

Bocs,de most kerültem gép elé,de látom a fórumtárs már tökéletes segítséget nyújtott. Én még most akarok rendelni:-)

Előzmény: Jani71 (6160)
Jani71 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 6160

Nagyon köszönöm a segítséget, sokat számított! Az imént le is adtam a rendelést 8 fajtára.

Még kettőt szerettem volna, de az sajnos nem volt. Így is bőven felül múlta az eredeti terveimet.

(A rendelési oldal alján levő kép és szöveg pedig meglehetősen szimpatikus... :-) 

Plusz ugye a Ti tapasztalaitok. Nagyon más, mint amit mutattam a 6103-ban...

Meg amit a többiek is... Az árakról már nem is beszélve...)

Előzmény: izgaga (6158)
Kulicz Creative Commons License 2017.11.18 0 0 6159

Ne ültesd őket egymás mellé, legyen közöttük hímnős virágú, jobban termékenyülnek majd.

Előzmény: lada83 (6156)
izgaga Creative Commons License 2017.11.17 0 0 6158

Jani71:

Ja, maga a fajtalista a rendelési formulár, a sorok végén van az, hogy abból a fajátból hány db-ot kérsz.

Előzmény: izgaga (6157)
izgaga Creative Commons License 2017.11.17 0 0 6157

Jani71:

Van rendelési formula a honlapjukon, azt értelemszerűen kitöltöd - nem nehéz! - asszem a megfelelő fajtánál beírod egy rubrikába, hogy hány db-ot rendelsz.

Beírod a címedet, oda kell írni, hogy Magyarország! vagy angolul:Hungary, vagy lengyelül:Wegry (most nehogy azt gondold, hogy én tudok lengyelül:)), imél címet, lehet, hogy telefonszámot is kér, mobilt érdemes megadni, azért, mert futárral küldik, DPD-vel és a futár fel tud ennek alapján Téged hívni stb.

Pár nap múlva kapsz tőlük egy e-mailt, ott megírják, hogy postával együtt hány eurót kell fizetni, meg kapsz bankszámlaszámot, ahová a pénzt át tudod utalni éls egyéb átutaláshoz szükséges adatokat. Forintszámláról is tudsz eurót utalni minden nehézség nélkül.

Dióhéjban ennyi, ha megakadsz valahol, kérdezz.

Ja, ha valamit mégis fordítani kell lengyelről magyarra, akkor -----> www.sztaki.hu -----> szótár.

Ja, mert rákérdez a rendelő űrlap, hogy mikor akarod a szállítást és felkínál variációkat, na az lengyelül lesz. Én a sztaki szótárral oldottam meg a dolgot.

üdv. izgaga

utóirat: ma du. telepítettem le a küldeményüket.

Előzmény: Jani71 (6155)
lada83 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 6156

Üdv mindenkinek.

Vásároltam 2 Zaporozsec szőlőt. Azt olvastam, hogy nőivarú így gond lehet a termékenyüléssel. Elég ez a két tő egymás mellé ültetve, vagy más fajtát is ültessek melléjük, hogy jó legyen a megporzás és egyenlő bogyókat kapjak? A másik kérdésem, hogy ilyenkor is be kell iszapolni a tövet, vagy csak elegendő megtaposni a földet a többit a téli csapadék elintézi? Ezt azért kérdezem mert az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ilyenkor már nem szabad nagyon beöntözni-beiszapolni a szőlő tövét mert könnyen kifagyhat, én ezt még ezelőtt persze még sosem hallottam. 

Válaszokat előre is  köszönöm!

Jani71 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 6155

Édeske1, izgaga, Silvan: kinéztem magamnak néhány fajtát, rendelnék is, csak azt hiszem,

elkelne egy kis segítség. Ti hogy csináltátok? Közvetlen levelet írtatok és ott soroltátok a fajtákat,

esetleg van egyéb rendelési formula csak én vagyok béna (és nem tudok lengyelül...)?

Mi a helyes metódus (fizetésre is: banki utalás)?

Előzmény: Silvan (6152)
Kendrus Creative Commons License 2017.11.17 0 0 6154

Nagyon szépen köszönöm a gyors segítségeteket!

atrego Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6153

Elindultak mindenkinek a kért növények,elnézést,hogy csak most,most volt időm foglalkozni vele

Silvan Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6152

Én rendeltem Tőlük, korrektek és minden oltványuk megfogant,nagyot nőttek az éven.A szállítási díj nem a legolcsóbb,de nagyobb rendelésnél már barátságosabb,valamint a banki utalásért is kell fizetni(bankja válogatja a mértéket).

Teljes mértékben elégedett vagyok velük. Mo.-n egy itt a kertészeti fórumon favorizált faiskola elég sokára válaszolt az e-e-mailemre, majd 5500 Ft-al megkínált a kért csemetéért,ahol a fa ára volt a töredék.

Fórumtársam 10 db csemetét küldött rendkívül kedvezményesen,töredék áron,tehát létezik jobb megoldás!

Előzmény: Kendrus (6146)
Sanci07 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6151

Véleményem szerint az Izjuminka termékenyülésével nincs gond,Kulicz videója között találsz Izjuminka oltást melynél megjegyzi hogy nem is érti hogy termékenyülhetett meg a fajta mivel a környéken egyetlen virágzó szőlő sincs! Ne hagyd ki szuper jó a fajta,talán Kulicz is meg fog erősíteni a véleményemben.

Előzmény: b.jozsi60 (6143)
Sanci07 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6150

A Monte Cristo íze simán átlagos de valahogy mégis kellemes a fogyasztása.Nálam két tőke van saját gyökéren egyiken 6 a másikon 4 fürtöt hagytam.Mindegyik gond nélkül beérett,de érése nagyon hasonlít a Nizinához a fürt teljes színeződése után kb 3-4 hét mire tökéletes lesz legalábbis nálam.Mivel a szemnek igen tetszetős a fajta az ember agya hozzáteszi azt a szükséges pluszt,ezt tapasztalom főleg a gyerekeknél képesek áradozni róla!

Előzmény: Törölt nick (6132)
izgaga Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6149

Igen, szállítanak, és szerintem kifejezetten szép árut. Gyökeres oltványokat.

Szerintem pedig nem is olyan drága, pl. a Slovplanthoz képest.

üdv.

Édeske1 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6148

Én ismerem , igen szállítanak Magyarországba , gyönyörű oltványokat kaptam . Egy baj van , én csak hat darab ott rendeltem 31,5 euró volt szállítással együtt . Ja 2000 ft még a banki átutalás díja. Tehát 2000 ft re jött ki az oltványok darabja . Minél többet rendelsz annál olcsóbb lesz az oltvány darabja . Mert a szállítás 15 euró per csomag.   

b.jozsi60 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6147

A felkupacolással "takarás" szerintem még várjál.

Mert ha sokáig van takarva befülled, rohadnak a szemek.

És tavasszal nemfog kihajtani.

Előzmény: Zsu_1985 (6099)
Kendrus Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6146

Kramcsák ne haragudj,de nem vagyok türelmetlen csak nem tudtam hogy mik az oka.Szőlőszemnek jobbulást kívánok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a fórumtársaktól hogy, kiismeri ezt a lengyel szőlő oltvány kereskedést, mert itt csak ukrán,orosz,pár magyar szőlő oltványt árulnak közel 200 fajtájuk van.10-30 zlotyi az áruk.

A weboldal neve: www.winnica-eden.pl

Szállít e ez a kereskedés Magyarországra szőlő oltványokat?

Előre is köszönöm a segítségeteket Kendrus.

csereháti48 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6145

De jó, hogy hozzászóltál és képeket is felraktál, egy nyuggert (engem) biztosan megmentettél a bosszúságtól és költekezéstől. Ma akartam elküldeni a rendelésem, de úgy döntöttem, nem küldöm.

Előzmény: Érdeklődő Kertkedvelő (6128)
b.jozsi60 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6144

A Monte Cristo tényleg szép de szölöszem ismertetójében azt irja hogy semleges izü.

A Tigin tetszik.

Előzmény: Sanci07 (6129)
b.jozsi60 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6143

Az Izjuminkát én is nézegettem.

De azt írják "nőivaru" és én nemtudom, hogy mi porozza. mennyi más szőlő kel hogy legyen körülötte.

b.jozsi60 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6142

Nem sok van. A mi már terem>szuvenir.

colegriáno

helikon szépe

lidi

ismeretlen fekete aproszemü, de finom

Tavaly kifagyott   Éva

dunav

piros szlanka. Még nagyapámtol hoztam 30.éve

Előzmény: budai2 (6127)
Kramcsák István Creative Commons License 2017.11.16 -1 0 6141

Kendrus, várj türelemmel , " Szőlőszem , nek is lehet más elfoglaltsága, rövidesen válaszol neked. nem én vagyok a postás, csak tudom ,hogy műtét vár rá/.

Előzmény: Kendrus (6136)
Kramcsák István Creative Commons License 2017.11.16 -1 0 6140

Kedves kedvkedvelő, az a véleményem, hogy ez gyalázat amit ez   a S- LO -VAK,/  csimál. de a DM kertesnek is az a tanács , húza le a rolót,  ilyen áruért pénzt kérni ,,,,,stb-stb.  A  Villányi  Szabó ÚR visza adná a személyi igazolványát ha ezt meg látná, magyar ember ilyet nem tud elkövetni,  Egyszóval  küld visza a feladónak az árút  ,már tanúid vannak, mehetsz a bíróságra  mert ezen zöld veszőkből nem lesz  jövőévi vesző ,akárhová viszed/ ha a lakásba is /a növénynek is van egy élet ritmusa ami elkésett az nem fog beérni/ .Itt tartunk a pénz lehúzza a tiszteséget. Az öreg szőlész barátom azt mondta , egy kis türelem ,várjatok egy kicsit,már meg van a legkorában érő és legfinomabb  Klón/teljes sklála/ ami reánk vár.

Előzmény: Érdeklődő Kertkedvelő (6128)
Jani71 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6139

Köszi, ez már nekem is eszembe jutott. :-) Ha másként nem megy, akkor ez lesz a vége.

A véletlen úgy hozta, hogy épp ezt a tőkét akarom a tél végén jelentősen visszavágni (kart),

a megmaradó rész termőalapjait pedig egy rügyesre. Ráadásul ez egy kifejezetten erő tőke...

A hatás talán nem marad el... ;-) De azért jó lenne, ha akadna praktika a kívánt eredményre.

Előzmény: Maci_P (6138)
Maci_P Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6138

Csak azt tudom elképzelni, hogy az idei vesszőket 1 rügyre, vagy sárszemre vágod, az erőteljes tőke lehet, hogy megpróbál sok hajtást hozni, rejtett rügyekből, és így jó esetben ott is fakad, ahol szeretnéd.

Előzmény: Jani71 (6137)
Jani71 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6137

Tudnátok mondani praktikát arra, hogy miként tudnék a tőke törzsén hajtásnövekedést indítani?

Az nem opció, hogy elvágom a törzset, valamiképpen a megfelelő magasságban kellene kitörnie

úgy, hogy a felette levő rész megmarad!

Kendrus Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6136

Stummer Zoltán vagyok..

Szeretném megkérdezni, hogy lassan két hete meg múlthéten írtam Önnek Mucsi Úr (szőlőszem)  de nem kaptam az üzenetemre semmi választ. Átment-e az üzenetem az Ön oldalára? 

Stummer Zoltán Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6135

Stummer Zoltán vagyok.. 

Szeretném megkérdezni, hogy lassan két hete meg múlthéten írtam de nem kaptam az üzenetemre semmi választ. Átment-e az üzenetem az Ön oldalára? 

Jani71 Creative Commons License 2017.11.15 0 1 6134

Meg a szeder ízű Sztra(c)senszkij, és a döbbenetesen finom Muscabona (ettől lehidaltam...).

Utóbbiról nincs sok infó, pláne magyarul, azt hiszem, ez egyértelműen borszőlő,

de az íze mindent megér, egyébként ahogy a talán egyetlen magyar leírás jellemzi:

apró szemű és fürtű, vékony héjú. Kincsként őrzöm mindkettőt...!

Ezeket mindenkinek jó szívvel ajánlom, ha csak a szőlő íze a lényeg (Szt.-nél + jó tulajdonságok).

Előzmény: oltottszekely (6133)
oltottszekely Creative Commons License 2017.11.15 0 0 6133

Üdv, vannak gyerekek/felnőtek akik a magnélküliséget értékelik nagyra , például az augusztusban erő Vénuszt, rezisztens és finom. Fanny magyar fajtáról , vagy a Lila nevüről kevés szó esik a fórumon pedig nyugatabbra is ismerik, termesztik. Érdekes formájú a Philip is .  Ezenkívül az ananász izű Romulus, málna izű Himrod, méz ízű bor szőlő Solaris 😁 

Előzmény: b.jozsi60 (6125)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.15 -1 0 6132

A Grof Monte Cristo ízéről mondanál néhány szót. Idei oltásom hozott egy szép fürtöt, de valahogy nem akart beérni. Nagyon savanykás volt, pedig sokáig a tőkén hagytam. Ebből ugyan nem lehet messzemenő következtetést levonni, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy oltsak-e még belőle. Külsőre tényleg nagyon tetszetős.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!