Keresés

Részletes keresés

Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5556

Laci szerepéről már már írtam az Eurosportra anno, amikor a Nantes ellen kizúgtunk. az általa vitt 3 tisztségből kettő is sok lenne egyszerre, nemhogy három.

most ha csak a válogatott mellett dolgozna, 1-2 hét után, szépen nyugodtan, leülhetne először Gulyással meg Chemával kielemezni, hogy így és így csináltuk, ez volt a rossz, és megírják a jelentést az elnökségnek.

annak az elnökségnek, amelynek ugye Laci is tagja...

de valszeg nem ez van, hanem mindenki ment vissz a klubjához, Chema Portugáliába, Laci meg Veszprémbe, mert ott (is) várja a meló.

én titkom azt remélem, hogy MKSZ elnök lesz, és akkor viszont csak az lehet - elméletben.

lincoln osiris Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5555

Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal. A legnagyobb gond mégis az, hogy nincs elszámoltatás, felelősségre vonás, mindenki szépen eléldegél a langyos nihilben. Ez az EB-szereplés nettó vállalhatatlan és nulla. És ez néz ki Veszprémben is sajnos. Momo és Gulyás I csak bábok. Eleve totál nonszensz hogy valaki egy személyben szövetségi alelnök, válogatott edző, plusz sportigazgató. Képtelenség mindegyiket normálisan ellátni, csak improvizálás megy. Ehhez természetesen a média szolgai módon asszisztál, ami kevés kritika megjelenik az nem jut el a széles tömegekhez (vö. Hoffmann-interjú, VAKSZ). Szomorú jövő áll előttünk pedig ennyi pénz tényleg soha nem ömlött a kézilabdába.  

Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 0 1 5554

én azzal már megbarátkoztam, hogy nálunk állami pénz nélkül nem lehet semmilyen sportágban nemzetközi sikert elérni.

mi is próbálkoztunk, megvolt a hőskori BL-döntő 2002-, de utána egyre messzebb kerültünk a nagy álomtól.

kellett belénk az állami pénz, hogy legyen sorozatban négy FF. 

és hogy miért? egyfelől nincsenek 4-500 ezres nagyvárosaink, ahol vannak nagyobb magáncégek, akik a lokálpatriotizmust erősítendő beszállnának jelentős pénzzel a csapatba - Élesék vajon miért mennek Lölőhöz? vajon hány ajánlatot kaptak veszprémi cégektől, hogy Józsi, tetszik amit csináltok, itt van egy kis pénz...

a másik pedig, hogy az "így-úgy" meggazdagott pénzemberek, pl Csányi is csak éppen annyit ad a Szegednek, amennyivel a jelenlegi szintet tudják tartani, azaz kb 5-6 misit. adhatna 12őt is, és akkor arról beszélhetnének a szegediek, hogy melyik hotelben szálljanak meg Kölnben... de nem.

az állami pénz tehát, ha sikereket akarunk, kell. ennek ára van. OK.

de azért a hozzáértés és az elszámoltathatóság lenne a legfontosabb még a szövetségek élére kinevezett pártkatonák (Kocsis M.) és a magukat az Olümposzra helyező és a rendszerből komoly pénzeket akasztó emberek (Mocsai ) kapcsán.

mert azért bárhogyan is nézzük, 2010 óta lejtmenet van - London és Tokió a két olimpia, azok se egyszerre a két válogatottnál, zseniket meg nem nevelt ki a NEKA, sőt.

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5553

A megtisztulásról jut eszembe az Éles féle kisveszprém, elindultak egy szimpatikus szerethető irányba, de be kellett lássák, hogy NER pénz és majd a biztosan jövő légiósok nélkül nem lehet ezt tartani.
Kár, de ugyanez történt a füreddel, az elején ott is csak magyarok voltak, most meg, és dettó a kalásznál, ott is most már nagyítóval kell magyart keresni.
Persze ezek üzleti vállalkozások, de ilyenkor meg mikor a válogastottról van szó, akkor mégiscsak eljutunk a csapatokig, mert ugye a magyarok ott nm játszanak, és sajnos külföldre sem menneke, ill. oda sem kellenek.

Előzmény: Szucsi0110 (5552)
Szucsi0110 Creative Commons License 2022.01.19 -1 2 5552

Annyi minden leírtatok, hogy nagyon keveset tudok hozzátenni. A helyszínen volt szerencsém végignézni a tegnapi meccset és döbbenten láttam, hogy 30! másodperccel a második félidő kezdete 

előtt a csapat nem volt sehol. Melegítőt letépve kellett folytatni mérkőzést. 
Három vezető a padon, és hol van mentál tréner? Mindez egy olyan csapat mellé, akik bek….k a csarnoktól és a hangulattól! Itthon!  NL bebizonyította, hogy ugyanolyan alkalmatlan a válogatott mellett, mint Veszprémben. Csak a duma megy, értelmes tartalom nélkül. Szegény GI pedig, ha ezt a teljesítményt elfogadhatónak tartja, akkor menjen már el egy céghez alkalmazottként dolgozni  és próbáljon 1-2 napot túlélni. Mert a világ , a hazai kézilabda puhány, nyájas, ellenben érdekek miatt összetartó világán kívül kegyetlen. A jövő szintén nem mutat csodás képet, de mitől mutatna? Először megtisztulás klubszinten, majd utána lassan a válogatott szinten is rendeződnek a dolgok. 

Előzmény: birka_zoli (5550)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5551

Persze, nyomjad rá a mínuszt, dugjuk a fejünket a homokba, nincs itt látnivaló!

Pont ez a bajuk most sokaknak, h ezt épp sokan látták, de mint minden ez is elül ebben a fos országban, aztán megy minden tovább mint ha misem történt vólna, szétbasz az ideg!

Előzmény: birka_zoli (5550)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.19 -3 5 5550

Tök rendben való dolgokat írsz, de ez nem az az ország, nem az a hely, ahol ezeket meg lehet beszélni őszintén.

Rohadtul sajnálom és szomorú vagyok, hogy ez az ország ide jutott, és tényleg politika, de ez nem normális, ez a következmények nélküli urambátyám ország.

7. pont és a legszebb az egészben, hogy a védekezésért az a Nallaci felel, aki ezt végignézte az ősszel elvileg, ha látta egyáltalán a csapatát, ezután kétlem.

Sztem vmi itt nagyon félrement és lehet nem is véletlen, ennyire amatőrök egész egyszerűen nem lehetnek. Lehet befizetett síutuk volt már a jövő hétre?

A 6. pontot nem lehet feltenni, mert túl sokan és túl jól élnek ebből.

Éppen próbálok vmi fórumot keresni - mert itt is ne tudd meg mi megy az eb topikban - ahol tényleg őszintén el lehetne beszélgetni emberekkel.

Ki mer feltenni ilyen kérdéseket:

• Kedves Gulyás István, tényleg, őszintén, ez rendben volt?

• Kedves Bodó Richárd, maga 28 éves, mondja el, ön szerint - jó 2-3x volt covidos, de e mellett és ennek ellenére - mennyit fejlődött az elmúlt 3-4 évben.

• Ön is egyetért azzal, hogy annak ellenére, h már 5 éve a világ egyik legjobb klubbjában, az egyik legjobb edzője próbálja megtanítani védekezni ez továbbra sem megy, vajon mi ennek az oka?

• Kedves Lékai Máté, mi akadályozza meg abban, hogy 20 perc játék után ne kelljen hívni a mentőket és oxigént adagolni a túlélése érdekében, vajon sportszerű életet él Ön, megtesz mindent ennek érdekében?

stb, stb.

De egész egyszerűen ezeket a logikus kérdéseket nem meri feltenni senki, mert aki feltenné az is a vákaszadókból él, ez egy összetartó, összekacsintó zárt maffia.

Innét nincs kiút, csak az a baj, hogy tönkrebasszák a mi kedves játékunkat.

Előzmény: Bembi86 (5548)
Kyra** Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5549

Ebben az írásban sok igazság vagyon.

Előzmény: Bembi86 (5548)
Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 -3 4 5548

több dolog is kavarog a fejemben, ezért pontokba szedtem őket

1. komolyabb eredmény akkor lesz, amikor a magyar néplélekkel tudunk mit kezdeni. mármint azzal a részével, hogy tétnél egész egyszerűen végünk van. és ez minden sportágban megjelenik. a focinál, a vízilabdánál, kéziben meg a két évvel ezelőtti és a tavalyi tétnélkülin vbn, ahol szárnyaltunk. abban a pillanatban, hogy 22 ezer ember van kinn, és azt mondjuk, hogy max ponttal kell bemenni a középdöntőbe, ebből lett ez.

2. a három meccs alatt nemhogy egy teljes meccs, hanem 15 egybefüggő jó percünk nem volt. egy olyan 15 perc, amikor a védekezés ott van, támadásban záporoznak a gólok, van kapusteljesítmény. 

3. a három meccs 180 perce alatt nem volt egyetlen egy olyan eleme sem a játéknak, amire azt mondhattuk volna, hogy ez alapján megilletjük/megilletnénk, hogy továbbjussunk. hogy ha mondjuk gyenge a támadójáték, mondhassuk azt, hogy nembaj, mert a védekezés atom, mögötte a kapus atom. vagy fordítva: átjáróház a védekezés, nincs kapusteljesítmény, de támadásban Máthé mondjuk dob 10et meccsenként - mint Smits a hollandoknál. 

és ez bőven felveti már a kispad felelősségét is, mert 3an vannak, Chema és Laci külön foglalkozik mindegyik területtel, tehát jogos lehet a kérdés, hogy mi történt felkészülés gyanánt.

4. nincs világklasszisunk. oké, Bánhidi jobb napjain, de őt sem lehet a végtelenségig terhelni. jó játékosaink (Lékai, Mikler, Székely), tehetségesnek indult fiatalabbak (Máthé, Bóka, Szita, esetleg Hanusz), meg a maradék - ebből lehet válogatni.

5. nem vagyok benne biztos, hogy a szisztem, amit képviselünk, hosszútávon jó lesz - mármint hogy ennyire domináns a spanyol iskola, ennyire az egy-egyre, a beállóra koncentrálunk és építünk, a szélsőket teljesen ignorálva, miközben a világ rohadtul nem erre megy. tegnap élőben néztem, ahogy a batár nagy, nehézkes védőinket lábbal veri az izlandi jobbátlövő - de úgy, mint amikor a kés megy át a vajon, ellenben a magassági és erőfölény a másik oldalon támadásban abszolút nem hozta vissza a védekezésben benyelt gólokat (Bodó ugye...)

ezt is meg kellene beszélnie a szakmai stábnak, hogy ez mennyire tartható - főleg úgy, hogy a csoportban nem is igazán találkoztunk világklasszis csapattal, mégis már itt is látszott, hogy valami nem jó.

6. mivel a politika benne van totálra az életünkben, nem tudom, lesz-e valaki olyan bátor, hogy felkérdezze Prof Emeritus Habil Phd Testsúlykilogramm Mocsai Rektor Lajost, hogy a TAO-pénzekből kiket sikerült kinevelni a válogatott számára az elmúlt 10-12 évben - mert állítólag erre kapja a pénzt a NEKA.

7. a hetedik te magad légy: én nem értem, hogy ha a Liget-Sipi duó végigvédekezi az őszt Veszprémben, és láthatóan az a legjobb felállásunk védekezésben, akkor miért nem övék volt a főszerep - és igen, ezt amit a Bodó-Szita duó hozott támadásban, azt Liget is hozta volna - máris mínusz egy csere a támadás és a védekezés között. 2 éve az Ebn és tavaly a vbn ez nagyon jól működött, mintha most utat tévesztett volna a stáb

Kyra** Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5547

És íme, a - szerintem is - legvalószínűbb eredmény lett.

Annyi előnye van, hogy nem kell tovább izgulnunk.

Előzmény: birka_zoli (5529)
Psenior Creative Commons License 2022.01.18 0 1 5546
Fél perc alatt akarunk +2-t -1-ről??? Máté ész nélkül, a pad nem kér időt stb. Az x még a legvégén is meg lehetett volna...
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.18 0 0 5545

Vagy inkább ott olyanok vannak akik képesek lereagálni az extravagáns megoldásait, ill számítanak rá, sőt várják is tőle, de ettől még ő sztem sosem rendszerben játszik, épp ez vele a baj, nem fexik neki a spanyol, v inkább mondjuk úgy, hogy a szigorúan megkoreografált játék, ezért az edzők félnek betenni, h most épp mit fog összehozni, bejönnek-e az egyénieskedései, ha sül egyből a dolog, akkor jó, de, ha nem akkor meg még jobban belehúz.

Szóval ő szerintem egy kézis harlem globetrotters játékos.

Előzmény: Sixblade (5544)
Sixblade Creative Commons License 2022.01.18 0 0 5544

Nem akarok okoskodni, csak azt írom le amit láttam a C csoport szegedi meccsein élőben:
 Mahé a francia keretben egy rendszerben játszik, amit az egész csapat ismer és alkalmaz.
Körülötte világklasszisok játszanak, akik önmagukban is megoldanak nehéz helyzeteket.
Mellette pontos, váltott meccsperceket kap.
A fentiek Veszprémben nem valósulnak meg. Szerintem
Egy tipp az EB végeredményére: Franciák vagy aki képes megverni Őket..

Előzmény: birka_zoli (5537)
videkiman Creative Commons License 2022.01.18 0 0 5543

Ebben valóban van igazatok.

Thor. Creative Commons License 2022.01.18 -1 2 5542

Megelőztél.

Egyik játékos sem hozza nálunk ezt a szintet mint a Válogatottjukban.

Szerintem a mai mérkőzés lesz nekünk az utolsó az EB-n, de ne legyen igazam.

Előzmény: birka_zoli (5541)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.18 -2 1 5541

Szerintem meg te azt nem látod, h Lékai sem így játszik a veszprémben, most mindkettőjük extrát próbál hozni, de vhogy a klubbjukban ez nem jön össze.

Előzmény: videkiman (5540)
videkiman Creative Commons License 2022.01.18 -1 3 5540

Az eb alapján Mahé pont annyit játszik Veszprémben, mint amennyit érdemel. Lékai ugyanis jobban teljesít nála, csak érdekes módon ezt senki jegyezte meg it (ha meg igen, nála a hibák duplán számítanak). Most volt a franciának egy kiemelkedő meccse, előfordult már, majd ellenünk megin le kell cserélni 10 perc után. Csak jussunk el oda, hogy velük játszunk. :)

Gozo Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5539

Nem is erőltették végül...

Előzmény: birka_zoli (5535)
Bembi86 Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5538

igen, de olyan a világon nincs, hogy a válogatottban kb mindig bejön neki, Veszprémben meg kb soha

hát itt kiesik a kezéből a labda, amikor pályára lép...

Előzmény: birka_zoli (5537)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5537

Mahénak ha bejönnek a dolgai akkor ilyenekre képes, kérdés, h itt mi van vele, kedve nincs, v nem érzi a bizalmat?

Előzmény: Bembi86 (5536)
Bembi86 Creative Commons License 2022.01.17 -3 1 5536

amerre Vranjes mester jár, sok fű nem terem :D:D 

pont annyit tett hozzá, amennyit én innen a fotelból.:D

franciák közben erődemonstráció.

de amin ki vagyok akadva teljesen: Blagi jól játszott (viszonylag), Veszprémben hol ez a forma?

Mahé úgy irányít, mint az álom, hol van a veszprémi formától?

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5535

De az alatt is rásérülhet, nem kellene ezt eröltetni, meg ha netán ők is mi is továbbjutnánk, akkor lesz még meccs, de a kettőnek az együttes esélye, kábé 1 %.

Előzmény: Gozo (5531)
schanc Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5534

Hát Gasi és Blagi sem fog kimerülten visszatérni az EB-ről.

Gaga84! Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5533

Azért elnézve az ebt jobb szélen jók leszünk (gasi,mikita) mondjuk ezt tudtuk eddig is:)

kapu és beálló (pechmalbek) ahol még simán megleszünk. Blagi a szlovén válogatottban miért tud ilyen szinten támadni…?

klasszis bal/jobb lövő és bal szélső nagyon kellene! Strlek sajnos nem lesz fiatalabb Mahé meg vészmegoldás. Remélem még lesz igazolás ezekre a posztokra,bár Laci legutóbbi interviewja alapján gyanítom nem.

lincoln osiris Creative Commons License 2022.01.17 -1 1 5532

A továbbjutást a hollandok ellen lehetett (kellett) volna megalapozni, innentől kezdve minimális az esély és nem nagyon látszik a két meccs alapján, hogy miként győzhetünk Izland ellen. Egy tartalékos, nulla felkészüléssel érkező Portugálok ellen is csak a szenvedés ment. Rendkívül elszomorító. 

Gozo Creative Commons License 2022.01.17 0 1 5531

Egy meccs kb. Tovább nem fognak jutni.

Előzmény: birka_zoli (5530)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.17 0 1 5530

Nenadicsot betették a szerb keretbe, nekik jó, a veszprémnek lehet nem.

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.17 -1 0 5529

Sajnos igen, de a valószínűséggel pont fordítottan arányosan írtad le a lehetőségeket.

Szép lenne, de nem sok esélyt látok, pesze bármi lehet.

Előzmény: Kyra** (5527)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.17 0 1 5528

Ő jöhet, nekem is szimpi, erősödnie kellene még, tegnap is berogyott, igaz belőtte, a kommentátor rokon szerint beálló létére nagyon képzett technikailag, ez látszik is rajta.

De, ha itt is padozna, akkor meg minek váltson. Neki vagy ki kellene golyóznia Gabert, v előre lépnie, de itt nem biztos, h megkapná, jön a szerb beállós, és mellette nem sok babér teremne.

Neki is jót tenne a lengyel levelgő, plockban biztos jó lenne.

Előzmény: Marton 55 (5524)
Kyra** Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5527

Kicsit EB lehet?

Ha jól számolom, még minden lehet:

Továbbjutunk +2 pont

Továbbjutunk +1 pont

Továbbjutunk 0 pont

Kiesünk.

Ki mit tippel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!