Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Van rendelési formula a honlapjukon, azt értelemszerűen kitöltöd - nem nehéz! - asszem a megfelelő fajtánál beírod egy rubrikába, hogy hány db-ot rendelsz.
Beírod a címedet, oda kell írni, hogy Magyarország! vagy angolul:Hungary, vagy lengyelül:Wegry (most nehogy azt gondold, hogy én tudok lengyelül:)), imél címet, lehet, hogy telefonszámot is kér, mobilt érdemes megadni, azért, mert futárral küldik, DPD-vel és a futár fel tud ennek alapján Téged hívni stb.
Pár nap múlva kapsz tőlük egy e-mailt, ott megírják, hogy postával együtt hány eurót kell fizetni, meg kapsz bankszámlaszámot, ahová a pénzt át tudod utalni éls egyéb átutaláshoz szükséges adatokat. Forintszámláról is tudsz eurót utalni minden nehézség nélkül.
Dióhéjban ennyi, ha megakadsz valahol, kérdezz.
Ja, ha valamit mégis fordítani kell lengyelről magyarra, akkor -----> www.sztaki.hu -----> szótár.
Ja, mert rákérdez a rendelő űrlap, hogy mikor akarod a szállítást és felkínál variációkat, na az lengyelül lesz. Én a sztaki szótárral oldottam meg a dolgot.
Vásároltam 2 Zaporozsec szőlőt. Azt olvastam, hogy nőivarú így gond lehet a termékenyüléssel. Elég ez a két tő egymás mellé ültetve, vagy más fajtát is ültessek melléjük, hogy jó legyen a megporzás és egyenlő bogyókat kapjak? A másik kérdésem, hogy ilyenkor is be kell iszapolni a tövet, vagy csak elegendő megtaposni a földet a többit a téli csapadék elintézi? Ezt azért kérdezem mert az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ilyenkor már nem szabad nagyon beöntözni-beiszapolni a szőlő tövét mert könnyen kifagyhat, én ezt még ezelőtt persze még sosem hallottam.
Én rendeltem Tőlük, korrektek és minden oltványuk megfogant,nagyot nőttek az éven.A szállítási díj nem a legolcsóbb,de nagyobb rendelésnél már barátságosabb,valamint a banki utalásért is kell fizetni(bankja válogatja a mértéket).
Teljes mértékben elégedett vagyok velük. Mo.-n egy itt a kertészeti fórumon favorizált faiskola elég sokára válaszolt az e-e-mailemre, majd 5500 Ft-al megkínált a kért csemetéért,ahol a fa ára volt a töredék.
Fórumtársam 10 db csemetét küldött rendkívül kedvezményesen,töredék áron,tehát létezik jobb megoldás!
Véleményem szerint az Izjuminka termékenyülésével nincs gond,Kulicz videója között találsz Izjuminka oltást melynél megjegyzi hogy nem is érti hogy termékenyülhetett meg a fajta mivel a környéken egyetlen virágzó szőlő sincs! Ne hagyd ki szuper jó a fajta,talán Kulicz is meg fog erősíteni a véleményemben.
A Monte Cristo íze simán átlagos de valahogy mégis kellemes a fogyasztása.Nálam két tőke van saját gyökéren egyiken 6 a másikon 4 fürtöt hagytam.Mindegyik gond nélkül beérett,de érése nagyon hasonlít a Nizinához a fürt teljes színeződése után kb 3-4 hét mire tökéletes lesz legalábbis nálam.Mivel a szemnek igen tetszetős a fajta az ember agya hozzáteszi azt a szükséges pluszt,ezt tapasztalom főleg a gyerekeknél képesek áradozni róla!
Én ismerem , igen szállítanak Magyarországba , gyönyörű oltványokat kaptam . Egy baj van , én csak hat darab ott rendeltem 31,5 euró volt szállítással együtt . Ja 2000 ft még a banki átutalás díja. Tehát 2000 ft re jött ki az oltványok darabja . Minél többet rendelsz annál olcsóbb lesz az oltvány darabja . Mert a szállítás 15 euró per csomag.
Kramcsák ne haragudj,de nem vagyok türelmetlen csak nem tudtam hogy mik az oka.Szőlőszemnek jobbulást kívánok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a fórumtársaktól hogy, kiismeri ezt a lengyel szőlő oltvány kereskedést, mert itt csak ukrán,orosz,pár magyar szőlő oltványt árulnak közel 200 fajtájuk van.10-30 zlotyi az áruk.
A weboldal neve: www.winnica-eden.pl
Szállít e ez a kereskedés Magyarországra szőlő oltványokat?
De jó, hogy hozzászóltál és képeket is felraktál, egy nyuggert (engem) biztosan megmentettél a bosszúságtól és költekezéstől. Ma akartam elküldeni a rendelésem, de úgy döntöttem, nem küldöm.
Kendrus, várj türelemmel , " Szőlőszem , nek is lehet más elfoglaltsága, rövidesen válaszol neked. nem én vagyok a postás, csak tudom ,hogy műtét vár rá/.
Kedves kedvkedvelő, az a véleményem, hogy ez gyalázat amit ez a S- LO -VAK,/ csimál. de a DM kertesnek is az a tanács , húza le a rolót, ilyen áruért pénzt kérni ,,,,,stb-stb. A Villányi Szabó ÚR visza adná a személyi igazolványát ha ezt meg látná, magyar ember ilyet nem tud elkövetni, Egyszóval küld visza a feladónak az árút ,már tanúid vannak, mehetsz a bíróságra mert ezen zöld veszőkből nem lesz jövőévi vesző ,akárhová viszed/ ha a lakásba is /a növénynek is van egy élet ritmusa ami elkésett az nem fog beérni/ .Itt tartunk a pénz lehúzza a tiszteséget. Az öreg szőlész barátom azt mondta , egy kis türelem ,várjatok egy kicsit,már meg van a legkorában érő és legfinomabb Klón/teljes sklála/ ami reánk vár.
Csak azt tudom elképzelni, hogy az idei vesszőket 1 rügyre, vagy sárszemre vágod, az erőteljes tőke lehet, hogy megpróbál sok hajtást hozni, rejtett rügyekből, és így jó esetben ott is fakad, ahol szeretnéd.
Szeretném megkérdezni, hogy lassan két hete meg múlthéten írtam Önnek Mucsi Úr (szőlőszem) de nem kaptam az üzenetemre semmi választ. Átment-e az üzenetem az Ön oldalára?
Üdv, vannak gyerekek/felnőtek akik a magnélküliséget értékelik nagyra , például az augusztusban erő Vénuszt, rezisztens és finom. Fanny magyar fajtáról , vagy a Lila nevüről kevés szó esik a fórumon pedig nyugatabbra is ismerik, termesztik. Érdekes formájú a Philip is . Ezenkívül az ananász izű Romulus, málna izű Himrod, méz ízű bor szőlő Solaris 😁
A Grof Monte Cristo ízéről mondanál néhány szót. Idei oltásom hozott egy szép fürtöt, de valahogy nem akart beérni. Nagyon savanykás volt, pedig sokáig a tőkén hagytam. Ebből ugyan nem lehet messzemenő következtetést levonni, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy oltsak-e még belőle. Külsőre tényleg nagyon tetszetős.