Számomra érdekes hír, hogy az Astana bejelentkezett Valverdéért. Azt gondoltam, hogy a Movistar lehet a tuti befutó. A www.velo-club.net -en olvastam a hírt.
Azt írja az újság, hogy Stangelj visszavonulásával nem fog csökkenni a csapatban az egy négyzetméterre jutó szlovének száma, mert két évre az Astanához szerződött Borut Bozic.
Először is az 57 ranglistapontja úgy kell most mint egy falat kenyér.
Másodszor ütőképes sprinter a "nagyok" ellen is.
Lehet persze azon filozofálni, hogy az igazolások között egy szem hegyi zerge van (Szilin), a többi sprinter.
De...
De a jelenlegi rendszerben ponterős versenyzők kellenek és még a legtöbb lehetőségük a sprintereknek van a gyűjtögetésre.
Alaposan át kell gondolni minden csapatnak a koncepcióját, mert egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy járjanak, mint az Astana a Touron és a Vueltán. Igenis kell B-terv minden versenyre, mert különben oda a drága pénzen szerzett ProTeam státusz.
Tudom, de attól még nem hallottunk róla igazán. :)
Nem számít a ha meg a lennének, a tettek beszélnek. Aztán meg kiderül, hogy egyik oda igazol, a másik amoda, a harmadik megfázott. Messze még a jövő év. Nyugtával dícsérd a napot meg egyéb kh-k. :))
Kessiakoff 2009-től országútizik :) Szerintem most kezdett belejönni, plussz a tavalyi évében valószínűleg sok minden nem stimmelt a Garminnal. Kiserlovski meg folyamatosan fejlődik. Tessék realistának lenni, de az azt jelenti, hogy bizony az alúl felsorolt bringások kiváló segítők lennének a hegyekben :)
Persze, vannak komoly emberkék, de nem hiszem, hogy minden évben tudják egyszerre hozni a legjobbjukat.
Azért pl. Kessiről nem igazán hallottunk ezidáig. Szóval fenntartásokkal kell kezelni ezeket a dolgokat. Én így gondolom. aztán inkább legyenek kellemes meglepetések, mint kellemetlenek.
Most olvasom, hogy nem kizárt, hogy a Saxonál napokon belül bejelenthetik a Paulinho, Machado, Froome hármast, ami mondjuk eléggé szembe menne az egyesülős dologgal, főleg, hogy a Saxotól eddig hivatalosan ketten távoztak, és akkor elég sok embert kéne "elzavarni". Mondjuk ebből a szempontból az Astana sem kivétel.
Tiralongo? Kessiakoff? Kiserlovszky? Az Asztana minden szempontból legkíválóbb embere Assan Bazayev. Idén sajnos ze annyira nem derült ki, mert szinte végig otthon betegeskedett, de akkor is:-)
Viccet félre téve, nagyon kedvelem, hiányzik, örültem volna, a bekerül valamelyik GT csapatba. Sose felejtem el, mennyit gürcölt a 2008-as giro győzelemnél. Remélem, jövőre többet tud vállalni.
Miféle Astana drukker vagy Te? :) Nálam úgy az Astana kb addig volt kedvenc, amíg Alberto ott volt, de azért mindig örültem, ha ott láttal Dyachenko, vagy hosszúnevű barátunkat. És ennek fényében mondom, hogy azért az Astanaban nem egy igen komoly hegyiemberke van, pláne, ha csak segíteni kell. Persze itt főleg azokra gondolok, akiket Péter is felsorolt, mert Tiralongo már korábban bizonyított, a horvát meg a svéd pedig idén elég erősek voltak, most lehet, hogy keverni fogom, de Kiserlovski emlékeim szerint a fél Tourt szökésben töltötte a hegyeken, és nem is ment rosszul, Kessiakoff a gyomor panaszokig szintén nagyon jó volt. Itt tényleg az lenne a kérdés, hogy ki adná be a másiknak INKÁBB a derekát, tehát ki engedne többet.
Szerintem Kessi, Kiserlovski, Masciarelli és Tiralongo elég meggyőző volt az idén.
Arról nem ők tehetnek, hogy a kapitányaik felsültek.
Egyébként is kető pont elég, ha ott lesz Navarro és Hernandez a családi ezüstből. :-)
De először össze kéne hozni a lagzit, mert komoly kételyeim vannak Riis és a karatészúmóbirkozó együttműködésével kapcsolatban. :-)
Konkrétan Bjarne kábé akkor fogja hagyni hogy Mahmetov belszóljon a dolgaiba, ha a piros hó nemcsak leesik, de vissza is mászik az égbe és átfesti magát hupikékre. :-)
Van egy Cqranking.com nevű weboldal, mely több szempontból is érdekes. Most leginkább azért, mert elindította az átigazolási rovatát. Igaz, hogy soha nem írják, mit honnan tudnak, de az esetek túlnyomó többségében helytállóak az információik.
Olaszországben ma volt a Padániai körverseny hegyi befutója. Részletes eredmény még nincs, de Basso győzött és átvette az összetettben a vezetést. Ami a szempontunkból fontosann Francesco Masciarelli harmadikként ért célba.
1 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale
2 Giovanni Visconti (Ita) Farnese Neri-Vini Sottoli 0:00:52
3 Francesco Masciarelli (Ita) Astana 0:01:08
Sajnos olyan híreket lehet olvasni, hogy az északi területek autonómiájáért tüntetők tegnap kövekkel dobálták meg a versenyzőket. Arról nincs hír, hogy az Astanának lenne sérültje.
1 Igor Anton Hernandez (Spa) Euskaltel-Euskadi 3:53:34
2 Marzio Bruseghin (Ita) Movistar Team 0:00:41
3 Dominik Nerz (Ger) Liquigas-Cannondale 0:01:30
…
31 Robert Kiserlovski (Cro) Pro Team Astana 0:05:24
39 Alexsandr Dyachenko (Kaz) Pro Team Astana
59 Tanel Kangert (Est) Pro Team Astana 0:11:37
61 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana
72 Andrey Mizourov (Kaz) Pro Team Astana
75 Evgeny Petrov (Rus) Pro Team Astana
77 Andrey Kashechkin (Kaz) Pro Team Astana
94 Josep Jufre Pou (Spa) Pro Team Astana 0:15:09
154 Enrico Gasparotto (Ita) Pro Team Astana 0:19:12
Az összetett:
1 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC 77:59:12
2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:00:13
3 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 0:01:41
…
18 Robert Kiserlovski (Cro) Pro Team Astana 0:13:27
34 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana 0:51:28
54 Josep Jufre Pou (Spa) Pro Team Astana 1:48:26
61 Andrey Mizourov (Kaz) Pro Team Astana 2:03:31
65 Tanel Kangert (Est) Pro Team Astana 2:10:12
66 Evgeny Petrov (Rus) Pro Team Astana 2:13:29
83 Enrico Gasparotto (Ita) Pro Team Astana 2:35:23
95 Alexsandr Dyachenko (Kaz) Pro Team Astana 2:51:45
98 Andrey Kashechkin (Kaz) Pro Team Astana 2:54:57
Szása Djacsenykó volt ma szökésben, bár hogy mi végre azt ő sem tudta. Legalább is amikor láttam, igen csekély lelkesedéssel gumizott a két baszk mögött és az első adandó alkalommal leszakadt.
A szakaszt Anton nyerte, ami teljesen rendben van egy Bilbaioi befutó esetében. Froome lassan már csak a csodában bízhat, de Cobo és a Geox talán még az ellen is fel vannak készülve. :-)