Van egy relédoboz. Ebbe megy az óra két jele meg a klímavezérlő (IHKR3) jelei és ez ad/kap jelet a kályhavezérlőtöl valamint a befúvató motort is ez vezérli! Ez mind a kályhavezérlőtől függ, de nem látom hogyan?
Köszönöm, lehet hogy élni fogok vele! Ez a szép óra hogyan vezérli a kályhát? És a befúvatást is indítja? Nekem ilyan órám van, ami ugye integrálva van a BC-be. Szerinted ez vezérelheti a Termo T... kályhákat is meg a szellőztetést???
Ja, akkor az van az alatt a műanyag fedél alatt a hőcsrélőn. szerintem az makkant meg. És az órát hova dugom? :-) Vagy van valami külön dobozka a vezérléssel?
Szóval csupasz kályha ami tegyük fel ki van tépve a helyéről. Fityeg rajta az izzitó, a keringető sziv., és a lég fúvó motor vezetéke. Meg külön van az üzemanyag dózis szivattyú. Ehhez kéne egy komplett vezérlés és az a szép órácska :-)
( ja nemtom hogy az égéstér feletti műanyag alatt rejtőzik-e még valami az úgy odadiffundálódott hogy csak roncsolással tudnám leszedni. a hátsó műanyag fedél alatt van a lenegő motor ventije)
Kérdésem hasonló mint Vojnóé, adott egy kályha, csak a "vas" mindenféle elektronika nélkül, ami egy Thermo Top, ehhez szeretnék egy komplett vezérlést, meg egy ilyen szép órácskát, beszerelés nélkül. (tehát minden ami elektronika, a kályhán csak a keringető szivattyú, légfúvó motor, és az izzítás vezetéke van. Ja meg külön a szivattyú is megvan)
Na! :o) Megvan minden a donorból! Én arra gondoltam miután érdeklődtem minden felé (és te is megerősítettél), hogy ha nagyon kaka a kiszerelt cucc (ill. drága az alkatrész), akkor inkább valami más megoldáson törjem a fejem! Pld. amiket lentebb írtál Termo Top család! A kérdésem pontosan arra irányult, hogy ha felejtős a kályha, akkor ezek az új családok hogyan illeszthetőek az én "öreg drágaszágomhoz" úgy hogy ne keljen pld. tipusidegen órát belefaragni! Konkrétabban, egy DBW helyett egy Termo...-t, úgy hogy a mostani programozó óra vezérelje? Most világosan kérdeztem, vegy mégjobban elbonyolítottam? Van kapcsrajzotok a vezérlőröl, vagy működési az időzítőröl és a közte menő vezérlő jelekről? Ja látom te szervízként ilyenről tabú! :ox Viszont ha rendberaktam a kályhát és elviszem hozzátok, akkor ti le tudjátok tesztelni, és beállítani a levegő mennyiséget is! Jól gondolom?
BMW Power! Ha nem kell neked én szívesen elbótolom veled! :o)
Ez alapban a számítógépes diagnosztikát tartalmazza, illetve az olyan vizsgálatokat, amikhez a kályhát nem kell leszerelni.
Ilyenek pl. az izzítóstift, az üag- és áramellátás ellenőrzése.
Ha ezek a vizsgálatok nem hoznak egyértelmű eredményt (általában hoznak), akkor jön a kályhakiszerelés, próbapad, aztán a széterelés, földhözvágás, kalapálás:-)
De az már egy másik sztori.
Ha a kályhát a delikvens kézben hozza, akkor rádobjuk a próbapadra. Természetesen a kályhát és nem az embert:-)
oké, köszi, de asszem nekem ez marad :) nem áldozok rá annyi pénzt, és ez is több mint a semmi...most pl hogy enyhébb az idő, kifejezetten meleg van benne :)